A keverőkerátorok: típusok és célok

A légzőkészülékek minden modern keverőre vannak felszerelve, és a csapon szűrő. Ez a kis elem elengedhetetlen a vízellátó rendszer számára.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy ez egyfajta szűrő, és szétszerel. Motiválják tevékenységüket azzal a ténnyel, hogy speciális víztisztító eszközöket használnak, jobb és hatékonyak és hatékonyak. Mások úgy vélik, hogy az ilyen “háló” csökkenti a már alacsony víznyomást, és eltávolítja azt a keverőből is. Ez azonban helytelenül gyökerezik – kitaláljuk, miért.

Ami?

Aerator egy keverőhöz van. Ha megpróbálja az ujját a daruba (akkor a hely, ahol a víz áramlik), akkor érezni fogja a fúvókákat – rács. Ezerátor.

Tartalmaz egy házat és egy műanyag modult, amelynek szűrő rendszere van felszerelve. Közöttük – gumi vagy szilikon tömítések. A modul viszont több szűrőhálóból áll, amelyek bizonyos módon halmozódnak. Az első kettő biztosítja a sugár irányát, és elvégzi a tisztítás funkcióját, mások – keverjük össze a vizet légbuborékokkal.

A készülék levegő behatol a kis lyukakon, amelyek a kerületén vannak. Ezt követően az oxigén a belső kamrában, ahol és “találkozik” vízzel.

Rendkívül gyakori anyagok vonatkoznak az eszköz gyártására.

 • Fém. Rendelkezésre álló modellek alacsony áron. Azonban rövid életűek, mert a víz és a mész bevonat hatása alatt a felületük korrózió, megsemmisült.
 • Polimerek. Az ilyen aerátorok nem félnek a víz expozíciótól, ezért hosszabb élettartamuk van. Az előny is árazás.
 • Színesfémek (bronz, sárgaréz), kerámiák. A legdrágább, de a legmagasabb minőségű levegő.

Célja

A nyelvészet iránt érdeklődő emberek valószínűleg észrevették a “Aerator” kifejezés hasonlóságát a görög “levegőztetés” szóval, ami azt jelenti, hogy “levegő”. Ez a hasonlóság nem véletlen, mivel a levegőztető kialakítása lehetővé teszi, hogy a vízfolyások levegővel keverje össze a vízfogyasztás csökkentése nélkül, anélkül, hogy észrevenné a felhasználót, hogy csökkentse a sugár intenzitását. Egyszerűen tegye, a mesh fúvóka, amely a darura telepítve van, a víz mentésére szolgál. És az utóbbi 75% -ot érhet el.

Átlagosan körülbelül 15 liter vízáramlás a darun keresztül, a légátor használata lehetővé teszi, hogy ezt a számot 2-2,5-szerese csökkentse. Ezt azzal magyarázza, hogy a levegővel való keveréskor növeli a sugár mennyiségét, így a nyomás változatlan marad.

Víztakarékos – nem a levegőztető egyetlen funkciója. A készülék elkerüli a fröccsenés képződését is. Az oxigén-telített víz “lágyul”, ha hab lesz – ez biztosítja a mosás objektumának “borítékozását” permetezés nélkül. Ugyanakkor a fogyasztónak nincs hiánya a légáramlás, nem érzi a vízmennyiség csökkenését a levegőztető használatakor.

Fontos, hogy amikor áthalad a levegő buborékok, a víz kevésbé klórozott: oxigén molekulák vannak társítva, és eltávolítja a maradék klór-molekulák. És az oxigénbuborékok jelenléte hozzájárul a jobb felületi tisztításhoz: a mosószerek aktiválódnak a gázkörnyezetben. Végül a lime-sík szennyeződésének nagy és közepes részecskéi késleltetik a “rács”, anélkül, hogy egy vízsugárba esnek.

Így a keverő számára ilyen “gazdaság” csökkenti a vízfogyasztást, valamint növeli a minőségét.

Ennek a vízvezetékelemnek az előnyeit jellemzi, hogy:

 • vizet takarít meg;
 • javítja a vízminőséget;
 • csökkenti a zaj mennyiségét, amikor a daruból származó víz kimenete;
 • megfizethető költséggel rendelkezik;
 • Éppen telepítve, és cserélni egy másik.

A levegőztetőt időszakosan meg kell változtatni (évente egyszer). A régi csövek használata esetén a cserefolyamat 6 hónaponként szükséges.

Nézetek

Számos szellőztető létezik.

Vákuum

A készülék vákuumszeleppel van felszerelve. Ezzel a nyomás alatt nyomás alatt van, mivel a levegőztetést elvégzik. A vízfogyasztás megtakarításai Colossal: csak 1,1 liter jön a daruból. A szelep jellemzőitől függően megkülönbözteti az automatikus, kinetikus és kombinált fajtákat.

Esztergálás

Ezt úgy hívják, hogy a levegőztetőnek 2 üzemmódja van: Jet és spray formájában. A működés elve a vízáramlás erősségének változásain alapul. A fordító modellek egyike a csuklópántvegyület jelenléte. Ennek köszönhetően a víz sugárhajtómű bármely szögben irányítható, ami nagyon kényelmes.

Aerator rugalmas tömlőn

A működési elv és az egység kialakítása hasonló az előző működéséhez. Az Aerator azonban egy rugalmas tömlő. A diffúzor lehetővé teszi, hogy a vizet kis fúvókákba osztja, az oxigénjével az örvénykamrában, és a rugalmas “cső” lehetővé teszi a sugárhajtás kényelmes szögben történő irányítását. Rotary és aerator egy rugalmas tömlőben, amelyet leggyakrabban a konyhai vízellátó elemekre telepítenek. A szóban forgó eszköz típusa különösen alkalmas a kis méretű mosáshoz vagy elégtelen dinamizmushoz. A modell használata során a modell használata folyékony légbuborékok gazdagításával, valamint annak köszönhetően, hogy a sugár egy adott szennyezett tárgyra irányítható.

Aerator háttérvilágítással

Amikor egy sugárhajtású esik, a szellőztető különböző színekkel jelöli, amely a folyadékhőmérsékletre mutat. A zöld fény egy kényelmes és biztonságos hőmérséklet legfeljebb 29 S, kék – 30-38 s hőmérsékletű, vörös – vízhőmérséklet 38 s. A készülék saját turbina forgatása miatt működik. Más szóval, nincs áramforrásai, ezért teljesen biztonságosak. A gyakorlati funkció mellett az ilyen modellek esztétikai jelentése. Leggyakrabban telepítve van a fürdőszobában és a lélek csapokkal, de semmi sem zavarja az ilyen levegőztetőt és a konyhai csaptelepet.

A telepítési módszerrel az antennákat külső és belső. Az első szerelt a külső menetre. A belső szálakat hűtjük, illetve belső típusú repülőgépeket.

Dekoratíverátorok is megkülönböztethetők. A működés elvének megfelelően a fent megfontolt bármely fajra vonatkozhatnak. A funkció az, hogy a levegőztetőnek van egyfajta állata vagy más alakja. Egy ilyen daru érdekli a gyermekeket, és elvonja őket (releváns, ha valamilyen oknál fogva a gyermek nem akarja, hogy például). A “Gyermekek” mellett a dekoratív szellőztetők hélix formájában lehetnek, vagy más tervezési megoldásokkal rendelkeznek.

A fúvóka megjelenése hatással van a leveror elvére. Súlyos két permetezőfajta.

 • Korong. Kis lyukakkal ellátott lemezekkel felszereltek. Amikor áthalad, a víz áramlása fúvókára oszlik, ami aztán terjeszti a reflektorokat.
 • Réselt. A készülék résidőkkel van felszerelve, amikor áthalad, amelyen keresztül a víz oxigénnel telített. Ezután a vízáram összeomlik egy eltérítő lemezre, amelynek eredményeképpen a folyadék cseppecskékre van osztva. Végül a jet disszekció a hálón keresztül történik.

Ha a nem szabványos alakú vagy méretű keverő nyilvánvaló, például téglalap alakú, akkor a levegőztetőnek meg kell egyeznie az alakban és méretekben. Ebben az esetben meg kell keresnie egy eszközt egy adott modellhez. Lehetőség van a keresések enyhítésére, azonnal az eredeti vízvezeték gyártójával (ugyanaz a márka, amellyel otthon van). Rendszerként a vezető gyártók nemcsak keverőket termelnek, hanem külön komponenseket is.

A légiközlekedési modell modern modellje nemcsak vízáramlási szabályozó, de szintén szűrővé válhat. Az ilyen modellek további aktivált szénalapú tisztítási rendszerekkel, ioncserélő mágneses hálóval rendelkeznek. A drágább készülék telítheti a vizet nyomelemekkel, tisztítsa meg a vírusoktól. Fontos pillanat: Az ilyen levegőztetők csak hideg víz darura telepíthetők. Ha kihagyja a forró vizet a szűrőn keresztül, elveszíti tisztító tulajdonságait.

Az “új termékek” között – a nyomáskompenzációval rendelkező levegőztetés lehetősége. Mint ismert, a vízfogyasztás növekszik a nyomás növekedésével. A kompenzáló eszközök akadályozzák ezt az állítható tömítőgyűrű miatt, amely megőrzi a vízmennyiségét változatlanul a nyomásjelzőktől függetlenül. Mint a keverők alsó szelepei, az ilyen eszközök átlagosan 40-50% -kal csökkentik a vízfogyasztást.

Figyelem megérdemli az érzékszervi fúvókát is, amely a repülőgép helyett létezik, és a csapvíz megtakarítását szolgálja. Ez a működésén alapul. Ha a daru alatt kezét hozza, a víz automatikusan elkezd kényszeríteni. Érdemes eltávolítani a kezét, mint egy jet megáll. A kényelmesebb használat érdekében a rendszer egy gombbal van felszerelve, amelynek köszönhetően a kézzel készített fúvókákból való átmenetet elvégzik (szükség van, ha kell tárcsázni a fürdőszobát, töltse ki a vízforraló) automatikus üzemmódot.

A használt levegőztető típusától függően különböző típusú vízáramlást lehet létrehozni.

 • Légi. Tele légbuborékokkal, amelyek vizuálisan és kinetikusan úgy érezték, mintha habosított, “puha” víz. A fúvókák nem fröccsenőek. Ez az opció optimálisan alkalmas a háztartási használatra.
 • Lemezes. A Jet lapos, intenzív, fröccsenés nélkül. Ez a fajta vízáramlás az orvosi intézményekben, a laboratóriumokban található.
 • Permet. A permetezőnek köszönhetően sok térfogatú miniatűr fúvókákat hoznak létre. Az áramlási térfogat elegendő a kezek fedezéséhez. Jellemzően nyilvános helyeken használják.

Dimenziók

A légzőkészülékek nemcsak az akció és a megjelenés elvét, hanem a szálméretekkel is eltérhetnek. Ez egy nagyon fontos paraméter, mivel az eszköz szálának mérete meg kell felelnie az injekciós üveg átmérőjének. Más szóval, a 18 ml-es szál átmérője nem alkalmas például a 22 mm átmérőjű darura, például. By the way, a spin standard belső átmérője mindössze 18 és 19 mm.

Hagyományosan a levegőztető átmérője 12-1200 mm, a levegő csatorna átmérője 20-2200 mm. Eszközmagasság – 14 és 2000 között.

A külső / belső szál átmérőjének három szabványa 3: 18/16, 24/22, 28/26 mm. Azaz, ha a daru használ egy külső menet 18 mm, akkor az azonos daru eszköz szükséges egy 16 mm átmérőjű (ha szükséges, mount egy belső szellőző).

A méretek mellett fontos, hogy a készülék megfelelő szálatípussal rendelkezik: kültéri vagy belső. Külső szálak esetében külső szálas hasonló aerator szükséges, és fordítva.

Gyártók

Napjainkban sok a szellőztető gyártók vannak a piacon, de egyáltalán nem. Mindegyikük büszkélkedhet a kifogástalan termékminőséggel. A legtöbb hiteles, mindig az egészségügyi eszközök gyártói minősítésének sorolása a következő vállalatok.

 • Grohe. Németországból származó világhírű márkát, kiváló minőségű repülőgépeket. Egyes modellek élettartama elérheti a 10 évet. Nem meglepő, hogy az eszközök elég magas költségek (350-1000 rubel).
 • Oras. A termelést Finnországban alakították ki. Vélemények is lehetővé teszik, hogy beszéljünk a kiváló minőségű termékekről. A tartomány magában foglalja a keverőket a keverővel és külső eszközök formájában. Az utóbbi ára 250-500 rubeln belül változik.

Az egyik legfontosabb kiválasztási kritérium az eszköz kapacitása, vagyis az a mutató, amely a liter maximális vízmennyiségének jelzője egy perc alatt hiányzik a levegőztetőn. Szabványos keverő, amely nem rendelkezik légátorral, 12-15 l / perc sebességgel jár.

Ha 3,5 l / perces levegőztetőt használ, 75% -kal csökkentheti a vízfogyasztást. 5,5 l / perc kapacitással, a megtakarítás 49% lesz.

 • Timo. Egy másik finn gyártó, aki büszke lehet a kifogástalan termékminőségre. A gyártó termékeinek a Társaság szervizközpontjának képviselői, valamint a működési feltételek betartása esetén a Timo 5 év garanciát ad a csapelemek és a vízvezetékek.
 • Jacob Delafon. A “Fürdőszobai design” győztesként ismert francia márka. Kiváló minőségű prémium szegmenserátorokat kínál, az átlagos ár 500-700 rubel.

Követelmények a Gardena, Roka, Lemark.

Hogyan válasszuk ki?

Tekintsük a leeresztő kiválasztásakor irányítani kívánt fő kritériumokat.

 • Menetípus: Kültéri vagy belső. By the way, ha vásárolt egy kültéri repülőgép, és a daru belső varázslatos, akkor használhat egy speciális adaptert. Ebben az esetben használhat egy vásárolt elemet, azonban az alábbiakban helyezkedik el – közelebb kerül a mosogatóhoz.
 • Anyag. Előnyben kell adni a sárgarézből, rézből, rozsdamentes acélból. Lehet, hogy sok értéke (a műanyaghoz képest) azonban általában az eszközök hosszú élettartama indokolja.

 • Átmérő. Fontos, hogy a levegőztető átmérője egybeesik az infúziós átmérővel. A szabvány a 20, 22, 24, 28 mm-es átmérő értékek.
 • Tervezés. A repülőgép és a darunak nemcsak technikai, hanem esztétikai szempontból kell válnia. Például, ha a daru a bronz alatt stilizált, akkor érdemes megemlíteni ugyanazt (először a külső eszközöket érinti).

Ha ritkán használsz daruot (például nem élsz egy lakásban), megmentheti és leteszheti a műanyag repülőgépeket. Szükség esetén megbízhatóbbá teheti őket. Nem halmozódnak fel a darura, és könnyen eltávolíthatók, ellentétben az alumínium és az acélszerkezetekkel, amelyek korróziónak és ennek eredményeként felhalmozódnak. Vegye ki őket, néha problémás.

A józan ész betartására felhasznált víz mennyisége csökkenése érdekében. A fürdőszobában vagy a zuhanyzóban túlzott megtakarítások fordulnak a használatuk kényelmetlenségéhez. Ajánlott sávszélesség az öntözéshez és a daruhoz a fürdőszobában – 3,5-5 l / perc, mosdókagylókhoz – legfeljebb 1,8 l / perc. A konyhában ez a maximális jelző – akár 5 l / perc. Ha azonban beállítható levegőztetőt használ (az egyik, amely a kívánt szög alatt forgatható), akkor a sávszélesség-indikátor csökkenthető.

Ajánlások

Amint már említettük, az eszközt időszakosan ki kell cserélni. A hibás működés jelei a víznyomáscsökkentésnek tekinthetők (ami azt jelzi, hogy a szűrő hálószemek lime üledékekkel és szennyezéssel kalapáltak), a jellemző sziszegő hang hiánya, amikor a sugárhajtó kilépő víz a keverőből. Azonban jobb, ha nem várja meg az ilyen “tüneteket”, hanem a levegőztetőt évente évente változtatni.

Távolíthatja el a levegőztetőt a saját kezével fogókkal vagy vízvezeték-kulcs segítségével. Az eszközfej 2 arccal rendelkezik, amelyek különböző irányokat céloznak. Az Ön feladata, hogy felvegye őket a kulcsmal, és fordítsa az óramutató járásával megegyező irányba (ha megnézed a csapot felülről).

A levegőt extrahálása után értékeljük az állapotát – Talán csak tisztázza, és nem változik. Távolítsa el a hálószűrőt a hengerből, szétszerelje a többit. Öblítse ki az elemeket a víz sugár alatt. A lime öblítés nyomai jelenlétében tisztítóoldatban vagy alma-ecet oldatában maradhatunk, míg a repülés nem oldódik fel. Az ilyen eljárási tömítésnek nincs kitéve. Ha a diszkrétbe jutottak, érdemes új vásárolni.

Miután az összes elem megtisztul, összeszerelje a levegőt és csavarja le, és mozgassa a kulcsot az óramutató járásával ellentétes irányba. Kapcsolja be a darut, győződjön meg róla, hogy nincs elhagyva, ha észlelhető – Húzza meg újra a levegőt a kulcshoz. Próbálja meg átkapcsolni a vízintenzitását, győződjön meg róla, hogy az eszköz megfelelően működik bármilyen nyomásgal.

   Ha tisztítja a készüléket a plakkból Nincs lehetőség, akkor vásárolhat egy újat. Ehhez meg kell csavarnia a régi levegőztetőt is, és telepítsen egy újat. Tehát, hogy amikor a kulcs vagy a fogó működése nem károsítja a referencia bevonatot, csomagolja meg a szerszám munkaterületét fogóval.

   Amint láthatja, cserélje ki vagy tisztítsa meg a levegőztetőt a saját kezével, nem vonzza a szakembereket.

   A keverők típusaihoz és kinevezéséhez lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: