Indesit mosógép hibakódok

A modern indesit egységek hibás és diagnosztikai rendszerekkel vannak felszerelve. “Smart” aggregátum nemcsak képes segíteni az embereknek, jelentősen enyhíti a mosást, de abban az esetben, ha a bontás megtörténik magukat. Ugyanakkor egy adott szimbólum meghibásodására mutat. És amikor a készülék nem képes megfelelően dolgozni, felfüggeszti a folyamatot, és megadja a megfelelő bontást.

Megfejtési kódok és lehetséges javítás

A mosógépek üzemeltetéséhez az Indesit, a megfelelő kijelző által kijelölt parancsok szisztematikus végrehajtása. Ugyanakkor az eszköz egységes humát rendszeresen megszakítják szünetek. A munkák hibái azonnal adják magukat, hogy ismerje meg az nem jellemző hangokat, villogó fényt vagy teljes süllyedést. A kijelző rendszer egy kódolt jelet jelenít meg, amely megfelel a hiba.

A hibakód megfejtése az asztalon, amely minden egyes utasítással van felszerelve, meghatározhatja a hiba okait és javíthatja a hibát, gyakran a saját kezével is.

A diagnosztikai kódokat általában bemutatják:

 • A megjelenítéseknél, ha a termékek különleges eredménytáblákkal vannak felszerelve;
 • Villogó jelzőlámpákkal – ahol nincsenek kijelzők.

Az első lehetőség kényelmesebb, mivel a hibakódok azonnal megjelennek. Csak a táblázatos paraméterekkel való megbékélése – és a javítást elkezdheti. A második esetben a helyzet valamivel bonyolultabb, fontos itt foglalkozni a villogó lámpák jelkombinatorikájával, amely különböző hibaüzeneteket tesz közzé. A sürgős állapotú panel mutatók egy adott parancs végrehajtható, villognak, vagy folyamatosan villognak. A bontások megfelelnek a válogatásuknak és a gyors villogásnak. A mosógépek különböző modellvonalaiban a figyelmeztetés sorrendje eltérő.

 • INDESIT IWDC, IWSB-IWSC, IWub (elektronikus mechanikus vonal és analógjait) – A hibakódokat a jobb oldalon lévő működési módokban lévő LED-ek égetése határozza meg (az ajtó zárolása, leeresztő, spin stb.), a jelek párhuzamosak a villogó felső kiegészítővel. mutatók és fényes lámpák.

 • A Line Widl, Wil, Wisl-Wiul, Witp – A problémák típusai alapján jelzi az első fényt a lámpa vonal tetején, komplementer funkciókban, ahol a vertikális sorban lévő dióda (spinning spin). Ugyanakkor felgyorsul villog és az ajtó blokkoló jele.

 • A Wiu, Wiun, Wisn Line Észleli a hibát minden lámpa, nem zárja ki a kastély zárolását.

 • A legrégebbi prototípusok – W, WI, WS, WT A riasztás csak 2 izzó gomb (blokk és hálózat) van csatlakoztatva, amely gyorsul és folyamatosan villog. A villogások számával és a hibaszámok meghatározása.

Így, Az akció algoritmusa egyszerű – a jeljelzők definíciója, a kombináció összeegyeztetése a hibakódok listájával, válassza ki a készülék javításának optimális módját. Természetesen a modell használata a kijelzőn, az eljárás megkönnyíthető és kényelmesebb, de nem minden INTESIT eszköz van egy eredménytáblával. Számos eszközben, például Wisl 82, WISL 102, W105TX, IWSB5105 modellekben felismeri a hiba jellegét csak villogó lámpákkal.

Fontos tudni, hogy a hibacifők ugyanazok a 2000 g után termelt összes indesit eszközben., az információs eredménytól függetlenül.

Ezután adja meg az INDESIT eszközök használt hibakódjait, feltárja értékeiket és megoldja a felmerült problémákat.

 • F01 – Tájékoztatja a felhasználót az elektromos motorok lebomlásairól. Ezt a hibát a kezelési csomópont és az eszközmotor közötti zavarok adják ki. Az okok bekövetkezése – lezárás electrocups, bontások félvezetők, nem a motor, a hálózati feszültség problémák, stb. E fajta hibaelhárításhoz, a dob terhének, a kiválasztott eszköz működési módjának futtatásának lehetetlensége. Hiba kijavításához ellenőrizze a hálózat feszültségállapotát (220 V jelenléte), ellenőrizze a kábel, a dugó és az aljzatok integritását. Hasznos lehet ideiglenes, 10-12 perc kikapcsolja a tápegységet.

Komolyabb meghibásodások, például a motor tekercselés viselet, kefék kopása, tirisztor bontásban, általában megszűnik a meghívott mester.

 • F02 Az F01 kódhoz hasonlóan az elektromos motor hibás működését mutatja be. Okok – a failover vagy a motor kudarc csak elakadt. VESZÉLY A motor forgórészének forgásának sebessége. Amikor forog, egy váltakozó feszültség következik be a tachogenerátor végein. A frekvencia-összehasonlítás és az ellenőrzés elektronikus kártyával történik. Néha a motor működésének helyreállításához elegendő mértékű érzékelő érzékelő rögzítőcsavarok. A kezelőtábla működésének meghibásodása is előfordulhat.

Ebben az esetben a kikötő dob nem forog. Lehetetlen megoldani a legtöbb ilyen problémát, hibaelhárítás egy képzett mester számára.

 • F03 – Ez a kód a hőmérsékletérzékelő hibáiról szól. Ezért a víz nem melegszik a vízben, és a munkaciklus kezdetben megszakad. Az érzékelő kapcsolatokat ellenőrizni kell egy lehetséges szünetre. A szikla eltávolítása, az eszköz üzemeltetése visszaállítható. Cserélje ki az eszközt, hogy jobb legyen. A készülék modelljétől függően különböző típusú érzékelők telepíthetők: gázzal töltött, bimetál termosztátok vagy termisztorok.

A készülék jelzi az írógépet, ha szükséges a víz felmelegedése. Az érzékelők mind elektromos fűtőberendezésekben, mind a tartályok felületén helyezhetők el.

 • F04 és F07 – A dob vízellátásának meghibásodásával kapcsolatos jelek – a készülék egyáltalán nem kapja meg a kívánt vizet vagy vizet. Probléma szempontjai merülnek fel a vizet a gépbe történő átviteli szelep meghibásodása miatt, vagy ha nincs víz a csővezetékben. Vékony okok – Nyomja meg a Press Service (vízszintes eszköz), a bemeneti útvonal vagy a szűrési rendszer pontozása. A sajtószolgálat úgy van kialakítva, hogy szabályozza a tartály vízmennyiségét: alacsony, közepes és magas. Funkcionálisan biztosítja a tartály túlcsordulását. Ha az ilyen hibák megjelennek az eredménytáblán, ellenőrzik a vízforrás egészségi állapotát, eltávolítják és vizsgálják meg a töltőcső állapotát és a szűrőt a lehetséges elzáródásokhoz.

A vízszintes eszközökben a huzalozás és a tömlő pusztíthatóság mértékét vizsgáljuk. Ha nem sikerül eltávolítani ezeket a hibákat, hívjon szakembert.

 • F05 – jelzi a vízleeresztő rendszer problémáinak előfordulását. A rossz minőségű lefolyó vagy abszolút távollétének okai lehetnek: a szivattyúk meghibásodása, a szilva tömlőben lévő külföldi zárványok ütése, a szűrő rendszerben vagy a csatornában. Általában a hibás működés a szilva- és öltözködési fázisokban nyilvánul meg. A készülék megszakítja a munkát, és a dobon marad néhány térfogat. Ezért a diagnózis előtt azonnal leereszteni kell a vizet csővel vagy leeresztő tömlővel. A leeresztőszűrő hordozza a szivattyú védőfunkcióját, hogy belépjen a dobos zárványok rendszerébe a dobból. Tehát ajánlatos rendszeresen ellenőrizni és tisztítani a szennyeződéstől.

Először ellenőrizze a szűrő, tömlő és különösen a csatornarendszerrel való kapcsolat helyén lévő blokkolás elérhetőségét. A leeresztő szivattyúban vagy a vezérlőegységben történő bontáskor javasoljuk a varázslók javítását.

 • F06 – a készülék vezérlőgombjának helytelen működésével az eredménytáblán fordul elő, amely megállítja a megadott parancsok megfelelő válaszát. Óvatosan ellenőrizze a vezérlőgombok vezetékét, győződjön meg róla, hogy az eszköz a csatlakoztatott állapotban van, és az aljzat és az adagoló kábel nem sérült meg.

 • F08 – a TAN hibáiról származik, amely felelős a víz fűtéséért. A kudarc miatt a víz megszűnik a hőmérséklet hőmérsékletére a kiválasztott üzemmódban. Ezért a mosás befejezése nem fordul elő. Gyakran előfordul, hogy a tanulás a túlmelegedése miatt következik be, amelynek eredményeképpen az utóbbi szünetek. Gyakran a felszíne mész borítja. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ilyen helyzetet a mosás során, közepes lágyítószereket kell használnunk, és a készülék rendszeres tisztító elemeire vonatkoznunk (citromsavat használhatunk).

 • F09 – jelzi a hibákat a memória vezérlőegységben. A hibák kiküszöbölése érdekében cserélni vagy frissíteni kell az aggregátum programját (“villogó”) programot. Segíthet az ideiglenes leállítás / befogadás a készülék 10-12 percig.

 • F10 – Hiba történt a víz feltöltésekor a tartály feltöltésekor történő mosáskor. Gyakran a hibát a vízszintes eszköz helytelen működtetése határozza meg, a présosztát. A kiszolgálhatóság ellenőrzéséhez távolítsa el a készülék fedelét, ellenőrizze a bal oldali sarokban lévő nyomógombot. Gyakran, az érzékelőcső meghibásodása vagy a kapcsolatok integritása.

 • F11 – tükrözi a sajtó és a víz elvezetésének lehetetlenségét. Leggyakrabban ez a kár a leeresztő szivattyúban. Ellenőrzik, javítják vagy cserélik.

 • F12 – A vezérlőgombok nem reagálnak a préselésre, a szükséges parancsok nem kerülnek végrehajtásra. Ennek oka a vezérlőegység és a vezérlő közötti kölcsönhatás megsértése. Érdemes újraindítani a készüléket 10-12 perc szünetelettel. Ellenkező esetben meg kell hívnia a tudós mesteret.

 • F13, F14 és F15 – Ezek a hibakódok jellemzőek az aggregátumokra, amelyek szárítási funkcióval vannak felszerelve. A meghibásodások nyilvánvalóak a szárításhoz való átmenet időpontjában. A folyamat megszakításának oka, amikor az F13 kód megjelenik, a szárítás hőmérsékletének vezérlőegysége lesz. Az F14 hiba akkor fordul elő, ha a szárítás folyamatában van bontás. Az F15 a tan relé meghibásodásáról szól.

 • F16 – A kód a függőleges rakodóeszközökre jellemző, ha az F16 kód a dob zárásakor következik be. Ez akkor történik, ha a harmadik pártok a dobba kerültek. Megszűnt egyedül. Ha a készülék nyitott ajtójával a nyílás dob a tetején helyezkedik el, azt jelenti, hogy a mosás során spontán kinyitható, ami a piros zárhoz vezetett. A meghibásodást a varázsló megszünteti.

 • F17 – az eredménytáblán történik, ha a készülék keltetése nincs zárva, és a készülék nem tudja elindítani a mosási folyamatot. A hibát a harmadik féltől származó objektumok elérése okozza, valamint az ajtóhoz elhelyezett gumitömítés deformálódását. Ha nem tudja azonosítani a hiba okait, akkor nem lehet hivatkozni a szakemberekre. Ugyanakkor nem szükséges lezárni az egység sraffozását, erővel, ennek következménye lehet az ajtó elakadása.

 • F18 – tükrözi a vezérlőprocesszor lehetséges meghibásodását. A készülék nem válaszol a parancsokra. A javítás a ruházati adatok cseréjéből áll. Jobb, ha meghívja a Mestert.

 • F20 – A vízbefecskendezés problémáiról származik. Ezen egyszerű okok mellett, mint a víz hiánya, az öntő tömlő eltömődése és a szűrő, a vízszintes eszköz lebomlása, a hibát spontán lefolyó okozza. Ebben az esetben ellenőrizze a csatlakozás helyességét a csatornarendszerrel. A telek a kapcsolatot a lefolyó csövet a cső kell elhelyezni kissé meghaladja a tank, különben a víz elkezd kifolyni a csatornába.

Az ajtó hiba (ajtó) az eredménytáblán sikertelen, manifesztálja az aggregált nyílás zárásának hibatervezését. Ehhez a márkához egy meglehetősen gyakori hiba. Kastélymechanizmus – A márka eszközeinek néhány keskeny helye. Az a tény, hogy a tengely tengelyen tartó tengelyen betöltött horogot, néha felbukkan, ebből a rögzítőajtóból a horog nem teljesíti a funkcióját. Ajánlott:

 • Húzza ki a készüléket az elektromos hálózatból;
 • Távolítsa el a vízmaradványokat a szemetet;
 • Távolítsa el a nyílást a megfelelő rögzítők újratöltésével;
 • Csavarja ki a csavarokat, amelyek együtt tartják a sraffozás felét;
 • Helyezze be megfelelően a tengelyt a hornyokba;
 • Gyűjtse össze a nyílást fordított sorrendben.

Ha a mechanizmus működik, de az ajtó még mindig nincs zárva, akkor ellenőrizze a Hatch blokkoló eszköz (UBL) használhatóságát.

Az indikátor jelek elismerése

Az INDESIT aggregátumok különböző ellenőrzési rendszerekkel vannak felszerelve, a kiadás időtartamától függően. A korai módosítások EVO -1 rendszerrel voltak felszerelve. A frissítés után és az új rendszerek megjelenése után a vállalat elkezdte felszerelni az eszközöket EVO -2 vezérlőrendszerek. Az első és a második közötti különbségek a korai modellekben a hibakódok mutatják a fényes jelzést, és a fejlett információk megjelenítik a kijelzőt.

Az aggregátumok, amelyek nem tartalmaznak képernyők kódokat olvassa villanykörte jeleket. A korai módosítások gépeiben meglehetősen egyszerű. Bontás esetén a készülék leáll, és a villanykörte villog a non-stop, majd a szünet, a villogó ciklus ismét megismétlődik.

A non-stop villogok száma kódot jelent. Például a lámpa a szünetek között 6-szor, ez azt jelenti, hogy a gép meghatározta a hibát, az F06 hiba.

A több mutatóval rendelkező eszközök némileg bonyolultabb ebben az értelemben. Ezekben az esetekben azonban A hibakódok viszonylag nem nehézek lennének. Minden információjelző megfelel bizonyos mennyiségi értéknek, amikor villognak vagy ragyognak, ezeket a jellemzőket összegezzük, és a kapott összeget, és jelzi a kódszámot. Például a készülék leállította a munkát, és a 2 “Fireflock” az 1. és 4. számmal sült, mennyisége 5, ami az F05 hibakódot jelenti.

Az információ olvasásához a LED elemeket használják, amelyek meghatározzák a műveleti módokat és a folyamat szakaszát. Azzal, hogy Az INDESIT aggregátumok hibái WISL és WITL vonalak tükröződnek a gombok egy bizonyos sorrendben – “öblítés” – 1; “Könnyű vasalás” – 2; “Fehérítés” – 3; “Időzítő” – 4; “SPI” – 5; A WitL sorokban “először” – 1; “Öblítés” – 2; “Törlés” – 3; “Popper sebesség” – 4; “További öblítés” – 5.

Az IWSB-ben és a Wiun sorokban lévő kódok bemutatásához minden kijelzőt lefelé helyeznek, és blokkolással és öblítéssel végződnek.

Fontos megjegyezni, hogy az aggregátumok üzemmódgombjainak karakterei néha megváltoznak. Tehát az 5 évvel ezelőtt készített régi modellekben a “pamut” jelet gyakran egy pamutvirág formájában jelölték meg, a későbbi modelleken, egy póló képét használják. Ha a piros lámpa villog, ez azt jelenti, hogy a valószínű ok az egyik hiba lista:

 • Paul A rakodónyílás zárja;
 • A fűtőelem sikertelen;
 • A víznyomás-érzékelő hibás a tartályban;
 • Egy hibás vezérlőmodulba jött.

A hiba visszaállítása?

A program visszaállításának szükségessége az Indesit egységben gyakran fordul elő. A felhasználók néha csak akkor tévednek, amikor a gombok kiválasztásakor, gyakran szeretné elhelyezni egy elfelejtett ruhát a mosáshoz az utolsó pillanatban, és néha hirtelen felfedezik, hogy letöltötték a kabátot a tartályba a zsebében lévő dokumentumokkal. Mindezen esetekben a munkaciklus fontos a futógép üzemmód megszakításához és visszaállításához.

  A program visszaállításának legelterjedtebb módja a rendszer újraindítása. Azonban ezt a módszert alkalmazzák, ha az egység nem válaszol a parancsokra és a befagyasztásra. Más esetekben ilyen vészhelyzeti módszer nem ajánlott, mert a kontroll a csapás alatt lesz, és általában a gép összes elektronikája. Ezért nem tanácsot adunk a kockázatokkal, hanem a munkakörvezés biztonságos visszaállításához:

  • Nyomja meg a “Start” gombot 35 másodpercig;
  • Várjon, amíg az eszköz panel összes izzóláma zöld fényt világít, majd kimegy;
  • Ellenőrizze, hogy a mosás megállt-e.

   Ha az üzemmód helyesen esett, az egység “hajók”, és a lámpái a panelen elkezdenek villogni, majd kimegyek. Ha a villogás és a csend meghatározott művelete után nem, akkor ez azt jelenti, hogy a gép hibás – A rendszer hibát mutat. Ezzel az eredményrel újraindítás nélkül nem tehet. Az újraindítás az alábbiak szerint történik:

   • Telepítse a programozót az 1. pozícióba;
   • A “STOP / START” gomb megnyomásával 5-6 másodpercig tartva;
   • Tiltsa le a készüléket az áramforrásból, húzza ki a tápkábel dugóját a kimenetről;
   • Folytassa a tápfeszültséget, és futtassa a teszt módot.

   Ha a készülék nem reagál a programozó forgatására és a “Start” gombra, akkor határozottabban kell eljárnia – azonnal távolítsa el a kábelt a kimenetről. De biztonságosabban végezzen előzetes manipulációkat 2-3 alkalommal. Nem felejtve ezt A készülék egységes leválasztásával a hálózatból, a fogyatékossági és a vezérlőtáblázatot, valamint a gép elektronikáját általában.

    A legszélsőségesebb esetekben történő újraindítás. Ha a kényszerű leállítása a ciklus okozta, hogy sürgős mélyedés a dob randomlyaring egy dokumentumot vagy egyéb is van, meg kell a lehető leghamarabb, hogy függessze fel az eljárást, kinyitni az ablakot, és a víz eltávolítása. Fontos megérteni, hogy a szappanos víz felmelegedett 45-90 fok, hamar oxidálódik elemeit chip elektronikus eszközök és elpusztítja mikrochip a térképeken. Annak érdekében, hogy visszavonja a tárgyat a vízzel töltött vízből, a következő műveleteket kell elvégezni:

    • Felfüggeszti a ciklust a korábban bemutatott sémában (nyomja meg a “Start” gombot, miközben a panel LED-jei nincsenek blokkolva);
    • Telepítse a programozót semleges helyzetbe;
    • Állítsa be a “csatorna csak” módot vagy “csatornát préselés nélkül”;
    • Nyomja meg a Start gombot.

    A megfelelő végrehajtott műveletekkel az egység azonnal leállítja a ciklust, a víz lefolyója, eltávolítja a nyílás zárat. Ha az eszköz nem üríti le a vizet, akkor erőteljesen kell eljárni – csavarja le a szemétszűrőt az eset alján a műszaki kikeltetéshez (csavart az óramutató járásával ellentétes irányba). Ne felejtsd el helyettesíteni Alkalmas kapacitás és állítsa be a helyet rongyokkal, mert a készülékből akár 10 liter víz is megtalálható.

    A vízben oldott mosópor aktív agresszív környezet, amely negatívan befolyásolja az egység elemeit és részeit. Bizonyos esetekben független helyettesítés lehetséges. De ha a bontás összetett, vagy az eszköz még mindig garancia alatt van, akkor Javasoljuk, hogy átadjuk azt a hivatalos jótállási műhelybe, ahol a gép szabad szakmai javítása fog termelni.

    F03 hibajavítás történik a következő videóban.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: