Az E10 hiba értéke és megszüntetése az elektrolux mosógép kijelzőjén

Az E10 kódhiba általában az Electrolux márka mosógépeiben található a legváratlanabb pillanatban – a mosási ciklus közepén. Ez nem egyszerűen felfüggeszti a munkaciklust, hanem a sraffozó ajtózárakat is, és lehetetlenné válik a fehérneműt. Megpróbálunk kezelni az ilyen hibás működés megjelenésének okait, és ajánlásokat adni a helyzet kijavítására.

Mit jelent?

Az E10 hibakód az elektrolux elektronikus kijelzőn megjelenhet Mind a dob kezdeti kitöltése, mind a mosás során. Ez megtörténik, hogy a készülék tartályát hosszú ideig vízzel töltjük, majd megjelenik az E10 jelző, és az összes szerzett víz elkezd egyesíteni. Ez másképp történik – a felhasználó hallja, hogy a vizet felvették, de a sraffozás üvegen keresztül észrevehető, hogy a tartály szinte üres marad, a mosás nem indul el, és néhány perc múlva megjelenik a hibainformáció.

A helyzet kevésbé gyakori, ha a tartályban lévő víz zaját az öblítés során hallja, a mosás a munkamódban megy, de a program időről időre felfüggesztésre kerül, és a nagyon rosszul működő kód jelenik meg a monitoron. A márka mosógépének kézikönyv megadja ezt a hibát – A víz teljes hiánya vagy elégtelen felvétele. Ez a megfogalmazás leírja a helyzetet, de sajnos, nem ad konkrét információkat arról, hogy mi okozott hibát.

Lehetséges okok

A gyakorlatban számos oka van, amelyek e10 hibához vezethetnek. Lásd az információs kódot a monitoron a következő esetekben:

  • Ennek hiányában a víz rendszerének általános housewater ellátás, egyszerűen szólva, van egy elválasztó hideg vízellátás;
  • ha sérült a tömlő vizet;
  • az üzemanyagszelep meghibásodása után;
  • Hibák esetén a présosztát.

Bizonyos esetekben van egy önirányító víz a tartályból, miközben előfordul Spontán víz szivárog a mosógép tartályából – A súlyos belső bontás eredménye lesz. A legfrissebb kódolási alapú modellek néhány elektrolux gépe meghatározhatja az egység felfüggesztésének okát, jelezve a teljes rendszer specifikus hibáját.

A vállalat aggregátumainak túlnyomó többsége azonban nem rendelkezik ilyen lehetőséggel, így az E10 információs kódra korlátozódik. Ha a mosógép nem tudott rámutatni egy bizonyos részre, akkor nem sikerült, majd a javítási munkák végrehajtásakor meg kell tartania a felsorolt ​​tényezőket.

Hogyan lehet megszüntetni?

Indítsa el a javítási munkát a nagyon elemi akcióból – győződjön meg róla, hogy a hideg vizet adja meg a rendszerbe. Könnyűvé teszi – csak meg kell nyitnia egy fürdőszoba daru vagy mosogató, és nézze meg, hogy a víz áramlik-e tőle. Ha minden rendben van, akkor látnia kell, Hogy a zár nincs blokkolva, ahol a töltőcső csatlakozik – gyakran a technikusok tulajdonosai elfelejtik kinyitni, mielőtt elfordulnának az autó.

Az E10 hiba befolyásolhatja a víznyomást is – nem lehet túl gyenge. Egy ilyen problémával gyakran szembesülnek a nyári házak és az ország házak tulajdonosai nyáron, amikor minden szomszédot nagymértékben tartalmazza az öntözési óra. A nyomás észrevehetően csökken, ez lógó cm-hez vezethet.

Ha a daru és a töltőcső között szűrő van, akkor óvatosan ellenőrizni kell – A technikai vízben lévő homok vagy más szennyeződések eltömődhetnek. Hasonló ellenőrzés, hogy megkapja a csapda rácsot, amely a tömlő bemeneti zónában található CM-ben. Lehetséges, hogy a blokk található és közvetlenül a tömlőben található – akkor meg kell leválasztani, gondosan ellenőrizni, és győződjön meg róla, hogy van egy folyadék, hogy ellenőrizze, hogy hiányzik-e.

Figyeljen arra, hogy a tömlőben lévő bármely sárcsövet csak erős víznyomás alatt lehet eltávolítani. Az akut huzal és a kémiai reagensek használata megsérti a rész integritását.

Győződjön meg róla, hogy a tárcsázott folyadék nem hagyja önállóan a tartályt. Ehhez a munkaegységre támaszkodva és hallgass. Ha észreveszi, hogy a víz a szilva gyilkossági gyilkosság, és ezután az egység E10 hibát ad, és a gép munkáját felfüggesztik – ez azt jelenti, hogy ki kell javítani a helyzetet és megszüntetni az önméreteket. Kezdjük, figyeli a leeresztő tömlő állapotát, valószínűleg csavart, ugrott, mozgatva vagy a megengedett szint alatt. Semmilyen esetben nem szabad átadni a padlót, azt 50-70 cm-rel kell emelni.

A tömlőnek egy kis levegőt kell elborulnia, így nem szükséges túl mélyen csökkenteni a csatornába.

Ha a gép telepítésének technikai képessége a szabályok pontos szövege szerint nem, akkor a csekk szelep használatához továbbá a gép használatát a jogosulatlan csatornából védi. Ez az elem egyáltalán olcsó, és mindig telepíthető önre.

Ha a szilva szervezik meg a követelményeknek, és a folyadék kerül a gépbe akadályozott, de a kötet a mosó folyadék még mindig nem elég, a legvalószínűbb, A bontás a belső elemekre vonatkozik – a vízszintérzékelő, a beömlőszelep vagy a sajtószolgálat. A sajtó diagnosztikája teljesen alapvető készségek és tudás nélkül nehéz. Ehhez kapcsolja ki a CM-t a tápegység hálózatból, blokkolja a folyadékot a tartályba történő ellátásáért felelős daru, és eltávolítja a mosógép felső fedelét, csavarja be a csavarokat. Miután ezeket a műveleteket töltötte, hozzáférést kap az érzékelőhöz, a következő, Óvatosan nyomja meg a rögzítő homestet, és húzza ki a nyomó tömlőt.

A nyomtatás teljesítményének ellenőrzése érdekében ugyanolyan átmérőjű csőre van szüksége, mint az érzékelő szerelvénye. A rakodóhoz és enyhén kell csatlakoztatni. Ha az érzékelő jó állapotban van, akkor hallani 1 vagy 3 kattintást – feliratkozik arra a tényre, hogy a kapcsolatok működtek. Ezt követően, a sajtószolgálat kell vizsgálni jelenlétére látható hibák, ha azt észleli, a szennyeződés vagy dörzsöli a fúvóka belsejében, majd óvatosan öblítsük ki a részét a víz alatt.

A nyomtatás funkcionalitásának ellenőrzéséhez általában használják a multimétert. Ez az eszköz ellenállási módban van felszerelve, és a szondákat az érzékelő érintkezőire helyezi – az eszköz monitorának olvasása meg kell változtatnia. Ha ugyanaz maradnak, akkor azt jelenti, hogy az elem hibás – teljes helyettesítése szükséges. Kevésbé ritka A meghibásodás oka az elektronikus modul meghibásodásává válik, A következő jelek a problémákról beszélnek: a víz a tartályba kerül, a mosás, de időről időre a készülék felfüggesztése és megjeleníti az E10 hibát.

A Start gomb kikapcsolása és újra engedélyezése után a program folytatódik. Közvetlenül jelzi az elektronika problémáit, ezek a helytelen gyári szerelvény, az instabil hálózati feszültség paraméterek vagy a fizikai kopás következményei lehetnek.

Az ilyen bontás az egyik legsúlyosabbnak tekinthető, és a mosógép mesterek bevonását igényli.

Az Electrolux márka mosógépének diagnosztikáján és a hibák kiküszöbölésénél lásd az alábbi.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: