Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

A keverő bármely olyan helyiségben van, ahol vízellátás van. Azonban ez egy mechanikus eszköz, mint bármely más, néha szünet, ami megköveteli a felelősségteljes megközelítést a termék megválasztására és megvásárlására. Figyelembe kell vennie annak jellemzőit és irányát, hogy kiválassza a legmegfelelőbb lehetőséget.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

Sajátosságok

A keverő a víz keveréséhez szolgál. A készülék a vízellátáshoz (hideg – lopás és forró-melegvíz) csatlakozik, és a későbbiekben a folyadékot a kívánt mennyiségben jeleníti meg. A hőmérséklet és a víznyomás-takarmány szabályozása a felhasználó vágyától függ.

A modern csaptelepek különböző anyagokból készülnek:

 • fém (bronz, sárgaréz és silleg);
 • polimer;
 • kerámiai.

Hogyan van elrendezve a keverő?

A fém modellek nagyon népszerűek. Még állandó vízzel érintkezik, réz és bronz ötvözetek nem hajlik a oxidáció és korrózióálló változásokat. Minden anyag kémiailag semleges, ezért az ásványi sós plakk nem képződik a felületükön. Ezeket a működés magas jellemzői jellemzik, és a megfelelő gondossággal nagyon hosszú élettartammal rendelkezik. A szilícium ötvözet (szilícium + alumínium) nem különbözik a megbízhatóság és a tartósság. Leggyakrabban olcsó kínai vagy török ​​modellekből készül, amelyek alacsony költséggel rendelkeznek, még mindig megnyerték a fogyasztók helyét és népszerűségét a vízvezetékpiacon.

A polimer daruk sokkal olcsóbb, mint a fém, és a gyártásuk folyamata nem bonyolult. Műanyag szintén nem érinti a ásványianyag-összetétele a víz, és mivel az alacsony hővezető célszerű használni magas hőmérsékleten mutatók.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

Az anyag legjelentősebb hátránya a rövidség. Ezért a polimerek rendkívül ritkán termelnek fontos részleteket a tervezésnek, és gyakrabban használják a szabályozó karok és a lendwheels létrehozására.

A kerámia csapok az idő által tesztelt anyagok, amelyet sikeresen alkalmaznak és manapság. Azonban a modern modellek, mint például a fém kerámia, jobban javulnak és tartalmaznak egy fémötvözetet a készítményben. A kerámiák szintén ellenállnak a korróziónak és az ásványi sós betéteknek is. Még kerámia és fém kerámia – törékeny anyagok, amelyek deformálódhatnak a gondatlan csapásból vagy túl magas vízhőmérsékletről. Ezért próbálnak kombinálni más anyagokkal, például sárgaréz.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Az a lényeg, amelyből a keverő gyártása felelős a készülék műszaki oldalán. A bevonat vonzó megjelenést és védelmet biztosít.

A bevonat történik:

 • Vákuumszórás (PVD);
 • króm;
 • bronz;
 • nikkel;
 • zománc;
 • Porfesték.

PVD – drága, de a legerősebb bevonat. Hosszú élettartamot biztosít még a legszélsőségesebb körülmények között is, megvédi a karcolásokat és a karcolásokat. A porfestéket a tartósság, az esztétikai és a magas költségek is megkülönböztetik. A magas hőmérsékleti feldolgozásnak van kitéve – körülbelül 200 fok. Ennek köszönhetően a festék biztonságosan rögzítve van a felületen.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

A leggyakoribb és legnépszerűbb bevonat króm. Krómozás – olcsó, de ugyanakkor rendkívül hatékony permetezés az anyag integritásának megőrzéséhez, vonzó kilátással. Króm lehet fényes vagy matt. A legfontosabb dolog az, hogy a króm réteg legalább hat mikront tesz, különben gyorsan eszik.

Tervek

A modellek széles választéka, a mixerek kialakításának fő típusai, amelyek mind az előnyei, mind hátrányai.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Egyművészet

Az egyszemélyes vagy többsejtes keverő egyetlen működőképes fogantyúval rendelkezik, amely beállítja a víznyomás mértékét és annak hőmérsékletét.

Jellemzők:

 • A munka elvét a kart emelésével vagy csökkentésével zárják le, annál magasabb a kart, annál erősebb a nyomás.
 • Balra vagy jobbra fordulva a szükséges hőmérséklet.
 • A végéig a leeresztett kar teljesen átfedi.

A keverők két típusú, úgynevezett patronokkal vannak felszerelve. Az első típus a golyók, van egy gömb alakú állítható fejük, amely acélból készült. A második típus kerámia – úgy néz ki, mintha két szorosan megnyomja egymást a fém kerámiából. A fém kerámiák ultrahangos csiszolásnak vannak kitéve, és biztosítja a lemezek tökéletes illeszkedését, amely megmenti a vizet, és nem adja meg a fészerét.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Kétszálas

A két sűrű eszközök diagramja tartalmaz egy daru – egy tartályt vagy szelepfejet. Ez az elem beállítja az összes víz jellemzőit. A szerkezetben lévő kis kamera jelenléte hideg és melegvíz keverését biztosítja, és egy rács megakadályozza a csapás spray-jét.

Jellemzők:

 • Ahhoz, hogy az építményt a vízellátáshoz csatolja, a gazdaságelemeket – az excentricsokat és az acél sarkokat kell használnia.
 • A tengeralattjáró csöveket 15 -16 cm-re kell helyezni egymástól, különben a keverő telepítése nem lesz képes költeni.
 • Az egész tervezés, az elemek fő összetevői a szelep típusának két feje. A minőségükből származik, és a keverő életétől függ.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

A kombinált szivárgás megakadályozása, gumi tömítéssel lezárva, műanyagból vagy gumialapú tömítésgyűrűkkel. Az eszköz helyes és hosszú működéséhez azonban ezeket az elemeket időről időre módosítani kell.

A kétdimenziós keverő kialakításának kialakítása a következőkből áll:

 • Kamerák, ahol hideg és forró víz keveredik;
 • kapcsoló (típus – spool);
 • Különc;
 • Vigyázzon egy rácsra (nem mindig jelen);
 • egy dekoratív karima, amely a vízvezeték rendszerének a keverőbe való rögzítésének területét tárolja;

Hogyan van elrendezve a keverő?

 • gumi tömítések;
 • szelepfejek;
 • tollak.

Termosztatikus

A termosztatikus keverők olyan modern technológiai modellek, amelyek elegendőek ahhoz, hogy használatosak legyenek, és ne hozzanak semmit.

Tekintsük a jellemző tulajdonságokat.

 • A nyomás hőmérsékletének szabályozása, nem kell a fogantyúk megfordítását. Van egy speciális hőmérsékleti skála, amelyen a szükséges fokozatot kiállították, és a rögzítőcsavar aktiválódik.

Hogyan van elrendezve a keverő?

 • A lehető legpontosabbnak tűnik a lehető legpontosabban. A hõmérsékleti beállítások nem tükröződnek a központi vízellátásban, mivel a változások lokalizálódnak.
 • A speciális biztonsági rendszernek köszönhetően a termikus égés kockázata minimális.

A design munkáját a patron biztosítja, amely bimetál alapot és viaszt tartalmaz. Az alap nagyon érzékeny a hőmérséklet-cseppekre, és a patron, bővülő és tömörítő, képes gyorsan reagálni a vízhőmérséklet ingadozására.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Érintetlen vagy érzékszervi

Ezeket az eszközöket rendkívül ritkán használják háztartási célokra, leggyakrabban nyilvános helyeken vannak felszerelve, nagy emberekkel. Az infravörös sugarak miatt a belső érzékelők reagálnak a közeledő kézre, a hőre és a mozgásra, és azonnal bekapcsolják a vizet. Ők lehet beállítani, hogy tart a folyadék ellátás és annak hőmérséklete azonban ezek a mutatók már telepítve vannak a gyártó által a szabvány, és nem tanácsos megváltoztatni őket.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

További funkció

Az építési típusú különbségeket az a tény, hogy a keverők teljesen különböző modellek lehetnek. További funkciók lehetővé teszik, hogy kiválassza a tökéletes és kényelmes daruot, amely tartalmazhat:

 • magas scum (huszak);
 • Daru forgó képességek;
 • a vízsugár irányának a mosás középpontjához való lehetősége;
 • Visszahúzható tömlő.

A Hussak magassága a legrövidebb távolság az alap és a vízi kimenet között. Alacsony kiterjesztések 15 cm és közepes – 15-25 cm. Az ilyen daruk választják, ha a mosogatót csak mosási és egyéb higiéniai eljárásokra használják. Ezeket a modelleket sekély, keskeny és lapos kagylóval kombinálják.

Hogyan van elrendezve a keverő?

25 cm-es nagy kiterjesztések lehetővé teszik például a vizet a csapok alatt nagy konténerekben. Az ilyen esetekben mosogatónak mély és szélesnek kell lennie ahhoz, hogy elkerülje a vizet a szobában. A keverőnek olyan hosszúságúnak kell lennie, hogy a Beil jetje ne legyen a mosogató falán, és pontosan a leeresztő szelepen érje el, mivel a falak gyorsan kialakultak.

A forgó éberség lehetővé teszi, hogy a daru forgatását a telepítés után, amely néhány helyzetben nagyon kényelmes. Az ilyen módosítás előnye, hogy könnyen kezelhető, az élettartam körülbelül tíz év, a keverő felülete a minimummal szennyezett. A hátrányok közé tartozik a magas szintű érzékenység a tisztaságát a víz és a szennyeződések jelenléte benne, valamint a gyenge szilárdsága a legnagyobb gördülő esetben, amely, ha bontás, igényel egy teljes csere.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

A keverőben lévő visszahúzható tömlő nagyon praktikus és mobileszközbe kapcsolja a darust. A mellékelt tömlő szorosan féreg van fém szálakkal, amelyek védik a mechanikai sérüléstől. Ez az opció azonban olcsó, a megfelelő választás és a telepítés, ez nagyon sokáig tart. Érdemes megemlíteni a víz átkapcsolását egy egyenes sugárból csepegtetési módba és egy további kimenet a szűrt vízhez.

Tippek és ajánlások

A keverő kolosszális terhelést tapasztal. Ezért, hogy a lehető leghosszabb ideig szolgáljon, fontos, hogy helyesen válassza ki a megfelelő eszközt, figyelembe véve néhány árnyalatokat. Szükséges a működés irányának elválasztása – külön-külön a konyhában való mosáshoz és a mosogatóhoz a fürdőszobában.

A konyhában a készülék nagy terhelésnek van kitéve, különösen akkor, ha a háztartást gyakran készítik el. Mosó edények, öblítő kezek, a vízforraló töltése és más rendszeres eljárások a víz állandó nyílása és bezárása kíséretében. Ennek alapján a keverőnek praktikusnak kell lennie a forgalomban, a megbízhatóság és a tartósság miatt.

Hogyan van elrendezve a keverő?

A szakértők inkább egy művészeti terveket szeretnének felfedezni még a könyök segítségével is, mert kényelmesek lehetnek. A keverő jobb választani az elforgatott, és nem rögzített. A tulajdonos választása befolyásolja a nagy ujjú és visszahúzható tömlő jelenlétét.

Nincsenek különös ajánlások a fürdőszobákkal, a keverő kiválasztása teljes mértékben a tulajdonos kívánságaira és a szoba jellemzőire összpontosul. Itt alkalmasak egy művészeti és kétdimenziós modellekhez. A kisméretű helyiségek esetében a fürdő és a mosogató keverékének kombinációja tökéletes. Hosszú elfordítású reggeli és kapcsoló (például a gombból), hogy átirányítsa a vizet a zuhanyzó öntözésére.

Hogyan van elrendezve a keverő?

Hogyan van elrendezve a keverő?

A vásárlás előtt fontos tudni, hogy pontosan tudják-e a telepítést. Nyitott vagy rejtett, a fürdőszoba oldalához vagy a fal felületéhez. Ha nincs zuhany, akkor telepíthet egy kevert zuhanykapcsolóval, öntővel és tartó tömlővel. A mai napig olyan formatervek vannak, ahol a vizet azonnal zuhanyozni lehet.

Az elzáró mechanizmusok alapján a kétlábú keverő jobb választás kerámia lemezekkel. Ők tartósabbak, és sokkal könnyebben állítsa be a vízhőmérsékletet. A kar és a labda kiválasztásakor és a kerámia típusok egyaránt megbízhatóak, de a golyók nagyon zajosak. Ezek azonban könnyebbek és olcsóbbak a javításhoz.

Hogyan válasszunk ki keverőt, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása