A zuhany sarkok előnyei és eszköze raklap nélkül

A zuhany nélküli zuhany sarok a zuhany könnyű változata. Az ilyen struktúrákat minimalista kialakítás, közös formák és praktikus jellemzi. Gyorsan megnyerik a tervezők, a szállodai tulajdonosok, a háztartási tulajdonosok és apartmanok népszerűségét. Jelenleg egy növekvő számú ember megtagadja a nehézkes fürdőket, és a zuhanykabinok elektronikájával felszerelt, előnyben részesítve a sarkok könnyedségét és esztétikáját raklap nélkül.

Előnyök

A könnyű zuhany dobozok iránti kereslet számos előnye miatt következik be.

 • A kabin tömörség lehetővé teszi, hogy kis fürdőszobákban és szállodai szobákban teljes körű zuhanyzót szerezzen. Az egyik személy kényelmes elhelyezésére szánt minimális kabin méret 80×80 cm.
 • Elegáns megjelenés. A kabinokat a minimalizmus stílusában végzik, és tökéletesen illeszkednek a modern fürdőszobák belsejébe. Az ilyen zuhany telepítése a hálószobákban széles körben elterjedt. Az átlátszó és látványos kialakítás hangsúlyozhatja a tér stílusát, vizuálisan zoomolni a szobában, és a tartózkodást a szobában a lehető legkényelmesebbé teszi.
 • Egyszerűség a tervezés, a komplex eszközök hiánya, talapzatok, küszöbértékek és oldalsó táblák, amelyek alkalmasak a fogyatékkal élők és a gyermekek számára. Az idősebb emberek is használhatják a bokszot anélkül, hogy segítséget nyújtanak.

 • Gyors és könnyű gondozás. Nem kell egy akril- vagy acél raklap rendszeres tisztítását elvégezni tisztítószerekkel. A hagyományos zuhanykabinokkal ellentétben az ilyen struktúrák nem igényelnek gondos tisztogatást számos eszköz és mechanizmus. Elég ahhoz, hogy szabályozzák a falak tisztaságát, zuhanyzótermedést és padlót.
 • Készpénz megtakarítás. A zuhanyfülke felszerelése anélkül, hogy a raklapköltségek jelentősen olcsóbbak, mint egy többfunkciós kabin megszerzése.
 • Széles körű. Boxing telepíthető az apartmanban, víkendházban, házban, sportkomplexumban, szállodai szoba vagy medence.
 • A könnyű bokszolás telepítése nem igényel újratelepítést, és önállóan előállítható. A kialakítás bármilyen szabad helyen van elhelyezve. Egy kis helyiségben kiváló megoldás lesz a szögletes modell telepítése, és a három átlátszó falak elegáns lehetőségei tökéletesek nagy terekben.

A további funkciók hiánya a hátrányok tulajdonítható, amelyek hagyományos zuhanykabinokkal vannak felszerelve (hidraulikus és akupunktúrás masszázs, a törökfürdő hatása, a zenei és ellenőrző telefonhívások hallgatása). A hátrányok a telepítés összetettsége, valamint a telepítési szabályok szigorú betartása és a vízszigetelés kialakulása. A helytelenül lefektetett kültéri csempe a kabin padlóján, a pocsolyák alakulnak ki, és a puttó résidők jelenléte a tervezés szorosságának megzavarásához vezet, és növeli az elárasztási szomszédok kockázatát.

Szintén van egy mínusz is, hogy telepítsen egy szifont, amely megakadályozza a kellemetlen szag megjelenését a szennyvízből. Ezenkívül, ha a leeresztési szünetet a padlón felhalmozódik, és a küszöb hiánya miatt is áttörhet a szobában.

Eszköz: Előnyök és hátrányok

A raklap nélküli zuhanykablakot egy átlátszó vagy matt falakból álló mennyezet nélkül ábrázolják, egy hinta- vagy csúszó mechanizmussal ellátott ajtó és kerámia csempe padlója. A falakat az ökológiai üvegből végzik, amelyen a vízcseppek nem hagynak nyomokat. Ez egy kétségtelen plusz, és lehetővé teszi, hogy fenntartsák a kabin vonzerejét, függetlenül a tisztítástól. Az üvegpartíciók mellett a design dupla műanyag panelekkel vagy üvegblokkokkal alakítható ki, amelyek LED-es lámpákkal vannak ellátva. Az ilyen doboz kulcsfontosságú eleme lesz a fürdőszobának kialakításának, hangsúlyozva a modern stílusát.

A kabin padlóját kerámia csempékből vagy mozaikból végzik. A kötelező állapot a csúszásgátló felület. Gyakran a “meleg padló” rendszer telepítve van az esztrichben, és kényelmesebb tartózkodást biztosít a pilótafülkében. A dekoratív kerámia bevonat alatt van egy vízleeresztő rendszer, amelyet a “Drain Trapp” -nek neveznek. Ez az, aki egy gyűjteményt és egy későbbi vízelvezetést biztosít a szennyvízrendszerbe. Az alábbiakban egy cement esztrich, valamint vízszigetelés és hőtakarékos anyagok.

Az ilyen struktúrák hátránya az apartmanházak telepítésének összetettsége. A leeresztő nyílás helye egy szinten a padlóval kötelezi az esztrich belsejében lévő vízelvezető rendszert. A vízszigetelés megfelelő telepítéséhez és a létra kialakításához szükséges szabályok betartása érdekében szükség van egy mélyedésre a félig 10-15 centiméterben. Ez a folyamat további költségeket okozhat, és jelentősen növeli a kabin telepítési idejét.

Ha a boksz elhelyezése új épületben fordul elő, akkor nem fordul elő probléma, De ha a telepítés a “másodlagos” házban van, akkor el kell távolítania a fürdőszoba összes dekoratív padlóját, és teljesen le kell szüntetnie a padló nyakkendőjét a jövőbeli zuhanyzó zónájában. A padlófelületének szétszerelése nem elég. Szükséges eltávolítani a felületet és a szomszédos falaktól. Szükséges a vízszigetelés és a falak védelme érdekében a nedvesség romboló hatásától.

Méret és forma

A raklap nélküli zuhany méretét a szoba tulajdonosa önállóan választja. Az optimális mérete 100×100 cm. A kis méretű szobákhoz a 90×90 és a 80×90 cm négyszögletes opciók teljesen alkalmasak. Az ilyen modellek a szögben telepíthetők. Nem sok helyet foglalnak el, és nem csiszolják a helyet az átlátszó kialakítás miatt. A tágas helyiségek tulajdonosai lehetővé tehetik a 100×90 vagy 120×90 cm méretű téglalap alakú fülke telepítését. Az ilyen modellek nagyon lenyűgözőek, és megfelelően hozzáadhatják a hálószobát vagy a fürdőszobát.

A raklap hiánya, és ennek eredményeként a méretre vonatkozó orientáció szükségessége lehetővé teszi, hogy kiválassza a méreteket és a kabin konfigurációját. Ez lehetővé teszi, hogy optimálisan használja a helyet, és sikeresen beírja a dobozt még összetett építészeti kompozícióban is.

Kerítések és létrák kiválasztása

A kabinok edzett üvegből és műanyagból készülnek. A választáskor meg kell jegyezni, hogy a kopásálló, alacsony és alacsony költségű műszerek. Az üveg nem kevésbé követelte a zuhanyt telepítéskor. Az anyagnak átlátható, matt és kombinált végrehajtása lehet. Eredetileg látott színezett, túlcsorduló és színmodellek. Az ajtók helyett a PVC függönyöket néha használják, amelyek megbízhatóan védik a fürdőszobát a fröccsenő fürdőszobából, és könnyen helyettesíthetők egy másik mintával vagy mintával ellátott termékekkel.

A létra kiválasztásához különleges gondozással kell megközelíteni. A működés megbízhatóságától függ a víz eltávolításától és a zuhanyzó doboz használatától függően. A műanyag létrák rendkívül népszerűek. Nagy ellenállással rendelkeznek az agresszív médiával és a nagy terhelésekkel. Műanyag modellek alacsony súly, könnyen telepíthető és felszerelt szifon, ami meggátolja a kellemetlen szagokat a szennyvizet a szobában. Öntöttvas létrák telepítéséhez használt zuhanykabinok vállalkozásokhoz, és rozsdamentes acélból készült termékeket használják a helyiségeket, amelyek különleges higiéniai követelményeket fel vannak tüntetve (medencék, szállodák és sportcsarnokok).

A víz eltávolításának helyén megkülönbözteti a vízszintes, függőleges és vezetékes tájat. A legnagyobb sávszélesség eltér a csapda tálcákra. Képesek 40 l / percre, míg más típusok – 8-15 liter. Ezt a tálca alakja és a hossza elérte a 120 cm-t.

A hölgy alakja ötszögű, kerek és négyzet.

A szerelési munka jellemzői

A fő feladat a kabin felszerelése során a padló és az illetékes vízszigetelés szögének megfelelő kialakulása. E feltételek be nem tartása esetén lehetséges az alsó emelet és a rövid körzet a “meleg padló” rendszerben elárasztani.

A padlóelemnek tartalmaznia kell:

 • betonréteg;
 • Styrofoam;
 • polimer cement-masztixellel bevont beton réteg;
 • Ruberoid, szélekkel, 25 cm-es falat;
 • Betonréteg.

Csak a telepítési munka technológiájának szigorú betartásával hozzon létre egy kényelmes és biztonságos zuhanyzót, amely a fürdőszoba kialakításának fő elemévé válik.

kilenc

Fotók

A helyes létra kiválasztásához a következő videóból tanulhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: