Javítás mosógép indesit csinálja magát

A mosógépek széles választéka között az Indesit nem az utolsó népszerűségét veszi figyelembe. A modern vevő vonzza a megfizethető árat, az egységek könnyű kezelését és megbízhatóságát. De mint bármely technika, ez végül meghiúsul, különösen ha nem felel meg a gyártó ajánlásainak.

A bontások okai

Az InDesit Társaság sok időt és erőforrást tölt az innovatív modellek előállítására, gazdag funkcionális. A felső és alsó terhelésű mosógépeket megtalálhatja. A legtöbb esetben a törés oka egyre inkább megfelel a technológiai működési szabályoknak. A mosógép utasításaiban a gyártó leírja a berendezések használatának jellemzőit.

Leggyakrabban kárt okozott Egyszerű porszűrő vagy szilva tömlő. Ebben az esetben a rendszerből származó vízellátás vagy eltávolítás lehetetlen. Ez a javítás otthoni kezével otthon tartható, anélkül, hogy részt vesz egy szakember bevonása nélkül. Elég ahhoz, hogy megszüntesse a hibás működést.

További okok között:

 • Helytelen működés;
 • időszerű szolgáltatás hiánya;
 • gondatlanság a gyermekből;
 • jelenlét az idegen tárgy autójában;
 • Víz nélkül fut.

Diagnosztika

A gyártó gondoskodott a fogyasztóról és biztosított Teszt üzemmód kezdő technológia. Ez a legegyszerűbb módja annak ellenőrzésére, hogy jól működik-e, vagy meghibásodott-e. A hibakód megjelenik az elektronikus kijelzőn. A használati útmutatóban található asztal teljes csatornás dekódolással, amelyre bármely felhasználó megértheti, hogy mit működik a rendszerben, nem.

Ha nincs jelen a modellen, akkor figyelni kell Az előlapon található barnító diódák kombinációjánál. Csak a felső sort számít. Ez a további funkciókért felelős négy gomb fölött található. A táblázat minden lehetséges hibát mutat.

Pontosan meghatározza a bontás okát – Érdemes először várni, amíg a megfelelő kód megjelenik a kijelzőn. A programozott öndiagnózis lehetővé teszi a technika pontos meghatározását. Például, Ha hiba van egy tollal, akkor az F07 látható az elektronikus eredménytáblán. Azt is előfordul, hogy az öndiagnózis funkciói nincsenek. Ebben az esetben szükség lesz a technológia külső ellenőrzésére.

Csak az elektronika bizonyos ismereteivel csak bizonyos ismeretekkel határozhatom meg a problémát. Ha nem elég, akkor jobb kapcsolatba lépni egy szakemberrel.

Szinte mindig idegen zaj és kopogás jelzi a bontást. Például, a fless működése során a mosógép jelzi üzemzavart a csapágy. Különösen hallható a lágyítás során. Ha törött barna, a technikából származó nyílás továbbra is hideg, a por és a foltok a vászonen maradnak. Ha a füstös és kellemetlen műanyag szaga megjelent, akkor a probléma sokkal komolyabb. Ez az egyik olyan eset, amikor kötelező kapcsolatba lépni a mesterrel.

Kiképzés

Érdemes emlékezni erre Csak abban az esetben szétszerelje a technikát, amikor a jótállási időszak lejárt. E pontig a szervizközpont szolgáltatásban van. Egy független diagnózis indul egy hálózati szűrővizsgálattal. Keresse meg a mosógép kialakításában, mert az elektromosan illeszkedik.

Ez egy tesztelő dolgozik, amely meghatározza a rendelkezésre állást. A villamosenergia-kapcsolatok hiányában világossá válik, hogy a megszakítás oka a hálózati szűrőben található. Ha van étel, érdemes megnézni más fontos csomópontokat. Ebben a szakaszban könnyű feltárni még a legnehezebb bontást is. A pótalkatrészek és alkatrészek a legjobban beszerezhetők egy speciális boltban. Az analógok csak akkor jóak, ha nem lehet drága részletet vásárolni.

Az eredeti előnye, hogy egy ilyen elem pontosan illeszkedik a mérleghez képest, így ideális esetben a helyre emelkedik.

A gép fő csomópontjainak hibaelhárítása

A technológia legfontosabb csomópontjaiban csak akkor távolítson el, ha elegendő tapasztalattal és ismeret van ezen a területen. Olyan személy, aki nem tudja, hogyan kell szétszerelni, javítani a mosógépet, egy kis problémát okozhat egy komoly bontásba. Ha elég tapasztalat van, akkor saját kezével megjavíthatja:

 • tömszelence;
 • motor;
 • Hatch mandzsetta;
 • termosztát;
 • tálca;
 • Kereszt;
 • Cső ág;
 • kondenzátor;
 • biztosíték;
 • taegererator;
 • fűtőelem.

Távolítsa el az ellensúlyt is, ha megfelelő eszközök vannak. A processzorjavításnak megbíznia kell egy szakembert, különösen, ha a mosási programot folyamatosan leütik.

Leeresztő szivattyú

A normál munka technika lehetetlen a leeresztés és a vízbevitel nélkül. Miután a dob belsejében minden egyes hitelkikapcsolat szárazon marad, és a szennyvízcsatorna rendszerben a piszkos vizet eltávolítják. Ez a szivattyú, amely fontos szerepet játszik a leírt folyamatban. Mielőtt elkezdené megváltoztatni ezt a csomópontot, győződjön meg róla, hogy a bontás oka van benne. A gép könnyen meghatározható, ha a szivattyú szembesült.

  A fő jelek közül:

  • A megfelelő hibakód jelenik meg a kijelzőn;
  • A mosási ciklus befejezetlen volt, és a technika megállt egy tartályt, amelyben a víz maradt;
  • A vizet megfelelően eltávolítják a gépből;
  • Nem lehet kikapcsolni a szivattyút.

  A szivattyú cseréjéhez szükség lesz eltávolításra. Ehhez egy eszközkészletet kell főznie:

  • réselt és kereszteződések;
  • Passatia;
  • A teljesítmény multiméter mérése.

  Szükséges, ha mosógéppel dolgozik Szükség van a biztonságra. A tápellátást le kell választani, és a szívószelep blokkolva van. A folyékony maradékok lecsapódnak. Ezzel párhuzamosan ellenőrizheti a járókereket. Az előlap alján van egy kis aljzat, ahol a szűrő található. Az óramutató járásával ellentétes irányban csavart. A járókeréken lévő haj és szálak kézzel távolítják el.

  Mosás módok kapcsolója

  Ha a panel a mosási mód végrehajtása során kezdődik, két LED vagy technika egyidejűleg leáll, anélkül, hogy befejezné a ciklust és a víz elvezetését, ez azt jelenti, hogy megjelent Problémák az üzemmódváltással. Az F08 hibakód megjelenhet az elektronikus kijelzőn. Ebben az esetben az ölről beszélünk a Tan Reléje. Egy másik ok lesz a sajtószolgálat, amely befagyasztja a töltési módot. Ahhoz, hogy megbirkózzon a hibával, szükség van egy kis diagnózist és ellenőrizni:

  • díj, nevezetesen a J3 csatlakozóval kapcsolatos kapcsolatok;
  • Ellenőrizze a multiméter pressosztátot;
  • A kábelezés, amely J3-ről a pressosztátra megy.

  Leggyakrabban a Tan, a Díjak vagy nyomógombok cseréje lehetővé teszi, hogy megszüntesse a bontást. Tízet önállóan megváltoztathatunk anélkül, hogy egy szakember segítségét igénybe vehetné, mert könnyen megközelíthető. Ehhez el kell távolítania az elülső panelt. Ő viszont több csavarhoz csatolva. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ellenőrizze a tízet, mielőtt kicserélné. Ez Megaométert használ. A szonda egyik vége ragaszkodik a terminálhoz, és a második a testéhez. Ha legalább egy érték jelenik meg az eszközön, azt jelenti, hogy megtört.

  A dob csapágyai

  Az INDESIT technika hátrányaiból egy kis tartályt oszthat ki. Ez a funkció gyakran a fő oka annak, hogy az ilyen mosógépekben lévő csapágyak gyorsan meghiúsulnak. A csomópont önállóan szétszerelése lehetetlen, a tartály. A szakemberek tanácsot adnak Lásd a tapasztalt javítógépeket, akik teljesen helyettesítik.

  Ez a javítási költségek költségesek, néha jobb vásárolni egy új technikát. Csak néhány indesit modell, amelyeket Törökországban és Olaszországban gyártanak, nincs ilyen jellemzője. A tartály nem kötődik, így csak a csapágy helyettesíthető.

  Lengéscsillapítók Baka

  Ha a lengéscsillapítókról beszélünk, mindig gyorsan elhasználódnak, ha a felhasználó megfordítja a mosógépet. Vagyis, ha a technika 6 kg vászon befogadására szolgál, ez a térfogat növekedésével a legtöbb csomópont felére csökken. Ahhoz, hogy eljuthasson erre az elemre, el kell távolítania a két panel: hátsó és elülső. Ha a modell nem adja meg az alját, akkor innen kaphat. A lengéscsillapítók a tartály alatt találhatók. Hogy eltávolítsa őket, meg kell csavarnod a rögzítőelemeket. A lengéscsillapítók cseréje csak pár.

  Irányító modul

  INDESIT – megbízható berendezések kiváló minőségű menedzsment modullal. A gyártó gondoskodott arról, hogy speciális védelmi rendszerrel felszerelje. Ez a csomópont speciális érzékenységgel rendelkezik a nedvesség és a feszültség változásai a hálózatban. Amikor egy modulhiba jelenik meg az elektronikus panelen, meg kell diagnosztizálni és figyelni a következő pontokra:

  • Nem kondenzvíz a vezetőképes vezetékeken;
  • Biztonságosan rögzített kapcsolatok;
  • Hogy az oxidáció nyomai nem jelennek meg;
  • Van-e blokkolás a szűrőben vagy a tömlőkben.

  Szervizközpont, ha a garancia érvényes, megszünteti ezt a problémát ingyen, ezért nyissa meg a tömítést, és nem működik önállóan javítással.

  Inlet elektromágneses szelep

  A szívószelep ugyanabban az elven működik, mint a szokásos, amelyen keresztül a vizet szolgálják fel. Ha megszakad, megtudhatja a hibát a következő jellemzőkkel:

  • A kijelző megfelelő hibával jelenik meg;
  • A tartály tele van vízzel, ez a folyamat nem áll meg;
  • Amikor a technika megkezdődik, nincs hang, amely jelzi a vízkeresztést a tartályba.

  Az elektromos szelep javítása előtt szükséges lesz A szűrő megtekintése. Itt egy háló formájában jelenik meg, amely egy kis szemetet, beleértve a hajat és a szálat késlelteti. Ahhoz, hogy eljusson a szelephez, el kell távolítania a mosógép felső fedelét – néhány csavarral rendelkezik.

  Nem mindig az elemen lehet külső sérülési jelek. Ha hiányoznak, a részt kell eltávolítani a gondos ellenőrzés érdekében. A szelephez vezető tömlőket le kell tiltani. A fémbilincsek sikeresek fogóval. A szelepen is hívható. A mosogató felett áll a tömlő rögzítéséhez és a vizet. Amikor az elem működik, könnyen kihagyja a vizet. A szivárgás jelenléte azt jelzi, hogy szükség van a szelep cseréjére.

  Elektromos motor

  Indesit mosógépek Szerezd meg, ezért élvezze a népszerű. De még ez a technika, az elektromos motor végül nem sikerül, amely esetben drága lehet. Minden mosógépnek van egy dob forgása, elektromos motor. A régi modellekben egy övegységet használt, új közvetlen meghajtással. A designtól függetlenül minden motor hajlamos a törésre. A fő hibák közül:

  • keféket viseltek;
  • leválasztás;
  • Lamella kollektor megszakítása.

  Általában, Ecsetek elhasználódnak, ha a technikát sok éven át üzemeltetik. Meghatározhatja a motortól vagy méretüket, mivel ezek törlése, és ennek megfelelően kevesebb. Nincsenek zsetonok és repedések jó részletesen. Ha cserélő pótalkatrészt vásárol, akkor kívánatos, hogy az eredeti legyen. Az ilyen pótalkatrészek nagy erővel rendelkeznek. Saját kezével javítható.

  Vonatkozó Szikla, Ezután előfordulhat egy állórészben vagy forgó tekercsben. A legjobb megoldás ebben az esetben a pótalkatrészek teljes cseréje lesz. A motor visszacsévélése néha még drágább, mint a vásárlási adatok. Annak megállapításához, hogy a lamellák kopottak-e, meg kell vizsgálnod a gyűjtőt. Amikor a burgerek megjelennek a felületükön, érintkeznek a kapcsolattartással, vagy a leválasztás megfigyelhető, a szikrák megjelennek.

  Ennek eredményeként a motor túlmeleged. Ha van egy szünet a vezetékek, akkor szinte lehetetlen visszaadni őket a helyre. A motor részletesebb ellenőrzésével kiderülhet, hogy a horgony az állórészre vonatkozik. A szakemberek azt tanácsolják, hogy cserélje ki mindkét elemet.

  Gyakran a felhasználónak kezelnie kell a helyzetet, ha a dob túl lassan forog, vagy egyáltalán nem forog. Ez egy rövidzárlat következménye, amely a tekercselés fordulata között történt. Ennek oka lehet túlmelegedni a motorházat, amely a termosztát működött.

  A hőmérséklet, amelynél az elektromos motornak nem haladhatja meg a 80 s-t. A feltételezés ellenőrzéséhez használnia kell a tesztert. A foltokhoz van csatlakoztatva. Az ellenállásnak a 0 intervallumban kell lennie.1-0.4 ohm. A rövidzárlat oka gyakran a tekercs integritásának megsértésévé válik.

  Hálózati szűrő

  Ha a hálózati szűrő sikertelen, cserélhető. Javítás nem értelme. Azonban a szakértők emlékeztetnek arra, hogy még egy új szűrő is hosszú ideig működhet, még akkor is, ha a hálózatban nem volt nagy feszültségű ugrás. A hibás működés fő oka nem ugrott, de kondenzvíz fürt, ami rövidzárlatot okoz. Van egy módja annak, hogy meghosszabbítsák a leírt részletek életét. Ehhez az érintkezőket meg kell tisztítani, és miután jó törölni a rongyot, és továbbá kitölti a szilikon alapú tömítőanyagot.

  Kihagyja az eszköz fedelét

  Ha a reteszelőzár fenntartás sikertelen, a mosógép egyszerűen nem lesz bekapcsolva, mert a rendszer nem kap szorító jelet. A gyártó hasonlóan átgondolta a reteszelőeszköz kialakítását, amely végein vannak kapcsolatok. Ha nyitva vannak, akkor nincs hatalom a motorra. A legtöbb esetben meg kell változtatni az elemet, de néha elég könnyű tisztítani. Ez történik, hogy a fogantyú megszakadjon. Megjavíthatja azt saját erőfeszítéseivel, csak meg kell ismernie az utasításokat, hogyan kell csinálni helyes. Ha a blokkolás nem működik, akkor hiba lehet a vezérlőegységben.

  Hasznos ajánlások

  Nem mindig elég ahhoz, hogy kenje meg a szilikon érintkezőket, tisztítsa meg a blokkolását a mosógép teljesítményének helyreállításához. A felhasználónak meg kell hallgatnia, hogyan működik a hang. A kopogás és a humuláció megjelenése a lengéscsillapítók bontását jelzi. Ha nincs elég kenőanyag, akkor a dob forgásának időpontjában egy kellemetlen creak jelenik meg.

  A szakértők figyelmeztették a felhasználót Ha a törés a lengéscsillapítókhoz vagy a csappantyúhoz kapcsolódik, használja a szigorúan tiltott technikát. Ha egy személy meg akarja menteni, akkor csak megváltoztathatja a lengéscsillapítót, amely a lengéscsillapítón áll. Ez a javítás nem ad garanciákat, hogy a technika helyesen fog működni. Valószínűleg hamarosan ugyanazzal a problémával kell szembenéznie.

  A legjobb módja annak, hogy egy új pótalkatrész és előnyösen az eredeti.

  Porrekesz időről időre érdemes tisztítani. Különös figyelmet fordítson a szivattyúra, amely fontos szerepet játszik a mosógép rendszerében. A többi csomópont közül a legtöbb terhelést tapasztalja, ezért az egyik az első.

  A tapasztalt mesterek meghatározhatják a pletykák bontását. A szivattyú nagyon zümmöghet, miközben dolgozik, vagy nem közzétesz egy hangot. Az elem cseréje előtt meg kell győződnie arról, hogy a vízleeresztő rendszer mentes a szemetetől. Nem csak a szűrő tárgyát képezi, hanem tömlőt, járókereket is. Ha ezek az intézkedések nem segítettek megszüntetni a hibás működést, Az egyetlen kiállítás a szivattyút helyettesíti.

  Úgy történik, hogy nincsenek problémák. A vízellátás hiánya vagy túl kicsi nyomás – a daru víz hiányának következménye. Talán a probléma a töltőcsőhöz vagy a szűrőhöz van csatlakoztatva. Ha a víz rosszul ki van zárva, szinte mindig az oka van.

  Hogyan cserélje ki a csapágyakat a mosógépen az indesit ragasztott tartályjával, nézze meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: