F08 hiba a mosógépen Indesit

Ha hiba jelenik meg az F08 kóddal, akkor a lehető leghamarabb ki kell kapcsolnia a technikát a tápegységtől. A probléma kiküszöbölése előtt lehetetlen mosógépet használni. Ez végső soron nem ajánlott felügyelet nélkül elhagyni a berendezéseket – veszélyes lehet.

A kód megjelenésének okai

Speciális kódolás használatával a modern berendezések megjegyzik a hibákat. F08 hiba az indesit mosógépen több okból is megjelenhet. Általában a hiba oka a hibaérzékelő hibájával és hibás működésével jár. A legtöbb esetben ki kell cserélni a hőmérséklet-érzékelőt vagy egy olyan tartályt, amely munka közben éghet.

Néha hiba jelenhet meg a kijelzőn (jellemző fényjel) a mosás végén.

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

Fontolja meg a körülmények listáját, ami miatt a mosógép megadja az F08 kódot.

 • Az esetek több mint 90% -a társul a fűtőelem vagy a háztartási készülékek hőérzékelőjének meghibásodásához. A működés közben zárható.
 • A modul hibás működése ritkán vált hiba oka, azonban az esetek 5-6% -ában ez az elem probléma. A modulot ki kell javítani vagy kicserélni. Ez a munka csak egy professzionális mesterrel fog költeni, amelynek szükséges ismerete és készsége van.
 • Utolsó ok – A motor vagy a kábelezési problémák. Talán elektromos áram szivárgás.

Kijelző hiányában a gép jelzi a problémát fényjelzéssel. A jelző villogni fog, rámutat a dob fordulataira, és égesse meg a gyors mosás módját.

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

Hőmérséklet szenzor

Indítsa el a készülék diagnosztikáját a fűtőelem ellenőrzésével. Először is ellenőrizze a tíz (gyűrű) egy Megohmeter használatával. 20 méteres és annál alacsonyabb értékkel egyszerűen cserélni kell az elemet, és megoldani kell a problémát.

Ellenkező esetben a következő munkákat tartják.

 • A házfal eltávolításával nyitott háztartási készülékek. Szükség esetén távolítsa el a hajtószíjat. Zavarhatja.
 • Az érzékelőtől és a tantól gondosan el kell távolítani. Abszolút minden vezeték.
 • A fenti elemeknek gondosan ellenőrizniük kell a hibákat. Vizuális ellenőrzés elvégzése, először is, figyelmet kell fordítania a korrózió nyomaira. Gyakori oka lesz az F08 hiba megjelenésének.
 • Ha az ellenőrzés során a hőérzékelő rozsda és egyéb károk nyomai lettek, a tízet újnak kell cserélni. Tisztítás, még alaposan, nem adja meg a szükséges eredményt. Ne feledje, hogy ez az elem nem javítható. Szükséges az eredeti pótalkatrész kiválasztásához, amely pontosan a mosógép konkrét modellje.

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

Elektromos motor és kábelezés

Bizonyos esetekben a háztartási készülékek a motor vagy a kábelezés problémái miatt a fenti hibával kódolhatják a kódot a fenti hibával. Gyakran az ilyen problémák oka növeli a páratartalmat a szobában. Magas páratartalom a norma, mivel a technikát a konyhákba és a fürdőszobákba helyezzük, de a túlzottan nagy nedvesség meghibásodást okozhat.

Nedvesség, amely behatol a mosógép testébe, oxidálja az érintkezőket. Ennek eredményeként a kijelzőn megjelenik az F08 kód. Ha a hőérzékelő és a fűtőelem ellenőrzése azt mutatta, hogy a legvalószínűbb, az ügy korrózióban van.

A berendezés munkájában negatívan befolyásolja a kollektor motor kefére. Ebben az esetben ellenőriznie kell a motort, gondosan hívja meg. Miután meg kell vizsgálnia a rozsda érintkezését. Tisztítják és elmosódnak.

Győződjön meg róla, hogy figyelmet fordít a motor motorján.

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

Irányító modul

Ha a fenti ellenőrzések nem adtak eredményeket, és a mosógép megtagadja a munkát, hibakódot ad ki, a probléma lehet a vezérlőmodulban. A statisztikák szerint azonban a ritka bontás azonban, és megtörténhet.

Ebben az esetben gondosan kell eltávolítania a modult és indítsa el az ellenőrzést. Csak akkor kell elvégezned a munkát, ha szüksége van a szükséges eszközökre, ismeretekre és készségekre. Csak egy szakember képes megtalálni a nem működő elemet és helyes működési hibákat. Ha tapasztalat nélkül újonnan érkezett, fennáll annak a veszélye, hogy teljesen elrontja a modulot, majd csak az újra változtathatja azt.

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

A bontás megszüntetése?

Fix F08 hiba sokkal bonyolultabb, mint az első pillantásra. Mivel a gyakorlatban bemutatja, a bontás a különböző részek leállítása. Amikor megjelenik a kód, a háztartási berendezések használata lehetetlen, amíg a probléma befejeződik. Még ha a készülék bekapcsolja és elindítja a mosási programot, a művelet veszélyes lehet.

Ha észreveszi, hogy a technika elkezdte közzétenni a kívülállókat vagy helytelenül dolgozni, meg kell találnia a probléma okát a lehető leghamarabb, és megszünteti azt. A legjobb, ha kapcsolatba lép egy szakemberrel, aki gyorsan és leginkább biztonságosan rögzítheti a bontást. Ha nem oldja meg a problémát időben, súlyosbíthatja.

F08 hiba a mosógépen Indesit

Hiba esetén is javasoljuk a következőket.

 • Nézze meg az aljzatok és a tápkábel integritásának teljesítményét.
 • A modern mosógépek speciális szoftvereken működnek. Az újratöltés megoldja a problémát. Ehhez kapcsolja ki a berendezést, távolítsa el, és hagyja egyedül körülbelül 20 percig. Miután újra futtatta a mosógépet.
 • Nézze meg a vízellátást. A gép hibát okozhat az elégtelen vízkészlet miatt.
 • Figyelj, a mosás során nincsenek harmadik fél hangja. Talán az ügy alatt egy idegen tárgy.

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

Ajánlások

Hogy a háztartási készülékek hosszú ideig dolgozták és összehangolták, Meg kell hallgatnunk a berendezések használatára vonatkozó ajánlásokat.

 • Amikor a kész és fehérnemű kirakodott, hagyja el az ajtók Ajar-t. Ez segít elkerülni a nedvesség felhalmozódását, ami az öntőforma és a gomba oka lesz.
 • A mosógép vízellátásáért felelős szelepet a berendezések használata során le kell zárni. A víz kerítése során teljesen nyitottnak kell lennie a szükséges nyomás biztosítására.
 • Időszakosan öblítse ki a tartályt a mosóporhoz és más mosáshoz. Meg kell tisztítania a mosógépet belülről és kívülről. Dolgozni, használjon szivacsokat vagy puha szövetszalvétákat. Ne felejtsd el a mosógépet a tisztítás előtt.
 • Ellenőrizze a tömlő integritását. Komoly kárban a lehető leghamarabb ki kell cserélni. Ez az elem súlyos terheléseket tapasztal minden egyes művelethez.
 • A vízellátásért felelős készülékszűrő rendszeresen meg kell tisztítani. A szakemberek a texturált és diszfall anyagok minden egyes mosása után javasolják a tisztítást. Ez segít elkerülni a súlyos szennyezést, ami gyakran hibagá válik. A szűrő tisztítása közben meg kell adnia a technikát.
 • A mosógép minden modelljét egy bizonyos terhelésre tervezték. A maximális ágynemű nem haladhatja meg. A túlzott terhelés nemcsak a gyors kopáshoz vezet, hanem a törés oka is. Ne feledje, hogy a nedves dolgok sokkal több, mint száraz. A terhelés nagyobb, mint a norma nem teszi lehetővé a mosógép hatékony mosás és a dolgokat.
 • Válassza ki a megfelelő mosási módot, figyelembe véve a vászon típusát. A programok mindegyike saját jellemzői vannak a leghatékonyabb mosáshoz.
 • Használjon olyan háztartási vegyi anyagokat, amelyeket kifejezetten automata mosógépekhez terveztek. A gyártók is gazdag választékot kínálnak különböző típusú szövetek számára. Megtalálhatja a mosógépet tisztító előkészületeket, és megakadályozza a berendezés belsejét.
 • Mielőtt elküldené a dolgokat a dobba, ellenőrizze, hogy nincsenek objektumok a zsebében. A nagy gombokkal és nehézfém elemekkel ellátott ruhákat ki kell kapcsolni, hogy ne károsítsa a dobot.

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

F08 hiba a mosógépen Indesit

Ügyeljen arra, hogy megismerje a használati útmutatót, mielőtt elkezdené egy mosógépet használni. Az egyszerű és érthető szabályok betartása évek óta meghosszabbítja az életét.

A hiba javítása F08, nézd meg a következőt.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása