Bypass a fűtött törülköző sínen

A fűtött törölköző sínhez való bypass opcionális design elem. Mindazonáltal fontos gyakorlati funkciót végez. Arról, hogy mi ez a részlet, ezért szükséges, és hogyan kell csatolni, mondd meg nekem a cikkben.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Mi az, amire szükséged van?

A fűtött törölköző sín gyakorlatilag nem különbözik a fűtési radiátortól. Az akkumulátor egyik fajtái, továbbá a legtöbb esetben a lakóház épületének egyetlen fűtési rendszeréhez kapcsolódik. A konstruktív bypass egy jumper a csövek bemeneti és kimeneti részei között az általános fogyasztási eszköz hőhordójának átmeneti pontjánál.

A bypass fő feladata a vízbevezető csatorna létrehozása, megkerülve a rendszert.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Bypass a fűtött törülköző sínen

A fűtött törölköző sín tekintetében a bypass telepítés lehetővé teszi, hogy létrehozzon egy irányított hőáramlást – Ez különösen fontos a javítási munka végrehajtásakor. A készülék szükség esetén csökkenti a nyomást a fűtött törölköző sínben. Más szóval, a bypass telepítés létrehozza a szárító szétszerelését anélkül, hogy a teljes fűtőfelület leválasztására irányulna.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Bypass a fűtött törülköző sínen

Nagyon kényelmes. Mindenki tudja, hogy hány problémát kell megoldani arra, hogy átfedjék az általános rendszert: az önkormányzatokra való alkalmazkodás, várjon a vízvezeték meglátogatását, egészen az ilyen kapcsolat jogszerűségét bizonyítja. Mindezen bürokratikus vezetékek hiánya, egyszerűen csatlakoztathatja a fűtött törölköző sínt az egyenes és a visszatérő csövek közötti bypassával együtt.

Ezenkívül a kiegészítő csatorna lehetővé teszi, hogy egyenletesen forgalmazza a hidraulikus terhelést, vagyis csökkentse a szárító szerkezeti elemei nyomását. Nem titok, hogy a központi fűtési rendszerben, különösen a krimpelés pillanatában, a nyomás néha meghaladja a 10 atmoszférát.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Bypass a fűtött törülköző sínen

Nem minden tipikus átmérőjű szárító ellenáll az ilyen terhelésnek – így a bypass védi a tervezést a törésből.

Egy másik előny lehet megjegyezni. A bypassnak köszönhetően lehetővé válik az optimális fűtés fenntartása. Ez lehetővé teszi, hogy hatékony szárítási módot biztosítson és automatikus vezérlést hozhat létre rajta.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Típusok

Az anyag, amelyből a bypass készül, közvetlenül függ a vízellátástól, nevezetesen: a fő elemekről. Nyilvánvaló, hogy a fémet fémhez és polipropilénhez kell csatlakoztatni polipropilénnel.

A BYPASS-t a gyártók két változatban kínálják: Automatikus ellenőrző szeleppel és támogatott. A szeleppel ellátott eszköz automatizált rendszer, amely szivattyúval működik. Munka elve az, hogy a szivattyú által generált megnövekedett nyomás kinyílik a szelepet a hűtőfolyadék akadálytalan áthaladásához.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Bypass a fűtött törülköző sínen

Ha egy ilyen szivattyú le van tiltva, a szelep is bezáródik.

A szelep nélküli bypass olyan rendszer, amelyben a hűtőfolyadék beállítása manuálisan történik. Ebben az esetben különösen figyelni kell. A legcsekélyebb szennyezés a bypass okozhatja a bontását.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Bypass a fűtött törülköző sínen

A montázs jellemzői

A fűtött törölköző sín csatlakoztatható mind a központi fűtési rendszerhez, mind a forró vízellátás arányához. Ha van ilyen lehetőség az épületben, akkor a preferencia adja a forró vízrendszert. Ez több oka van: az ilyen fűtött törölköző sín egész évben melegen melegszik, bármikor is csatlakoztatható. Ehhez egyszerűen egyet kellene egyetérteni az alapkezelő társasággal a felszálló ideiglenes bekapcsolásával, és általában a sokkal kevésbé kapcsolódási engedélyével.

Ha az épület melegvízellátó rendszere nincs megadva, a csatlakozást a fűtőfelületen végezzük. Ehhez az alapkezelő társaság koordinációját, valamint a projekttervet igényli. Ahhoz, hogy meg kell vásárolnia, meg kell vásárolnia egy fűtött törölköző sínt, a műszaki útlevéllel együtt a lakhatási jutalék és alkalmazandó. Miután megkapta az engedélyt, a projektnek meg kell rendelnie, majd a telepítés elvégzéséhez.

Bypass a fűtött törülköző sínen

A kapcsolat a ház képviselői után teljesülnek.

A bypass telepítést egy speciális eszköz végzi. Szükséged lesz:

 • Hegesztőgép – hegesztési módszerrel összekötő bypass;

 • A csővezeték regisztrálásához szükséges eszköz;

 • Bolgár – csövek vágására;

 • csavarkulcs, valamint zavaros kulcsok;

 • CRUCFORT csavarhúzó;

 • Passatia;

 • Kefe.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Bypass a fűtött törülköző sínen

A telepítés elvégezhető a termikus hordozó csővezeték vonalával vagy párhuzamával. Kevésbé gyakran használják az utat, hogy csatolja a megfelelő bemenet a lámpatest közvetlen és fordított csöveket. A helyzetben, ha a felszálló 0,5-1 m távolságra helyezkedik el a fűtött törölköző sín vetőmag részétől, a kapcsolat párhuzamos rendszeren történik – a bypassban nincs különösebb szükséglet. Minden más helyzetben a jumperre lesz szükség.

Ne feledje, hogy amikor a betétek invertálásakor a fűtésben lévő szárító nem csatlakoztatható a bypass záró daruhoz. Ezért, amikor telepítve van helyesen, használjon pár szelepet. A többi csatlakozási módszerrel három gömbcsapot helyeznek el: a bejárati oldalon, és kilép a törülközőszárításból, és még egy újabb a jumperre.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Így a bypass kerül a kisülés és a tápvezetékek között a fűtött törölköző vasútra. Függetlenül attól, hogy milyen technikát a csatlakozás (oldal, felső vagy alsó), a pólóknak szüksége lesz a szerelésre.

Ugyanakkor a cső maga merőleges a többi csövekre.

A szovjet minták rendszerében kivételesen acélelemeket használtak, bennük a rögzítést hegesztéssel, az elmúlt években a nyilatkozat tervezése változtatta meg. A rostos anyagokat a szálak szálak ízületeinek megbízható tömítésére használják, például,.

Bypass a fűtött törülköző sínen

A bypass telepítést egy adott séma szerint végzik:

 • A pólók rögzítése az egyetlen fűtési rizátorból történő eltávolításra;

 • Telepítés a golyós daru pólójának kisülési kimenetére, majd a csövek fragmensét rögzítve, amely a jumper helyét képezi;

 • A bypass külső végének külső végének rögzítőelemei az inverz csőhöz kapcsolódnak;

 • A törmelékek telepítése a törülköző szárítás bemeneti és kilépési szakaszaihoz további csatlakozással;

 • Nagyon fontos, hogy gondosan kezeljék a szilikon tömítőanyagot az ízületek összes helyén.

Bypass a fűtött törülköző sínen

Bypass a fűtött törülköző sínen

Természetesen, ha egy fűtött törölköző sínt használ a fürdőszobában, akkor meglehetősen lehetséges jumper nélkül. De ez sok nehézséget okoz, ha szükséges, végezze el a tömítések szokásos cseréjét. Ezenkívül a túlnyomás veszélyt jelent.

A bypass telepítésénél a törülköző sínen lásd a videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása