Az LG mosógép nem kapcsol be: meghibásodások és az őket kiküszöbölési módok

Néha a háztartási készülékek meglepetéseket mutatnak be. Tehát, LG mosógép, tegnap dolgozik, ma egyszerűen megtagadja a bekapcsolását. Azonban ne írjon le az eszközt a scourban. Kezdjük, meg kell határozni a lehetséges okokat, hogy miért nem kapcsol be a készülék, valamint fontolja meg, hogy a probléma kijavításának lehetőségeit. Ez az, amit foglalkozunk ezzel a cikkkel.

Lehetséges okok

Határozza meg ilyen hibás működést, mint a nem-befogadó gép-gép, nagyon egyszerű: egyáltalán nem működik, és amikor bekapcsol, az eredménytábla egyáltalán nem világít, vagy egy jelzőfény világít.

Az ilyen probléma okai kissé.

 • Start gomb hibás. Ez megtörténhet, mivel a szaga vagy furat. Csak mozgathatja a kapcsolatokat is.
 • Nincs áram. Ez két okból előfordulhat: a mosógép egyszerűen nem csatlakozik a hálózathoz, vagy egyszerűen nincs villamos energia.
 • Hálózati kábel vagy aljzat, amelyhez csatlakozik, sérült és hibás.
 • Az interferencia szűrő megsérülhet, vagy általában égett.
 • A vezérlőmodul a diszkrétbe jutott.
 • Az elektromos kalapácsok vezetékeit leküzdik vagy rosszul kapcsolják egymáshoz.
 • A mosógép ajtóinak blokkolása nem működik.

Mint látható, annak oka, hogy a mosógép nem indul el, több. Azonban még akkor is, ha abbahagyta a munkát – ne pánikoljon. Szükséges egyszerűen meghatározni a hiba pontos okát, és megtudhatja, hogyan lehet megszüntetni.

Mit kell ellenőrizni?

Ha az LG gép nem kapcsol be, először minden pillanatban meg kell győződnie róla.

 • Hálózati kábel csatlakoztatva a hálózati aljzathoz. Ha tényleg szerepel, akkor érdemes ellenőrizni a villamos energia elérhetőségét általában. Ha minden rendben van, akkor meg kell győződnie arról, hogy ez a kimenet elegendő feszültség. Néha előfordul, hogy szintje nem elegendő az eszköz működésének fokozásához. Ebben az esetben a más aljzatok feszültsége még egy szobában is jó lehet. Annak érdekében, hogy a probléma ténylegesen nincs mosógépben, egyszerűen csatlakoztassa a kimenethez bármely más olyan eszközhöz, amely elég és alacsonyabb feszültséggel rendelkezik.
 • Ha nem villamos energiában van, akkor meg kell vizsgálnod a rozettát. Nem szabad lefektetni, nem szabad szennyeződni, nem szabad füstölni.
 • Most a hálózati kábelre és a villájára nézünk. Nem kell kárt és dinnye. Maga a kábelnek sima, esélye és hajlítása nélkül kell lennie. Nagyon fontos, hogy a vezetékek ne ragaszkodjanak ki belőle, különösen a charred és a csupasz.

Szükséges gondosan megvizsgálni a gép elektronikus kijelzőjét. Előfordulhat, hogy a hibakódot elindítják rajta, amely a gyökér okévé vált, hogy a készülék leállt-e bekapcsolva.

Fontos megérteni ezt Ha az eszköz a kiterjesztésen keresztül működik, akkor a probléma megsebesíthető benne. Annak megállapításához, hogy valójában ellenőrizni kell, hogy ellenőrizni kell a zsinór és az aljzatok integritását, és megpróbálhatja lehetővé egy másik eszközt a kiterjesztésen keresztül.

Ha a csekk nem mutatott semmilyen hibát, akkor az ok, ami igazán a gép belsejében fekszik.

Hogyan kell felújítani?

A műveletek konkrét listája attól függ, hogy az eszköz sikertelen legyen.

Így, Ha abbahagyta a gép ajtaját, vagy megszakította a fogantyút, akkor ki kell töltenie az alkatrészek cseréjét. Ehhez új blokkoló elemet és egy fogantyút kell vásárolnia ugyanabból a gyártóból, és a gép erre a gép modelljére szolgál.

Ezenkívül a teljesítményszűrő bontás is lehet az oka annak, hogy a mosógép megszűnt bekapcsolva.

Ez az eszköz célja az eszköz égés elleni védelme. Feszültségugró, gyakori bekapcsolás és kikapcsolás A készülék negatívan befolyásolja az eszköz működését. Ez a hálózati szűrők, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy megszüntessék ezeket a következményeket.

Ha azonban a villamos energiával végzett megszakítások túl gyakran fordulnak elő, akkor maguk is túlzottak vagy bezárhatók, és így teljesen megbéníthatják a gép működését. Ebben az esetben ezt meg kell tenni:

 • Keresse meg a szűrőt – ez az eset felső fedele alatt van;
 • A multiméter használatával meg kell határozni, hogy hogyan reagál a bejövő és a kimenő feszültségre;
 • Ha az első esetben a szűrő normálisan működik, de a kimenő feszültség nem fog elkapni, ki kell cserélni.

Ha a gép más okokból nem kapcsol be, akkor kicsit másképp kell tennie.

 • Ellenőrizze, hogy az automatikus védőblokkoló eszköz nem működött-e. Ma alapértelmezés szerint a gyártó összes mosógép gépén alapértelmezés szerint állapították meg. Olyan esetekben indít, ha az eszköz feszültség alatt van, azaz nem földelt. Ilyen esetekben a gépet leválasztják a hálózattól, és szükség esetén ellenőrizzük a földelését.
 • Ha az összes mutató ég, vagy csak egy, és a hibakód nem jelenik meg az elektronikus eredménytáblán, meg kell vizsgálni a “Start” gomb funkcióját. Lehetséges, hogy csak leválasztott a chipből, vagy csak megragadt. Ebben az esetben a készüléket le kell engedni, a vételi gomb a gép testéből, tisztítsa meg a kapcsolókat a chipen, és telepítse a helyére. Ha bármilyen sérülés van a gomb, akkor ki kell cserélni egy új.
 • A vezérlőegység meghibásodása is lehet az oka annak, hogy a gépgép nem kapcsol be. Ebben az esetben a modulnak visszavonnia kell a házat, ellenőriznie kell az integritását, és a csere diagnosztikai központjának tulajdonítható.

Mindezen módon megoldani a problémát azokban a helyzetekben, ahol a gép nem kapcsol be egyáltalán. Ezenkívül különleges eszközöket és forgalomba hozatali készségeket igényelnek.

Ha nincs ilyen, akkor jobb, ha a javítási munkát a mesternek bízzák meg.

Különleges eset

Bizonyos helyzetekben a gépgép normálisan bekapcsol, és a mosási folyamat a szokásos módon kezdődik. Csak a működés közben a készülék teljesen kikapcsolható, majd már lehetetlen bekapcsolni. Ha ilyen eset történt, a következőképpen szükséges:

 • kapcsolja ki a gépet a kimenetről;
 • Ellenőrizze a telepítés szintjét és a dolgok eloszlását a dobban;
 • Nyissa ki a sreaker sürgős kábelajtójával egyenletesen, és néhányat eltávolít a gépről;
 • Szorosan zárja be a nyílást, és kapcsolja be újra az eszközt.

Az ilyen egyszerű intézkedéseknek segíteniük kell az eszköz helytelen telepítésének vagy túlterhelésének helytelen telepítésének következtében bekövetkező problémát.

      Ha nem hozták meg a kívánt eredményt, és a probléma megoldásának fennmaradó módja nem segít, forduljon a szervizközponthoz a szakembernek. Az ilyen esetekben megpróbálta elindítani a gépet, nem ajánlott.

      A mosógép LG javítása az alábbi videóban.

      Értékelje a cikket
      ( Még nincsenek értékelések )
      Megjegyzések hozzáadása

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: