A Lotseryl és az Exoderil összehasonlítása | Határozza meg a legjobbat

A gombás fertőzések mindenütt jelen vannak. A nyilvános strandok, szaunák, uszodák, csak meg kell szegni a személyes higiénia szabályait, mivel a veszélyes mikrobák azonnal megtelepednek a bőrön. Könnyű gombásodni, nehéz gyógyítani. A terápia akár egy évig is eltarthat, és a kívánt hatás eléréséhez gyakran több gyógyszert kell váltani.

A bőr- és körömfertőzések kezelésére számos gombaellenes szert használnak. Ez a cikk két jól ismert antimikotikummal, a Lotserillel és az Exoderillel foglalkozik. Hatáskörükben különböznek – a gombák különböző csoportjaira hatnak. Az alkalmazás formája eltérő. A Lotseril csak a körmökön használható Az Exoderil a körmökre és a bőrre alkalmazható. Az alábbiakban többet olvashat a gyógyszerekről.

Összetétel és felszabadulási forma: mi a különbség a készítmények között?

A Lotseril és az Exoderil ugyanabba a farmakológiai csoportba tartozik. Ezek gombaölő szerek külső használatra. A bőr és a körömlemezek gombás fertőzéseire írják fel. Az alábbi táblázatban bővebben olvashat az előkészületekről.

A gyógyszer és jellemzői

Lotseril

Exoderil

Aktív összetevő

Amorolfin-hidroklorid

Naftifin-hidroklorid

Adagolás

5% – 1 ml

10 mg

A termelés formája

Körömlakk

Helyi oldat, krém

Adagolás a gyógyszertárban

Vény nélkül

Vény nélkül

Költségek

900-1400 rubel

500-900 rubel

A gyártó

“Galderma” (Svájc)

“Sandoz (Svájc)

Lotseril és Exoderil – ezek eredeti termékek. A gyógyszerpiacon minden termék generikus formában is elérhető. Az analógok gyártási technológiája és segédanyagai eltérőek, így olcsóbbak. A generikumok esetében azonban nem lehet minőségi garanciát vállalni. Ehhez randomizált vizsgálatokra van szükség, de ez a feltétel nem mindig teljesül.

Hogyan működnek

A gombaellenes gyógyszerek összehasonlításakor az első dolog, ami érdekel minket, hogy milyen mikroorganizmusokra hatnak, és mikor alkalmazzák őket. Nézzük meg közelebbről az egyes gombákat.

Lotseril

Loceryl

Az amorolfin egy széles spektrumú antimikotikum. A következő gombák képviselőivel birkózik meg:

 1. Dermatofiták:

  ichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton spp.
 2. Penészgombák: Alternaria spp., Scop

   ariopsis spp., Henderson
    a spp.
 3. Élesztőgombák: Candida spp., Cryptococcus spp., Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).).

 4. Dematiaceae: Cladopsorium spp., Fonsecaea spp., Wangiella spp.

 5. Dimorf gombák: Coccidioides spp., Histoplasma spp., Sporothrix spp.

 6. Működik a gyakori és a ritka mikroorganizmusok ellen is. Ez lehetővé teszi a Lotseril felírását olyan esetekben, amikor más antimikotikumok rezisztenciát alakítottak ki.

  A Lotseril fungisztatikus és fungicid hatással egyaránt rendelkezik. Behatol a gomba falába és megzavarja az anyagcsere-folyamatokat – gátolja az ergoszterinszintézist. Egyes mikroorganizmusok leállnak a szaporodással és hamarosan természetes módon elpusztulnak, mások azonnal elpusztulnak.

  Az Amorolfin szinte teljesen behatol a körömlemezbe, és 24 órán belül eléri a körömágyat. Magas koncentrációját 7-10 napig megőrzi – és ez idő alatt hat a kórokozók ellen. Az amorolfin alig szívódik fel az alatta lévő szövetekbe – a vérben lévő koncentrációja a megengedett meghatározási szint alatt van.

  Exoderil

  Exoderil

  A naftofin gombaölő és fungisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik. Gátolja a gombák szkvalén-2,3-epoxidáz enzimének termelését és gátolja az ergoszterol képződését. Ez az anyag bejut a gomba sejtfalának szerkezetébe. Nincs erogoszterin – a mikroorganizmus leáll és elpusztul.

  A naftifin a gombák bizonyos csoportjaira hat:

  1. Dermatofiták:

   ichophyton, Epidermophyton, Microsporum.
  2. Élesztőgombák: Candida spp., Pityrosporum.

  3. Penészgombák: Aspergillus spp.

  4. Egyéb gombák: Sporotrix schenckii.

  5. Az Exoderilnek kisebb a hatásspektruma, és nem hat a ritka gombákra. A naftifin azonban Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumok ellen is hatásos, így vegyes fertőzések esetén és a másodlagos szövődmények megelőzésére is alkalmazható.

   Az Exoderil mérsékelten gyulladáscsökkentő hatású. Enyhíti a fájdalmat, csökkenti a viszketést és az égő érzést, csökkenti a duzzanatot és enyhíti a fájdalmat.

   A naftofin gyorsan behatol a bőrbe, és stabil koncentrációt hoz létre a szövetekben. Ez lehetővé teszi a krém vagy oldat napi egyszeri alkalmazását.

   A bizonyíték-alap: a kezelés hatékonyságának értékelése

   a gyógyszer hatékonyságának értékelése

   A mai nemzetközi szabványok szerint egy gyógyszernek jó bizonyítékokkal kell rendelkeznie – komoly klinikai vizsgálatokon kell átesnie. Ezek randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált vizsgálatok, amelyekben a pozitív hatást igazolták. Ilyen vizsgálatokat nem mindig végeznek – ez bonyolult, időigényes és költséges. Ezért ezeket gyakran más – kevésbé kiterjedt – tanulmányokkal helyettesítik. Néha az orvosokat csak a gyógyszer használatának felhalmozott tapasztalata vezérli. További információk a szóban forgó gyógyszerek bizonyítékokkal kapcsolatos alapjáról.

   Lotseril

   Amorolfinról a külföldi és a hazai szakirodalomban is jelentek meg cikkek:

   1. A PubMed orvosi tudásbázisa elsősorban a gyógyszer in vitro hatásáról szól. Az amorolfin a gombakórokozók széles skálája, köztük ritka képviselői ellen is hatásosnak bizonyult.

   2. A Cochrane Library áttekintést ad – a különböző gombaellenes gyógyszerek hatékonyságának összehasonlító értékelése. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy az amorolfin és mások ebben a csoportban számos gombás fertőzést gyógyítanak.

   3. Az orosz nyelvű szakirodalom a Lotserilt az onychomycosis első vonalbeli kezeléseként határozza meg. Azt állítják, hogy sok beteg választja kényelmes formája és jó tolerálhatósága miatt.

   Exoderil

   A naftifin hatékonyságát számos farmakológiai vizsgálat igazolta:

   1. Egy 2014-es áttekintés elérhető a Cochrane Libraryben. A felülvizsgálat szerzői 129 naftofinnal kapcsolatos tanulmányt elemeztek. Úgy találták, hogy jól működik a gombás fertőzések ellen, de ezen eredmények megbízhatósága kevésnek bizonyult. A kutatók nincsenek meggyőződve arról, hogy az eredmények megbízhatóak, és új vizsgálatokat javasolnak.

   2. A PubMed orvosi tudásbázisa tele van a naftofinról szóló cikkekkel. Kivéve, hogy a legtöbb beadványban a gyógyszert in vitro értékelték – in vitro. Laboratóriumi körülmények között a naftifin jó eredményeket mutatott. Egy élő szervezetben a gyógyszerek másképp hathatnak.

   3. Számos külföldi forrás a naftifint olyan gyógymódként helyezi el, amely gyorsan és megbízhatóan megszabadul a gombától. A gyógyszer bizonyítottan mélyen behatol a szövetekbe, gátolja a mikroorganizmusok növekedését és azok elpusztulásához vezet.

   4. Az orosz nyelvű cikkek a naftifint vegyes hatásúnak mutatják be. Számos szerző megjegyzi, hogy az Exoderil kezeli a gombás és a kapcsolódó bakteriális fertőzéseket, és csökkenti a gyulladást.

   Az Exoderil jelentős előnye a gombák nagyfokú érzékenysége a gyógyszerrel szemben. A tudósok megjegyzik, hogy a naftifinre még nem jellemző a gyógyszerrezisztencia. Ez lehetővé teszi a termék ajánlását olyan helyzetekben, amikor más kezelések nem vezetnek eredményre.

   Javallatok és alkalmazási módok

   A Lotseril és az Exoderil különböző javallatokkal és használati szabályokkal rendelkezik. Vessünk egy közelebbi pillantást az egyes formulákra.

   Lotseril

   A gyógyszert csak az arra érzékeny gombák által okozott gombás körömfertőzésekre írják fel. Ne alkalmazza a bőrön! A Lotserilt a fertőzések megelőzésére is használhatja – például szaunázás, uszoda, strandolás során.

   Használati szabályok:

   1. Távolítsa el a köröm gomba által érintett részét körömreszelővel.

   2. Tisztítsa meg és zsírtalanítsa a körömlemezt.

   3. Egyenletesen vigye fel a körömlakkot egy applikátorral.

   4. Hagyja a lakkot 3 percig száradni.

   5. 10 perc elteltével a körmöket le lehet fedni egy hagyományos körömlakkal. Újbóli felvitel esetén távolítsa el a gombaölő lakk maradványait, és ismételje meg az eljárást az első ponttól kezdve.

   6. Folytassa a kezelést, amíg a köröm teljesen regenerálódik. Általában 6-12 hónapig tart. Mivel a körömlemez lassan növekszik, a látható javulás 2-3 hónap után válik láthatóvá. Ha három hónap elteltével nincs hatása, forduljon orvoshoz.

   Exoderil

   A krémeket gombás bőrfertőzésekre használják. Vigyen fel egy vékony, egyenletes réteget a termékből naponta egyszer az érintett felületre és a szomszédos területekre.

   Az oldatot onychomycosis – a körömlemez fertőzése – esetén alkalmazzák. A termék jól felszívódik a szövetekben. Nem olyan kényelmes, mint a lakk – minden nap meg kell újítani.

   A kezelés időtartama egyénileg kerül meghatározásra, és bőrfertőzések esetén 4 hétig, körömfertőzések esetén 12 hétig tart.

   Óvintézkedések

   Óvintézkedések

   A Lotseril és az Exoderil általában jól tolerálható. Néha vannak mellékhatások:

   1. száraz bőr;

   2. bőrviszketés;

   3. erythema (bőrpír) és bőrkiütések;

   4. a körmök elszíneződése;

   5. törékeny és törékeny körmök;

   6. szisztémás allergiás reakciók.

   Mindkét gyógyszer nem javallott terhesség, szoptatás vagy gyermekkor alatt – biztonsági adatok nem állnak rendelkezésre.

   Következtetés

   Összefoglalva:

   1. A Lotseril és az Exoderil antimikotikus készítmények. Gombás bőr- és körömlemezfertőzésekre írják fel. Mindkét termék klinikailag tesztelt és bizonyítottan hatékony.

   2. A Lotseril lakk formájában kapható. Csak az onychomycosis – körömgomba – kezelésére használják. Az Exoderil körömre való oldat és bőrre való krém formájában kapható.

   3. A kezelést egymás után is lehet alkalmazni – ha valamelyik szerrel szemben rezisztencia alakult ki.

   4. Mindkét antimikotikum jól tolerálható és ritkán okoz mellékhatásokat.

   A gombás fertőzést nehéz és időigényes kezelni, ezért jobb megelőzni. Kerülje a mezítláb járást nyilvános helyeken, ne viselje mások cipőjét, ügyeljen a megfelelő személyi higiéniára – és nem fog megbetegedni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: