Fürdőszoba egy magánházban: Elrendezés és elrendezés

A fürdőszoba fontos eleme a lakásnak, függetlenül attól, hogy egy lakás vagy egy privát szerkezet. És ha lakóházak könnyebb, akkor a tervezés és az ilyen szoba egy magánházban vagy az országban – egy olyan szakmában speciális megközelítést.

7

Fotók

Sajátosságok

Privát otthoni fürdőszoba – különálló szoba meghatározott funkcionális. A városi társaság megkülönböztető jellemzője a szennyvízrendszerre gondolni kell. Számos tényezővel társuló magánépület építése. A fürdőszobában és a WC alatt helyezkednek el a tervezési szakaszban. Ebben az esetben gyakran a kommunikációs rendszerektől függ.

A villamos energiát és a vizet a legjobb módon kell megszervezni. A helyiséghez való hozzáférésnek kényelmesnek kell lennie minden családtag számára. A tervezés során az optimális módszert választják meg a csapágyfalak létrehozása előtt – akkor a bontásuk lehetetlen lesz. Számítsuk ki közelítő távolságot a vízvezeték, mosógép és bútorok felszereléséhez. Néha a tervezés a rések és partíciók telepítését írja elő.

Általában nincsenek ablakok egy ilyen fürdőszobában, így fel kell tölteni a fény hiányát. A kész struktúra tervezésének komplikációja a törött perspektíva, a minta hiánya, valamint a ferde falak. Rossz, ha alacsony mennyezet a házban. Ez a tényező nem érinti közvetlenül a fürdőszobák és erők tervezését, hogy elhagyja a keretszerkezeteket. És ezek a legjobb választás a fürdőszoba mennyezetterületének, ha a házat a MassiF-ből állítja fel.

Nézetek

A ház fürdőszobájának összes meglévő fajtája 2 típusra osztható: ízület és különálló. Az általános tényező a szennyvíz elvégzése.

 • Elválasztott. Egy ilyen fürdőszoba két elkülönített szobát tartalmaz. Általános szabályként egy kisebb területet eltávolítanak a WC alatt. Ez a szoba nincs ablak, szigorúan funkcionális. A fürdőszoba javításának lehetősége az általános metrótól függ. Ha kicsi, telepítsen egy kompakt fürdőt és mosdót. Amikor a terület lehetővé teszi, a fürdő mérete növekszik, alakja a hagyományos oválisban változik egy fordulóban. Néha téglalap alakú modell segítségével beágyazódik.

 • Kombinált. A fürdőszoba és a WC kombinálása több lehetőséget kínál. Lehetővé teszi, hogy megmentse a ház hasznos területét, csökkentse az alapok fogyasztását a fali dekorációhoz két funkcionális szoba között. Az együttes fürdőszobában felszerelhető bútorok és vízvezeték-szerelők. Továbbra is hely a tartozékok befogadására. Gyakran kombinálásával lehetővé teszi, hogy helyet a fürdőszobában, amellett, hogy a fürdőszoba, asztali, két mosdó, zuhanyzó, zuhanyzó, bidé.

Helyi beállítások

A fürdőszoba legjobb helyszíne a hálószobából való bejárattal. Ha a házban lévő mellékhelyiség egy, előnyös, ha a hálószobákhoz vagy az öltözőhöz közel kerülne. Nem kívánatos a konyha és az étkező közelében lévő fürdőszoba felépítése. Ez az etikai normákkal, és kevés, aki szereti a kellemetlen szagokat.

A fürdőszoba követelményeinek szempontjából nem szabad a lakóhelyek felett helyezni. Ez a szabály két- vagy háromszintes épületekre vonatkozik. Ellenkező esetben – nehéz lesz regisztrálni a dokumentált. Ha a ház több mint egy emeleten van, egy WC szigorúan a másik felett. Lehetőség van arra, hogy sikeresen elhelyezzük a fürdőszobát a padláson vagy a második emeleten. Jó, ha a kazánház a konyha közelében található.

WC az emelők közelében. A maximális távolság 1 m. Távolítsa el a fürdőt vagy a zuhanykabát a felszállóból, legfeljebb 3 m. A megfelelő szennyvíz-kiáramlásra van szükség. A további eltávolítás növeli a szivattyúk további felszerelését a kényszer kiáramláshoz. Elfogadhatatlan eltérés a szoba fürdőszobájában, a lakószobához való hozzáféréssel.

Gabarits

A világos szabványok kizárólag a WC kialakítására szolgálnak. Figyelembe veszik őket a jövőbeni fürdőszoba tervezése során. A fürdőszobai dimenziók csak abban az esetben ajánlottak, ha a fogyatékkal élő személy él a házban.

MASITS funkcionalitás:

 • Ha a fürdőszoba csak a mosogató és a WC, elegendő hely 1,2 x 1,7 m;
 • Ha csak a WC található a szobában, méretei 1,2 x 0,85 m lehetnek;
 • Lineáris elrendezéssel a zuhanykabin egy fala mentén, mosó- és WC-tálak, a fürdőszoba területe 1,2 x 2,3 m;
 • Amikor a WC-t a mosás és a lélek szomszédos falakon helyezzük el, a fürdőszoba mérete 1,4 x 1,9 m lehet;
 • Amikor a fürdőszoba magában foglalja a fürdő jelenlétét, a területnek nagyobbnak kell lennie (5 kV-tól. m);
 • Fürdőkád, WC, bidé, mosogató, mosógép és asztal 2,4 x 2 m területén található;
 • Szerelje be a fürdőt, a tablettát 2 mosogató és WC-nál, amely sok szabad helyet hagy, 2,5 x 1,9 m méretű méretekkel.

7

Fotók

Általában tágas fürdőszobai fürdőszobákat helyeznek el egy nagy házban (7×8, 8x 8, 8×9 kV. m). Néha a fürdő és a zuhanyzó mellett a kikapcsolódási terület alatt kerül sor. A mesterek úgy vélik, hogy egy magánház kombinált fürdőszobájához elegendő, ha körülbelül 4 kV-ot vesz igénybe. M. Ha a fürdőszoba és a WC különálló szobát tartalmaz 3,2 kV. m, a második – 1,5 kV-ban. M2.

Minden szükséges kommunikáció

A mérnöki kommunikációra vonatkozó módszerek gyakorlatilag nem különböznek a szabványos helymeghatározási módszerektől. A különbség részletesebb megközelítést jelent a szellőztetés kiadásához, hogy eltávolítsa a felesleges nedvességet. A vízvezeték csövek kábelezése lehet felső és alsó.

Az első esetben – felszerelje a tetőtérben lévő kumulatív tartályt. Ez lehetővé teszi, hogy fontolja meg a vészhelyzeti vizet, mintavételi vízfolyások, gondoskodjon egy rejtett csövek elhelyezésére az átfedésben.

Ha az alsó elrendezés, a csövek nyitott módszerre vagy a padló alatt vannak. A módszer nem olyan esztétikus, de lehetővé teszi, hogy szabályozza a csövek állapotát és a tömítettségüket.

Függetlenség a padló típusára, vízszigetelésre. A szabály minden olyan emeletre vonatkozik, ahol a fürdőszoba található. Hengerelhető, több rétegből származó torta formájában. Mindez a főszerkezet gyártásának anyagától függ.

A vízszigetelési rendszer eltérő lehet. Például a burkolat részleges a polimer cement kompozíciókon alapuló bevonatok formájában. A fürdőterületen, lélekben történik. Átgondolt kapucni. Gyakran természetes, lehetetlen, ezért kényszeríteni kell. Hatékonysága közvetlenül befolyásolja az életkörülmények kényelmét, biztonsági és élettartamát a befejező anyagok.

Anyagok és szerszámok

Általában a csapágyfalak építésére tömb (napló, fa) vagy tégla. Az anyagválasztás függ lehetőségek a költségvetés, a készítmény a talaj, a hely, az építés alatt időjárási viszonyok a térségben. A polipropilén csövek, beton, zúzott kő, szerelvények, ventilátorok használják a kommunikációhoz. A szellőzőrendszer telepítésekor az azbeszt-cement vagy kerámia csövek szükségesek.

A Cesspool esetében betongyűrűkre vagy téglára, betonra van szükséged. Kétrétegű fedél fémből és fából készült. Szükség van egy cement esztrichre a padlóra. Dekorációkhoz vakolat, nedvességálló gipszkarton lapok. A felületek menthetők csempe, panelek. A mennyezetre vonatkozó keret létrehozásakor fémprofilokra lesz szükség.

A leltár a tervezett munka típusától függ. Általában ez egy építőeszközök, beleértve a csavarhúzókat, kulcsokat, csavarhúzót is. A BURGRAGE hasznos, építési keverők, szabály, kés. A csempe munkájában csempe van.

A vakolat folyamata azt jelenti, hogy a tartályok jelenléte az oldat és a vödör csípése a vakolat fröccsenéséhez. A lebonyolításokat speciális ruhákban végzik, a kesztyűk és a védőmaszk (porkeverék keverékekor).

Projekt létrehozása és építése

Nem annyira nehéz felszerelni a fürdőszobát egy magánházban, mivel az első pillantásra tűnhet. Kezdetben alkotja a projektet egy rendszer formájában.

A vázlatos rajzot a tervezés minden finomságai alkalmazzák, beleértve:

 • A tér mennyezetének és méretének magassága;
 • Vízvezeték méretei;
 • A folyadékeltávolító rendszer a cesspoolba;
 • vízellátó rendszer;
 • bekötési rendszer;
 • Windows Helyszín;
 • hidro- és hőszigetelésű anyagok;
 • a befejező anyagok vastagsága, mennyisége és helye;
 • a lámpák száma, helyük;
 • Vízvezeték és bútorkészlet.

Hasonló rajzot készíthet szakember segítségével, akár önállóan (számítógépes tervezői szoftvereken keresztül). Használhatja a kész példát zuhanyozó, egy ablak (vagy anélkül), folytassa a legoptimálisabb megoldás. Néha a fürdőszobában egy további kiterjesztés a házhoz.

Miután a terv készen áll, folytassa az anyag és az építőipar vásárlását. A nyersanyagok margóval és víztaszító impregnálással vannak ellátva.

A fürdőszobának feltételesen felépíthető több szakaszban:

 • a fürdőszoba helyének meghatározása;
 • az optimális méretek kiválasztása;
 • szennyvízcsatorna;
 • A kipufogórendszer berendezései;
 • vízkapcsolat;
 • A vízszigetelő réteg telepítése;
 • vízvezeték szerelése;
 • Padlóburkolatok, mennyezet, falak.

Az építés figyelembe veszi a maximális funkcionalitást és a tartósságot. A hely a webhely legmagasabb pontján van kiválasztva. A fürdőszoba mérete elegendőnek kell lennie a kényelmes mozgáshoz, az optimális méretű vízvezeték-szereléshez. Fontos, hogy a fürdőszoba kíséri a mosógépet, egy kis bútorkészletet a szükséges kiegészítőkhöz.

A csatornázás csöveket és végrehajtást biztosít a cesspool. A csillapító eszközök használata a deformáció elkerülése érdekében a falak zsugorításakor. Készítsen egy csúszdát a szennyvíz kimenetének alapjain. Próbáljon meg biztosítani a javítás vagy a tisztítás lehetőségét. A lefolyóhoz 10 cm átmérőjű műanyag csövek.

Ha a fürdőszoba egyik fala kialszik, a természetes motorháztető alatt használják. Ehhez egy lyuk van a mennyezet átfedése. Ha ez a technika hatástalan, ventilátor és nem éghető csövek. Különleges zárójeleket használnak lyukakba. Ezek az elemek kizárják a cső érintkezést építőanyaggal. A ventilátor védelmet nyújt a nedvesség ellen.

A fürdőszoba vízszigetelése alatt a falak antiszeptikus impregnálása után köpenyt jelenthet. Ruberoid használható, töltve polimer kompozícióval vagy vízálló keverékkel vízálló membránnal. Nem rossz vízszigetelés a burkolólapok a cementkompozícióban. A mennyezet néha felfüggesztés (a mérnöki kommunikáció és a beágyazási lámpák megteremtése).

A vízvezeték-szerelvények a távoli környezeti szabványok alapján vannak felszerelve, és a felszálló. Kiváló minőségű összekötő elemek és telepítés használata. Kombinált fürdőszobával a szerelvények egyetlen stílusban vannak kiválasztva, hogy az együttes illúzióját hozzák létre. Az űrlapok megpróbálják kiválasztani a kereket a sérülés elkerülése érdekében.

Befejez

A fürdőszoba varrása – Foglalkozás, amely kreatív megközelítést igényel. Vélemény a fa kizárólagosságáról elavult. Bőségének bosszantja a háztartást, amikor a padló hang, a falak, a mennyezet és a bútorok azonosak. Hozzon létre egy fadobozban jelenlétérzetet. Elfogadhatatlan, és elnyomó légkört teremt. Ezenkívül gyakran a fa hangja felrobbantja a fürdőszoba világításának szintjét. Az érdekes ötletek középpontjában a burkolat, amely lehetővé teszi, hogy belső kifejeződést készítsen. Fontos könnyű olyan könnyű anyagokat használni, amelyek különböznek a környezeti környezetben, és nincs szükség komplex keretrendszerekre. Ez a szükségesség egy zsugorodó házhoz kapcsolódik, amelyet magán rusztikus épületek és vidéki házak különböztetnek meg. Könnyű befejezni nyersanyagokat megfelelő módon, és ha a házat tégla vagy habblokkokból állították fel.

Gyakrabban a cél a cement vakolaton történik. A gipsz anyag elnyeli a nedvességet és a felületet a felületről. Egy külön WC-ben nem kívánatos, ahol szinte mindig kondenzálódik. A kerámia burkolólapokkal végzett felületek befejeződése az egész szerkezet zsugorodása után történik. Néha meg kell várnod ezt a pillanatot 1 év. Hasonló technológia állványok lehetnek fal és mennyezet. Ha a ház leült, a mennyezetet egy feszültségű gipszkartonral lehet elrendezni. Használhat kazettás tervezési módszert. A technológiája lehetővé teszi, hogy az egyes részek helyett panel-lámpákat fogadjon el. Háttérkép a fürdőszobában nemkívánatos – a nedvesség hatása alatt az Alapítványtól eltérnek.

A legjobb választás az átfedés a csempe, panelek, sínek, valamint mozaik. A falpanelek különböző szélességűek lehetnek. A telepítés kényelmesek, fedjük le a kastélykapcsolatát. Könnyen eltávolíthatók, ha kommunikációs rendszerekhez kell jutnunk.

Látványos példák a belső térben

Meg tudod becsülni a saját vagy vidéki házban lévő fürdőszobának megtervezésének lehetőségét, a fotógaléria kész példáira nézve.

 • A fürdőszobában a padláson a vízvezeték racionális elhelyezésével. Különböző arcok kombinációja.

 • A kő és a fa textúrájának kombinációja, hely használata a tető alatt. A megállapodás minimális elemei.
 • Stílusos loft megoldás. Az ipari létesítmény érzését a legjobban továbbítják.

 • Fürdőszoba a lépcső alatt: egyszerű, funkcionálisan. Racionális hely használata otthon.

 • Országos stílusú megoldás. Fali sheat panelek egy fa textúrájával. Szokatlan fürdőfürdő.

 • Eredeti megoldás a második (vagy tetőtér) padló fürdőszobájához. Szokatlan anyagok, tér, nagy ablak, különböző textúrák burkolása.

 • Funkcionális fürdőszoba kialakítása WC-vel kombinálva. Egy kis szoba illúzió illúzióinak fehérje.

Hogyan lehet a fürdőszobának egy magánházban való jelölését, a következő videóban találja meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: