Hotpoint-Ariston mosógépek hibakódok

Hotpoint-Ariston mosógép hibakódok – az ilyen berendezések működéséből származó hibák sikeres diagnosztizálásának fontos eleme. Ők segítenek gyorsan felismerni és megszüntetni a törött bontást, anélkül, hogy a javítási mesterek okoznának. Értsd meg az F02 és F03, F07 és F10, F11, az ajtó és mások hibás működését, ha az ilyen jelek fő listáját tanulmányozza – ez észrevehetően megkönnyíti a mosógép használatának folyamatát, lehetővé téve a mosógép használatát, lehetővé teszi, hogy jobban tanuljon a kiszolgáltatott helyekről.

Hibák definiálása nélkül

Nem minden mosógép Hotpoint-Ariston teljes körű elektronikus kijelzővel rendelkezik. Sok korábban előállított modell rendelkezik analóg vezérlőrendszerrel. Vannak olyan hibakódok is, amelyekben felismerheti őket. A betűk és számok kombinációja helyett könnyű jelzésre kerül. Ha az izzók villognak az irányítópulton, érdemes megfontolni, hogy pontosan milyen pontosan a színes kapcsolók.

Elavult modellek

A Hotpoint-Ariston mosógépek hibakódjai megegyeznek az Indesit technikához, mivel a berendezés ugyanazt a céget termel. Információs kijelző hiányában meg kell néznie a műszerfalat. Az F03 bontás megfelel a beillesztési jelző jelnek, az ismételt trotternek, és a programozó fogantyú jobbra forog.

A modellek szempontjából releváns Sorozat Margherita. Bennük, a beilleszkedés mutatója és jelzései a fő információforrásként szolgálnak – hányszor villog a LED, ilyen kódot, és meg kell ismételni.

Kötelező kiegészítések és rotációja a programozó fogantyú, és néha – ha hibák F2, F5, F8, F10, F11, F12, van is egy jel a gomb melletti ikonra a vezérlőpulton.

Evo-II

Az EVO-II sorozatú modellek kijelző nélkül, a fő mutatók a mosási program úrvacsorai LED, késleltetés időzítő, szupersztár mód, gyors mosás és további öblítés. Jelzéseik és a bontás meghatározása. Például, Egy további öblítő érzékelő villog, rövidzárlatot jelez (F1 hiba). A sérülésnek a motor és a vezérlő közötti áramköröt kell eresztenie.

Ha a gyors mosás gomb röviden villog, a probléma ismét a motorban van – az F02 hiba diagnosztizálódik. Az a tény, hogy a motor nem forog. A további öblítés és a gyors mosás mutatóinak megfelelő diódák együttes villogása – már ismerős F03 hiba. Ellenőrizze a hőmérséklet-érzékelőt.

A szupersztár módnak megfelelő villanykörte a sajtószolgálat törésével találkozik. A kódmegjelölésben F4 hiba.

Néha a jeleket egyszerre 3 elemet szolgálják fel. Ha a szupersztár mutatói, a gyors mosás és a további öblítés egyidejűleg világít, Az F07 hibát diagnosztizálhatja. Ez azt jelenti, hogy a tartályban lévő víz nem melegíti a Tan – nem sikerült, és cserélje szükséges. Ha egyidejűleg villog az időzítő fény és a gyors mosási jel, akkor a hiba megjelölésével beszélhet az F10 kódmegjelöléssel. Meg kell vizsgálnia a vezetékek érintkezését a vízszint-szabályozóval, ha szükséges, cserélje ki vagy helyreállítsa a sérült láncelemeket.

Tisztítás az F11 kóddal a fényjelzés esetén úgy néz ki, mint a villogó időzítő izzók, a gyors mosás és a további öblítés kombinációja. Az ilyen károk nem mutatnak több multiméter nélkül – a probléma a szivattyúban van. Ha nem a bekötési szünetben van, az egész szivattyú helyettesíthető.

Ritkán ritkán fordul elő az F13 kóddal – mind a 4-es lesz a műszerfal érzékelőjében. Ebben az esetben a szárítási rendszer működésének problémája a tápegység láncának szünetével van összekötve.

Aqualtis

Természetesen különböző sorozatban a jelzés különböző módon nyilvánul meg – A régebbi modell, annál nehezebb információt találni a kódolásáról. Általában a gyártó fő kódjai jelzik az üzemeltetési kézikönyvet, de itt vannak eltérések. Például, Aqualtisben a lebontásjelzők megfelelnek a fűtési hőmérséklet-érzékelőknek (F16 – 60 fok, F8 – 50 ° C, F4 – 40 ° C, F2 – 30 ° C, F1 – Cold). A villogó elemek teljes értékeinek összecsukása, az aktuális hibakódot kaphatja.

Hibás működés a képernyőn és azok megszüntetése

Érdemes megfontolni, hogy amikor a régebbi verziók lebontása, a leggyakoribb hibakódok leggyakrabban figyelembe veszik. Az elektronikus kijelzővel ellátott berendezések vásárlásakor megtalálható A hibák sokkal szélesebb listája vagy egyszerű rendellenességek.

 1. Ajtó vagy f17. Viszonylag gyakori bontás, mindig váratlanul feltűnő. A jel azt jelzi, hogy a nyílás nem blokkolja az ajtót, továbbra is rés, amelyet egy mechanikus gát, a hurkok lemaradásának, az idegen tárgyaknak a kastély nyelvén lévő incress. Ha külső ellenőrzéssel a probléma nem észlelhető, az elektronikus blokk megszakad, meg kell cserélnie.
 2. F16. Ez a jelzési lehetőség csak a hotpoint-ariston gépekről található, függőleges terheléssel. Ez azt jelenti, hogy a dobon szerelt zároló érzékelő eltört. Ha működik, a kapcsolattartásban nincs bontás, érdemes megfontolni, hogy ugyanazt a hibát rögzítik a szárny hiányos lezárásával. Érdemes ellenőrizni.
 3. F15 és F14. Ezek a bontási kódok nagyon ritkán merülnek fel, és általában azt jelzik, hogy a fűtőelem megtört az autóban – tíz, vagy az érintkezési lánc megszakadt.
 4. F13. Hiba történt kizárólag mosószárító gépeken, amelyeket a Hotpoint-Ariston nem annyira. Ha ez a jelzés megjelent a kijelzőn, ellenőriznie kell a mosodai szárítási mód hőmérsékletétől felelős érzékelőt. Elveszítheti a kapcsolatot a szikla vagy a kiégés miatt. Ha maga a tétel sérült, cserélnie kell.
 5. H20. Ez a kód jelenik meg a képernyőn, amikor a víz sikertelen. Lehet, hogy túl sok vagy folyadék egyszerűen nem megy a dobba. A hibakód általános lesz, akkor akkor előfordul, ha az öblítés kezdete vagy időpontjában beállítva, és a préselési és elvezetési problémák problémái nem fordulnak elő. A fő okot a vízellátásban kell keresni – a víz elfordítása vagy a rendszer gyenge nyomásnyomása nem elegendő ahhoz, hogy hatékonyan használja. Ha a H20 hiba megszakíthatja a szintérzékelőt vagy a vízbevezető szelepet.
 6. F12. Ratquent probléma merül fel, jelzi a linkek megsértését a jelzésért és a vezérlőért felelős modul között. Az oka szinte mindig sérül a kábelezés vagy a nyomtatott áramköri kártya. Bizonyos esetekben távolítsa el a rendszer meghibásodása segíti a mosógép újraindítását.
 7. F10. A Hotpoint-Ariston gépnek ilyen kóddal a kijelzőn ellenőriznie kell a vízszint-érzékelőt. A probléma diagnosztizálásához ajánlatos ellenőrizni a szilva- és szennyvízcsatlakozás helyességét, a nyomás intenzitását az adagolórendszerben. Ha minden rendben van, meg kell keresned a szünetet a kábelezésben.
 8. F06. A Dialogic sorozatú gépeknél ez a hibakód a kezelőpanel problémáit jelzi. Ellenőriznie kell, hogy az egyes funkciók gombjai ne ragaszkodjanak-e, győződjön meg róla, hogy a partner elérhető. Minden más sorozatban ez a bontás azt jelzi, hogy a probléma a Luke blokk területének keresése.

Ezek a hibák viszonylag ritkán fordulnak elő a kijelzőn. A legtöbb esetben A technika meglehetősen kedves szakmai javításra, kábelezésre vagy fedélzetre van szükség. Eközben sok bontás, amelynek jele megjelenik a technológia kijelzőjén, egészen az otthoni mester megszüntetése.

Hibakódok a vízelvezetéshez és a vízellátáshoz

Ha valamilyen ok miatt egy leeresztő rendszer kimaradt, az F05 vagy az F11 kódok megjelennek a kijelzőn. A leggyakoribb probléma az, hogy megállítsa a mosási ciklust, amikor öblítésre vagy analízisére költözik. A technika nem tud megszabadulni a dob folyadékától, és segítségre van szüksége. Ez égi az f05 jelet. A Hotpoint-Ariston gépeken, ezzel a meghibásodással hallja ezt is A szivattyú zümmögő, és a hajótest repedés.

Az ilyen bontás legegyszerűbb oka egy eltömődött lefolyószűrő. Megmutathatja egy speciális szárnyra, az egyes mosógép esetének hátsó falán. Ezenkívül a tömlőben a “dugó” kialakítható. Ebben az esetben az akció algoritmusa a következő lesz.

 1. Húzza ki a leeresztő rekesz tömlőjét. Ellenőrizze a permeabilitását és az integritását, szükség esetén öblítse le.
 2. Egyesítse a vizet a szűrőnyíláson keresztül. Ha ez nem lehetséges, használja a tartályból származó víz elvezetésére szolgáló egyéb eszközöket (elutasíthatja a lefolyócsövet), előzetesen helyettesítve a tartályt a folyadék befogadására.
 3. Szétválaszthatja a szűrőt. Úgy néz ki, mint egy parafa egy üreg belsejében. Szükség van mechanikusan felszabadítani ezt az elemet a szemétből, öblítse le víznyomás alatt a helyreállításig.
 4. Szerelje be a szűrőt a helyére, csatlakoztassa a tömlőt. Futtassa a gépet – Ha a hiba megszűnik, a mosási ciklus folytatódik.

Néha a problémák forrása válik Szennyvíz-zoom. A tömlő lebontásakor a cső és a szifon ellenőrzése egyszerűen ellenőrizhető. Ha maga a leeresztő rendszer normálisan működik, érdemes ellenőrizni a sajtó költségeit – a vízszintérzékelőt, előfordulhat, hogy a tartály üres, nem tartalmazza a leeresztő programot.

Az F11 hiba mindig egy lefolyószivattyú lebomlásához kapcsolódik. Ha a szivattyú sikertelen, csak egy ilyen mutató ég a kijelzőn. De az F5 néha jelzi a rendszer ezen elemével való érintkezés hiányát. A szivattyú eltömődhet, a járókerék az, hogy csatlakozzon a szeméthez a dobon.

Egy bizonyos tapasztalatok és eszközök jelenlétében minden otthoni mester megbirkózhat a munkával és az ellenőrzéssel.

F08 hibakód: Miért eltűnt a fűtés

Tíz – az automatikus mosógép kialakításának fontos eleme. Ha megkezdi a megsértéssel dolgozni, vagy egy üres tartálygal bekapcsol (néha “látja” egy törött sajtószolgálat problémáját), a kijelző keletkezik F08 kód. Leggyakrabban itt meg kell javítania vagy módosítania kell a nyomtatott áramköri táblát, vissza kell állítania a zavart érintkezési láncot. A hiba megjelenésének oka akár banális fokozott páratartalom is lehet – ebben az esetben segít a levegő megszárításában és megtagadni a technikát egy ideig.

Néha a mosóegység szállításának vagy működtetésének rezgése miatt a tíz és a sajtószolgálat összekötő kapcsolatok. Szükség esetén ellenőrizni kell őket. Ha a tartályban lévő víz valóban hiányzik, akkor a gép hátsó falát szét kell szednie, és ellenőriznie kell az elektromos fűtőtestet a multiméterrel. Megszakítja a mosást közvetlenül az elindítás után, a fűtés hiánya azt jelzi, hogy a tíznek ki kell cserélnie.

Ha a készüléket különböző üzemmódokban leválasztják, az F08 hiba egyidejű megjelenésével meg kell keresni a problémát a fűtőelem kábelezéséhez vagy érintkezőiben. Érdemes ellenőrizni a sajtószolgálatot, amely hibás hiba jeleket küldhet, ha valójában nem. Ha nincs kifejezett probléma a diagnosztikában, a törés oka a vezérlőegység.

Az F04 kód, az F07 beszélhet a bontásról. Ebben az esetben a gép “lóg” egy ideig, ha dolgozik vagy egyesíti a vizet a mosási ciklus aktiválása nélkül. Itt meg kell vizsgálnia a teljes tápegység áramkört a fűtőberendezés és a pressosztát között – azok összekapcsolódnak, így ha sikertelen egy rész, a második egyszerűen normál üzemmódban működik.

Tippek

A megjelenés megjelenése vagy a hiba jelének fényjelzése Nem feltétlenül kapcsolódik egy adott hibás működéshez. Például a díj nem sikerült bemutatni szinte bármilyen karakterkészletet. Ugyanakkor a csomópont pontos diagnosztikája nem fogja felfedni a problémákat. Ezenkívül a hiba okainak független keresése, a kezdetektől a kezdetektől egy multiméterig áll. A probléma elrejtheti a kábelezést vagy az oxidált érintkezőket.

Számos meghibásodás jelenik meg a mosógép kijelzőjén kizárólag a tulajdonos gondatlansága miatt. A leeresztő rendszer problémái kiderül, hogy egy holt tömlőhöz társulnak. Ajtójel – a vászon tartályában helytelenül újratöltve. A leeresztőszűrő késői tisztítása vagy a szennyvíz zoomja az a tény, hogy lehetetlen egyesíteni a vizet az autóból.

Fontos megjegyezni: míg a mosógép a szavatossági idő, hogy illetéktelen beavatkozások tervezési vezet elvesztése ingyenes szolgáltatás.

A mosógép hibájáról és javításáról Hotpoint-Ariston Lásd még.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: