A Cameton és az Inhalipt összehasonlítása | Melyik a jobb?

Az Inhalipt és a Cameton helyi fertőtlenítőszerek. Torokspray formájában kapható. Különböző összetételűek, ami sok különbséget jelent a hatás, az ellenjavallatok és a javallatok terén. Szétválasztottuk mindkét jogorvoslatot, hogy megtudjuk, melyik hatékonyabb és biztonságosabb.

Az Inhalipt egy helyi antibakteriális készítmény. Szulfonamidot, timolt, borsmentát, eukaliptuszt tartalmaz. Spray formájában kapható. Oroszországban gyártották.

Helyi alkalmazásra szánt kombinált gyógyszer. A fő indikáció a felső légúti fertőzés lenne.

Kutatás és hatékonyság

Az inhalipt az egyik olyan gyógyszer, amelynek hatékonysága nem bizonyított. A gyógyszer csak az Orosz Föderációban és Ukrajnában kapható. Nincs olyan klinikai vizsgálat, amely bizonyította volna a hatékonyságát. A szulfonamidok használata, amelyek a gyógyszer összetevői, ma már számos országban tilos.

Az inhalálás súlyos mellékhatásokat okozhat, mint például erythema, nephrotoxicitás, agranulocitózis, anaemia. A szulfonamidokat a WHO nem tartotta indokoltnak, mivel a fertőző ágensek jól ellenállnak nekik. Vannak alternatívák antibiotikumok formájában, amelyek hatékonyabbak és biztonságosabbak.

Ennek ellenére az Orosz Föderációban még mindig számos gyógyszeripari vállalat gyártja.

Források: Conso

 • dátum:
 • olyan termékek, amelyek fogyasztását és/vagy értékesítését a kormányok betiltották, visszavonták, szigorúan korlátozták vagy nem hagyták jóvá, tizenkettedik szám. Gyógyszerek. Egyesült Nemzetek Szervezete. New York, 2005.

  Ellenjavallatok

  Az inhalációs spray nem alkalmazható az alábbi állapotok és rendellenességek fennállása esetén:

  1. intolerancia az illóolajokkal szemben;

  2. Szulfonamidokkal szembeni túlérzékenység;

  3. 3 éves kor alatt.

  Az alkoholtartalom miatt óvatosan kell vezetni vagy gépeket kezelni. Pozitív eredmény lehetséges az alkoholtesztben.

  Az Ingalipt alkalmazható terhesség alatt, de orvosi felügyelet mellett. Az utasítások szerint a spray nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek negatívan befolyásolhatják a babát, így a szoptatás alatt is használható.

  Javasoljuk, hogy előzetesen konzultáljon orvosával. A spray erős allergéneket tartalmaz, ezért allergiára hajlamos személyeknél mellékhatások léphetnek fel.

  Olvasson tovább  Az Andipal és a Capoten összehasonlítása | A legjobb megoldás meghatározása

  Mellékhatások

  Az Inhalipt használata allergiás reakcióval járhat. Az illóolajok tartalma miatt fennáll a légzésdepresszió, hörgőgörcs kockázata. Hányinger, hányás, égő érzés az alkalmazás területén, a nyálkahártya kipirosodása, általános gyengeség is előfordulhat.

  Bármilyen nemkívánatos mellékhatás esetén forduljon orvoshoz. Szükség lehet a kezelés leállítására és egy másik gyógyszerre való áttérésre.

  Torokfájás

  Az adagolás

  Az inhalációs spray-t helyileg alkalmazzák. Felnőtteknél és 3 évesnél idősebb gyermekeknél történő alkalmazásra engedélyezett. A toroköblítést naponta 3-4 alkalommal végezzük 2-3 permetezéssel ülésenként. Egy kúra a betegség klinikai képétől függően 7-10 napig tarthat.

  A gyógyszer túladagolását a mellékhatások növekedése kíséri. Ebben az esetben a gyógyszer szedését abbahagyják. A tünetek enyhítése érdekében öblítse ki jól a száját. Súlyos mellékhatások esetén tüneti kezelésre lehet szükség.

  Kinek alkalmas?

  Az Inhalipt a következőkre írják fel:

  1. mandulagyulladás;

  2. Fekélyes és aftás gégegyulladás;

  3. Influenza, torokfájás, RVI által okozott fájdalmas szindróma.

  Költségek és egyenértékesek

  A termék

  Költségek

  Analóg/helyettesítő anyagok

  Cameton

  Aeroszol 45 g – 80 rubeltől

  Aeroszol 30 g – 75 rubeltől

  45 ml spray – 115 rubeltől

  Kameflu

  Ajisept

  Vocasept

  Hexoral

  Gorpils

  Grippold

  Inhalálás

  Aeroszol 30 ml – 115 rubeltől

  45 ml spray – 115 rubeltől

  Ingaflu

  Laringalipt

  Ingastreptolipt

  Melyik terméket válasszam?

  Melyik a jobb

  Előnyben kell részesíteni a bizonyítottan hatékony készítményeket, amelyek minden szükséges vizsgálaton átmentek. Inhalipt, az utasításoknak megfelelően, gyermekek, terhes és szoptató nők számára is használható. A benne lévő anyagok azonban veszélyesnek számítanak. Nincs bizonyított hatékonysága, és egyik összetevője számos országban be van tiltva.

  A Cameton és az Inhalipt ugyanazokat az összetevőket – borsmentaolajat és eukaliptuszt – tartalmazza. Hasonló árkategóriában vannak, csomagonként körülbelül 100 rubelbe kerülnek.

  Az Inhalipt erős antibakteriális összetevőket tartalmaz, ezért szélesebb körű indikációkkal rendelkezik, de több korlátozás is vonatkozik rá.

  A Cameton már 5 éves kortól használható. Kevesebb jelzést tartalmaz, de a munkát elvégzi. Ez a gyógyszer alkalmas a torok és az orr kezelésére, az Inhalipt csak toroköblítésre alkalmas. Az utóbbinak több ellenjavallata van és nagyobb a mellékhatások kockázata.

  Használat előtt konzultáljon orvosával. Az öngyógyítás veszélyes lehet, még az alacsony felszívódású helyi készítmények esetében is.

  Olvasson tovább  A magnézium-laktát és a citrát összehasonlítása | A legjobb gyógyszer megtalálása
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: