Az ergo és a kenguru hordozó összehasonlítása | Melyik a jobb?

Nemcsak a baba fizikai fejlődése fontos az aktív növekedés során, hanem a pszichológiai fejlődés is. Ez utóbbi nem kis mértékben függ a szülői kapcsolattartástól. Mivel azonban gyakran kényelmetlen és nehéz a babát az otthonon kívül hordozni, egyszerű és funkcionális babahordozókat hoztak létre. A kenguruk és az ergo hordozók nagyon népszerűek az új szülők körében. Mi a különleges az egyes fajtákban, és miben különböznek egymástól?? Szakértőink elmondják.

A jó öreg kenguru

Kenguru

Babahordozó – egy nagyon kényelmes, könnyű babahordozó, amely segít az új anyukáknak és apukáknak, hogy kényelmesen mozogjanak a városi területeken a babával (például a közlekedésben vagy a rövid utakon a boltba). A kenguruk életmentőek a szülők számára, akiknek nem kell a terjedelmes és nehéz babakocsival bajlódniuk.

“A kengurunak számos meghatározó tulajdonsága van, Amellett, hogy könnyű és könnyen használható, ezek a pántok megkülönböztetik a többi babahordozótól:

 1. Keskeny vállpántok – a vállpántok szorosan illeszkednek a felnőttek vállára, még akkor is, ha a heveder meghúzva van, és a baba jelentősen megereszkedik;

 2. A keskeny deréköv megakadályozza, hogy a baba súlya a szülő testén oszoljon el, és nagyobb nyomást gyakorol az ágyéki területre;

 3. A háttámla merev – az alapja meglehetősen keskeny, és nem mindig nyújt elég kényelmet a baba számára (ráadásul a gerinc alsó része nincs alátámasztva).

” A kenguru még mindig sok anyukát vonz olcsóságával, de a gyermekorvosok riadót fújnak,azt mondják, hogy ezeket a hordozókat több okból sem biztonságos használni:

 1. Kényelmetlen lábtartás – Amikor a baba a hordozóban van rögzítve, a lába lefelé lóg, ami megakadályozza az ízületek megfelelő fejlődését. A fiziológiailag normális testtartás a baba számára az, amikor a lábak csípője 90 fokos szögben van 0C, a térdek a fenék fölött és behajlítva. Ez az úgynevezett “M-pozíció”, amely biztosítja a combcsont normális fejlődését.

 2. A gerinc természetellenes helyzete – a felnőttek gerince S alakú, ami elegendő ütéscsillapítást biztosít. A háttámla C-alakú. A babahordozó ülése pedig a merevsége miatt egyszerűen nem képes arra, hogy természetes pozíciójában támogassa őt.

 3. A gyermek visszatartásának mértékének beállítására való képtelenség – a kenguru a konfigurációs jellemzői miatt nem teszi lehetővé a baba felnőtt felé történő húzásának mértékének szabályozását a háttámla teljes hosszában. Ennek az a következménye, hogy a baba a felnőtt minden oldalirányú mozgásával együtt mozog a hordozóban.

 4. A babára nehezedő stressz – saját súlya nem egyenletesen oszlik el, ami túlzott nyomást gyakorol az ágyéktájékra. A baba ágyéka felhorzsolódhat és irritálódhat, ha a baba hosszabb ideig ül a kenguruban.

MEGJEGYZÉS.A kenguru gyártók azt állítják, hogy termékeik 2 hónapos vagy annál idősebb csecsemő szállításához használhatók. A gyermek biztonsága szempontjából a hordozóeszköz csak akkor használható, ha a gyermek gerince teljesen kifejlődött (amikor a gyermek már önállóan tud állni), de csak rövid ideig.

Ergo babahordozó: a babahordozók új generációja

Ergo babahordozó

Ergo babahordozó – hasonló a babahordozóhoz, de kifinomultabb. A gyermekorvosok ezeket a hordozókat ajánlják 4 hónaposnál idősebb csecsemők számára.Az Ergo hordozók számos, a babahordozókkal ellentétes tulajdonsággal rendelkeznek:

 1. Megfelelően ívelteti a baba gerincét – a háttámla párnázott és szorosan a felnőtt testéhez simul, hogy a baba gerincének természetes C-gerinc görbületet adjon. Az állítható hátizsákok olyan kisgyermekek számára alkalmasak, akik legalább 1 évesek.

 2. Kényelmes lábhelyzet – ha az ergo zsák helyesen van kiválasztva, a gyermek lábainak helyzete a referencia helyes – a fent leírt “M-pozícióban”. A háttámla szélességét gondosan kell megválasztani: a gyermek vádlija és a csípő között kell elhelyezkednie.

 3. Egyenletes súlyeloszlás – a gyermek testsúlya nem csak az ágyéktájon, hanem a combok alsó részén és részben a fenéken is eloszlik. Ez megakadályozza a baba érzékeny bőrének kidörzsölődését.

 4. Ergonómikus – a hevederek szélessége nagyon keskeny (legfeljebb 30 mm), így a terhelés a szülő testének nagy részén oszlik el (azaz a vállak és a felső hát nem terhelődik meg).

 5. A babát ugyanolyan természetes módon tartjuk az ergo-pozícióban, mint amikor egy felnőtt karjában ül. Az utóbbiak karjait teljesen szabadon tartják.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ergót? Ez egyszerű – csak néhány részletet kell figyelembe venni:

 1. Az anyag típusa és színe – a szintetikus anyagok nem biztos, hogy biztonságosak gyermeke számára. Ezenkívül a szintetikus szövet könnyen tönkremegy, és a rossz minőségű festés gyorsan a termék megjelenésének elvesztéséhez vezet;

 2. Levehető kapucni – ha szükséges, a baba védve lehet a naptól és a rossz időjárástól, ha pedig nincs rá szükség, könnyen elpakolható az ergo hám zsebében;

 3. Állítható gallér és fejtámasz – ezekkel az opciókkal a hátizsák a baba növekedésével együtt állítható, és addig használható, amíg a babát a karjában tudja tartani;

 4. Zsebek – egyszerű és kényelmes kiegészítő a szülő számára.

Összehasonlító jellemzők

Próbáljuk meg elfogulatlanul összehasonlítani a két terméket, és összehasonlítani alapvető jellemzőiket, mint babahordozókat.

Ergo

Kenguruk

Háttámla

Párnázott és a háttámla teljes hosszában megnyúlik

Kemény (rosszul alkalmazkodik a kialakulatlan gerincoszlopú gyermekekhez)

Lábhelyzet

Természetes a baba számára (“M-pozíció” – térdben behajlított lábak, csípő széthúzva)

A lábak lazán, természetellenes helyzetben lógnak, és járás közben a szülő útjában vannak

zárási lehetőség

Annak érdekében, hogy a felnőtt szabadon mozoghasson, az ergo fel van szerelve a gyermek maximális húzásának lehetőségével a szülő törzséhez

Nem

A felnőttek terhelése

A terhelés úgy oszlik el, hogy a szülő háta szinte soha nem terhelődik meg

A terméket nem tartós használatra tervezték, mivel a felnőtt jelentős terhet visel, miközben a gyermeket a hordozóban hordozza

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: