A fürdőszoba dekorációjának titkai a “Classic” stílusban: Kiválasztjuk a bútorokat

A fürdőszoba mindenekelőtt az a hely, ahol el tudjuk végezni a higiéniai eljárások, hogy a megjelenés tökéletes rend. Mindazonáltal egy személyi pihenés és rekreációs terület minden egyes személy számára egy kemény munkanap után. Ezért nagyon fontos, hogy a szoba belsejét ízléssel választják ki, és örüljék az összes családtagot. A kiváló megoldás a “Classic” stílusban található fürdőszoba. Ezt a stílust megfelelő bútorokkal, valamint dekoratív elemek és kiegészítők jelenlétével újrateremtheti.

A tervezés jellemzői

A klasszikus fürdőszobának fő megkülönböztető jellemzői:

 • Használja a természetes anyagok belsejében – természetes fa és kő;
 • Használja a díszek és dekoratív elemek kialakításában;
 • A tervek a stukkó szobrok és elemei lehetnek;
 • Alkalmazás az arany árnyalatok belsejében;
 • Minden felület tükrözhető vagy fényes;
 • A klasszikus bútorok használata régi.

Nagyon fontos, hogy helyesen válassza ki a mennyezetet, falakat és padlót a fürdőszobában. Falak díszített kő cserép vagy vízálló tapéta, amelynek a felülete lesz utánozni drága luxus szövet. A mennyezeten jól néz ki stukkó a vakolatból. És a padló díszítése, kerámia csempe vagy mozaik. Releváns a klasszikus design is díszítő oszlopok és pilaszterek is.

Anyagok és színes megoldások

A legjobbak közül, ha a klasszikus fürdőszobai belső bútorok természetes anyagokból készülnek. Minden szekrény és polcok jobban vannak kiválasztva a gyönyörű fa. Az üvegelemek, a bronz és az aranyozás is jelen lehet. Bútor szett is elvégezhető anyagok, mint például MDF vagy forgácslap, egy furnér bevonat és díszítő elemek természetes kőből.

Nem kell túl nagy és nagyméretű fürdőszobabútor választani. A szoba berendezéseinek könnyedén és helyet kell menteniük, így a legjobb megoldás kis és elegáns bútorzatokat használ. És annak érdekében, hogy vizuálisan növeljék a helyiség helyét, használhat olyan bútorokat, amelyek antik díszített tükrökkel díszítettek.

A színpaletta kiválasztásakor, amelyben a belső tér díszítve lesz, fontos megjegyezni, hogy a klasszikus stílust a nyugodt pasztell színek jellemzik. Használhatja a fekete-fehér színskála, vagy válasszon egy szín, és számos további árnyalatok, amelyek harmonikusan kombinálható egymással. A klasszikus stílusú szobában arany és zöld árnyalatokat is használhat.

A fürdőszobában lévő bútorok kiválasztásakor nagyon fontos megjegyezni, hogy ezek a termékek emelkedett hőmérséklet és magas páratartalom körülmények között lesznek.

 • Műanyag bútorok – Teljesen ellenáll a magas páratartalomnak. A mai napig a modern technológia segítségével műanyag lehet más, drága anyagok megjelenéséhez. Eredeti és szokatlanul áttetsző anyagok áttetsző betétekkel. Érdekes gyönyörű rajzot lehet alkalmazni a műanyag bútor felületére is.

 • MDF – Ez az anyag alkalmas a fürdőszobában lévő bútorok készítésére, de korábban olyan speciális kompozíciókkal kell feldolgozni, amelyek védik a nedvesség káros hatásaitól. Az MDF bútorok tökéletesen illeszkednek a klasszikus stílusba.

 • Természetes fa – Gyönyörű és fényűző bútorok klasszikus stílusban. Azonban meg kell választani a fafajtákat, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak (Ash, Wenge, Oak, Tick és Zebrano). A gyártás a bútor, fa általában járulékosan olajjal kezelve, olajok és viasz, amely növeli annak élettartamát.

 • Furnér – Az Anyag elegáns változata. Ez valójában vékony természetes fából készült lapok. Az anyag felületét is szükségszerűen védőkészítményekkel kell feldolgozni.

 • Üveg – Az üvegelemeket széles körben használják a bútorok díszítésére a klasszikus stílusban. Üvegfelületek lehetnek átlátszóak és matt, sötétedtek.
 • Természetes kő – A természetes kőből készült elemekkel ellátott bútorok drágák és fényűzőek. Ez az anyag tökéletesen illeszkedik a klasszikus fürdőszobai stílusba.

Bútor lehetőségek

A klasszikus stílusban lévő termékeket jó és kiváló minőségű anyagokból kell készíteni. A dekoratív bútorelemek mesterséges aranyozással rendelkezhetnek. A bútorok kontúrjainak sima és ívesnek kell lenniük, a homlokzatok felülete sötét vöröses színekben végezhető el. Szintén nagyon szép lesz a cseresznye, kék, lila és zöld színek árnyalatai. Tekintsük a fürdőszobában lévő legnépszerűbb bútorokat.

 • Felfüggesztett szekrény – a legegyszerűbb kialakítással, kompakt és funkcionális. Ezzel a bútorokkal is elrejtheti a fürdőszobai kommunikációt. A szekrényben nagyon kényelmes a különböző kis dolgokat a higiéniai eljárásokhoz.

 • Zsebek – Ez a bútorok segítenek elrejteni a tested alatt, csúnya csövek és tömlők. Ha a fürdőszoba nagyon kicsi méretű, az éjjeliszekrény közvetlenül a mosogató alá telepíthető. Fa termékek faragott lábak tökéletesen illeszkednek a klasszikus designba. Az éjjeliszekrények optimális magassága 70-75 cm.

 • Szekrények büntetése – A termékek magassága egyedileg van kiválasztva, és akár a mennyezet is elérheti. Ezek a bútorok nagyon specifikusak, bennük kényelmesen elrendezheti az összes szükséges személyes elemet. Az ilyen szekrények gyakran különböző dobozokkal és polcokkal vannak felszerelve.

FONTOS TIPP: Ha a fürdőszoba fűtött padlót használ, minden bútornak kis lábakkal kell rendelkeznie.

Természetesen tükröt kell felszerelni a fürdőszobában, Polcok fürdőszobákhoz, ágynemű kosár és mosogató éjjeliszekrény. Mindezen termékeknek klasszikus stílusban is kifinomult kialakításúnak kell lenniük.

A bútorok kialakítása nagyon változatos lehet – masszív és szigorú vagy könnyű és levegő. Kiválaszthatja a “barokk”, “reneszánsz” vagy akár “neoklasszikus” irányt.

Az elegáns, kiváló minőségű klasszikus bútorok közül az első helyen Olaszország volt. Az olasz bútorokat egy speciális elegáns és fényesség megkülönbözteti. De ma nem késlelteti Olaszország és Oroszország mögött. Sok orosz gyártó is elkezdett olyan nagyon tisztességes termékeket gyártani, amelyek nem rosszabbak az importált analógok jellemzői és megjelenése szempontjából. A gyártók közül a vezető helyet Kína foglalja el, ahol jó minőségű és megfizethető termékeket termelnek.

Hogyan válasszuk ki?

A klasszikus stílusú fürdőszobai bútoroknak sima formáknak kell lenniük, éles sarkok nélkül, homlokzatok díszíthetők mindenféle mintával és faragott elemekkel. A színpaletta világos és sötét lehet. Furnitura kell ismételni a színek természetes fémek elemek alapján bronz, arany vagy ezüst fog kinézni nagyon szép. Például kiválaszthat egy tükröt aranyozott keretrel.

Ha a helyiség helye lehetővé teszi, hogy telepítsen egy gyönyörű fából készült fejhallgatót, valamint egy kompakt és kényelmes öltözőasztalt.

A fürdőszobában lévő bútorok kiválasztásakor fontos, hogy több fontos pontot vizsgáljon.

 • Kiváló minőségű jó világítást és elegendő számú fényforrást kell biztosítani (a legolcsóbb halogén- vagy LED-lámpák a fürdőszobában);
 • Nagyon fontos, hogy biztosítsuk a kiváló szellőzést, ellenkező esetben a nedvesség és a hőmérséklet hatása alatt a fából készült bútorok diszkrétek lehetnek;
 • Kezelje a fából készült bútorokat a fürdőszobában speciális kompozíciókkal, amelyek további védelmet nyújtanak, és meghosszabbítják az életét.

 • A faanyagoknak egységes festékkel és lakkokkal kell rendelkezniük (inkluzív és szabálytalanságok nélkül), nincsenek éles kellemetlen szagok (ez jó minőségű anyagokat és biztonságot jelez);
 • A tartozékok minősége nagyon fontos (a legjobb, ha az összes elem krómozott, mivel jelentősen növeli élettartamát);
 • A bútoroknak nincsenek deformáció, repedések, zsetonok és egyéb károk.

  Természetesen nagyon fontos, hogy minden új bútor harmonikusan kombinálható egy közös fürdőszobával. Kiválaszthatja a bútorok optimális verzióját egy teljesen bármilyen belső, ami a legfontosabb – felelős a választáshoz és gondosan megvizsgálja az összes meglévő finomságot és árnyalatokat. A megfelelően kiválasztott bútorok elegáns, eredeti, hangulatos és kényelmesebbé teszik a klasszikus fürdőszobát.

  Hogyan lehet felszerelni a fürdő klasszikus stílusban, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: