A Maxar vs Heptral összehasonlítása | A legjobb gyógyszer megtalálása

A hepatoprotektív gyógyszerek segítik a máj regenerálódását és védik azt számos káros tényezőtől. Az e csoportba tartozó jól ismert gyógyszerek közé tartozik a Maxar és a Heptral. Mindkét gyógyszert lebontottuk, és beszélni fogunk a jellemzőikről és a különbségekről.

Heptral – a termék jellemzői

Heptral

A Heptral oldat készítéséhez por formájában és szájon át történő szedésre tabletta formájában kapható. Ademetionint tartalmaz. Ez lesz a legfontosabb különbség a Maxarhoz képest, amely növényi alapú. Made in Italy.

A Heptral az antioxidáns, neuroprotektív, méregtelenítő, epekőoldali és antidepresszáns hatású hepatoprotektív gyógyszerekre utal.

A gyógyszert különböző májbetegségekben szenvedő betegek kezelésére használják. Számos tanulmány kimutatta, hogy a Heptral megszünteti a hepatobiliáris betegségekben szenvedő betegek fokozott fáradtságát. Az ademetionin nevű anyag segít javítani a hangulatot alkoholos májbetegség esetén. Az olyan tünetek, mint a viszketés, az általános rossz közérzet és a nyálkahártya- és bőrsejtek sárgasága szintén enyhülnek.

Az “Ademetionin: élettani hatások és felhasználás a májbetegségek kezelésében” d… Silivonchik N.. Bemutatott adatokat, amelyek azt mutatják, hogy az ademetionin rendkívül fontos a máj kezelésében. Tanulmányok szerint csökkenti a szervi károsodást. Arra a következtetésre jut, hogy az ademetionin segít a májfunkció korrekciójában, és a terápia alapját képezheti. A vizsgálatok azt is mutatják, hogy az anyag jól tolerálható, kifejezett és tartós mellékhatások nélkül.

Maxar – Az étrend-kiegészítő jellemzői

Maxar

A termék növényi összetevőket tartalmaz, nevezetesen Maackia amurensis fakivonatot. Növényi eredetű hepatoprotektorokra vonatkozik. Oroszországban gyártott.

A gyógyszer farmakológiai hatása:

 1. Choleretikus, májvédő hatású;

 2. Segít normalizálni a szerv hisztoarchitektonikáját;

 3. csökkenti a nekrotikus hepatociták számát;

 4. Megszünteti a parenchima zsír- és fehérjedisztrófiáját;

 5. Javítja a mitokondriumok légzési funkcióját;

 6. növeli a kiválasztási funkciót;

 7. Gátolja a fibrózis kialakulását;

 8. Gyulladáscsökkentő és nekrotikus hatású.

Ami még fontosabb, a Maxar koleretikus hatást fejt ki, azaz növeli az epekiválasztás sebességét és az epe, a koleszterin és a savak kiválasztását. A gyógynövényes gyógymódok hatása enyhébb és kíméletesebb. A mellékhatások kivételesek és könnyen kezelhetők, ahogy a gyártó mondja.

Melyek a felhasználási javallatok

használati utasítás

A hepatoprotektív szereket a máj helyreállításának felgyorsítására használják különböző állapotokban. Széleskörű felhasználási területük van.

A Heptral gyógyszer a következő javallatokkal rendelkezik:

 1. hepatitis;

 2. Zsírdisztrófia;

 3. cirrózis;

 4. epehólyaghurut;

 5. encephalopathia;

 6. depresszió;

 7. cholestasis terhességben;

 8. Fokozott fáradtság a májbetegség miatt.

Az utolsó három kivételével mindhárom cirrózisos és precirrózisos állapotokban a kolestasishoz társul. Ezért a fő indikáció az epe különböző okokból történő késleltetése, ami különösen gyakori a terhesség alatt.

A “Kezelőorvos” magazin 08/16-os számában megjelent egy cikk “A hepatoprotektorok kiválasztásának elvei a háziorvosi gyakorlatban” címmel, amelyben a szerző rámutatott a kolestázisra, mint a májbetegség progressziójához vezető rendkívül kedvezőtlen tényezőre. A hepatoprotektív szerekkel történő kezdeti kezelés bizonyítottan hatékony.

A Maxar használati utasítása a következő javallatokat tartalmazza:

 1. akut és krónikus hepatitis;

 2. zsírhepatózis;

 3. cholestasis;

 4. cirrózis.

A Heptral aktív terápiás szerrel alkalmasabb a súlyos hepatobiliáris betegségek kezelésére. A növényi összetevőkkel készült készítményt a legjobb a remissziós időszakban használni, amikor a beteg állapota stabilizálódott.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Ellenjavallatok

A Heptral nem alkalmazható a hatóanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. Az ellenjavallatok közé tartozik a B-vitamin-rendellenesség, a 18 év alatti életkor és a bipoláris zavar is. A terhesség első trimeszterében óvatosan kell alkalmazni.

A Maxar nem alkalmazható terhesség alatt, szoptatás alatt, akut epekövességben és 18 éves kor előtt. Ellenjavallatok hiányában biztonságos, és a nemkívánatos tünetek kockázata minimális.

A Heptral-t mindig a máj kezelésére írják fel terhes nőknél. Más hepatoprotektorok szövődményekhez vezethetnek és vetélést idézhetnek elő.

A növényi gyógyszer mellékhatásokat okozhat allergiás reakció formájában. Kiütés és ödéma kialakulásának veszélye áll fenn. Ha hajlamos az allergiára, kezdje a lehető legalacsonyabb adaggal. Túlérzékenység jelei esetén orvoshoz kell fordulni.

A Heptral lehetséges mellékhatásai:

Gyakori. Hányinger, diszpepszia, hányás, hasi fájdalom, fejfájás, viszketés, aszténia.

Ritkán. Fertőző húgyúti fertőzés, túlérzékenységi reakciók, zavartság, izgatottság, gégeödéma, száraz nyálkahártya, hányás, puffadás, diszpepszia, izomgörcsök, láz.

A 200 beteggel végzett vizsgálatokban a leggyakoribb mellékhatások a hasmenés, a fejfájás és a hányinger voltak.

Használat és adagolás

A Maxar-t 1 tabletta formájában 3 alkalommal fél órával étkezés előtt kell bevenni. A kezelés időtartama 28 nap. A kezelés adagját és időtartamát az orvos az állapottól függően módosíthatja.

A Heptral használata különböző rendellenességek esetén:

 1. A kezdeti terápiás adag legfeljebb 250 mg/ttkg/nap;

 2. kolesztázis és fokozott fáradtság – 800-1600 mg naponta;

 3. depresszió – 800-1600 mg naponta több kurzusban;

 4. A terápia kezdődhet intravénás injekcióval vagy közvetlenül tablettákkal.

A gyógyszer túladagolása nem valószínű. Ha az adagot jelentősen megemelték, gyomormosás, majd tüneti kezelés következik.

Mit kell tudni a Heptral és a Maxar alkalmazásakor?

Használat

A Heptral tonizáló hatást fejt ki, ezért lefekvés előtt nem szabad bevenni. A gyógyszerrel történő hosszú távú kezelés során rendszeres vizsgálatokat kell végezni a kreatinin és a karbamid szintjének meghatározására.

Bizonyítékok vannak arra, hogy a depresszió mániává vagy hipomániává vált az Ademetionint szedő embereknél. Depresszió esetén fennáll az öngyilkossági gondolatok kockázata, ezért hosszú ideig tartó kezelés esetén az orvos folyamatos megfigyelést végez a tünetek felmérése érdekében.

A betegek hirtelen nagyon nyugtalanná válhatnak. Az állapot normalizálódik a dózis csökkentésével, így nem mindig van szükség megvonásra.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Heptral szedése során szédülés léphet fel. A kezelés ideje alatt nem ajánlott autót vezetni vagy potenciálisan veszélyes gépeket működtetni.

A Maxar gyógyszer nem zavarja a vezetést és a gépek működtetését. Nincsenek konkrét használati utasítások ennek a gyógynövénynek a használatára.

Költségek és analógok

A gyógyszer

Költségek

Analógok

Heptral

Por 0,4 #5 oldat készítéséhez – 1660 rubelből;

Tabletták 0,4 #20 – 1550 rubelből

Adecyclol;

Hepamethion;

Hep-ART;

Rechol;

Hepsam

Maxar

Tabletták 0.06 #50 – 1000 rubelből

Laennek;

Essenciale;

Livenciale;

Hepafor;

Hepatrin

Melyik gyógyszert válasszuk – Maxar vagy Heptral

melyiket válasszuk
 1. A Heptral a hepatoprotektorok piacvezetője. A gyógyszer pozitív hatása a hepatobiliáris rendszerre kifejezett. A szervsejtek gyors helyreállítása, a cirrózis és a fibrózis korai kialakulásának megelőzése. A gyakorlók szerint a Heptral hatékony eszköz a mirigy állapotának fenntartására.

 2. Egyes szakértők azonban óvatosan kezelik ezt a kezelést, és csak akkor írják fel a gyógyszert, ha feltétlenül szükséges, ha súlyos májbetegség van.

 3. A Maxar nélkülözhetetlen kiegészítő gyógymódnak számít az alapterápiában. A gyógynövény akkor hatásos, ha az általános tünetek enyhülnek, remisszióban vannak. Az orvosok a máj számára jó táplálékkiegészítőnek tartják.

 4. A Maxar hivatalosan nem kapható a gyógyszertárakban. Speciális weboldalakon lehet megvásárolni, ami gyanússá teszi a potenciális vásárlót. Köztudott, hogy az étrend-kiegészítők különböző mellékhatásokat okozhatnak, amelyekért az orvos nem felelős.

 5. A Heptral viszont egy gyógyszer, és bizonyítottan hatásos a máj- és epeúti rendszer különböző betegségei ellen. A gyógymód javítja a súlyos állapotú betegek teljesítményét. A hepatológusok úgy vélik, hogy a sürgősségi kezeléshez ilyen erős gyógyszereket kell használni. A gyógynövényterápia viszont később is alkalmazható, amikor az állapot már normalizálódott.

 6. Következtetés: A Heptral-t orvos írja fel nyilvánvaló májműködési zavarok esetén, míg a Maxar az alapterápia kiegészítőjeként szolgál, és nem használható önálló szerként. A gyógyszerekkel való öngyógyítás nem megengedett, orvoshoz kell fordulni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: