Keskeny mosógépek szárítási funkcióval: Jellemzők, típusok és kiválasztás

A beépített szárítóval ellátott mosógépek lehetővé teszik, hogy a mosás után azonnal ruhát és ágyneműt használjunk. Sajnos az ilyen eszközök méretei általában meghaladják a klasszikus típusú berendezések ismeretét. Ezért érdemes figyelembe venni a szűk mosógépek jellemzőit és fő típusait, amelyek szárítási funkcióval, valamint hallgatják a választott szakemberek tanácsát.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A mosó- és szárítógép a klasszikus mosógép változata, amely további barnítás és segédrendszerek telepítésével lehetővé teszi, hogy a fehérneműt és a ruhát mosás után lehessen szárítani. Az első ilyen modellt a Bendix Home Appliances 1953-ban szabadította fel. De azokban az években a technológia lehetősége nem engedte meg a jó minőségű mosás és szárítás, valamint az ilyen eszköz megfelelő megbízhatóságát, így sok éven át elfelejtették.

Csak az elmúlt években, a Combo Cars elkezdett megjelenni az ilyen vezető gyártók választékában a mosáshoz, mint Elektrolux, Siemens, Samsung, Indesit, Daewoo, Ariston és LG. A szárítóval rendelkező készülékek még nem lehetnek komoly verseny a klasszikus lehetőségekkel, de már egyre népszerűvé válnak az orosz piacon.

A technika néhány modern modellje kombinálja a mosást és a szárítást gőzkezeléssel, amely lehetővé teszi, hogy teljes körű ruházati ciklust végezzen.

A technológia fő előnyei lehetnek:

 • mentő hely a lakásban, mert egy ilyen eszköz helyettesíti a szokásos mosógépet és a szárítót;
 • Időt takarít meg – nem kell a mosó- és szárítógépek közötti ruhát áthelyezni, csak töltse le az összes dolgot a dobban, és válassza ki a kívánt módot;
 • A lakásban lévő nedvesség szintjének csökkentése az ágynemű elhagyása miatt, amely pozitív hatással van a mikroklímára és a háztartások egészségére;
 • Modern technikai megoldások.

  Ezeknek a termékeknek a fő hátrányai:

  • A kombinált opció 25-40% -kal drágább lesz, mint a hasonló tulajdonságokkal rendelkező szokásos mosógép;
  • A vászon és a ruházat magas színvonalú szárítása 2-szer nagyobb mennyiségű dobot igényel, mint a mosás, ennek eredményeként a kombinált mód használatakor 2-szer kevesebbet kell betöltenie a készülékbe, mint a normál mosásnál;
  • magasabb a klasszikus eszközökhöz képest, az energiafogyasztás;
  • A dolgok sorrendjének rendezése a szárítási mód megfelelő kiválasztásához;
  • A helytelen műveletet növekvő kopási sebességgel telítjük;
  • a használt technikai megoldások összetettsége és újdonsága miatt a kudarcok magas aránya;
  • A komplexitás (és a magas költség) javítás és az alkatrészek keresése.

  Keskeny mosógépek szárítási funkcióval, akár 50 cm mélységű modell.

   A lényeges előnye kombinált keskeny elrendezés készülékek előtt több nagy méretű lehetőségek – ezek tömörség, amely lehetővé teszi, hogy mentse egy helyet a lakásban. Az ilyen technológia fő mínusz egy kisebb letöltési mennyiség, mint a hasonló jellemzőkkel rendelkező tágabb modellekhez képest. A legtöbb keskeny modell kapacitása a dob 8 kg-ig, amikor mosás és legfeljebb 4 kg szárításra kerül.

   Fajták

   Osztályozza a kombinált eszközöket mind a tervezésükben, mind a munkájuk mechanizmusában.

   Az építés típusa szerint

   Jelenleg két lehetőség van a mosó- és szárítógépek tervezési verzióira.

   • Vízszintes terheléssel – ilyen eszközökben a dobban lévő ruhadarabok a termék végén található ajtón keresztül fordulnak elő.
   • Függőleges terheléssel – ritka fajta, amelyben a terhelést a felső fedélen végezzük. Kis méretűek, nagy kényelem a működésnek, a magasabb költségnek és az elhelyezésnek az integrált berendezések számára. A függőleges terhelésű verziók messze vannak a mosógépek egyik vezető gyártójától.

   A munka elvének megfelelően

   A szárítási módszerrel számos fő kategóriája megkülönböztethető.

   • Szellőzés – Munka a forró levegő fújásának elvén szárított fehérnemű révén. Nedves levegő ezután szállított vagy közvetlenül a helyiségben, ahol a kocsi áll (ez a megoldás volt jellemző a korai modellek), illetve a lakás szellőztető rendszer (amelyet a modernebb változat).

   • Kondenzáció – forró levegőt szolgálnak fel az ilyen eszközökben a dobban, ami kiszárad, és elnyeli a nedvességet. Ezután a nedves levegő egy külön vízhűtéses vagy beltéri levegőbe kerül, amelyben a kondenzációt a nedvességtől összegyűjtjük. Az ilyen típusú legegyszerűbb modellek megkövetelik, hogy a felhalmozott kondenzátum felhasználói kézbesítése, és a modern termékek a szennyvízhez csatlakoztatott leeresztő tömlővel vannak felszerelve. A vízhűtéses eszközök megkülönböztetik a megnövekedett vízfogyasztás.

   • A hőszivattyú alapján – a kondenzációs gép változása, amelyben a hőszivattyú telepítve van. Ez az eszköz egy további hűtőáramkör, amely a nedves levegőben lévő hőt választja ki, a kondenzáció felgyorsítása, majd a hőellátás, amikor a levegő ellátása a dobnak. Az ilyen gépeket nagy energiahatékonyság jellemzi.

    Dimenziók

    A legmodernebb kombinált autók szélessége 60 cm. Standard magasság az ilyen berendezésekhez – 85 cm. A szárítással keskeny mosógépek mélysége 40 cm lehet (az ilyen opciók terhelésének mennyisége legfeljebb 6 kg-os mosás és legfeljebb 4 kg szárítás esetén), 45 cm (7 kg-os mosás, 4 kg-os szárítás) és 50 cm (maximum 8 kg-os mosás, 4 kg szárítás).

    A legjobb modellek áttekintése

    Döntse el a megfelelő modell kiválasztását, hogy segítsen a legjobb mosó- és szárítógépek minősítésében.

    • Samsung WD806U2gawq – A legjobb Combo modell helye jogosan elfoglalja a híres dél-koreai aggodalom technikáját. Fő paraméterek – mélység 45 cm, töltet legfeljebb 8 kg mosási és 5 kg-ig, amikor a szárítás, nagy a választék a speciális programok a különböző típusú szövetek (gyapjú, pamut, műszálas, kényes fajta szövet), digitális kijelző, elektronikus ellenőrzés, energiafogyasztás osztály – in.

    Az egyedi funkciókból Érdemes megjegyezni az Eco Bubble technológiát, amely a víz és a levegő por és levegő keverésével a mosás előtt jelentősen növeli a mosási hatékonyságot, és védi a dolgokat a kopásból. Ennek a technológiának alkalmazása csökkenti a vízfűtési hőmérsékletet. Ezenkívül egy ilyen mosás után a port teljesen ki kell mosni a szövetből, amikor öblítse le.

    • Candy GVW 264DC – A második hely a közömbös márkához ment, amely képes volt elérni az ár és a minőség szinte tökéletes kombinációját. 44 cm mélységgel Ez a gép lehetővé teszi, hogy 6 kg-ot vagy száraz 4 kg ruhát mossuk. Az elektronikus vezérlés lehetővé teszi, hogy adja meg a paramétereket kézzel, vagy kiválaszthatja a rendelkezésre álló programok (van is egy mód kényes szövet fajok). Ennek a modellnek a fő jellemzője az A. energiafogyasztási osztály, amely a technikai megoldások nagy hatékonyságát jelzi. Egy másik előny egy eltávolítható felső fedél, amely lehetővé teszi, hogy könnyen használhatja a gépet beépítettként.

    • LG F-12U2HDM1N – 47 cm-es mélységgel rendelkezik, 7 kg-os terhelés, amikor mosás közben és 4 kg szárításkor. Mind a 14 mosási programok és 6 szárítási mód lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen dolgot használjon. Ami az alacsony zajszintet és a címkét különbözik a technológiával, amely lehetővé teszi a gép vezérlését egy okostelefonról speciális alkalmazással. Energiafogyasztás osztály – in.

    • INDESIT WDS 1040 TXR – 42 cm mélységű modell, amely lehetővé teszi, hogy 5 kg-ot mosson vagy 2,5 kg-os dolgot. Az elektronikus vezérlés lehetővé teszi, hogy kiválassza a 14 program közül az egyiket, beleértve a gyapjú és kényes típusú szövetek speciális módjait. A fő hátrány az alacsony energiafogyasztás alacsony csoportja -, amely a fogyasztott villamos energia mennyiségének analógjait jelzi.

    Tippek a választáshoz

    Figyelembe véve a különböző lehetőségeket, érdemes figyelembe venni a kombinált autók fontos paramétereit.

    • Tervezés – bármilyen más jellemzőkkel, preferenciát kell megadni a hőszivattyúval ellátott modelleknek, mivel a legmagasabb energiahatékonyságban különböznek egymástól.

    • Gabarits – Fontos megérteni előre, ahol pontosan egy eszközt küldesz, és mi legyen a maximális dimenziók.

    • Kapacitás – Maximális terhelés mosáskor, és különösen, ha a szárításnak elegendőnek kell lennie a család igényeihez.

    • Módok – Fontos, hogy a készülék speciális módja van a különböző típusú szövetekhez. És a különböző szárítási módokkal rendelkező modellek számára előnyös.

    • Technológia – Érdemes gondosan tanulmányozni a különböző modellek jellemzőit, előnyben részesítik azokat, amelyek innovatív mosási technológiákat használnak. Fontolja meg a szárítás eladásának jellemzőit, és válassza ki azokat a modelleket, amelyek nemcsak időzítővel, hanem a páratartalom szabályozó rendszerének jelzései szerint is leállíthatják a fehérneműt.

     • A Barabana perforációja – Minél kisebb a levegősejtek mérete, a hatékonyabb szárítás.

     A következő videók keskeny mosógépet tartalmaznak, az ABWD186C7 MIDEA MIDEA-val.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: