A Berlithione és az Octolipen gyógyszerek összehasonlítása. A legjobb.

Antioxidáns gyógyszer kiválasztásakor felmerül a kérdés, hogy melyiket válasszuk, ha a termékek szinte azonosak. Természetesen az orvosnak alapos vizsgálat után kell felírnia. De hivatkozásként kiválogattuk a népszerű jogorvoslatokat ebben a csoportban, és készen állunk arra, hogy megosszuk az információkat, amelyek segítenek megérteni, hogy melyik jobb – Berlithione vagy Octolipen.

Gyógyszer hatása és összetétele

A berlition májvédő és antioxidáns szer, amely hipolipidémiás tulajdonságokkal rendelkezik. Úgy működik, hogy csökkenti a glükózt és eltávolítja a vérben található “káros” lipideket. Fő összetevője a tioktinsav. Ez utóbbi szinte minden szervben megtalálható, és fontos a normális működésükhöz.

A tioktinsav egy erős antioxidáns. Csökkenti a mérgező anyagok negatív hatásait a szervezetre. Védi a májat és javítja a működését.

Az oktolipen egy metabolikus gyógyszer, egy endogén antioxidáns. Fő hatása a gyökök megkötésére irányul. A hatóanyag ugyanaz – tioktinsav. A termék nemcsak a glükózszintet csökkenti, hanem a glikogénszintet is növeli.

A tioktinsav bizonyított a cukorbetegség kezelésében. Fokozza a hipoglikémiás inzulin hatását. Klinikai vizsgálatok megerősítették az idegvezetés javulását diabéteszes neuropátiában egy hónapos kezelés után.

Berlithione – a gyógyszer jellemzői

Berlithione

A Németországban gyártott Berlithione tabletta és oldat formájában kapható. Egy doboz 5, 10, 20 ampullát tartalmaz. A Berlithione 600 24 ml és a Berlithione 300 12 ml. A 300 mg-os tablettákat buborékcsomagolásban, 3, 6, 10 darabos kiszerelésben árusítják.

Az orvosok megjegyzik, hogy jobb, ha injekció formájában használják, mert ez növeli a biológiai hozzáférhetőséget. Ez nem azt jelenti, hogy a tablettáknak kevesebb hatása van, de többet kell szednie őket, valamivel hosszabb hatást várva.

Különösen gyakran írják fel olyan állapotokra, mint a hipotenzió, cukorbetegség, elhízás. Nemcsak a vércukorszint normalizálásában segít, hanem a fogyásban is.

Az amerikai Yale Egyetemen végzett kutatás azonban kimutatta, hogy a tioktinsavnak kevés hatása van a testtömegindexre, ezért nem jó ötlet erre a célra használni. A terápia részét képezheti, de önmagában nem biztos, hogy hosszú távon biztosítja a normális testsúly fenntartását.

Octolipen – a gyógyszer jellemzői

Octolipen

Az Oktolipent egy hazai gyártó állítja elő. Vásárolja meg kapszula, injekciós koncentrátum vagy tabletta formájában. Vitaminszerű gyógyszerként van besorolva. A gyógyszer jól szabályozza a zsírok és szénhidrátok anyagcseréjét.

Az Octolipen abban különbözik, hogy csak 2 javallata van, nevezetesen az alkohol és a diabéteszes polineuropátia. A cukorbetegség és az alkoholfogyasztás okozta idegkárosodással jellemezhető állapotok.

Az Octolipin lényege, hogy csökkenti a gyökök negatív hatásait a sejtekre. A termék a B-vitaminhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Úgy is mondhatnánk, hogy lassítja a sejtek öregedését.

A gyógyszer a lipidanyagcsere szabályozójaként működik. Aktiválja a koleszterin anyagcserét és javítja a májműködést. Ezt a gyógyszert infúziós oldatként adják, és fekvőbetegként kell szedni. A tablettákat otthoni használatra írják fel.

Fontos! Ezt az antioxidánst soha nem szabad alkoholtartalmú italokkal kombinálni. A kezelés alatt nem ajánlott tejtermékeket fogyasztani.

Javallatok és ellenjavallatok

A Berlition számos pozitív hatással rendelkezik, ami a felhasználási javallatok széles listáját eredményezi. Javíthatja a beteg általános állapotát.

Az antioxidáns Berlithione alkalmazásának javallatai:

 1. Degeneratív elváltozások a gerinc bármely lokalizációjában, különösen a protrúzió, az osteochondrosis, a porckorongsérv kockázata;

 2. cirrózis, hepatitis;

 3. Cukorbeteg eredetű polineuropátia;

 4. Mérgező mérgezés különböző anyagokkal;

 5. Krónikus mérgezés nehézfém-mérgezés miatt.

Az Octolipen, mint említettük, kevés indikációval rendelkezik – alkohol és diabéteszes polineuropátia. De több ellenjavallata van. Az Oktolipen gyógyszer nem alkalmazható terhességben, 18 éves kor alatt, a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység esetén és szoptatás alatt.

A Berlithione gyógyszer a következő ellenjavallatokkal rendelkezik:

 1. Kisebbik;

 2. Szoptatás és a terhesség időszaka;

 3. Túlérzékenység a készítmény összetevőivel szemben;

 4. laktóz intolerancia.

Fontos! Ellenjavallatok és előírásokaz orvos egyénileg mérlegeli. Ne döntsön a gyógyszer szedéséről, mert a betegség lefolyásának és az általános állapotának megfelelően bizonyos adagolást kell követnie.

Az antioxidánsok nem javallottak terhesség és szoptatás alatt, mivel nem állnak rendelkezésre olyan klinikai adatok, amelyek alátámasztanák biztonságosságukat e betegcsoportok esetében.

Adagolás és alkalmazás

A Berlithione-t szájon át 300-600 mg naponta legfeljebb 2-szer kell bevenni. Ez a standard adagolás, amelyet az orvos megváltoztathat. A betegség súlyos formáiban a hatóanyagot intravénásan adják 300-600 mg-ban. Egy legfeljebb 30 napos kezelési kúra. A fenntartó kezelés a főáramú kezelés után folytatódhat. Az antioxidánst kisebb, napi 300 mg-os adagban folytatják.

Túladagolás lehetséges, a következő tünetekkel:

 1. erős fejfájás;

 2. hányinger és hányás;

 3. a tudatosság változása;

 4. pszichomotoros izgatottság;

 5. rohamok;

 6. A laktakacidózis előfordulása.

Mérgezés vagy túladagolás gyanúja esetén sürgős kórházi kezelésre van szükség. Az elsősegélynyújtási intézkedések közé tartozik a gyomormosás és az aktív szén adása (10 kg testtömegre számítva 1 tabletta).

Az Oktoplipen tablettát étkezés előtt fél órával, éhgyomorra kell bevenni. A szokásos adag 600 mg. A terápia hozzávetőleges időtartama – legfeljebb 90 nap. A kezelés a beteg állapotának megfelelően folytatható.

Intravénás infúzió beadása súlyos esetben. A kezelés legfeljebb 4 hétig folytatódik.

A következő tünetekkel járó túladagolás lehetséges:

 1. hányás;

 2. erős fejfájás;

 3. hányinger.

A tüneti terápiát a nem kívánt tünetek kezelésére használják. Túladagolás esetén nincs specifikus ellenszer.

Az orvosok és a betegek véleménye

A szakemberek szerint nincs sok különbség a gyógyszerek között. Összetétel, készítmény, hatások azonosak. A Bertilione-t csak orvos írhatja fel, számos vizsgálatot követően. Előfordulhat, hogy egyes betegek nem tolerálják a segédanyagok egy részét, ami szintén befolyásolja a kezelés megválasztását.

A német gyógyszer drágább, ezért sokan úgy gondolják, hogy nem éri meg túlfizetni ugyanazt a hatást. Egy második vélemény szerint minél drágább a gyógymód, annál hatékonyabb.

Mellékhatás-összehasonlítás

A Berlithionnak számos mellékhatása van, de ezek lehetségesek és nagyon ritkák. Az Octolipennek kevesebb, de gyakoribb mellékhatása van. Ebben az esetben azt lehet mondani, hogy mindegyiket óvatosan kell venni, tekintettel a valószínűsíthető kockázatokra, amelyek megnövekednek, ha figyelmen kívül hagyják az orvos ajánlásait.

Melyek a Berlithione lehetséges mellékhatásai?

 1. Hányinger gyakori hányással;

 2. fokozott vérzés;

 3. görcsök;

 4. Légszomj és egyéb légzési zavarok;

 5. Fájdalmas érzés az alkalmazási területen;

 6. Allergiás tünetek – kiütés, viszketés, bőrpír;

 7. szédülés és fokozott izzadás a csökkent glükózszint mellett;

 8. Megnövekedett koponyaűri nyomás, amely a fejben fellépő nehézkedésként jelentkezik;

 9. petechiás vérzés vagy vérzéses kiütés;

 10. az ízérzet megváltozása.

Az Octolipen szedésekor fennáll a mellékhatások, például a diszpepszia, az allergia és a hipoglikémia megnyilvánulásainak kockázata. A tioktinsav terápiás hatása jelentősen csökken egyidejű alkoholfogyasztás esetén. Ez a közérzet romlásához vezethet.

Gyógyszerárak

A költségek tekintetében a hazai gyógyszer nyer. Az Oktolipen ára átlagosan 330 rubel és 750 rubel között van, a tabletták és ampullák számától függően a csomagolásban.

A Berlithione, egy német gyógyszer ára 560 rubelről indul. A 300 mg-os #30 tabletták 750 rubelért vásárolhatók meg, 600 mg-os ampullák 5 egységben – 860 rubelért.

Melyik a jobb, a Berlithione vagy az Oktoplipen?

A készítmények, a hatások, a mellékhatások és az ellenjavallatok összehasonlítása azt mutatja, hogy mindkét gyógyszer nem mentes a hátrányoktól. Ha a költségek által vezérelt, akkor jobb, ha egy hazaiat választ, de ha a máj átfogó kezelésére van szüksége, akkor optimális lesz megállni a külföldi… De ez relatív, az egészségi állapottól függően, és nem csak.

A helyes választáshoz jobb, ha több orvossal konzultál, hogy megértsük, melyik módszer népszerűbb egy adott betegség kezelésében. Előfordulhat, hogy az egyik gyógyszer hatástalan és mellékhatásokat okoz, ebben az esetben egy másik gyógyszer ajánlható.

Mivel ezek az orvos által kiválasztott gyógyszerek, nem tudunk különbséget tenni a legjobb és a legrosszabb között, mivel ezek a fogalmak ebben az esetben relatívak. Ne feledje a szakorvosi tanácsadás fontosságát és az öngyógyítás kockázatait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: