Hogyan kell használni a bidét?

A higiéniai szabályoknak való megfelelés az egészség garanciája. Ez mindenki számára ismert, és nyilvánvalóan tehát hazánkban a bidé egyre nagyobb népszerűbbé válik. Ha korábban telepítése csak félreértést eredményezett, és túlzottnak tekinthető, ma egyre több ember van ahhoz, hogy értékeljék az ablution lehetőségét, miután meglátogatták a WC-t.

Ami?

Bidé egy vízvezeték készülék külsőleg hasonló a WC, de fúvókákkal ellátott szánt végrehajtására higiéniai eljárások, miután meglátogatta a WC. A vizet nyomás alatt nyomás alatt szállítjuk. A genitális szervek és a végbélnyílás csökkentése lehetővé teszi a vizeletcsatorna gyulladásos betegségeinek valószínűségét, a kis medence szerveit.

Az izolálás ajánlott az aranyérekhez, mivel a vízsugarak lágy masszázshatást eredményeznek. Ezenkívül a betegség alatti papír használata nem ajánlott, mert fájdalmat és kellemetlenséget okoz. Ébredés lehetővé teszi, hogy megoldja ezt a problémát.

Az első olyan eszközök említése, amelyek hasonló célú, a XVII. Századra vonatkoznak. Az első bidékok vízzel töltött fürdő volt, amelyet Franciaországban használtak.

Mire van szükség?

Amint már említettük, a bidé fő célja a WC-t látogatása után a genitális szervek szerszámozása. A készülék leegyszerűsíti a mosási eljárást, segít fenntartani a személyes higiéniát. Fontos, hogy a fogyatékkal élők, valamint a fejlett felhasználók sokkal könnyebbé és kényelmesebbek legyenek a bidé használatához, és nem WC-papír. Mivel az aranyérképződés megelőzése, a bidének használata is látható.

A bidé kényelmes és a csecsemők rendezése. A zuhanyzósodás jelenlétében a készüléket a fürdőszoba tisztítására használják, a vödörök kitöltésére, a PET tálcák tisztítására. Szükség esetén öblítheti le a lábadat vagy a kezét a bidéban, feltéve, hogy a bidé tálat óvatosan és rendszeresen fertőtlenítik.

A bidé fő előnye a multifunkcionalitás, a gyakorlatiasság, a könnyű működés és a telepítés. A hátrányok között megjegyezheti, hogy kiemelje a helyet a fürdőszobában. Ez a mínusz azonban könnyen kezelhető, bidé kombinálva WC-vel kombinálva. Az automatikus eszközök magas költségeit az aggregátum működését hordozó kényelem és haszon indokolja.

Nézetek és modellek

Választható bidok és eszközök WC-be szerelve. A telepítési módszertől függően szabadtéri és felfüggesztett struktúrák. Az utóbbi sajátossága a telepítés, a fali keret jelenléte, amelyhez a bidé és a szerkezeti tálak csatolva vannak. Csak egy bidé tál és vezérlőpanel vagy zuhanyzó észrevehető lehet a felhasználó számára. A kültéri struktúrák a “láb” ismerős tálak. Annak ellenére, hogy az első vonzónak és vizuálisan elfoglal egy kisebb helyet, a szabadtéri lehetőségek népszerűek. Ez az alacsonyabb költségek és a telepítés egyszerűségének köszönhető.

A kontroll jellemzőitől függően több bidé is megkülönböztethető.

 • Mechanikai vagy kézi. A teljesítménymutatók beállítása A vízhőmérséklet első helyén manuálisan állítható.
 • Automatikus, A kezelőpanel vagy a távirányítón keresztül történik. Általában az ilyen eszközök olyan termosztáttal vannak felszerelve, amely biztosítja a vízhőmérséklet és a nyomás állandóságát a felhasználók által beállított paramétereknek megfelelően.

Külön, érdemes mondani a kis méretű termékekre szánt modellekről. Mindegyikük magában foglalja a különálló tál bidé elutasítását a korlátozott helynek köszönhetően, ezért a bidé funkciója, egy vagy más módon, a WC-hez továbbítódik.

Kiosztja a következő modelleket:

 • WC-tál beépített bidével – A WC keretében fúvókákkal vannak felszerelve;
 • Cover-bidé – vízsugarakat szolgálnak fel az ülés fedelében található fúvókákból. Ez a fedél a szokásos WC-re van felszerelve;
 • Hagyományos WC, higiénikus zuhanyzóval felszerelt keverővel.

A rögzített vízsugár több módot is tartalmazhat, a legnépszerűbbek között a következőképpen meg kell jegyezni:

 • rendes;
 • erős;
 • lüktető;
 • puha;
 • Oxigén dúsított.

A különböző eszközökben lévő fúvókák száma eltérő lehet. Számuk az egyik olyan tényező, amely a termék költségeit okozza.

Ha a gyártás anyagáról beszélünk, akkor a bidé ilyen modelljei a legnépszerűbbek:

 • porcelán;
 • fajansz.

Mindkét lehetőség méltónak tekinthető, azonban a porcelánt egy kicsit magasabb minőségű és hosszabb élettartam (legfeljebb 50 év) különbözteti meg. Simább, megfosztva a porozitás textúráját, amely hozzájárul a visszaszorító szennyezéshez. Természetesen a porcelán modell drágább. A Faience Analóg működési ideje legfeljebb 30-40 év.

A készülék méretétől függően három fajtát különböztetünk meg.

 • Az átlagos vagy szabványos kialakítás szélessége 460 mm, helyesen meg kell jegyezni, hogy a legtöbb modell változatlan, a termék hossza 496 mm és a 271 mm-es tál hossza.
 • Hosszúkás. A bidé hossza 528 mm egy 304 mm-es tálban.
 • Lerövidít. A tál hossza 470 mm, a tál szélessége – 245 mm.

Különösen a bidékeket is megkülönböztetik a kiadás típusával.

Mint a WC-tálak, a következő kiadások fajtái vannak:

 • vízszintes;
 • ferde;
 • Függőleges.

Végül az eszközök felszerelhetők ilyen opciókkal:

 • A víz autonóm melegítése;
 • hidromasszázs;
 • a hajszárító meleg fújása vagy funkciója;
 • termosztát;
 • megvilágítás;
 • Melegített ülések.

Használati útmutató

Használja a bidét minden látogató WC után. Néhány speciális használat követelménye nem létezik, a legfontosabb dolog az, hogy kényelmes legyen. A legtöbb felhasználó jobban szeretne ülni az eszközre, azonban a modellek sokféleségétől függ.

A modern modellek több üzemmódot is tartalmaznak, beleértve a felhasználó nemi személyzetének megfelelően. Ez lehetővé teszi a nők és a férfiak gyorsan és kényelmesen. Néhány ember hazudik, használjon WC-papírt, míg mások – azonnal használja a bidét. Csak a felhasználó megoldása. Az egyetlen dolog az, hogy az orvosok a szappan használatát javasolják.

Az eszköz használata előtt ellenőrizze a hőmérsékletet és a vízhőmérsékletet. Ez elkerüli az égési és fröccsenő vízsugarat. A készülék mellett törölközőt kell elhelyezni. A higiéniai biztonság szempontjából eldobható törülközőknek vagy szalvétáknak kell lenniük. A szalvéta használata után nem tudsz dobni a bidéba. Ellenkező esetben nem kerüljük el, hogy megtörje a leeresztő lyukat. Érdemes elhelyezni a bidé speciális urnát. Számos modell van felszerelve a szárítás és a meleg fújás funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy elhagyja a törülközők használatát.

Fontos! A bidé használata nem helyettesíti a lélek vagy a fürdő elfogadását. Gyakran a kórházba és az anyasági kórházba kerülnek, ahol nincs teljes körű lélek, amely lehetővé teszi a személyes higiéniát.

A bidé különösen szükséges a női szexuális testek gondozásához. A rendszeres sugárzás a genitális betegség legjobb megelőzése, lehetővé teszi, hogy tisztaságukat a menstruáció során, a szexuális érintkezés után. Hogyan jelenik meg a gyakorlat, a nő kényelmesebb ülni a bidé. Az ellenkező férfiak általában visszatérnek a bidéba. Minden használat után tanácsos öblítse le a tálat fertőtlenítő készítmény alkalmazásával.

Hogyan készítsünk WC-t?

A szokásos WC-t a bidéba fordíthatja, higiénikus zuhanyzóval vagy székhelyű licitálással. Ezek a lehetőségek általában relevánsak a kis helyiségek számára, ahol egyszerűen nincs hely egy külön tál felszerelésére. Ebben az esetben egy másik lehetőség a WC-készülék telepítése bidé funkcióval. Azonban megköveteli az előző eszköz bontását és új telepítését, ami kényelmetlen lehet.

A legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség a higiéniai zuhany. Ez egy zuhanyzó, és a keverő a fal közelében vagy mögött telepítve van a falra. A keverő csatlakozik a mosogatóhoz vagy a vízellátó rendszerhez. A zuhanyzó felszerelhető egy gombnyomással a vízre kattintva.

A fedél-bidé a WC-készüléken telepítve, és lehetővé teszi, hogy azonnal mossa le a WC után. Beépített fúvókák, amelyek beépíthetők (fix) vagy fejlett. Ez utóbbi szerint a felhasználói vélemények szerint kényelmesebb használni. A fúvókák használata után automatikus fertőtlenítő rendszerrel vannak felszerelve, amely garantálja az eszköz higiéniáját és biztonságát.

A legtöbb fedél a kategóriába smart, és sok további hasznos funkcióval rendelkezik. Ezek közül kiemelik a fűtött ülések és a háttérvilágítását, az öntisztító rendszert, az antibakteriális bevonatot, a fújó funkciót meleg levegővel. A Microlift rendszer a használat után sima fedéllel csökkenti. A kényelmes olyan modellek, amelyek infravörös mozgásérzékelővel rendelkeznek. A felhasználó megjelenésére válaszolva a készülék automatikusan bekapcsolja a fúvókákat egy meghatározott idő alatt, és használat után, amikor a felhasználó eltűnik az érzékelő akció mezőjéből, fúvókák és tálak fertőtlenítése fertőtlenítve, majd a fedél simán csökken.

Az eszközök tartós műanyagból készülnek, amelyet megbízhatóság jellemez. Fontos, hogy a fedél szorosan illeszkedjen a WC-hez, és ha használta, nem merült fel deformációjára. Ez egyenetlen terheléseloszláshoz vezet, majd – a fedél megszakításához. A legtöbb burkolat kezelőpanellel van felszerelve, egyes modellek távirányítóval is rendelkeznek. Az utóbbi praktikusabb és funkcionálisabb az emberek számára, hogy az emberek egy buja komplexumot vagy korlátozott fizikai képességeket használjanak.

A higiénikus zuhanyzóval felszerelt kombinált eszközök és modellek jellemzője, hogy közvetlen célokra alkalmazzák őket, valamint azonnal bidétként használják.

Példák a helyszínre az otthoni fürdőszobában

A bidé elhelyezése során logikus, hogy a WC közelében kell telepíteni. Ha automata eszközről beszélünk, akkor a közelben kell felépíteni a közelben, és sokkal biztonságosabb, ha a fürdőszobán kívül van. Fontos, hogy a WC és a bidé, valamint a szoba vagy a bútorok bidéje és falai között 25-30 cm távolságra van. A bidé előtt, mint a WC előtt, fontos, hogy a szabad helyet 60-70 cm-re hagyja az ajtóhoz vagy az ellenkező falhoz.

Nem ajánlott túl közelebb a bidéhoz és a WC-hez, mert kényelmetlen lesz. Ha a fürdőszobák nem teszik lehetővé az eszközök közötti ajánlott távolság ellenállását, logikusabb a “kettő egy” vagy a kompakt WC és Bidet vásárlásához. A bidé oldalán, ugyanazon a falon, mint az eszköz, törülközőtartóval van felszerelve. A WC-vel általában a következő falon kényelmes a WC-papír megtartásához. Tartók meg, valamint a törölközőt kell felszerelni a parttól egy hosszúkás kar épületgépészeti berendezések (magasságban 70-90 cm-re a padló).

Mivel az eszközök hasonlóak és egymáshoz közel vannak, fontos, hogy hasonló formatervezéssel, a tál méretével, árnyalatokkal rendelkezzenek. Stílusos és modern, peeling WC-tálak és bidé található a fürdőszoba távoli falán.

Ha kombinált fürdőszobákról beszélünk, akkor akkor, amikor tervezik, két zóna általában kiosztott: Egészségügyi és higiéniai. Az első magában foglalja a WC-t és a bidét, a második – fürdő vagy zuhanykabin és mosogató. A nagyobb kényelem érdekében lehetőség van egy partíció telepítésére. By the way, a bidé vagy a WC-bidé közvetlenül felszerelhető erre a partícióra, megfelelő telepítést választhat.

A kis méretű fürdőszobákban zuhanykabin jelenlétében kényelmesebb elhelyezkedni a szoba egyik hosszú oldala mentén, és más vízvezetékek szervesen, köztük a WC-vel és bidével.

    Ami a színt illeti, a hófehér vízvezetéket kis méretű helyiségekre ajánljuk, amelynek használata vizuálisan növeli a helyiséget. A bézs, pasztell árnyalatok mellett választhat. A fényesebb színek, valamint a sötét, fekete színt óvatosan kell használni, adagolva. Minden vízvezetéket egy színsémában kell végrehajtani. A színes vízvezeték vásárlásakor készen kell állnia az alaposabb és gyakoribb tisztításra, mert a szárított cseppecskék színes felülete különösen észrevehető.

    Ha a WCIZ eredeti formatervezéssel rendelkezik, fontos, hogy a bidé megismétli ezt az űrlapot. Ebben a tekintetben sokkal kényelmesebb, hogy azonnal megszerezzék mindkét eszközt.

    Arról, hogyan kell használni a bidét helyesen, lásd a következő videó.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: