Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Az atlant mosógépek bizonyították magukat az egész poszt-szovjet térben. A gyártó technikája híres megbízhatóságáról és tartósságáról, de még a legmegbízhatóbb termékek is valamikor törés. Ebben a cikkben megkülönböztetjük, hogyan kell javítani a mosógépet az Atlant csináld magadnak.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Az Atlant mosógépek tervezése

A modern atlant mosóegységek 2 típusú kijelzőkkel vannak felszerelve, nevezetesen szegmens vagy LCD opciók. A legegyszerűbb szegmenskijelzés a következő mosóeszközök modelljei:

 • Sm 35m102;
 • SMA 45N82;
 • SMA 45U102;
 • SM 50S82;
 • SM 50С102.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Egy ilyen funkcionális elem rendelkezik Számos riasztási mód. Alternálisan megmutathatja a víz fűtési szintjét, a dob forgásának sebességét, amikor a mosás végéig a mosás végéig, és a művelet jelenleg végrehajtása. További mosási paraméterek állíthatóak a kijelzőgombokkal, a képernyőn is megjelennek. A gyártó által a szegmens képernyővel leírt mosóeszközök különbséget tesznek a dobsebességben, amikor a vászon megnyomása, amely 800-1000 fordulat / perc.

A hajótest rész mélysége 328, 400, 493 mm és a maximális tömegterhelés – 3.5, 4.5, 5 kg.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Az LCD monitor 2 modellt tartalmaz:

 • SMA 45U124;
 • SM 50C124.

Ez a képernyő megjeleníti az összes szükséges információt, nevezetesen:

 • vízhőmérséklet;
 • a lágyítás során bekövetkező forradalmak száma;
 • További paraméterek munkája;
 • az idő a mosás végére;
 • Mód mód Jelenleg.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

A beállítások közül választhat az egyik nyelvet (orosz, angol, német vagy ukrán). A szükséges mosási paraméterek forgó fogantyúval vannak beállítva. Ezenkívül vannak olyan gombok, amelyek lehetővé teszik a gép engedélyezéséhez és kikapcsolásához, mentse a beállított paramétereket, vagy módosítja a már meglévő beállításokat. Az LCD monitorral ellátott gépek egyik hasznos kiegészítése a vízfolyosó tömlő jelenléte szivárgással. Ha vízszivárgás történik, akkor mosás megáll. A lakóházak lakói számára a szükséges kiegészítés.

Az LCD monitorral rendelkező modellek nagyobb sebességgel különböznek a dob nagyobb sebességgel, ha a fordulatszámmérő 1200 fordulat / perc sebességre van konfigurálva. A gép mélysége eléri a 400 és 493 mm-t. Ugyanakkor a vászon maximális terhelése 4.5 és 5 kg. A leírt eszköz a mosógépek alkalmazása a mosás és a maximális lehetséges eredmények megnyomásával. Az Atlant cég elektromos berendezései képesek megszakítás nélkül működni a 170-255 V-ig terjedő feszültségű ugrásoknál.

A betöltő ágynemű kényelme érdekében a mérnökök hurok kialakítását szolgáltatták, ahol 180 fokos ajtót nyitnak meg, ebben az esetben nem zavarja a betöltési volumetrikus dolgokat.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

A bontások okai

Bármilyen megbízható és tartós technika, mindazonáltal nem örök, Saját élettartama van, amely nemcsak a gyártó által lefektetett erő állományától, hanem a termék működési feltételeit is függ. Fontolja meg a leggyakoribb bontásokat és okaikat.

Hajlékonyság

Leggyakrabban ez a kapott vastag méretű rétegrétegnek köszönhető. Az ilyen probléma megelőzése érdekében Telepítheti a szűrőrendszert, amely csökkenti a víz merevségét, ezáltal a skála kialakulása minimális lesz.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Hőmérséklet-szabályozó hiba

Az ilyen hibás működés második oka lesz a hőmérsékletszabályozó meghibásodása. Ennek az érzékelőnek a feladata, hogy ellenőrizze a vízhőmérsékletet, és bekapcsolja és kikapcsolja a tízet, és ha hibás. A leválasztási parancs ebben az esetben nem kap Túlmelegedés tan. Senki sem biztosított az ilyen bontás ellen, nem lesz teljes körűen elkerülve, hogy minimalizálja a megjelenésének valószínűségét. Ehhez elég, ha mosás Állítsa be az átlagos hőmérsékletet, vagy csak az átlag alatt. Így, Még az érzékelő meghibásodása esetén is, a tíz nem ég.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Feszültség a hálózatban

Egy másik bontás előfordulhat a hálózat által a gyártó által meghatározott kritikus jelzés alatt álló feszültség miatt. Amikor a feszültségcseppek csökkennek, az áram növekszik, ami a tápelemben lévő mag bátorságához vezet. Az ilyen probléma megoldásával lesz Feszültségstabilizátor felszerelése.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Bontás csapágyak

A következő gyakran megjelenő hiba a csapágyak lebontása. Ennek oka meghibásodás lehet több: a túlterhelés a dolgok, amikor a mosás, egyenetlen telepítése a gép a vízszintes sík mentén (ez vezet egy erős vibráció hőkezelés során), a víz befecskendezésével egy szegény olaj a csapágyak önmagukban vagy mechanizmus viselet. A probléma megoldása lesz Csak a keresztben lévő csapágyak cseréje, és a megelőzés az utasításokat követi.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Diagnosztika

Ha úgy dönt, hogy saját kezével megjavítja a mosógépet, akkor A javítás előtt pontosan meg kell értened, hogy nem működik, és hol mászni kell. Az érdekelt adatok cseréje előtt diagnosztizálni kell. Ebben az esetben a legjobb diagnózis vizuális ellenőrzés lesz. A szabad szem számára egy explicit probléma látható. BURNT Névjegyek, repedések a házon, a kapcsolatok oxidációs helyei – Mindez azt sugallja, hogy a kívánt hiba ebben a helyen van.

Atlant mosógépek vannak felszerelve Az öndiagnózis lehetősége.

Az LCD kijelzőkkel rendelkező modelleken a hibakód azonnal megjelenik, és a szegmens képernyőn található eszközökön a problémakód számkódként íródott. Az ilyen kód visszafejtéséhez a hiba táblázatot kell használnia, amely a használati utasításban van.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Szükséges eszközök és pótalkatrészek

A mosógép javításához minimális eszközkészletre van szüksége, amely szinte minden otthonban megtalálható, nevezetesen:

 • Csavarhúzó lapos és keresztreform;
 • Horn kulcsok készlete;
 • végső fejek készlete;
 • Passatia;
 • egy kalapács.

A hangszerek mellett a pótalkatrészekre szükségünk van a szükséges pótalkatrészekre. A kívánt javító készlet kiválasztásakor ne próbálja meg a minőséget megtakarítani, különben a javítás szükségessége nem fog sokáig várni. Minden cserélhető tétel beszerezhető szaküzletekben.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Szétszerelés

Javítási munkákhoz, az aggregátumokhoz való hozzáférés. Ehhez szükség van a mosógép szétszerelésére. Ha nem elég tapasztalattal rendelkezel ebben a kérdésben, hogy ne zavarja, tanácsos képeket készíteni, vagy vezetni a cselekedeteit. A jövőben ez sok időt takarít meg az összeszerelésen, és kerülni kell a helytelen kapcsolatot. Először is, hogyan kell javítani a javítási munkát, ki kell kapcsolnia a háztartási készüléket a tápegységből. Amikor a készülék le van tiltva a vízből és a tápegység hálózatból, elkezdheti szétszerelni. A folyamat diagramja úgy néz ki.

 • Először is el kell távolítania a felső fedelet. A hátoldalon 2 csavarra van rögzítve. A csavarásuk után kissé és magadra kell húzódnod, miután eltávolítottuk, eltávolítjuk.
 • Ezután távolítsa el a tálcát a mosóporhoz. Alatt a csavarok, amelyeken a bunker rögzített, ki kell csavarnia.
 • Most már tudod Távolítsa el az elülső panelt.
 • Csavarja ki a keresztirányú recondíciókat.
 • A jobb oldalon a jobb oldalon van egy vezérlőegység, amely szétszerel, Ne felejtse el leválasztani a tömlőt.
 • Most van szükséged Csavarja ki a súlyemelőt a tartály tetején lévő betonból. Ez egy hosszú csavarral van rögzítve, amely átmegy a teljes súlyemelőn keresztül.
 • Most a bunker teljesen szétszerelhető és eltávolítható a házból. Ehhez meg kell húznia az összes fúvókát, amely az önfelhasználású bilincsek segítségével van csatolva.
 • Miután eltávolította a kültéri bilincset a nyílás mandzsettára, kell kitölteni a tömítő gumit a ház belsejében.
 • Ezért lehetetlen a hátsó panel eltávolítása nélkül Távolítsa el a panelet.
 • A szétszerelés következő lépése lesz A szerelt elektromos rész – tan és hőmérséklet-érzékelő szétszerelése. Kerülje el az összeszerelési csatlakozás hibáit elhelyezve, a huzal elhelyezése vagy képeket.
 • Ezután folytathatja a motor eltávolítását a hajtószíj eltávolítása után. A motor eltávolításának folyamata nem nehéz. Csavarokkal van rögzítve, és a kábelezés egyetlen terminálban kerül összegyűjtésre, amely egyszerűen le van kapcsolva.
 • Most szükséges gyengítik a szivattyúhoz alkalmas tömlőbilincseket.
 • A lengéscsillapítók kicsavarhatók, és nem lehet csavarni, a rúd kijön a tartályból, amikor lőni.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Ha minden felesleges a testtől, akkor meg kell győződnie arról, hogy a tartályt csak a rugók rovására alapították. Most nem zavarja ezt a részletet a hajótestből. Ahhoz, hogy szétszerelje a tartályt, ki kell csavarnia az összes csavart a kerület körül, mindegyik 20.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Tipikus hibák és az őket kiküszöbölési módok

Vannak olyan esetek, amikor a mosógép nem kapcsol be. Ha a bekapcsológomb megnyomásakor semmi sem történik, akkor ellenőrizze, hogy a tápkábel be van kapcsolva a kimenetbe. Ha a dugó be van kapcsolva, és a gép egyébként nem kapcsol be, akkor tudnia kell, hogy van-e élelmiszer a kimeneten. Ha a dugó jó aljzatban engedélyezett, akkor az ilyen törés okai a következők:

 • Maga a villa hibás működése – meg kell szétszerelni és ellenőrizni a kapcsolatok állapotát;
 • Nyílt huzal – Annak érdekében, hogy tisztázzák és megszüntessük az ilyen problémát, meg kell győzni a vezetéket;
 • A kábelköteggépek hibás működése – Ehhez el kell távolítania a felső fedelet, és ellenőriznie kell a terminálok állapotát.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Lehet, hogy a kijelző világít, és a gép nem indul munkát. Ezután a hibák lehetnek a következők:

 • A módok kiválasztásának hibája;
 • Egy laza ajtó zárás, nem zárja be a zárat – szintén szükséges a tömítőgubba ellenőrzése;
 • A vizet nem szolgálják fel az autóban – Ellenőrizze, hogy a daru nincs blokkolva.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Egy másik probléma – a mosógép dobjában nem szolgálnak fel. Kezdje, ellenőrizze, hogy a takarmány-daru nyitva van-e. Ezután meg kell győződnie arról, hogy a vízellátó tömlő nem változik, és nem eltömődött. Szükség esetén el kell távolítani és mosni. A tömlő eltávolítása után nézze meg a szűrőállapotot – eldobható, ebben az esetben meg kell tisztítania:

 • szakítsa meg a vízellátó csaptelepet;
 • Húzza ki a tömlőt;
 • Távolítsa el a szűrőt a leszállási helyre;
 • Öblítse le a szűrőt és összeszerelje mindent fordított sorrendben.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

A szelep meghibásodása esetén új ki kell cserélni egy új. Ez megtörténhet. Ehhez csak 2 csavarokat kell csavarni, és eltávolítani a tömlőt. Néha a gépekben az Atlant rosszul préselt fehérnemű. A dolgokat a dobból, megérted, hogy túl nedvesek. Ez azt jelentheti A motor sikertelen volt, vagy a kapcsolatok oxidált rajta. A vezérlő áramkör tisztítása szintén ilyen hibát okozhat.

Ez megtörténik, hogy a víz nem egyesíti a tartályt. Az ilyen hibás működés oka csatorna szivattyúként vagy “szivattyú”. Lehet, hogy nem működik, előfordulhat, hogy nem jön hozzá, mert a vezérlőtábla vagy a lefolyócső meghibásodása eltömődött az üzemeltetési évek felett. A felhasználó megijesztheti, ha a gép erősen rezeg, az ugrások, ugrik, hangzik. Mindez jelzi A csapágy dob cseréjének szükségessége.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Ha bármilyen hőmérsékletet beállít, csak hideg vizet lehet. Egy ilyen probléma a Tan – nem működik, és nem melegíti a vizet. A probléma megoldása csak a fűtőelemet cserélheti az újnak. Bizonyos esetekben az ilyen meghibásodást a hőérzékelő vagy a vízmelegítőért felelős vezérlő problémái okozhatják.

Történik és áramlik az írógépben. Meg kell kezdeni, meg kell határozni azt a helyet, ahol a víz áramlik. Ez lehet a folyadékellátó tömlő por a tartályban. Ebben az esetben az áramlás felmerült, mivel a tömlő belsejében az évek során nagy por üledékeket halmoztak fel – egyszerűen helyettesíteni kell azt. Az áramlás előfordulhat, és a gép alján található a szűrővel a nyílás területén. Ez jelezheti ezt A tömítő gumi lazán vagy felrobban.

A vízszintérzékelő (sajtószolgálat) hibás működése a víz tárcsázása vagy leeresztése során látható.

Feladatjelentése a modul vezérlési szint folyadékának leállításához, elindításához vagy leeresztéséhez. Ha az érzékelő nem jelenti a víz mennyiségét a lefolyó előtt, akkor a gép nem indítható meg. Ebben az esetben szükség van az érzékelő cseréjére.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Gyakran a mosógépek tulajdonosai szembesülnek A technika eltömődött a szűrőt a víz lefolyóján. Idővel nagy mennyiségű szennyeződés felhalmozódik a lefolyóvíz szűrési részletében, és a víz egyszerűen leáll. Ez a gép teljes leállításához vezethet. A probléma megoldásának eljárása nagyon egyszerű, mindegyik megbirkózik vele. Szükséges:

 • Csavarja ki a speciális szűrőtartót a gép alján;
 • Tisztítsa meg és öblítse le a szűrőt, és állítsa vissza.

Ebben az esetben a szivattyú a szilva alatt nem fog nehézségekbe ütközni a munkában, és sokkal hosszabb ideig fog működni.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Javítási tippek

Az új alkatrészek kiválasztása a mosógép javításához, győződjön meg róla, hogy minőségük és a technológia modelljének megfelel. Az ismeretlen eredetű pótalkatrészek javításhoz vezethetnek. Az új részletek telepítése előtt ellenőrizze az ülését – Nem lehet szennyeződés és lime betétek. Ha vannak jelen, törölni kell, hogy az új tétel a lehető legközelebb illeszkedik. Ez elkerüli a szakadékot és a helytelen munkát. Óvatosan szétszerelje az írógépet anélkül, hogy éles mozdulatot okozna véletlenül a fontos részletek és a tervezési kapcsolatok károsítása nélkül.

Javítás mosógépek Atlant csináld magad

Az Atlant mosógépek javítása a videóban tovább történik.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása