A Strepsils és a Lisobact összehasonlítása | A legjobb termék kiválasztása

A Strepsils és a Lysobact szopogató tabletták formájában alkalmazott fertőtlenítőszerek sok közös vonást mutatnak. Megnéztük a jellemzőiket, hogy megtudjuk, melyik gyógyszer a legjobb a száj- és torokproblémák kezelésére.

A termék

Előnyök

Hátrányok

Strepsils

Jól tolerálható;

Nincs szisztémás hatása;

Egy rövid, 3 napos tanfolyam;

A hatás gyors

6 éves kortól használható;

Gyakorlatilag lehetetlen túladagolni

Lizobact

Ezenkívül vírusellenes hatással is rendelkezik;

Terhesség és szoptatás alatt használatos;

Teljesen biztonságosnak tekinthető;

3 éves kortól engedélyezett;

Fokozza az antibiotikumok hatását;

Súlyosabb mellékhatások;

A költségek magasabbak

A Strepsils leírása

Strepsils

A Strepsils szirup kombinált nyalókaként gombaölő és antibakteriális hatású. Gyártó – Rekkit Benkiser Health Care International.

A fül-orr-gégészetben és a fogászatban a száj- és garatnyálkahártya megbetegedéseire használják. A hatóanyag, az amil-metakrezol hatása a baktériumok elpusztítását célozza a sejtek dehidratálásával. Ez a hatás biztosítja a helyi fertőtlenítő és fájdalomcsillapító bakteriosztatikus és baktericid hatását.

A nyalókák a következő kórokozók ellen hatásosak:

  1. streptococcusok;

  2. Staphylococcus aureus;

  3. Klebsiella;

  4. Proteas.

Gombaölő a Candida gombák ellen. Ez lehetővé teszi a Strepsils alkalmazását orális candidiasis és az orrgarat egyéb gombás fertőzéseinek kezelésére.

A Strepsils termékcsaládban 5 különböző készítmény található. Klasszikus nyalókák – Strepsils Original. Ezenkívül ánizs és borsmenta illóolajokat tartalmaz. Lágyítják a nyálkahártyát és fokozzák a nyálelválasztást. A megnövekedett mennyiségű szájfolyadék hozzájárul a gyógyszer antibakteriális hatásához.

Kutatás és hatékonyság

A Strepsils hatóanyag-kombinációját nagyfokú biztonság jellemzi. Nincs szisztémás hatás az alacsony felszívódás miatt. Az emberi mérgező dózis körülbelül 70 000 mg/l. dózisok. Nem figyelhető meg nyálkahártya-diszbiózis, még túlgyógyszerezés esetén sem. Allergiás reakciók nagyon ritkán fordulnak elő.

Az egyik vizsgálat, amely 30 torokgyulladásban és akut légúti fertőzésben szenvedő beteg bevonásával készült, már a kezelés első napján kimutatta a cukorkák kifejezett fájdalomcsillapító hatását. Az átlagos fájdalomcsillapítási érték 8,9 volt egy 10 pontos skálán. A betegek végezték az értékelést. A vizsgálat során nem jelentettek allergiát.

A Strepsils jelentősen enyhíti a nyálkahártya katarrális gyulladását. A gyógyszer fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású.

A nyalókáknak hosszan tartó hatása van, ellentétben a toroköblítőkkel. A termék kényelmes használata és ártalmatlansága lehetővé teszi, hogy a fő terápiával párhuzamosan hosszú ideig használják.

Forrás: A.. Bozhko. “A fertőtlenítőszer tablettaformájának hatékonysága akut légúti vírusfertőzésekben”, 2007.

allergia

Ellenjavallatok

A nyalókák használatára a következő korlátozások vonatkoznak:

  1. Túlérzékenység a hatóanyagokkal szemben;

  2. Allergia a készítményben lévő anyagokra;

  3. 6 éves kor alatt.

A terhességet és a szoptatást orvosnak kell ellenőriznie.

Mellékhatások

Allergia és ízlelési zavarok kockázata. A gyógyszer jól tolerálható.

Adagolás

6 éves kortól és felnőttektől 1 nyalóka 3 óránként. A tablettát a szájban kell tartani, amíg teljesen fel nem szívódik. 24 órán belül legfeljebb 12 egységet szabad felhasználni. A tanfolyam időtartama egyénileg meghatározott. Általában 3-5 nap az akut tünetek megszűnéséhez.

Kinek való?

A Strepsils a szájnyálkahártya és az orrgarat betegségeinek komplex kezelésére szolgál. Enyhíti a fájdalmat és nyugtatja a nyálkahártyát. Az orvosok nyalókát ajánlanak a fül-orr-gégészeti szervek fertőző és gyulladásos betegségeire.

A Lizobact gyógyszer leírása

Lizobact

A Lizobact antiszeptikum Lizobact nyelő tabletta formájában piridoxint és lizozimet tartalmaz. Vírusok, gombák és baktériumok ellen aktív készítmény. A Lizobact felgyorsíthatja a gyógyulást és növelheti a helyi immunitást.

Gyártó – Bosnalek S.A. Vény nélkül kapható.

Kutatás és hatékonyság

Egy vizsgálatban a krónikus mandulagyulladásban szenvedő főcsoportba tartozó betegek a fő kezelés mellett 3-4 alkalommal, egyenként 2 tabletta Lizobactot alkalmaztak.

Gyulladáscsökkentő hatása a savak semlegesítésén és a fagocitózis serkentésén alapul. Segít a nekrotikus és degeneratív folyamatok mérséklésében azáltal, hogy korlátozza a neutrofilek terjedését az érintett szövetekben. A terápiás hatás fokozódását figyelték meg a Lizobact és az antibiotikumok együttes alkalmazásakor.

A piridoxin összetételében felelős a védőhatásért. Megakadályozza a szövődmények kialakulását az aphták kialakulásával. A piridoxin részt vesz az endothel integritásának megőrzésében és pozitív hatással van az immunrendszerre.

A Lizobactnak sokrétű terápiás hatása van. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, vírusellenes, fájdalomcsillapító és védő hatású.

Forrás: E.. Osipenko. “A Lizobakt készítmény klinikai tapasztalatai a krónikus mandulagyulladás kezelésében, 2010.

Ellenjavallatok

A Lizobact 3 éves korig, a készítményre való túlérzékenység és laktóz intolerancia/laktázhiány esetén ellenjavallt.

Mellékhatások

Allergiás reakció lehetséges. Súlyos allergiás reakciók – anafilaxiás sokk, angioödéma.

Adagolás

Lassan szívódik fel a szájban, nem rágják meg. Az olvasztott masszát a lehető leghosszabb ideig a szájban kell tartani. 3-7 éves korig 3 alkalommal 1 tablettát, 7-12 éves korig 4 alkalommal 1 tablettát, 12 éves kor után 3-4 alkalommal 2 tablettát.

Ki alkalmas

A Lizobact-ot a fül-orr-gégészetben és a fogászatban a fertőző és gyulladásos betegségek kezelésére használják. Hatékony fogínygyulladás, ínygyulladás, afták, herpesz esetén.

Költségek és analógok

A termék

Költségek

Analógok

Strepsils

C-vitaminnal №36 – 230 rubeltől;

Plusz #24 – 380 rubeltől;

24-es melegítő hatással – 170 rubeltől;

Gyermekeknek 6 éves kortól #16 – 160 rubeltől;

Express #24 – 240 rubeltől;

Mézzel és citrommal #24 – 170 rubeltől;

Mentollal és eukaliptusszal #36 – 250 rubeltől;

Intenzív #24 – 250 rubeltől

Ajisept;

Vocasept;

Hexoral;

Gorpils;

Gripsil;

Rinza;

Suprima-Lore;

Trysils

Lizobact

30. szájon át szedhető cukorkák – 260 dörzsölésből.

Nincsenek szerkezeti analógok

Melyik termék a jobb?

Strepsils – tüneti fájdalomcsillapító gyógyszer. A Lizobact inkább immunmoduláló hatása miatt van. Ez utóbbit gyakrabban írják fel gyermekek és terhes nők számára. A Strepsils gyorsabban hat, de rövidebb ideig tart a kezelés. Ez a torokfájás esetén a legmegfelelőbb gyógyszer.

A gyógymód kiválasztásakor a tünetek és a betegség lefolyása alapján kell eljárni. Gyakori gyulladás esetén a Lizobact tablettákhoz kell folyamodni. Akut torokfájással járó betegség esetén a Strepsils alkalmasabb.

Mindig hallgasson orvosának tanácsára, aki előírja a fő kezelést. Az analóg használatának sikertelensége esetén mindig segíthet egy szakember.

Olvasson tovább  A jód és a Verdigris összehasonlítása | Mi a legjobb sebkezelés?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: