Loggia szigetelés Penopelex® lemezek

Hőszigetelő anyagról

Penopelex® – Ez az első és legnépszerűbb termikus szigetelés márka az extrudálási polisztirol habból. 1998 óta érkezett, most a céggyártó (Penopelex SPB LLC) 10 gyárat működtet, kettő külföldön. Oroszország és más országok valamennyi régiójában. A vállalatnak köszönhetően a “Penopeleks” szót oroszul az extrudálási polisztirol habok beszélgetési szinonimájává váltak. A PENOPELES által gyártott termékek könnyen megkülönböztethetik a más gyártóktól a lemezekről és a narancssárga színű csomagolásról szóló termékektől, amelyek a hőt és a környezetbarátságot jelképezik.

Kiváló minőségű hőszigetelő lemezek kiválasztása Penoplax® A hőszigetelő anyagok minden lehetséges lehetősége, az extrudálási polisztirol hab előnyei, amelyeket az alábbiakban említettünk.

Előnyök

 • Magas hővédő tulajdonságok. A legtöbb kedvezőtlen körülmények között termikus vezetőképesség nem haladja meg a 0,034 w / m ° С-t. Ez lényegesen alacsonyabb, mint a többi széles körben elterjedt szigetelés. A kisebb hőállapot, annál jobb az anyag melegít.
 • Nulla vízfelszívódás (legfeljebb 0,5 térfogat% – elhanyagolható alacsony érték). Olyan hővédő tulajdonságok stabilitása, amelyek gyakorlatilag függetlenek a páratartalmaktól függetlenül.
 • Nagy tömörítési szilárdság – legalább 10 tonna / m2 10% -os lineáris deformáció.
 • Környezeti biztonság – Az anyagot gyártják azoktól általános felhasználású polisztirol bélyegzők, amelyek használják az élelmiszeriparban és a gyógyszeripar a magas higiéniai és higiéniai követelményeket. A termelés modern habzó technológiát használ. A lemezek nem bocsátanak ki káros por vagy mérgező gőzöket a környezetbe, nem tartalmaznak hulladékot, t. Nak nek. A gyártás csak elsődleges nyersanyagok.
 • Biostost – Az anyag nem női gomba, penész, patogén baktériumok és más rosszindulatú mikroorganizmusok.
 • A magas és alacsony hőmérsékletekkel szembeni ellenállás, valamint a cseppek. Polioplax lemez alkalmazási tartomány®: -70 és + 75 ° C között.
 • Méretek lemezek (hossza 1185 mm, szélesség 585 mm), kényelmes betöltés és kirakodás és szállítás.
 • Optimális geometriai konfiguráció m-alakú szélével a közvetlen hideg hidak minimalizálása érdekében – Lehetővé teszi, hogy biztonságosan dokumentálja a lemezeket, és csatlakoztassa a sárgarézet.
 • Kényelem Montaja – Mivel a különleges szerkezetet, valamint a kombinációja alacsony sűrűségű és nagy szilárdságú az anyag, akkor könnyen vágható és vágja a lemezeket nagy pontosságú, így termékek Penoplax® Bármilyen kívánt forma.

 • Minden időjárás Montaja Az alkalmazás széles hőmérsékleti és nedvességállóságának köszönhetően.

Hibák

 • Érzékeny az UV sugarak hatásaira. Hosszú ideig nem ajánlott, hogy elhagyja a külső hőszigetelő penoplaxi rétegréteget® A szabadban a hőszigetelő munkák vége és a befejezés kezdete közötti időszaknak jelentéktelennek kell lennie.
 • Szerves oldószerekkel összeomlott: benzin, kerozin, toluol, aceton és t. Ns.
 • Szürke földi G3, G4.
 • Növekvő hőmérséklet esetén, + 75 ° C-vel kezdődik (lásd. Hőmérsékleti tartomány), az anyag elveszíti az erőt.

Szükséges anyagok és eszközök

A loggia szigetelésére két doboz két márka szükséges lehet:

 • Penopelex kényelem® – a szexre, a falakra és a mennyezetre, amikor a vakolat-ragasztó kompozíciók (az építőmunkások zsargonjain, ezt a befejeződési módszert “száraznak” nevezik), például gipszkarton vágásával.
 • PenopelexFAL® – falak és mennyezet esetén a vakolás és a ragasztók használatával (az építőmunkások zsargonjánál, ezt a befejeződést “nedvesnek” nevezik), például vakolat vagy kerámia csempe. A márkanév lemezei egy marott felületet tartalmaznak, a gipsz-ragasztókészítmények tapadásának növelése érdekében.

Az alkalmazási régió lemezeinek vastagsága és mennyisége ajánlott a Penoplex weboldalára.RU a “Számológép” szakaszban.

A Penopelex lemezeken kívül®, A loggia szigetelésére a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • Kötőelemek rögzítőelemekhez: ragasztó (hőszigetelő lemezekhez A gyártó azt javasolja, hogy a márka ragasztó Penoplex®Fastfix®), szerelési hab; folyékony körmök; Dowel-körmök; Önzáró csavar; Kötőelemek széles kalapokkal; Perforátor és csavarhúzó.
 • Szerszámok a szigetelő lemezek vágásához és vágásához
 • Száraz keverék a cement-homokos nyakkendő létrehozásához.
 • Parosolációs film.
 • Antifungal primer és impregnálás a rothadás ellen.
 • Bruks, sínek, profil a láda – ha a díszítés alatt a vakolat és a ragasztók használata nélkül (lásd. lent).
 • Ragasztószalag.
 • Két szint (100 cm és 30 cm).
 • A padló, a falak és a mennyezet, valamint a szerelés eszközei.
 • Eszköz a szerelési pisztolyok mosására, valamint a méltatlan habok maradványai és ragasztóanyagok eltávolítása a ruházatból és a test nyitott részeiből. A gyártó Penoplex szerves oldószertisztítót ajánl®Fastfix® Aeroszol csomagolásban.

Szakaszok és haladás

Elosztjuk a loggia szigetelésének folyamatát három nagy szakaszba, amelyek mindegyike több műveletet tartalmaz.

1. szakasz. Előkészítő

2. szakasz. Fali szigetelés és mennyezet

3. szakasz. Padlószigetelés

A második és a harmadik szakaszban két lehetőség van. A falak és a mennyezet a dekoráció alatt szigeteltek a vakolat és a ragasztó készítmények, valamint a padló használatával – az esztrich típusától függően: megerősített cement-homok vagy összegyűjtött levél.

Tipikus diagram hőszigetelő erkély / loggia

Lehetőség a falak szigetelésével és a mennyezetbe a vakolás és a ragasztók és a padló használatával a cement-homokos nyakkendővel

Ne feledje, hogy itt nem tartjuk meg az üvegezés folyamatait (feltétlenül meleg vagy háromszoros üveg), valamint a mérnöki kommunikáció tömítéseit. Hisszük, hogy ezek a munkák készülnek. A kábelezést a megfelelő dobozokba vagy hullámosított csövekbe kell csomagolni a nem éghető anyagból. A kettős üvegezésű ablakokat védeni kell a szennyeződésektől vagy a mechanikai károktól. Ezek hagyományos polietilén fóliával zárhatók. Néhány szakértő azt javasolja, hogy kivonja a kettős üvegezésű ablakokat a RAM-ból, de nem szükséges.

egy. Előkészítő szakasz

A hőszigetelt szerkezetek felületeinek tisztítása és feldolgozása: padló, falak, mennyezet.

egy.egy. Távolítsa el az összes elemet (a loggiában általában sok dolgot tárolt), szétszerelve a polcokat, a régi befejező anyagokat (ha van ilyen), húzza meg a körmöket, horgokat és t. D.

egy.2. Töltse ki a rögzítőhabot az összes résidők és az emelt területek. Adjon habot a nap folyamán, majd vágja le a feleslegét.

egy.3. Feldolgozás gombaellenes kompozícióval és impregnálással a rothadás ellen. 6 órán belül szárítsa meg.

2. Fali szigetelés és mennyezet

Két lehetőséget tartunk: a vakolat és a ragasztó kompozíciók használatával vagy anélkül történő befejezéshez.

A falszigetelés és a loggia mennyezeti lehetősége dekorációval gipsz-ragasztó készítmények (különösen – gipszkarton) használata nélkül.

2.egy. Alkalmazza a Penoplex ragasztót®Fastfix® A lemezek felületén a henger utasításai szerint. Egy henger elegendő 6-10 m-re2 Felületi lemezek.

2.2. Rögzítse a Penopelex kényelmét® a falak és a mennyezet felszínéhez. Az ízületek ortodox és nyílása tele van Penoplex ragasztóval®Fastfix®.

2.3. Játék párologtatás.

2.4. Rögzítsen egy fából készült ládát vagy fémvezetőket a hőszigeteléssel a fal kialakítására és a mennyezetre.

2.öt. A gipszkarton rögzítéséhez a profilok vagy a száraz sínek mérete 40×20 mm méretű.

jegyzet. A gipszkarton díszítése gőzgátló és útmutatók nélkül végezhető, a lemezanyag ragasztó rögzítése hőszigetelő lemezekhez. Ebben az esetben a Penopelex márkájú lemezek érvényesekFAL®, 2. szakasz.A 4. ábra kizárt, és a 2. lépések.3 és 2.Az 5. ábra az alábbiak szerint történik:

2.3. Csúsztassa a varratokat a hőszigetelő kályhák csatlakozására építési ragasztószalag segítségével.

2.öt. A gipszkarton lapjait lemezekre ragasztják. Ebből a célból a hőszigetelés gyártója javasolja a Penoplax ragasztóhab alkalmazását®Fastfix®. Szükséges a hőszigetelés réteget, amelyhez a lemezanyag ragasztott, sima volt.

2.6. A lemezanyag polcainak feldolgozása.

2.7. Végezzen egy befejező felületet.

Fali szigetelési lehetőség és loggia mennyezet vakolás és ragasztó készítmények a fali dekoráció és a mennyezet

2.egy. Alkalmazza a Penoplex ragasztót®Fastfix® A lemezek felületén a henger utasításai szerint. Egy henger elegendő 6-10 m-re2 Felületi lemezek.

2.2. Fix lemezek PenoplaxFAL® a falak és a mennyezet felszínéhez. A lemezek Penoplex ragasztóval vannak rögzítve®Fastfix® és műanyag dávozók, míg a tálcák a lemez minden sarkába kerülnek, és kettő a közepén; Az ízületek ortodox és nyílása tele van Penoplex ragasztóval®Fastfix®.

2.3. Alkalmazza az alap ragasztóréteget a polioplax lemezek durva felületéreFAL®.

2.4. Helyezze be az üvegszálas lúgos rácsot az alap ragasztórétegre.

2.öt. Primert helyez.

2.6. Alkalmazza dekoratív vakolat vagy gitt.

3. Padlószigetelés

Két lehetőséget tartunk: cement-homokkal megerősített és csapatlevélkötéssel. Az elsőnek legalább 40 mm vastagságúnak kell lennie. A második a GVL, CSP, Rétegelt lemez vagy a kész padlóelemek egy rétegben két rétegből történik. Amíg az esztrich beállítása, a technológiai műveletek mindkét lehetőségre ugyanaz, nevezetesen:

3.1 Igazítsa a padló alapját, megszüntesse a szabálytalanságokat több mint 5 mm-nél.

3.2 Mount Polyoplax lemezek kényelme® egy egyenletes bázison egy kötőelem nélkül. A szükséges vastagságtól függően a lemezeket egy vagy több rétegbe helyezheti. Ahol az esztrichnek a falra kell kötve, tegye a csappantyú szalagot a habosított polietilénből vagy a polioplax lemezek fragmenseiből® 20 mm vastag, szeletelve a jövőben esztrich magasságában. Először is szükség van, először is, hogy lezárjunk, amikor egy esztrich, másrészt a hangszigeteléshez, hogy a zajkibocsátás a loggia padlójához ne kerüljön át a szomszédokba a padlón és az alábbiakban.

A padlón loggia szigetelésére szolgáló lehetőségek megerősített cement-homokos nyakkendővel (CPS), további szakaszok

3.3. Ajándékcsuklók Polioplax kényelem® Alumínium alapú ragasztószalag vagy műanyag fólia. Ez megakadályozza a cement “tej” lehetséges szivárgását a hőszigetelés ízületein keresztül.

3.4. Telepítse a megerősítő hálózatot műanyag zárakra (“székek” formájában). Ebben az esetben 100×100 mm-es sejtekkel és 3-4 mm-es megerősítő átmérővel rendelkező háló.

3.öt. Öntötte a CPS-t.

3.6. Állítsa le a padló befejező rétegét – olyan anyagok, amelyek nem igényelnek vakolat és ragasztók (laminált, parketta és t). Ns.).

Loggia padlószigetelés opció a csapatlevél nyakkendővel

3.3. Található GVL, CSP vagy Rétegelt lemezek két rétegben egy penopelex kényelem tetején lévő csíptetőben®, Végezze el a kész elemek telepítését egy rétegben. A lapok rétegei egymáshoz vannak rögzítve. Ne engedje, hogy az önszigetelés belépése a szigetelő lemez testébe kerüljön.

3.4. Állítsa le a padló befejező rétegét – olyan anyagok, amelyek nem igényelnek vakolat és ragasztók (laminált, parketta és t). Ns.).

Ha a loggia a “meleg padló”, akkor azt kell viselni, hogy van egy csomó jogalkotási korlátozás a vízfűtési rendszerek telepítéséhez a lakásban. Az elektromos kábel padlóra szerelve az esztrichen a telepítés vagy kitöltés után.

A loggia szigetelése időigényes többlépcsős folyamat. Ennek eredményeként azonban kényelmes további helyet (kis helyiség vagy relaxációs sarok) hozhat létre, vagy akár bővítheti a konyhát vagy a szobát, a fal és a loggia közötti falrészének szétszerelésével.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: