Összehasonlítjuk az Ascoril és a Lazolvan | A legjobb gyógyszer meghatározása

A köhögés elleni gyógyszereket egészen másképp lehet felírni, és akkor felmerül a kérdés, hogy melyik a legjobb. Két gyógyszert – az Ascorilt és a Lazolvant – vizsgáltuk, hogy megértsük a különbséget.

A gyógyszer

Előnyök

Hátrányok

Ascoril

Gyermekek kezelésére engedélyezett;

További aktív összetevők;

Monoterápiában is alkalmazható

Terhesség alatt tilos;

Számos mellékhatás;

Számos ellenjavallat;

Az összeomlás kockázata CVD betegségben;

Gyakrabban okoz allergiát gyermekeknél;

Sok gyógyszerrel nem kompatibilis;

Lazolvan

A felszabadítás számos formája;

Gyermekgyógyászatban felírva;

Terhes nők esetében, ha ez javallott, engedélyezett;

Rövid kezelés;

Alacsony költség

Lehetséges túladagolás;

Nem szabad együtt szedni köhögés elleni gyógyszerrel

Az Ascoril leírása

Ascoril

Az Ascoril egy köptető és váladékhígító tulajdonságokkal rendelkező gyógyszer. Nehéz nyálkakiválasztással járó köhögés esetén írják fel. A szalbutamol, a brómhexin és a guaifenezin az alapösszetevők. Szirup és tabletta formájában kapható. A Glenmark Pharmaceuticals Ltd, India által gyártott termék.

Jellemzi a készítmény különböző összetevőinek hatását:

 1. Szalbutamol – enyhíti a görcsöt a hörgők rostjainak ellazításával, stimulálja a receptorokat, ami az artériák tágulását okozza, javítja a légutak átjárhatóságát;

 2. Bromhexin – biztosítja a nyálka kivezetését;

 3. guaifenesin – csökkenti a nyálka viszkozitását, hígítva azt;

 4. mentol – ezenkívül a szirupban található, fertőtlenítő hatású.

Akut és krónikus légzőrendszerben alkalmazzák, amikor a nehezen elkülöníthető köpet kiürítésére van szükség. Komplex kezelés részeként adják be.

Kutatás és hatékonyság

Az Ascoril alkalmazása lerövidítheti a kezelési időszakot, és egyszerre több terápiás hatást érhet el. A hörgőtüdőbetegségek patológiai folyamatának minden részét érinti. Az Ascoril önmagában is felírható, ami csökkenti a kezelés terhét és költségeit. Súlyos mellékhatásokat nem észleltek.

Az Ascoril hatékony az akut légúti vírusfertőzések, hörghurut, tüdőgyulladás, COPD, asztma kezelésében. A betegek hörgők átjárhatósága javult a kezelés során. Mentolszirup, amely enyhíti a görcsöt és serkenti a hörgők kiválasztását.

Forrás: Fedoseev G.. “Az Ascoril alkalmazásának klinikai szempontjai a pulmonológiai klinikán”. Novye Sankt Peterburgskie Vedomosti. 2002.

Ellenjavallatok

Az Ascoril nem írható fel, ha túlérzékeny az aktív összetevőkre.

A használatnak egyéb ellenjavallatai is vannak:

 1. bizonyos szív- és érrendszeri betegségek – rendellenes szívritmus, aorta-szűkület, magas vérnyomás és szívizomgyulladás;

 2. Endokrin rendellenességek – pajzsmirigy túlműködés, dekompenzált cukorbetegség;

 3. A szemnyomás stabil növekedése;

 4. Gyomor-bélrendszeri betegségek – akut fekély, elégtelen májfunkció, vérzés;

 5. Súlyos veseelégtelenség.

Az Ascoril óvatosan alkalmazható szívbetegségben, mivel fennáll az összeomlás lehetősége. Gyomorfekély esetén csak remisszióban alkalmazható.

Az Ascoril kezelés nem ajánlott terhesség alatt. A szoptatás ideje alatt a szoptatást meg kell szakítani, és csak 2 nap múlva szabad folytatni.

Egészséges tüdő

Mellékhatások

Az Ascoril kezelés során különböző szervek és rendszerek rendellenességei figyelhetők meg:

 1. Emésztés – diszpepszia, hányinger, puffadás, fekély súlyosbodása;

 2. Szív és erek – tachycardia, szívdobogás, vérnyomásesés;

 3. Idegrendszer – álmatlanság, remegés, fejfájás, rohamok, ingerlékenység;

 4. Allergiás reakciók – viszketés, bőrpír, orrfolyás, légszomj.

Súlyos allergiás reakciók is előfordulhatnak. Quincke-ödéma, anafilaxiás sokk, hörgőgörcs. A vizelet gyakran rózsaszínű.

Adagolás

A tablettákat és a szirupot lehetőleg étkezés után kell bevenni. A gyógyszert egyéves kor előtt nem írják fel. Felnőttek 1-3 alkalommal tabletta, 6 éves kortól – ½ tabletta 2 alkalommal. 6 éves kor alatt csak szirup a túladagolás elkerülése érdekében.

Szirup felnőtteknek 3 alkalommal 10 ml, 6 éves kor alatt 3 alkalommal 5 ml, 6-12 éves kor között 3 alkalommal 5 ml-10 ml. Nem ajánlott a gyógyszert tejtermékekkel leöblíteni, mivel ez csökkenti a gyógyszer hatékonyságát. Az Ascoril kezelés tipikus időtartama 5-7 nap.

Kinek való?

Az Ascoril-t monoterápiaként vagy más gyógyszerekkel kombinálva írják fel a hörgőtágulati panaszok kezelésére, amelyeket köptetési nehézségek kísérnek.

A tabletták és a szirup javallatai:

 1. tracheobronchitis;

 2. bronchiális asztma;

 3. Szamárköhögés, tuberkulózis, tüdőgyulladás;

 4. tüdőtágulás, obstruktív hörghurut;

 5. Cisztás fibrózis vagy cisztás fibrózis.

Az Ascoril olyan foglalkozási megbetegedések esetén ajánlott, ahol a por belélegzésre kerül.

Lazolvan leírása

Lazolvan

A Lasolvan és az Ascolil közötti fő különbség az összetételben rejlik. Csak egy hatóanyagot tartalmaz, az ambroxol-hidrokloridot. Nyálkaoldó, amely cseppfolyósítja és kilöki a köpetet, ezáltal javítja a légzést. Tablettaként és inhalációs oldatként kapható. Gyártó: Boehringer Ingelheim, Németország/Olaszország.

Tanulmányok azt mutatják, hogy az ambroxol növeli a légutak szekrécióját, cseppfolyósítja a viszkózus nyálkát, így könnyebben kiüríthetővé válik. A termék hosszú távú alkalmazásával csökkenti a visszaesések számát az obstruktív betegségben. Csökkenti az antibiotikumos kezelés időtartamát is.

Kutatás és hatékonyság

A lazolvan erős nyákoldó hatással rendelkezik, ezért az e csoportba tartozó más gyógyszerekkel együtt történő alkalmazása csak súlyos betegeknél szükséges. Egyszerre tabletta vagy szirup formájában is bevehető, de a napi adagot ki kell számítani. A Lasolvan-t a légzőszervi megbetegedés első jeleinél lehet és kell felírni. A termék nedvesíti a nyálkahártyákat és megkönnyíti a légzést, ezáltal javítja a beteg általános állapotát.

A Lazolvan kényelmes adagolási formájának köszönhetően kórházban és otthon is alkalmazható. A gyógyszer inhalációs beadása porlasztón keresztül jelentős előnyökkel jár, mivel a gyógyszer biológiai hozzáférhetősége megnő. Ez a módszer biztonságos, nem traumatizálja a nyálkahártyát. De a hatékonyság a helyes belégzéstől függ.

A Lazolvan krónikusan visszatérő tüdőbetegségben szenvedő gyermekek kezelésére ajánlott. A gyógyszer használata elősegíti a tünetek gyors eltűnését, ami javítja a gyermekek és felnőttek jólétét.

A lazolvan nemcsak a légzést könnyíti meg, hanem gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású is, valamint fokozza a helyi immunitást.

Forrás: O.. Simonova. “A Lazolvan klinikai hatásai: mitől függ a gyógyszer hatékonysága”. Gyermekgyógyászat, 2011.

Ellenjavallatok

A Lazolvan nem írható fel a hatóanyaggal és a segédanyagokkal szembeni allergia esetén.

Egyéb ellenjavallatok:

 1. a terhesség első harmadában;

 2. Máj- és veseelégtelenség;

 3. laktózérzékenység;

 4. gyomorfekély.

A Lasolvan nem kombinálható köhögés elleni gyógyszerekkel, mivel ez megnehezíti a köptetést és rontja az állapotot.

Az ambroxol áthalad a placentáris gáton, de nincs hatása a magzatra vagy a terhességre. Ezért a gyógyszer orvos felügyelete mellett írható fel. Az anyag a csecsemőre gyakorolt káros hatások nélkül átmegy az anyatejbe. Javasoljuk, hogy a kezelés ideje alatt ne szoptasson.

Mellékhatások

A Lasolvan-kezelés ritkán okoz mellékhatásokat. A gyomor- és bélrendszeri zavarok – gyomorfájás, hasmenés, hányinger – a legvalószínűbbek közé tartoznak.

Egyéb valószínűsíthető mellékhatások:

 1. Allergiás reakciók – bőrkiütés, csalánkiütés, anafilaxiás reakciók, angioödéma;

 2. gyengeség, fejfájás;

 3. A súlyos bőrbetegségek – epidermális nekrolízis, Stevens-Jones-szindróma – rendkívül ritkák.

Köhögéscsillapítókkal együtt alkalmazva a köhögés kevésbé kifejezett, de a köpetürítés nehezebb, ami meghosszabbítja a kezelés időtartamát.

Adagolás

Adagolás

Szájon át történő beadás. 12 éves kortól és felnőttektől – 3 alkalommal 4 ml, 6-12 éves korig – 3 alkalommal 2 ml, 2-6 éves korig – 3 alkalommal 1 ml, 2 éves kor alatt – 2 alkalommal 1 ml. Az oldatot vízben és különböző italokban lehet hígítani, és étkezéstől függetlenül lehet inni. Az oldatot inhalációra is használják. A gyógyszert 1:1 arányban keverjük össze NaCl-lal.

felnőtteknél 30 mg 3-szor; a terápiás hatás fokozása érdekében 60 mg 2-szer is bevehető. Ha a tünetek a kezelés megkezdését követő 4 napon belül nem enyhülnek, kérje kezelőorvosát, hogy változtassa meg az adagolást, vagy válasszon másik gyógyszert.

A gyógyszer túladagolása esetén gyomor-bélrendszeri rendellenességek – hányás, hasmenés, diszpepszia. A kezeléshez gyomormosást végeznek, majd a fellépő mellékhatásoktól függően zsírtartalmú termékeket és tüneti terápiát jeleznek.

Alkalmas bárkinek

A Lazolvan olyan légzőszervi megbetegedések esetén írható fel, amelyeket köptetési nehézség kísér. Ezek a hörghurut, asztma, obstrukció, hörgőbetegség.

Költségek és hasonló termékek

A gyógyszer

Költségek

Analógok

Ascoril

Szirup 200 ml – 360 rubeltől;

Szirup 100 ml – 165 rubeltől;

50-es tabletta – 750 rubeltől;

Tabletták #20 – 300 rubeltől;

Tabletta #10 – 200 rubeltől

Joset;

Azmaril;

Rinzacoff;

Ascoril Expectant

Lazolvan

Szirup 100 ml – 200 rubeltől;

0,03 #50 tabletta – 260 rubeltől;

0,03 #20 tabletta – 160 rubeltől;

Lasolvan Max kapszula 0,075 #10 – 230 rubeltől

Ambroxol;

Ambrol;

Ambrobene;

Ambrosan;

Amkesol;

Bronchoxol;

Deflegmin;

Ambrochem;

Bronchoval;

Vicks Aktiv AmbroMed

Melyik gyógyszer a jobb?

Az Ascoril a legjobb a súlyos légzőszervi betegségek kezelésére: tüdőtágulás, tuberkulózis, katracheobronchitis, pneumoconiosis. Nem alkalmas csecsemők és terhes nők számára. A Lazolvan jó eredményeket mutat a nehéz köpetürítéssel járó köhögés kezelésében. Különböző eredetű légzési elégtelenség esetén írják fel.

A Lazolvan olcsóbb, de bizonyos esetekben hatástalannak bizonyul. A leghatékonyabb és legbiztonságosabb köhögéscsillapító kiválasztása érdekében a gyógyszer alkalmazása előtt mindig konzultáljon orvosával.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: