A fürdőszoba méretei: Hogyan válasszuk ki az optimális opciót?

  Bár a fürdőszoba nem lakóhelye a lakás, ugyanolyan méreteik jelentős szerepet játszanak a használatának kényelmében. A hely személyes kényelme mellett alacsonyabb szabványok is vannak, amelyeknek be kell illeszkedniük a fürdőszobába. Minden fürdőszobában van egy bizonyos minimális terület, úgy azt a különös szabályok, és hatással van az ergonómiai használata ebben a szobában, mert minden fürdőszoba kell befogadni az összes szükséges mennyiségű felszerelések és bútorok.

  Jellemzők és előírások

  A fürdőszobának megtervezése előtt figyelembe kell venni, hogy a kommunikáció és a vízvezeték-eszközök kerüljenek el.

  A fürdőszoba főparaméterei lakóépületekben, irodákban vagy az apartmanban:

  • Ha a fürdőszoba a tetőtérben helyezkedik el, akkor a területtől függetlenül a tető ferde felületétől való távolságra kell ragaszkodni, legalább 1, 05 m-nek kell lennie.
  • A mellékhelyiség kimenetét nem szabad lakóházban vagy konyhában helyezni, és csak a folyosón vagy folyosón kell lennie.
  • Az ajtók csak ki kell nyitniuk.
  • A szoba mennyezetének magassága, amely a WC-bejegyzés előtt található, legalább 2,1 m-nek kell lennie.

  Szabályozási méretek:

  • A szélességnek legalább 0,8 m legyen;
  • Hossza nem kevesebb, mint 1,2 m;
  • A magasság legalább 2,4 m-re van szükség.

  Vannak ilyen típusú WC-k, amelyek meglátogathatják a fogyatékkal élőket.

  A fogyatékkal élők fürdőszobai:

  • A szélességnek több mint 1,6 m-nek kell lennie;
  • Hossza legalább 2 m;
  • A szoba kombinált verziójával különleges korlátok kell lenniük a fürdők számára;
  • Az ajtóknak ki kell nyitniuk.

  Vannak bizonyos szabványok egy kis fürdőszobára. A mellékhelyiségben lévő tér hiánya problémája a szovjet elrendezés házainak számos lakosait követi, ahol a WC-t a minimális térre fordították. Most azonban sok módja van a probléma megoldására.

  Javasoljuk, hogy beágyazza az összes kommunikációt a különleges rések a falak, a mellékhelyiség, a polcok különféle tartozékokat lehet felszerelni őket.

  Minden vízvezetéknek meg kell választania a legkompakt. Könnyű, például sok modern WC-tálak részben beágyazódnak a falba.

  Mosogató kell választani egy kicsi és egy csepp alakú. A fürdő helyett egy zuhanyzót telepíthet, amely jelentősen kevesebb helyet foglal el. Helyet a fedett shell alatt érdemes a maximális, egy üres helyen elhelyezheti a polcokat, a mosodai kosár vagy mosógép. Még mindig nem szabad elfelejteni a tér vizuális bővülését. Ehhez a fürdőszobát tükrökkel, fényes és könnyű csempe, valamint jó világítással kell felszerelni.

  Standard paraméterek

  A fürdőszoba különböző típusú lehet: kombinált (fürdőszoba és WC ugyanabban a szobában) vagy különálló.

  Különálló

  Tipikus fürdőszobák minimális lehet méretek körülbelül 150 x 80 cm-es az otthonokban egy régi elrendezés és 100 x 150 cm-es panel házak jobb elrendezés. A külön fürdőszoba mérete 165 x 120 cm méretű.

  Kombinált

  Fürdőszobák, ahol kád és WC található, szintén bizonyos minimális méretűek. Az ilyen típusú mellékhelyiség mérete 200 x 170 cm-re kell lennie. Egy ilyen területen nem lesz lehetséges valamiféle dimenziós fürdőt, de ebben az esetben a zuhany optimális felszerelése lesz.

  Alapvetően az ilyen minimális méret a “Khruscsov”, az új tervezés házaiban, ez a szoba 5 kV-ből származott. M. Az ergonómia és a kényelem optimális, az opció kombinálható fürdőszoba mérete 8 négyzetméter. M és több. Ilyen körülmények között a teljes szabadság az elhelyezésben és az elrendezésben jelenik meg.

  A vízvezeték közötti távolság

  Vannak bizonyos szolgáltatási normák szaniterárukban, minden szükséges távolságra be kell tartani.

  A SNIP ilyen szabványokat biztosít a helyszínre:

  • Minden egyes mosogató előtt a minimális távolság más vízvezeték-eszközökhöz nem kevesebb, mint 70 cm.
  • Minden WC előtt, szabad hely – 60 cm-ről.
  • A WC mindkét oldalán – 25 cm-ről.
  • Mielőtt a zuhany és a fürdőszoba legalább 70 cm-es üres helynek kell lennie.
  • A bidét legalább 25 cm-re kell elhelyezni a WC-tól.

  Norms Snip más országok (Fehéroroszország, Ukrajna) eltérhet az Orosz Föderáció normáitól.

  Hogyan lehet meghatározni az optimális méreteket?

  Az egyes optimális fürdőszobák esetében teljesen más lehet, de a legfontosabb, hogy egy arany közepét találjunk. Mivel a vízvezeték, a technológia és a különböző háztartási készülékek ilyen nagy felhalmozódásának kis szobái nem illeszkednek, és nem felelnek meg az ergonómianak, hanem hatalmas számú négyzetmétert költenek a mellékhelyiségen – szintén nem túl helyes döntés. Annak érdekében, hogy megtalálja ezt a szükséges átlagot, hogy figyelembe vegye az összes tényezőt és funkciót.

  A zuhanykabin számára körülbelül 2-2,5 kV területet vesz igénybe. m, fürdő – 2,5-3,5 kV. m, a mosogató számára, amire szüksége van egy méterre, a WC-hez – 1.2-1,8 kv. M. Kiderül, hogy egy hagyományos család, amely 4-5 főből áll, a fürdőszoba optimális mérete körülbelül 8 “négyzet”.

  Ha a vendég fürdőszobának kell használni, akkor figyelembe veszik a frekvenciát, a látogatók számát és a fogyatékkal élők fogyatékkal élők használatának lehetőségét.

  Meg kellene fontolni:

  • A WC-tálak különböző modellje átlagosan 40 x 65 cm.
  • A közepes fürdők mérete 80 x 160 cm-t tesz ki. A sarokfürdők általában körülbelül 150 x 150 cm. A fürdők átlagos magassága – körülbelül 50 cm, az ágy magassága lábakkal – 64 cm.
  • A zuhanykabinok teljesen változatosok, de a fő méretek 80 x 80 cm, 90 x 90 cm, 100 x 100 cm.
  • A fűtött törölköző sínnek 70-80 cm-re kell lennie a fürdőtől.
  • Optimal bidé mérete – 40 x 60 cm.
  • Optimális mosdóméret – körülbelül 50-60 cm szélességben.

  Még mindig szükséges figyelembe venni a fürdőszobák optimális méretének minden jellemzőjét a fogyatékkal élők számára. Méreteket vesznek figyelembe a kerekesszék méretei alapján. A minimális fürdőszoba mérete legalább 230 kV-nak kell lennie. cm, WC körülbelül 150 kV. cm. Így a mellékhelyiség szélessége 1,65 négyzetméter. m, hossza – 1,8 kV. M.

  A fürdőszoba maximális mérete, így a törvényes felújítással választhat egy méretű és 7, 8, és 9 kV. M.

  Példák és lehetőségek: ajánlások

  Saját fürdőszobájának tervezése nagyon fontos foglalkozás, mert szükség van mindenkinek a saját kényelmére. Csak szakemberek segítségével felújítania kell, különben megváltoztatni a tervezés saját kezével, azzal fenyegetik, hogy a ház károsodott struktúrája és további problémák merülnek fel a falakkal. A fal összeomlásának lehetősége nincs kizárva, így az ilyen átépítés illegális és nem biztonságos.

  A tervezés elején figyelembe kell venni az összes tényezőt előre, mert a jövőben nem illeszkedik a vízvezetékhez és a kommunikációhoz. Ezután figyelembe kell vennie az összes befejező és elhelyezési lehetőségeket. Ezután pontosan meg kell választania az Ön számára lehetőséget az Ön számára.

  Minimális szoba mérete 2,5 méter

  A szoba használatának jellemzőitől függően ki kell választania az igazítást vagy a szükséges helyiséget. A fürdőszobának ilyen méretével jobb, ha egy kombinált fürdőszobát és WC-t használunk, mint egy partíciós fal, amely így, így,. Itt kompakt vízvezeték-, szögletes fürdőt vagy zuhanyozót kell használnia, részben beépítve a WC falába.

  A mosógépet a bejárathoz vagy a mosogató alá kell helyezni. A fürdőszobában nem kell bekapcsolnia az adaptációkat. Egy ilyen szobában jobb, ha közepes méretű tükrök vannak, így a szoba többnek tűnik.

  4 kV méret. M

  Egy ilyen szoba már tágasnak tekinthető, így az összes vízvezeték- és mosógép a falakon helyezhető el. Ilyen szobában kívánatos a kipufogógáz beállítása, mivel a párok felhalmozódhatnak egy ilyen szobában.

  A fürdőt a távoli sarokban kell elhelyezni, egy splash védelmi képernyővel, hozzáadni fogja a magánéletet. A szomszédos szögben kis szekrényeknek kell lennie a háztartási tartozékok számára. A mosógép a bejárat és a szekrények közelében helyezhető el.

  7 kV méret opció. M

  Egy ilyen fürdőszoba nagyon tágas, így itt “létrehozhatod”, és hozza létre az összes szabadidős és az élet feltételeit. Itt telepítheti mind a fürdőt, mind a zuhanyzót. Az első esetben a betűtípust áttetsző képernyőn kell levágni, hogy néhány családtagot használjon, hogy egyszerre használja a fürdőszobát.

  Ilyen mellékhelyiségben két mosogatót és ajánlatot telepíthet. A mosógép is jobban helyezkedik el egy résszel, mellette szárításhoz. Minden szabad helyet különböző hasznos szekrényekhez használnak.

  Legújabb lehetőségek

  A fürdőszoba nagyon fontos szoba minden apartmanhoz, házhoz vagy közterülethez. Mivel a szoba mérete változatos lehet, érdemes megválasztani az összes négyzetméteres beállításokat a maximumra. Szükség esetén egy kis fürdőszoba újratelepíthető, de a szakemberek irányítása alatt meg kell tennie. Ne felejtsük el, hogy a mellékhelyiség bármilyen díszítésével be kell tartania az összes szabványt.

  Válassza ki a fürdőszobát, hogy nagyon fontos legyen, hogy teljes mértékben kihasználhassa, és a jó pihenés lehetőségét. Ha a fenti előlegeket veszi, akkor nagyon könnyű lesz.

  Arról, hogyan kell megtervezni a fürdőszobát, nézze meg az alábbi videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: