Kenés a mosógéppel polcokhoz: Hogyan válasszuk ki és használhatjuk?

A csapágyak vagy tömítések cseréjekor vissza kell állítania a kenést ezeken a részletekben. Ha ez az elem hiányzik, akkor az új csapágyak nem tartanak sokáig. Sok felhasználó használja a jogorvoslatot, amely kategorikusan lehetetlen. Az ilyen intézkedések kiszámíthatatlan és nagyon induló hatásokat okozhatnak. Még javítás is lehet. Túl magas ár a gondatlanság hozzáállásának a kenés választékához, nem igaz?

Mi történik?

A lengyel anyagok piacát különböző kompozíciókkal töltjük, amelyeket nagy számú jellemző jellemez. Annak érdekében, hogy ne zavarják ezt a választékot, és válasszanak egy tisztességes kenőanyagot mosógépekhez, Meg kell dönteni a tisztességes és legmegfelelőbb lehetőségekről.

 1. Kezdjük professzionális vegyületekkel, amelyeket a mosógép gyártói gyártanak. Az ilyen cégek közé tartozik az Indesit, amely Anderol vállalati ügynökét kínálja. Ez a kenőanyag minden követelménynek megfelel, termelődik a tégelyek egy térfogata 100 ml, és eldobható fecskendőkbe, amelyek célja a két használ. Az Ambligon is indesit is készül, és a mirigyek kenésére szolgál. A kompozíció szerint a jellemzők és jellemzők nagyon hasonlítanak az előző opcióhoz.
 2. Szilikon kenőanyagok a mosógépekhez tökéletesen illeszkednek. Ezek elég vízállóak, alacsony és magas hőmérsékletnek ellenállnak, ne mossa le a porokat. A szilikon kenőanyagok eltérőek, mert a kiválasztáskor óvatosan meg kell vizsgálnia a csomagot, hogy a készítmény jellemzői megfeleljenek a szükséges követelményeknek.
 3. A titán kenőanyagok nagymértékben bizonyították magukat a mosógépek szolgáltatási területén. Az ilyen különleges víztaszító készítmények ajánlottak a nagy betöltött tömítések feldolgozásához. A kenés kiváló minőségű, tulajdonságai nem csökkentek az egész életen.

Mit lehet cserélni?

Ha nem lehet különleges vagy eredeti kenőanyag megvásárlása, Ezután meg kell keresni a méltó helyére, hogy nem fog fájni a mechanizmust, és megmenti annak jellemzőit.

 1. Grasso Szilikon alapja és kiváló vízálló jellemzői vannak. Ez az eszköz megfelel az összes követelménynek a kenőanyagok mosógépekhez.
 2. Német termék Liqui Moly Elegendő viszkozitással rendelkezik, ellenáll a hőmérséklet – 40 és +200 s ° között, és rosszul mossuk vízzel.
 3. “Litol-24” – az ásványolajok alapján létrehozott egyedi összetétel, lítium technikai szappan és antioxidáns adalékanyagok keveréke. Ehhez az eszközöket magas vízállóság jellemzi, a kémiai és a termikus hatások ellenállása.
 4. “Litin-2” – Ez egy rendkívül specializált ügynök, amelyet szélsőséges körülmények között fejlesztettek ki. Az ilyen kenőanyagot a pénzeszközök méltó cseréjévé kell elszámolni, a héjat, amely már nagy mutató.
 5. “Ciatim-201” – Egy másik rendkívül specializált zsír, amely használható mosógépek fenntartására. A “Ciatim-201” a légi közlekedésben használják. Ezt a kenőanyagot magas hőnyomtatás jellemzi, és hosszú ideig megmentheti teljesítményét.

De mit kell használni pontosan lehetetlen az autóipari kenőanyagok. Bármely kőolajalapú kenőanyag kategorikusan nem alkalmas mosógép karbantartására. Egy ilyen jóváhagyásra több oka van.

Először is, az autóipari kenőanyagok élettartama nem haladja meg a 2 évet. Ezen időszak után újra kell szétszerelni a mosógépet, és hiányozni kell a mirigyet. Másodszor, az autóipari kenőanyagok nem rendelkeznek nagy stabilitást a mosóporok expozíció előtt.

Rövid idő alatt történő mosás, a csapágyak továbbra is védtelenek maradnak, mielőtt a víznek való kitettség és rövid idő alatt meghiúsulnak.

Nem lesz felesleges, hogy más pénzeszközöket vegyék figyelembe, amelyeket a szakértők nem javasolnak mosogatógépek használata szervizelésére.

 1. A szolidol és a litol nem használható mosógép gépek karbantartásában, bár sok “kézműves” aktívan hasonló eszközöket használ. Ezeket a készítményeket bizonyos terhelésekre számítják ki, amelyek jellemzőek az autóipari berendezések használatára. A mosógépekben teljesen különböző feltételeket hoznak létre, amelyek előtt ezek az alapok erőteljesek, ezért nem alkalmasak ilyen célokra.
 2. “Ciatim-221” Néhány szakértő tanácsot ad a kenésre. Jó kép elrontja az alacsony higroszkóposságot. A vízzel való hosszú távú érintkezésből származó teljesítmény elvesztését vonja maga után. Ez a folyamat több éven át nyúlhat, de még mindig nem tudjuk ajánlani “Ciatim-221”.

Tippek a választáshoz

A mosógép kenőanyagának kiválasztása számos fontos tényezőt kell figyelembe vennie.

 1. Nedvességállóságnak kell lennie a kenőanyag jellemzőinek listájában. Ez a funkció meghatározza a kenés sebességét. Minél hosszabb ideig marad a mirigyen, annál több idő a csapágyak védelme a víz pusztító hatásaitól.
 2. A hőállóság is nagyon fontos a kenőanyag kiválasztásakor. A mosás folyamatában a víz felmelegszik, a magas hőmérsékletet a kenés érinti, amely alatt meg kell őriznie az eredeti tulajdonságait.
 3. A viszkozitásnak magasnak kell lennie, hogy az anyag ne nőjön a teljes működési időszakon.
 4. A készítmény lágysága lehetővé teszi, hogy fenntartsuk a gumi és a műanyag részek szerkezetét.

Jó kenőanyag, amely megfelel a fent leírt jellemzőknek, nem lesz olcsó. El kell fogadnod ezt, és vesszük ezt a körülményt. Vásároljon olyan anyagokat, amelyek jobban vásárolnak olyan speciális üzletekben, amelyek a háztartási készülékek alkatrészeit vagy a mosógép gépek karbantartására szolgáló szolgáltatási központokban értékesítik.

Láthatod a kenőanyagot eldobható fecskendőkben. Ez az opció potenciális vásárlásnak tekinthető, és még néhány előnye is van.

Az anyag mennyisége egy fecskendőben elegendő több alkalmazás számára, és az ilyen vásárlás ára sokkal jobban hozzáférhetőbb, mint a teljes cső.

Hogyan kenhető?

A kenési folyamat maga legfeljebb 5 percet vesz igénybe. A munka fő része a gép szétszerelése. Szétszerelés lesz majdnem teljesen, mert meg kell kapnia és szétszerelni a tartályt. Szilárdszerkezetek esetén meg kell vágnia. Ez a munka volumetrikus, összetett és hosszú távú, de minden olyan ember számára, aki a megfelelő helyről keze van a természetből.

A mirigy cseréje és a saját kezével ellátott alkatrészek kenése több szakaszból áll.

 1. A régi mirigy és a csapágyak szétszerelése után óvatosan tisztítsa meg a hubot. A régi kenőanyagok lefolyója, plakkja és maradékai nem.
 2. Alaposan kenje meg a hubot, így előkészíti az új alkatrészek telepítéséhez.
 3. A csapágyak is kenjük, különösen ha nem eredeti. Ennek a résznek a kenéséhez szükséges, hogy eltávolítsa a védőburkolatot, amely lehetővé teszi a helyet egy kenőanyaggal. A megoldatlan csapágyak esetében nyomást kell teremtenie és el kell adnia egy anyagot a résben.
 4. A mirigy kenése még mindig könnyebb. Alkalmazzon egy sima, vastag réteget egy belső gyűrűn, amely a shafttal a mirigy érintkezésének helye.
 5. Továbbra is telepíteni kell a tömszartót ugyanazon a helyen, és összegyűjti a gépet a fordított sorrendben.

A javítási munka befejezése után tesztmosást kell futtatnia – porral, de vászon nélkül. Ez eltávolítja a kenőanyag maradékát, amely a tartályba juthatna.

Arról, hogyan válasszunk egy kenőanyagot a mosógépekhez, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: