Kényelmes magasság a WC: Mi kell lennie?

A WC-szoba nem az utolsó helyet foglalja el a házban, a fogyasztó kényelmét és nyugalmát a tervezésétől függ. Az új technológiák kialakításával a WC telepítésének és rögzítésének néhány árnyalata, figyelembe véve az egyéni tényezőket (WC méret, fogyasztói preferenciák). A WC magasságának összes szabálya és megfelelő beállítása, a vízvezeték legkényelmesebb használatát hozhatja létre.

Jellemzők és fajok

Vannak telepített WC-magasság normák, amelyeket a mérnökök azonosítanak, és a snip (építési szabványok és szabályok) jeleznek – ez egy bizonyos alkotmány az építési világ számára. Eredetileg 40 cm-es magasságot telepített. Alkalmas gyermekes családok számára, és figyelembe veszi mind a felnőttek, mind a gyermekek használhatóságát. De időben, figyelembe véve a növekedést és a statisztikákat, a WC magasságának normája 43 cm volt. Ez az összes boltban megtalálható WC-k kültéri kilátásának standard mérete.

A WC általában kétféle.

 • Padló – Ez a legnépszerűbb modell egyszerű telepítéssel, WC-vel, látható hordóval. Mindez a szokásos WC a lábán a padlóhoz illeszkedik, egy csésze az eszköz alapja. Ez a modell már régóta ismert és széles körben használt lakóházakban. Figyelembe véve az ilyen típusú WC-tál magasságát, nem számít, mivel a modellek rögzített magasságúak, ami egybeesik a snipral. A fajok WC-tálak nem szabványos magassága van, egyes nagyvállalatok 50 cm magasságú toalettek termelnek, a növekedésnél a két méter feletti növekedésnél, az ilyen WC költsége sokkal magasabb, mint a szokásos.
 • Felfüggesztés A WC viszonylag közelmúltban jelent meg, eltér a szokásos szabadtéri WC-től, hogy egy hamis falhoz csatlakoztasson, az az érzés, hogy lóg a levegőben. A sokk eszközében nincs különbség. Van egy tartály és standard csővezetékcsövek és kimenet, de csak a fal mögött rejtőzik, a WC-tál kívül helyezkedik el, és a fal a falból néz ki.

A felfüggesztett WC-nek számos előnye van.

 • Tiszta padló. A felfüggesztési modell lehetővé teszi, hogy könnyen tisztítsa meg a WC-szobát, csak a MOP-t használhatja, és manuálisan nem teszi lehetővé a komplex résidőkhez, a padló nagyon egyszerű.
 • Tervezés. A tervezés stílusosnak és modernnek tűnik, szabad helyérzetet ad, és kényelmet ad a szobába.
 • Csend, ha a vizet a leeresztő tartályba helyezi, ahogy a falban van.
 • Nagy magánházak és közintézmények (irodaépületek, szórakoztató komplexumok és nagy bevásárlóközpontok).

Nincsenek különbségek az összes többi különbségben, mert a tartály fenntartása, a munkájának mechanizmusa, az összes csatolt kommunikáció megegyezik a kültéri modellekkel.

A felfüggesztett modelleknek van néhány hátránya.

 • Ár. A költségek nemcsak a WC-vel magasak, hanem drágább telepítés, gipszkarton fal-shirma, crepe mechanizmus, szerszámok és anyagok.
 • Épület telepítése. Ha a padlólap csak két csavarra van csatlakoztatva, akkor a szuszpenzió felszerelése során keményen kell működnie, a magasságot a gipszkarton fal és a telepítés, amely megtartja az egész designt.
 • Nem ajánlott lakóházak számára. Az a tény, hogy a többszintes házak csövek és vízvezetékek gyakran sikertelenek és romlanak, kommunikálnak és a felfüggesztett WC-ben, például a víz blokkolásához, problémás lesznek.

A felfüggesztett WC-ket a következő fajták képviselik:

 • Konzol típusa – standard, szuszpendált négyzetes formák;
 • A WC kompakt a legnépszerűbb modell, annak ellenére, hogy a gondozás nehézsége van, van egy láb, amely a padlón nyugszik (nem a padlóhoz);
 • Szögletes WC – megoldás a nem szabványos fali helyszínen.

Méretek és berendezések

Annak ellenére, hogy a felfüggesztett típusú kialakítás esélyének érzése ellenáll, a tiszta számítások, méretek és konfiguráció miatt ellenállhat 400 kg tömegnek.

A szabványos modellek méretei a következők:

 • 35 cm és 40 cm magasság között;
 • 35,5 cm és 37 cm között szélességben.

A szabadtéri WC-tálak azonos méretűek. A szögletes és tömörített WC-tálak méretei kissé kevesebbek.

Ami a WC-tálat illeti, a következő kategóriákra oszthatók:

 • Kis hossza 54 cm, kiváló lehetőség a kis szobák számára;
 • Átlagos – 54-60 cm hosszú, standard méretek;
 • Hosszú hossza elérheti a 70 cm-t, az ilyen tálakat nagy embereknek vagy fogyatékkal élő ügyfeleknek hozhatják létre.

Minden támogatás fém keretből származik – telepítés. Fel van szerelve rudakkal, amelyek felelősek a magasság növekedéséért vagy csökkenéséért. A telepítés konfigurációjú csapokkal, vannak lyukak a menetes csavarokhoz. A fém keret tetején egy kis méretű leeresztő tartály van felszerelve. A tartályban vannak oldalsó lyukak a vízellátáshoz való csatlakozáshoz. A tartályban a legismertebb úszók, a leeresztő vezérlő, a gomb kikapcsolása vagy a víz bekapcsolásához.

Az első kiadás felfüggesztési modelljei nagyon magas áron különböztek, De egy olyan népszerűséggel kezdték el a hazai vállalatokat előállítani, ami miatt az ár elfogadhatóvá vált. Sok modern modellben a falról felfedező leeresztő gomb lehetővé teszi a belső mechanizmusok elérését, és szükség esetén blokkolja a vizet.

Hogyan válasszunk vízvezetéket?

Ha a cél egy gyors telepítés egy szabványos WC, akkor leszek a padló WC-k választása, ahol nem kell sok időt tölteni a mérésekre, a munkaerő-intenzív és hosszú telepítési munkára. Ezeknek a modelleknek az ára sokkal alacsonyabb, mint a nem felfüggesztve.

De ha a cél a modern design megoldások kiviteli alakja, akkor a felfüggesztett modellek kiváló választás lesznek.

Az ilyen típusú WC-k telepítésekor sok árnyalatokat kell figyelembe vennie, például a WC-fúvókának, mert a különbség 2-3 cm-ben, amelyet a fúvóka adhat, általában a modell kényelméhez vezet.

Szabványok és telepítés

Ha úgy döntött, hogy létrehoz egy hamis WC-t, akkor meg kell tudnod a helyes sorrendet, és kövesse őket. A padló WC-k megkönnyebbülnek, mert a magasságuk már megfelel a szabványnak. A telepítés során csak egy NUANCE-t kell figyelembe venni: A WC felszerelése a falazat után vagy előtt történik.

A második lehetőséggel figyelembe kell venni a padló elhelyezése után megjelenő különbséget, ezért ki kell számolnia a telepített padló méretét, és szükség esetén növelni kell az állvány használatához szükséges magasság növelését.

A padló WC telepítése során kövesse az akció elsőbbségét.

 • A megfelelő kialakítás kiválasztása.
 • Építsen leeresztő tartályt, tanulmányozza a gyártó utasítását és csöveket a vízellátáshoz.
 • A telepítéshez kiválasztott hely előkészítése. Ehhez meg kell tisztítania a szennyvíztartót, helyezzen be egy adaptert (fúvóka). Ezt a vízvezeték-kenőanyag és a pecsét segítségével kell kennie, amely védi a kellemetlen szagokat. Meg kell fednie a vizet, és törölje le a padlóburkolatot.
 • A szennyvízhez kell csatlakoztatnia, és jelölje meg a kötőelemeket. A szilvára való felszerelés előtti hullámosságot tömítőanyaggal kell kezelni. A WC-nek a falak vagy más tárgyak között kell lennie. Meg kell helyettesíteni a WC a helyet, ahol meg kell telepíteni, és készítse el a jelölést a tövénél (vázlat kontúr a kényelem alkalmazása tömítőanyag).

 • Rögzítőelemek telepítése és szilikonszalag alkalmazása. Szükség esetén tegye az acél tömítőcsavarokat.
 • A WC-készülék telepítése után minden csövet csatlakoztatnia kell, és ellenőriznie kell a lefolyót.
 • Készítsen egy tartályt.
 • Szükséges összegyűjteni és rögzíteni az előlapot a WC-hez, hogy kezelje az ízületeket tömítőanyaggal.
 • Az egész szerkezet telepítése után ellenőrizni kell, hogy minden szorosan van-e, hogy vannak-e szivárgások, ha kinyilatkoznak, hogy újra hermetikus eszközöket kezeljenek.

A felfüggesztett WC felszerelése hasonló a kültéri modell telepítéséhez, kivéve a szerelvényeket és berendezéseket, amelyek összetettséget adnak hozzá.

 • Ki kell választania egy telepítendő helyet. Ha van egy rést a WC-ben a WC-ben, az összes vízvezetékkel a vízellátáshoz és kimenethez, akkor telepítse a felfüggesztési WC-t, de ha nincs ilyen lehetőség, akkor egy gipszkarton dobozt, amely elveszi a szobát a szoba 10-15 cm.
 • Először is telepíteni kell a telepítés telepítését. Kötőelemekkel van ellátva: kettő alatt, a bázison és két fent, csak a tartály felett. A telepítés telepítésekor gondosan ellenőrizni kell a szintet. Igazítás Érdemes előállítani egy speciális eszközt a repedések elkerülése érdekében, a kialakításnak szorosan illeszkedik a gipszkarton falához, különben a szivárgások megjelenhetnek.
 • Miután felszerelte a telepítést és ellenőrzi az egyenletességen (mivel nehéz megjavítani valamit), egy tartály van telepítve, amelyre különleges hely van. A következő partíció folyik, és a doboz maga is az összes csövek csatlakozására néz.

 • A legnehezebb folyamatot a WC magasságával határozzák meg. A standard magasság 43 cm, ha a gyerekek WC-je van telepítve, a WC-t lefedhetjük, ha a magas embereknél, majd a fentieknél. Minden árnyalatot figyelembe kell venni: Magasságkülönbség WC-fúvókával és anélkül, hogy a padlóburkolat különbsége, ha a WC felszerelését a padló telepítése előtt végezzük. Mindezen árnyalatok miatt növelnie kell vagy csökkentenie kell a WC szintjét.
 • A WC-t. A telepítéshez két erőteljes csavarra van csatlakoztatva.
 • Az utolsó lépés a leeresztőgomb telepítése és a telepített tervezés ellenőrzése.

Tippek és ajánlások

A telepítési folyamatok nehézsége nem hosszú munka, hanem az árnyalatokban, anélkül, hogy figyelembe veszi volna, hogy a WC hamar sikertelen lesz.

Érdemes figyelmet fordítani a szakemberek következő ajánlásaira:

 • A WC-vel való felszerelése jobb a lehető legközelebb a csatornaáramláshoz;
 • A leeresztő gomb 1 méter magasságban van felszerelve;
 • A padló és a lefolyócső közötti távolságnak 22-23 cm;
 • Minden jelölésnek pontosnak kell lennie, tegye őket legjobb zsírt és látható legyen, többször mérve;
 • Mielőtt a gipszkarton doboz végül zárt és bélés, meg kell vizsgálni az egész rendszert a szivárgás és a szagok, különben már nem tudnak átjutni;
 • A fém keret szerelvény kell egyeznie a horizontális és vertikális szinten, ha szükséges, meg kell növelni vagy csökkenteni a dőlés segítségével egy ilyen készüléket építési szinten;
 • A kerámia felületen lévő anyák meghúzásakor figyelni kell arra, hogy ne karcolja meg a felületet.

  Így megfigyelve egy bizonyos cselekvési sorrendet és néhány árnyalat ismerete, a felfüggesztés vagy a padló WC felszerelése nem lesz nehéz dolgozni, és a megfelelő magasság kiválasztása kényelmet ad.

  Lásd alább.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: