Javítóterem saját kezével: stílusok és befejező ötletek

A csarnok a ház fő szobájának tekinthető. Ahhoz, hogy élvezze a kikapcsolódást, teljes mértékben vegye fel a nyaralást vagy egy fontos eseményt, ez a szoba nem csak tágas és stílusos, hanem többfunkciós. Ezért, mielőtt a következő javítás helyiségében elvégezné, gondosan figyelembe kell venni a tervezés árnyalatát, válassza ki a modern befejező anyagokat.

Sajátosságok

A modern nappali egy olyan szoba, amely több zónát is kombinálhat a belsejében. A formatervezése a családtagok számától, valamint a házban lévő más lakossági helyiségek jelenlététől és általában a szabad helytől függ. A csarnok céljával és azzal jellemezhető, hogy milyen funkciókat fog végrehajtani a helyzetet, elkezdheti javítani. Be kell vonni a szoba egész területét. Hagyományosan a nappali állhat egy rekreációs területről és egy munkás sarokból, néha kombinálva van a konyhával.

Mielőtt megkezdené a javítás a teremben, kiszámítani a munkakörülményt, azon alapul, hogy a szoba egyszerű helyreállítását tervezik-e, vagy a nagy átújítás és a befejezés tervezett-e. Ha azt tervezik, hogy csak kozmetikai javításokat készítenek, akkor a mennyezet, a fal és a padlóburkolatok cseréje lesz, a szoba belseje frissül: új bútorokat, függönyöket és egyéb dekorációt vásároltak. Ami a nappali felújítását illeti, szükség lesz arra, hogy hordozza a falakat, vagy telepítse a partíciókat, cserélje ki az ablakokat és az ajtókat, rögzítse az új elektromos vezetékeket. A kiválasztott javítás típusától függetlenül a teremben helyesen kell megtervezni a helyet. Ez az összes munka fő jellemzője.

Mivel a szoba több zónából áll, biztosítania kell a maximális könnyű hozzáférést, amelyre ajánlott növelni a Windows méretét, használjon könnyű árnyalatokat a tervezésben. Növelheti a helyiség területét különböző felújítási módszerekkel: például hordozhatja a falat a konyhában, csatolja az erkélyt.

Hol kezdődik?

A Standard lakásban a Hall Javítás a saját kezével elvégezhető, de ha a ház egy panelházban vagy a régi épület épületében található, akkor sokkal bonyolultabb lesz, így az építési munkák közül néhány a legjobban megbízható szakmai kézművesekkel.

A nappali javítását előre kell tervezni, valamint a következő lépéseket az eseménytervben:

 • Tisztítsa meg az összes típusú felületet a régi felületről;
 • A falak összehangolása;
 • Mennyezeti táj;
 • Padlóburkolat felszerelése;
 • fali dekoráció.

Előre létrehoz egy projekttervezés, ami a szoba összes mérését és rajzát teszi. Ennek megfelelően kiválasztott alkalmas építőanyag. Először is, poros műveleteket hajtanak végre javítás: régi háttérképek és vakolat eltávolításra kerülnek. A falaknak tiszta és sima felületre kell rendelkezniük a következő munkákhoz. A falak szintjének mozgatásához használjon gipszet vagy rögzítse a gipszkarton lapjait. Miután az összes szabálytalanságot és hibát eltávolítják a felületről, a bázist is feldolgozzák a primer – nem csak a jövőbeni bevonatot a gomba és a penész képződéséből, hanem a festék, a whitewings vagy a tapéta megnövelése.

Ugyanez vonatkozik a mennyezetre is: megtisztítják és jól. A faj felületének befejezéséhez különböző anyagokat használhatunk, míg az első független javítások nem ajánlották, hogy drága befejező elemeket szerezzenek, mivel amikor velük dolgozik különleges készségekre és tapasztalatokra. A régi bevonatok szétszerelése után telepítsen egy új emeletet. Ne feledje, hogy ezt a műveletet a falak díszítése előtt kell elvégezni.

Először is, szilárd nyakkendőt készítenek, és a felület szintjét, majd a korábban kiválasztott anyagot pihenjen. A csarnok általában parettit, linóleumot vagy laminált.

A stílus kiválasztása

A modern tervezési lehetőségeket a textúrák és a színek változatossága befolyásolja, míg a közelmúltban a szoba belsejére inkább több stílus kombinációját választja ki, különösen népszerű, minimalizmus és high-tech.

 • A nagy és tágas helyiségek számára tökéletesen alkalmas Befejezés a skandináv irányban, Amelyen keresztül a csarnok elegáns és gyönyörű.
 • Padlástér A modern stílusban a fő hely, és ha a nappaliban választja, a belsőség hangulatos lesz, és nem túlterhelt dekorációval. Kültéri bevonat ebben az esetben fából készült táblákból, a szobában lévő egyik fal téglafalúttal díszített. Ami a háttérképet illeti, a belső használatuk nem biztosított.

 • Legutóbb a tervezőteremben megjelent az irány csúcstechnológia. Számos előnye van, és leggyakrabban a kis szobák számára előnyös. A high-tech-t a megfelelő vonalak jellemzik, és a dekorációban általában fém, üvegelemek uralják.
 • Különös figyelmet érdemel minimalizmus. A lakhatók tulajdonosai, akik szeretik a szabad hely bőségét beltérben. A minimalizmus mind miniatűr nappaliban, mind fényűző csarnokokban használható. A design minimális felületet, szigorú dekorációt, fényes díszeket, festményeket tartalmaz. A falak ebben az esetben a könnyű árnyalatok természetes anyagaival vannak ellátva, természetes fából készült bevonatok vannak kiválasztva a padlóra, és a mennyezetet mind a szerelt szerkezetek, mind a dekoratív vakolatok díszítik.

Színes megoldás és dekoráció

Nincs nappali design nem fog tűnni, ha a színpaletta színei rosszak. A játékszín használata eredetileg megoszthatja a szobát az egyes zónák számára.

A sötét padlók és a könnyű falak kombinációja a szobát szélesebbé teszi, És a falak tervezése, a mennyezet és a nemek fehér vagy bézs árnyalatokban megadják a szobát. Ideális egy kis csarnokhoz pasztell tónusok, és ha a szoba nagy, akkor világos és telített színek alkalmasak erre. Ami a falak tervezését illeti, a vászon és a bársony felületek jól néz ki a nappaliban, és gyakran használják a selyem háttérképeket.

Szokatlanul a teremben úgy néz ki, mint egy fólia. Ez nem csak esztétikailag vonzó nézettel rendelkezik, hanem a hőszigetelő funkció szobájában is elvégzi a háztartási készülékek kibocsátásából származó helyet.

A terem színpalettájának megválasztása a szoba stílusától függ. Ha azt tervezik, hogy klasszikus szobát készítsen, akkor természetes színeket használnak a felületen, és a szerelmesek valami szokatlanul különböző ötleteket tud megvalósítani a valóságba – például a falak sötét, és a padló és a mennyezet – fehér. A modern design kialakításban a természetes anyagok használatát üdvözöljük, így díszítheti a helyet fa, bőr, üveg és fém.

Befejező opciók

A csarnokban javításra kerül, alaposan gondolkodni kell a jövőbeli nézetre, vegye fel a megfelelő színeket a helyiség számára, szerezze be a megfelelő bútorokat, és jó világítást biztosítson. A felesleges tárgyaktól is fel kell szabadulnia, mivel az elegancia és az egyszerűség a modern belső tér fő összetevői. A szoba minden felületén jó minőségű, divatos anyagokat használunk. Nem csak hosszú ideig tartanak, hanem örülni fogják őket körülöttük a vonzó megjelenésüket.

Falak

Ez a fajta felületeket különböző anyagok adhatják át. A független munka legegyszerűbb és hozzáférhető módja festőfalaknak tekinthető. Ez kiválóan alkalmas olyan esetekben, amikor költségvetési vagy normális javítást választjuk, mivel az alkalmazása során a festék nem fog sok időt, és nem igényel sok erőfeszítést, és az új szín a felületen lehetővé teszi, hogy drasztikusan változtatni a nézetet a előszoba. A festéket belső dekorációra vásárolják. Nem rossz a nappali és a dekoratív vakolat belsejében.

A következőre van osztva:

 • texturált;
 • szilikát;
 • latex;
 • velencei.

Gyakran a nappali falak különleges panelek vannak. A bázishoz csatlakoztathatók, amely a gipszkartonhoz, vagy a felületen egy régi felületen van.

A panelek:

 • leveles;
 • rohanás;
 • Csempe.

Ami a dekoratív mesterséges kővel való regisztrációt illeti, a felületek legeredményesebb módja. Gyakran használják a tervezés során, amikor a tégla alatti felületet meg akarják stilizálni, díszítik az íveket. A kő jól kombinálva van Vinyl háttérképgel: az ilyen készítménynek köszönhetően szokatlan megkönnyebbülést kapnak, a festékek harmóniája. Sok tervező inkább a fát vagy a clapboardot is inkább használja a teremben. Leggyakrabban a dekorációhoz a paneleket parafafákból vagy laminátumból választják ki, és a bevonóblokkot is elhelyezzük.

Szokatlan lehetőség a bőr használata. Ehhez többszínű bőrlapok, amelyek mind a fényes, mind a megkönnyebbülés alapja lehet.

Padló

A padlóburkolat a nappaliban óriási szerepet játszik, mivel a szoba jövőbeli nézete függ a választásának. Hagyományosan laminált, parketta, szőnyeg vagy linóleum szerezhető a csarnokok számára. A fenti anyagok mindegyike egyedülálló, pozitív jellemzőkkel rendelkezik, de az ár és a minőség jellemzi. Például a szőnyeg jól néz ki, de működési tulajdonságai rosszabbak a laminátumoknál. A parketta kiváló hang és hőszigeteléssel rendelkezik, de drágább, mint a linóleum.

Ezért választotta a burkolóanyagot a teremben, meg kell, hogy vezérelje nem csak esztétikai mutatók, hanem a tartósság, élettartam. Ha van egy egyszerű kozmetikai javítás a házban, megfelelő linóleum feküdt. Abban az esetben, ha a családi pénzügyek lehetővé teszik a felújításhoz, preferenciát érdemes laminált vagy parketta küldeni.

Ablak lyuk

Az ablakok a nappaliban kell nagy méretben, különösen, ha a helyiség tervezett, hogy több zónát, ezért javasoljuk, hogy cserélje a nyitó és helyezzen be egy új üveg. A csarnok kialakításában nem kívánatos a sűrű szövetek függönyöket, mint dekoráció. A legjobb, ha előnyben részesítjük az áttetsző és a könnyű függönyöket.

Mennyezet

A mai napig a kombinált mennyezetek nagyban népszerűek. Ehhez kezdetben a gipszkarton szintjét állítják be, és a tervek felfüggesztése után. A webes nyújtás után a világítási rendszert végzik. Ha a szoba alacsony, akkor egyszerűen gyönyörű kompozíciókat készíthet a gipszkartonból, amely elválasztja őket háttérképekkel vagy vakolattal, míg az egyes zónáknál a szobában az árnyékában és textúrájára van kiválasztva.

Mit kell elválasztani a folyosótól?

A csarnok belseje sokkal érdekesebb lesz, ha maga a csarnok elválik a folyosótól. Így a szoba tágas és hangulatos. Különbséget lehet tenni többféleképpen. Például a gipszkarton vagy a könnyű polcok kis fala jól illeszkedik partíciónak. Vizuálisan elkülöníti a folyosót, és segíti a többszintű padlóburkolatot. Ehhez van egy kis csepp padlószint.

Abban az esetben, ha a bejárati ajtó közelében kevés hely van, és tényleg meg akarja különböztetni a zónákat, egy mobil partíció használata egy szekrény vagy egy kis rack formájában jó megoldás lesz. Ez a tervező recepció nagyszerű miniatűr szobákban díszített minimalizmus stílusban. A tágas járókerők és a nappali helyiségek esetében az elválasztási funkció hordozóoszlopot hordozhat.

Bútorokat helyezünk el

Camping Hall, követnie kell a szabad hely elvét. Egy kis négyzet alakú helyiségben a masszív bútorok helytelen elhelyezése lesz: kis helyiségek számára a legjobb, ha kompakt modulokat vásárolhat. 18 kV-os nappali területre. M illik a kényelmes kanapé, egy dohányzóasztal és több székből álló bútorok. Ha a helyiséget ünnepi vacsorákat tartanak, akkor is szüksége van egy asztalra is.

A kárpitozott bútorokat a falak közelében kell felszerelni, És a munkahelyi belső kialakításban az asztal az ablakban található. Egy magán faházban sokkal könnyebb felszerelni a terem, mert amikor tervezik, a nappali terület gyakran nagy. Tervezés mennyezeti gerendák gyönyörűen kiegészítõ bútorok természetes fából. Ilyen nappaliban telepítsen egy moduláris falat, amely oldalán könyveket és dekoratív elemeket tölthet.

Világítás

Miután kiválasztotta a helyiség kialakítását, és az összes felület befejezése befejeződik, meg kell aggódnia a világítási rendszer miatt. A helyiségben lévő fény hiánya elronthatja a tér általános nézetét, és a dekoráció minden eleme homályos és unalmas lesz. Leggyakrabban a nappali helyiségekben nagy csillárokat és padló lámpákat választanak.

Ha a helyiség javítása után stretch mennyezet van, akkor a pontfények biztosítják a többszintű háttérvilágítást, ami miatt a tér tele lesz romantika és kényelem.

Érdekes ötletek a belső térben

A nappaliban tökéletes kialakítás lehet létrehozni, elválasztva a helyiséget több zónába, és a gyönyörű bútorok elhelyezése lehetővé teszi, hogy kitöltse a helyet és a kényelmet. Egy kis helyiségben egy puha “sarok” együttes lesz kiváló lehetőség, amely külön modulokból, üvegkabátasztalból és transzformátor asztalból áll.

A szoba kibővítéséhez meg kell erősítenie az egész fal dekoratív határát, és a konyha és a nappali területe egy bárpultnal van osztva. Ugyanakkor egy világos árnyalatú többszintű mennyezet van felszerelve a csarnokba, nagy csillárokat helyeznek a közepére, és egy többszínű háttérvilágítás van felszerelve a kerület körül. Ezzel a háttérrel szemben a laminált dió figyeli a laminátumot.

A javítócsarnok saját kezével, lásd a következő videót:

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: