Üvegkerítés erkélyekhez

A közelmúltban az acél erkélykerítés népszerűvé vált. Melyek azok, milyen előnyökkel jár a panorámás üvegezés, a plexilass modellek, rozsdamentes acél és üveg, részletesebben fontolja meg.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Sajátosságok

A városi lakások sok lakosai inkább üvegkerítő erkélyeket készítenek. Stílusosnak és eredetinek tűnik. Egy ilyen biztonságos kerítés. Az erő szinte megegyezik, mint a profilozott lapra. Az edzett üveget ugyanazon technológia feldolgozza, mint a fém.

Először is, az anyag felmelegszik a magas hőmérsékleten körülbelül 500-600 ° C. Ezután az üveg élesen lehűtött, amelynek eredményeképpen a felületi feszültség alakul ki. Az üveg tartósabbá és stabilabbá válik. Az ilyen anyagból való kerítés meglehetősen könnyű mosni.

A fém általában gyorsan felmelegszik a napsütésben, és este lehűl. Az üveg nem vonatkozik ilyen hőmérsékletváltozásokra.

Az erősség az anyagot is kiváló anti-vandális védelem teszi. És az üveg vonzó megjelenésű, a dekoráció magasabb, mint egy másik kerítésé.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Sokkal gyakrabban láthatja a beton vagy fém átlátszatlan erkélyét. Néha azonban még mindig szokatlan és vonzó. Egyre több ember inkább üvegkeret készít. Főbb előnyök:

 1. A külső környezet agresszív hatásainak magas ellenállása;

 2. hosszú élettartam;

 3. Lehetőség van szétszerelni és telepíteni egy másik helyen;

 4. A szolgáltatás egyszerű, amelyben nincs szükség további vegyületek alkalmazására vagy díszítésére;

 5. A szoba ilyen erkéllyel könnyebbé válik, mivel az üveg hiányzik az egész természetes fényt;

 6. A telepítés meglehetősen egyszerű, elég sok időt vesz igénybe;

 7. Az üvegkerítés jól néz ki minden belső térben;

 8. Üveg csatlakoztatható, függetlenül az évszakától és az időjárástól;

 9. Az anyag jól kombinálható fém és fa, kombinált kerítések készíthetők.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Az ilyen kialakítás legfőbb hátránya a magas költség. Az ilyen kerítés drágább, mint a fa vagy a fém analógja. Ez az üveg előkészítése jellemzői. Ha cselekedsz, és az üvegből korlátozódik, akkor rendszeres gondozásra lesz szükségük. Ellenkező esetben a vízből származó raid nagyon gyorsan kialakul.

Ellenkező esetben az üvegkeretek előnyösek az analógoktól. Különösen az eredetiségüket és a magas dekorációjukat. Ez egy jó megoldás, és abban az esetben, ha az erkély egy kis szobában van.

Nagy mennyiségű természetes fény vizuálisan növeli azt.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Anyagok

A kerítés általában monomált vagy triplexből készült. Az első lehetőség vastagsága körülbelül 1-1,2 cm. Triplex, viszont 2-3 rétegből készült, vastagsága körülbelül 0,4 mm. 0,1 mm-es polimerből átlátszó filmréteg van. Teljes vastagság ezzel a 0,9-1,4 cm a rétegek számától függően.

Ha egy anyagot választott az üvegből történő kerítéshez, érdemes figyelembe venni az egyes opciók jellemzőit. A panorámás üvegezéssel ellátott erkélyek lenyűgözőek, különösen egy magánházban. Az apartmanokban gyakran kettős üvegezésű ablakokkal készülnek. A keret maga rozsdamentes acélból, fából vagy műanyagból készülhet.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Monosteclo

Az ilyen anyag 1 szálban különböző dekoratív permetezést tartalmazhat. A Monosteclo anyagot elvégezhet az összes üvegszalaghoz, vagy fémprofilokkal kombinálva használható. A feldolgozott és kész anyag vastagsága 4-19 mm tartományban változhat. Leggyakrabban az erkélyek kerítése átlátszó opciókat, ultra átlátszó, matt, tónusos modelleket, vagy úszható üveget használ. Tekintsük az ilyen típusú üvegek jellemzőit.

 • Úszó üveg. Legfeljebb 90% -os fényt ad, és kiváló minőségű. A gyártási technológia lehetővé teszi, hogy olyan üveget kapjon, amely nem torzítja a helyet.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

 • Ultra-átlátszó. Ugyanez az elv, mint az előző opció. Azonban átláthatóbb és semleges. A maximális láthatóság, a színes reprodukció és a fény létrehozására szolgál. Ritkán alkalmazzák kerítések szervezése során.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

 • Matted. A felületet kémiai oldattal kezeljük, ami Matte-t eredményez. Az üveg úgy néz ki, mint egy gyár már a gyárból. Ez nem egy dekoratív film, hanem a speciális feldolgozás eredménye. És egy homokfúvógéppel is. Ez a hatás azonban kizárólag kis elemekre vonatkozik.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

 • Szín. A gyártás során a tömegben a festék készül, ennek eredményeképpen az üveg egyenletesen festett a vastagságban. Az ilyen hatás vonzónak és hatékonyan néz ki az üvegezett erkélyen. A színes telítettség közvetlenül a lap vastagságától függ.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Háromszoros

Általában olyan nagy szilárdságú plexiüveget használnak kerítések gyártásához. Ez is tónusú és szükség szerint díszített. Lényegében a triplex két edzett szemüvegből készül, amelyek polimer filmmel vannak kombinálva. Az egyik vastagságú lapokat gyakrabban használják 6-10 mm-ről. Ez a jellemző közvetlenül befolyásolja az erőt.

A termékek értékesítése előtt a GOST szerint tesztelhető. Meghatároztuk a polimer film és szemüveg minőségét. Nem rendelkezhetnek hibásnak. És a triplex technológiának fontos betartása is.

Mielőtt megvásárolná az anyagot az erkélyre, nagyon fontos, hogy biztosítsuk a kiváló minőségű anyagot. Először meg kell ismernie a tanúsítványokkal, majd vizuálisan becsülje meg az üveg állapotát. Ha vannak zsetonok, gödrök vagy buborékok a felületen, akkor az anyag rossz, és használja a nem biztonságos. A mikrokráciak az üveg gyors megsemmisítéséhez vezetnek.

A kiváló minőségű triplex jól illeszkedik az erkélykerítés gyártásához. Tartós, és nem igényel sok gondot. Még súlyos károkkal is a polimer réteg megakadályozza az üvegszórás, csak egy fogás marad.

Még akkor is, ha az anyag még mindig megtört, fragmensei lekerekítettek, és nem élesek. Ez a triplex a lehető legbiztonságosabbá teszi egy személy számára.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

A struktúrák típusai

Az erkélyre vonatkozó kerítés védő- és dekoratív funkcióval rendelkezik. Számos lehetőség van olyan további tervezési megoldásokra, amelyek vonzóbbá teszik az általános megjelenést. Így gyakran használják fa vagy fém korlátként kiegészítésként. Mindkét anyag üveggel kombinálva van.

Vannak azonban olyan esetek, amikor az összes kerítés csak átlátszó anyagból készült. Segédelemeket nem biztosítják. Ebben az esetben nem nagyon kényelmes mászni. Emlékeztetni kell arra, hogy az üvegkerítésnek nincs további terhelése, még akkor is, ha egy különösen tartós anyagot használtunk.

Üveg erkély parapet lehet egyenes sarkokkal és sima vonalakkal vagy hajlításokkal. A tervezés típusa a beton kiálló külső és alakja alapján történik. A komplex konfiguráció párosítása érdekesebbnek tűnik, de összetett is. De nagyobb mértékben érdemes visszaszorítani az erkély kialakítását.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Tervezés

A legegyszerűbb lehetőség átlátszó üveg. Ez szabványos, szinte klasszikus. De néha valami érdekesebb, és itt a tervezési ötletek jönnek a mentésre. Az üvegen bármely külső és belső oldalú rajzot alkalmazhat. Lehetséges anyag színárnyalat.

Egyes gyártók könnyen alkalmazhatók a kerítéshez még a fotók is. Valamint az üveg háttérvilágítással díszíthető.

Hogy a kép ne rontja a környezeti hatásoktól, hogy megvédje azt egy speciális filmmel. Ezenkívül erősíti a vászonot, és gyakorlatilag nem befolyásolja a fény kihagyását.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegdekoráció esetén különböző technológiákat használnak. A matt rajzok homokfúvó gép segítségével készülnek. A leginkább megfizethető és egyszerű módja a kép vagy a színváltozás – dekoratív film. A selyemvizesek és a laminálás nem kevésbé népszerű.

Minden díszítési módszer egyedülálló és alkalmas bizonyos ötletek megvalósítására. A választás az üveg típusától, az erkély kerítés és a költségvetés méretétől függ. És a további gondozás a dekorációtól függ. Bizonyos esetekben különleges tisztítószerekre lesz szükség a mosáshoz. Nem használhatja a csiszolóanyagokat, hogy ne karcolja meg a felületet.

Üvegkerítés erkélyekhez

Üvegkerítés erkélyekhez

Gyönyörű példák

Az üvegkereteket erkéllyel gyakrabban használják az ország házak elrendezésében, azonban a lakás számára, ez a megoldás meglehetősen megfelelő. Csak az első esetben konstruktívebb jellemzők. Bármely erkélyen lehetőség van erőteljes, megbízható és esztétikai anyagok használatára. Tekintsünk gyönyörű példákat a kerítésekre.

 • Elég szokatlan ólomüveg üvegezés vonzónak tűnik. A távolból úgy tűnik, hogy a felső rész szilárd anyagból készült.

Üvegkerítés erkélyekhez

 • Kiváló minőségű üvegkerítés. A kis lemezek az alulról és a tetején vannak rögzítve, és a korláton kényelmes mászni.

Üvegkerítés erkélyekhez

 • Az ilyen erkély érdekesnek és szokatlannak tűnik. Az átlátszó üvegen keresztül behatol a napfénytől.

Üvegkerítés erkélyekhez

 • A kerítés színezett üvegből készült. Az alacsony átlátszóságú sötét színű anyag nagyszerűen néz ki fémtámogatással kombinálva.

Üvegkerítés erkélyekhez

 • Az Erker Erkély érdekes kialakítása, amely önmagában vonzó az űrlap miatt. Az üveg átlátszó, sok fény hiányzik és kiegészíti az általános designt.

Üvegkerítés erkélyekhez

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása