Hogyan lehet meghatározni a mosógépek hibáit a mutatókon?

A mosógép ma a mindennapi életben lévő Mistress fő asszisztense, mert a gép lehetővé teszi, hogy sok időt takarítson meg. És ha egy ilyen fontos eszköz a házban, akkor ez egy elég kellemetlen helyzet. Gyártó Mis Indesit vigyázott a végső fogyasztó, felszerelése technikáját öndiagnosztikai rendszer, mely azonnal alkalmazza a jelet egy adott meghibásodás.

Hogyan lehet meghatározni a hibát a megjelenítés nélkül?

Néha az “otthoni asszisztens” megtagadja a munkát, és a jelzőfények villognak a kezelőpanelen. Vagy a kiválasztott program megkezdődött, de egy ideig leállította a munkáját, és minden vagy néhány LED kezdett villogni. A készülék bármely szakaszban leállhat: mosás, öblítés, lágyítás. A Vezérlőpulton villogó jelzőkkel beállíthatja a tervezett hibás hibakódot. Ahhoz, hogy megértsük, mi történt a mosógéphez, meg kell dekódítani a jelzőgombok kombinációját a hibákhoz.

Mielőtt folytatná az indikátorok hibájának meghatározását, meg kell találni, hogy a mosógép Indesit melyik modellje megszakadt. A típusát a modell neve első betűjei határozzák meg. Könnyű egy villogó fényjelzés vagy égő gombok, hogy beállítsa az egység öndiagnosztikai rendszere által megadott hibakódot.

Ezután fontolja meg a villanykörte minden lehetséges lebontását.

A kódok értéke és hibák

Amikor a készülék működési állapotban van, a modulban lévő izzók egy bizonyos szekvenciával világítanak a kiválasztott program végrehajtásával összhangban. Ha úgy találja, hogy a készülék nem indul el, és a lámpák világítják a nefple-t, és gyakori időszakossággal villognak, akkor ez egy bontási értesítés. Az anyák értesítik a hibakódot a modellvonaltól függően, mivel különböző modellekben a mutatók kombinációja eltérő.

 • Iwub, iwsb, iwsc, iwdc vonal aggregátumok Screen és analógok nélkül Jelentés a fényes izzók hibás működésével, amely blokkolja a rakodót, nyomja meg, Plum, öblítés. Egyidejűleg villog a hálózati jelző és a felső további mutatók.
 • Modellek egy sor wisn, wi, w, wt a legelterjedtebb példányok 2 indikátorral (be- / kikapcsolás és a rakodó keltetés zárolása). A villogó teljesítményjelző száma megfelel a hibaszámnak. Ugyanakkor az “ajtózár” jelző folyamatosan égő.
 • Modell: Indesit Wisl, Wiul, Wil, WIERP, WIDL NÉLKÜL. A bontás felismeri a további funkciók felső lámpáinak égetését, a “spin” gombbal, párhuzamosan gyorsan villog az ajtózár ikonra.

Csak a jelzőfények jelzésére korlátozhatja, melyik egység nem működik. Ebben segítünk a hibakódok, amelyeket a rendszer öndiagnosztikájáról jelentünk. Mondja be a kódokat További részletek.

 • F01 Motorproblémák. Ebben a helyzetben több lehetőség is lehet, amelyek jelzik a károsodást: egyidejűleg az “ajtózár” és az “extra öblítés” gombok égnek, a “spin” villog, csak a “Fast Wash” jelző aktív.

 • F02 – Tachogenerátor meghibásodás. Csak a “további öblítés” gomb villog. Ha bekapcsolja a mosógépet, nem indítja el a mosási programot, az egyik ikon “A betöltő nyílás lezárása” világít.

 • F03 – A víz hőmérsékletét szabályozó érzékelő működésének meghibásodása és a Tan Munkája. Egyidejűleg égető LED-ek “fordulnak” és a “Fast Wash” vagy a “Fordulások” és a “További öblítés” villogó gomboknál.

 • F04 – Hibás sajtószolgáltatás vagy elektronikus modul a vízszint-szabályozás szempontjából a centrifugában. Könnyű “szupermosás”, és villog az “áztatás”.

 • F05 – A víz nem egyesít. Szűrőhullózott vagy leeresztő csatorna. Azonnal kapcsolja be a szupermosó fényeket és az “újra öblítse ki”, vagy villogjon “spin” és “áztatás”.

 • F06 – A Start gomb tört, A szimulátor munkájának meghibásodása, a kábelezés megszakadt. Amikor bekapcsolja a “Super-Wash” és a “Fast Wash” gombot. Ugyanakkor a “dopplisementation” mutatók, “áztatás”, “az ajtó kastélya” egyidejűleg, folyamatosan éget “megnövekedett szennyezés” és “vas”.

 • F07 – Pressostat hiba, A víz nem önti be a tartályba, és az érzékelő helytelenül adja meg a parancsot. A készülék a “Super-Wash” üzemmódok gombok, a “gyors mosás” és a “fordulók” gombok egyidejű égetését jelentik. És azonnal villoghat az “áztatás”, a “fordulók” és az “újra öblítés”.

 • F08 – PROBLÉMÁK TANÁCIÓK. Ugyanakkor a “gyors mosás” és a “POWER” világít.

 • F09 – A kontrollok oxidáltak. A “halasztott mosás” és az “RE-RINSE” gombok folyamatosan ragyognak, vagy a “fordulók” és a “spin” villogás mutatói.

 • F10 – Kommunikációs szünet az elektronikus egység és a sajtószolgálat között. Folyamatosan éget “gyors mosás” és “halasztott indítás”. Vagy villogás “fordul”, “lyukasztás” és “az ajtó kastélya”.

 • F11 – Problémák a szivattyúval. Folyamatosan villogó “késleltetés”, “Gyors mosás”, “Re-Rinse”.

És folyamatosan villoghat “spin”, “fordulók”, “további öblítés”.

 • F12 – törött kapcsolat a tápegység és a LED-ek érintkezői között. A hiba mutatja az aktív címkéket “Függőben lévő mosás” és “Super Washing”, egyes esetekben a fordulójelző flexi.

 • F13 – Az elektronikus modul és az érzékelő közötti lánc megszakadt, A levegő hőmérsékletének szabályozása. Meghatározhatja, hogy az égő címkék “késéssel” és “szupermosás”.

 • F14 – Az elektronmelegítő szárítás nem működik. Ugyanakkor a “halasztott indítás” gombok folyamatosan égnek, “Super-Mode”, “Nagysebességű üzemmód”.

 • F15 – Ne működjön relé, kiváltva szárítás. A “elhalasztott indítás”, a “Super-Mode”, a “Speed ​​Mode” és a “Dopplement” jelzőfények villogása.

 • F16 – Ezt a hibát függőleges betöltési eszközök jellemzik. A kód a dob rossz helyzetét mutatja. Lehet, hogy a mosás nem indul el egyáltalán, valamint a munka megszakítható a ciklus közepén. A centrifuga megáll, az “ajtó kastély” jelzője intenzíven villog.

 • F17 – A rakodónyílás nyomáscsökkentése Úgy határozva, hogy egyidejűleg jelzi a LED-eket “spin” és “Re-öblítés”, valamint néha párhuzamosan velük, a “spin” és a “késleltetett start” gombok égnek.

 • F18 – Hibás rendszeregység. Folyamatosan ragyog a “spin” és a “gyors mosás”. Flash indikátorok “Késleltetés” és “További öblítés”.

A probléma megoldása?

A mosógép indesit egyszerű hibái egymástól függetlenül kiküszöbölhetők. Csak az ellenőrző modulhoz kapcsolódó egyedi bontásokat kell megoldani egy szakember részvételével. A probléma oka nem mindig emel egy mechanikus hibás működést. Például egy elektronikus mosógépvezérlő egység fagyasztható a tápegység feszültségének köszönhetően. A készülék javítása a hiba kivételével kezdődik. Ehhez elég ahhoz, hogy kikapcsolja a készüléket a hálózatról 20 percig, és kapcsolja be újra. Ha ez nem segít, azt jelenti, hogy a hibás működés oka valami másban rejlik.

 • Hibás elektromos motor. Először ellenőrizze a feszültséget a hálózati rácsban és a kimenet vagy a kábel használhatóságában. A hálózatban gyakori feszültségű ugrások miatt az elektromos mechanizmusok romlanak. Ha a motorral kapcsolatos problémák merülnek fel, akkor meg kell nyitnod a hátsó panelt, és ellenőrizni kell a kefe kopását, kanyargását és ellenőrzését a szimulátor egészségének ellenőrzéséről. Egy vagy több elem meghibásodása esetén ki kell cserélni őket.
 • Tízes problémák. Az Indesit márkaeszközök tulajdonosai gyakran szembesülnek ezzel a helyzetgel. A tipikus bontás az elektromos fűtőelem meghibásodása miatt a túlzott méretarányos felhalmozódás miatt. Az elemnek ki kell cserélnie az újat.

A gyártók átgondolták a Tan elhelyezését, és egyszerűen eljutnak hozzá.

  Más problémák történnek. Érdemes tudni, hogy mit kell tennie egy kellemetlen helyzetben.

  • Néha az egység megszűnik a víz egyesítésére. Ellenőrizni kell, hogy nincs-e nagyítás a szűrőben vagy a tömlőben, a járókerék pengéi, függetlenül attól, hogy a szivattyú működik-e. A lebontás megszüntetéséhez szűrők, pengék és tömlők alaposan tiszta a szemétből.
  • Hibás vezérlőtábla hibásén. Gyakran lehetetlen megszüntetni ezt a lebontást saját magában: nagyon komoly tudásra van szükségem a rádiótechnika területén. Végtére is, sőt, a blokk egy “agy” egy mosógép. Ha megszakad, akkor általában szükség van egy új teljes cseréjére.
  • Megtagadja a boot tartály zárolását. Leggyakrabban a probléma a leeső iszapban rejlik, amelyből meg kell tisztítani az elemet. Vannak névjegyek a reteszelőberendezésben, és ha szennyezettek, akkor az ajtó zárás nem fordul elő, a jel a többi eszköz csomópontja nem érkezik meg, és a gép nem indul el mosás.
  • SMI elkezdi feltölteni a vizet a mosáshoz, és azonnal összeolvad. A hiba az ellenőrző szelepeket jelzi. Helyettesítik. Ezzel a problémával a legjobb, ha kapcsolatba léphet a Master a háztartási készülékek javításához.

  Határozza meg a videó mutatóinak hibakódját.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: