Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

Napjainkban a zuhanykabinok nagyon népszerű fürdőszobai megoldás. Valaki meg akarja menteni a helyet a fürdőszobában, valaki egyszerűen úgy véli, hogy a zuhanykabát kényelmes, és valaki meg akarja menteni a vizet a növekvő forró vízárak összefüggésében. Mindenesetre a zuhanykabinok és a kabinok meglehetősen népszerűek, bár nem meghatározott hiányosságokat nem lehet megfosztani. A kabin tömítésének kérdéséről van szó.

Sajátosságok

Miután a kabinot egy kis fürdőszobában rögzítették, még mindig van egy hely egyfajta bútor, mosógép és így tovább. És a zuhanykabin tömítése a nedvesség és a többletének védelmének legfontosabb eleme, és ennek eredményeként a hely helye. A probléma élessége ebben az esetben annak a ténynek köszönhető, hogy a kabin az előregyártott építés. Nevezetesen az alkatrészek nedvességei közötti hézagok révén a nedvesség kiesik és növeli a páratartalmat.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

Ezenkívül a gombák kialakulásának és szélsőséges gyors elterjedésének oka lesz a fürdőszobában, majd a lakásban lévő más rosszindulatú mikroorganizmusok oka. A levegőbe dobott vitái az allergiák, a légutak, a tüdő és így tovább. Ezenkívül a nedvesség vonzza a különböző lényeket: csótányok, patkányok, rovarok, nedvesség és hasonlók, amelyek veszélyes fertőző betegségek hordozói. Ezért javasoljuk, hogy a zuhanyzáró és vízszigetelésének telepítése után legyen szükség.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Ha beszélünk a leggyakoribb szivárgás helyéről, akkor a leggyakrabban a dokkoló varratok. Ez a leggyengébb hely a zuhanyzóban. Egy másik ok lehet a kabin kialakítása. Számos modellben kis küszöbértékeket telepítenek, amelyeken keresztül a víz elemi. A víz palackozásának másik oka lehet a leeresztő mechanizmus vagy az elemek csatlakoztatása. Ebben az esetben a vizet egyszerűen felhalmozódnak a zuhany alatt. Általános szabályként elég vagy a rögzítőelemek, vagy cserélje ki magát a rendszert. A zuhany zuhanyzójának egy másik meglehetősen gyakori oka a zuhanyzó raklapja.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

A tömítőanyagok típusai

A tömítés folyamatát a tömítőanyag nevű speciális eszközök alkalmazásával végezzük. Ezek nagy sűrűségű lépéseként állítják elő, amelyet a varratokra alkalmaznak a különböző felületek ízületeinek helyén. A megadott anyag ragasztóanyaggal rendelkező polimerekből áll. Amikor megszáradnak, egyszerűen kitöltik a helyet és ragasztják a felületeket.

A mai napig kétféle tömítőanyagot használhat:

 • szilikon alapján;
 • akril.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

Az utóbbi szinte lehetetlen használni a fürdőszobában és zuhany sapkák, mert ezeken a helyeken van egy magas páratartalom. És akril a cselekvése alatt, csak elkezdi bomlani, a szárítás folyamatában egyszerűen repedés és lassan megsemmisült. Ezért az akril pasztákban különböző típusú anyagokat adnak hozzá, amelyek ellenállnak a vízben. De még ennek ellenére is az akril nem különbözik ilyen tartósságban, mint a szilikon.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

A szilikon a legjobb megoldásnak számít, amely két okból a piacon van: Nyugodtan reagál a víz hatásaira, és megbízhatóan átfedi az összes lyukat és lyukat. Ezért a legtöbb mester úgy véli, hogy jobb, ha a leírt esetben a szilikon tömítőanyagot alkalmazzuk. De meg kell tudnia választani. Az ilyen készítmény fő célja, hogy megbízható akadályt hozzon létre a nedvesség behatolásának megelőzésére. Figyelembe véve, hogy a behatolás következményei komoly költségekre önthetnek, jobb, ha a kezdetektől fogva nem mentheti a tömítőanyagokat. Az a tény, hogy az ilyen típusú alacsony minőségű kompozíciók gyorsan elveszíthetik a vízszigetelő tulajdonságaikat, és egy idő után meg kell tennie.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

Annak megállapításához, hogy a tömítőanyag magas színvonalú-e a vásárlási és a későbbi felhasználás pillanatáig, meg kell ismernie a címkén megadott összetételt. A zuhanykabin legjobbja lesz az opció, amely a hidrofób típusú töltőanyag legalább 45% -át, a szilikon alapú gumi, lágyítószer 45% -át, valamint különféle adalékanyagokat tartalmaz: tixotrópiák, katalizátor és fungicidek. A legjobb, ha a jól ismert gyártókból származó tömítőanyagok kiválasztása, amelyek termékei már kimutatták kiváló minőségüket a varratok és az ilyen helyek tömítése során.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

A legnépszerűbb ma olyan márkák speciális tömítőei, mint a Somafix, a Stern vagy az Antia. A meglehetősen univerzális megoldás egy átlátszó akvárium-szilikon használata is használható, amely nem csak falakkal vagy csempékkel való összekötésekhez használható, hanem a vízvezeték-csatlakozások tömítésére is.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Hogyan kell lezárni?

Annak érdekében, hogy a lezárási folyamat saját kezével legyen, szükség van olyan speciális berendezésekre, amelyek leggyakrabban tömítőanyaggal vannak ellátva. Az úgynevezett pisztolyról beszélünk, amelyben egy tömítő kapszulát helyeznek be, és az erőt a zsűriből a dugattyú speciális kialakításával továbbítják. Ez lehetővé teszi egy hermetikus tömeg alkalmazását egy sima réteghez anélkül, hogy megszakadna az egész csikk mentén. De mielőtt ez, meg kell zsírtalanítani a felületet teljesen és nagyon óvatosan tisztítsa meg a szennyeződéstől és a szálló részecskéket, biztosítva a megbízható kapcsolat szilikon a széleit a sovány felület. Ez nem lesz felesleges és a gombaellenes kompozíció, hogy kizárjon egyfajta gomba vagy penészképződés.

Különbségek tömítő zuhanykabin

A következő tényezők befolyásolják a fagy sebességét:

 • Az alkalmazott tömítőanyag vastagsága;
 • hőfok;
 • A nedvesség szintje, ahol a munkát tartják.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

Tekintettel az utolsó két tényezőre, ne használja a fürdőszobát egy ideig, hogy ne növelje a páratartalmat és a hőmérsékletet, mielőtt elvégezné. Ha lehetséges a szükséges terület varrása, szakemberek nem javasolják a zuhany használatát egy ideig. Amint azt jeleztük, a szilikon alapú tömítőanyag tökéletes megoldás az ízületek védelmére a zuhany felszerelése során. Könnyebb kezelni vele, mint akril tömítőanyag, és tulajdonságai jobbak lesznek. Igen, és a megfizethető ár azt jelzi, hogy jobb választani ezt a típusú tömítőanyagot.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Ha közvetlenül a tömítési folyamathoz mozog, akkor a szilikon zuhanykabinoknak a szerelés alatt kell lenniük (minden csatlakozás), vagy a telepítés vége után (a képződött összes ízület). Szükséges gondosan alkalmazni a tömítőanyagot olyan helyekre, amelyek már tömörített zsinórokkal vagy gumírozott csíkokkal vannak tömörítve. Az ízületek feldolgozása olyan módon szükséges, hogy azok a helyek, ahol a részek a csavarok kialakításához vagy csavarokkal vannak ellátva, a tömítőszalagok külső részéből származnak.

A gyártó által terv utasításokkal kell lezárni, amelyben az egész folyamatot egyértelműen leírják a szakaszokban. És minden egyes csatlakozáson és ízületeken minden egyes szakaszban szükség van szilikon alkalmazására.

Különbségek tömítő zuhanykabin

A varratok feldolgozása maximálisan és nagyon óvatosan kell lennie. Az anyag nem eshet a zuhanyzó doboz, fürdő vagy raklap belső darabjaira. Minden sarokhoz kis mennyiségű tömítőanyag lesz. Ha nincs meghatározva, hogy szépen susceptizálódhat, akkor néhány helyen, és különösen azok, amelyek közel vannak a tömítőtartó vonala közelében, festés scotch. Ez megvédi őket véletlen tömítőanyagból.

Amikor az összes munka teljesen befejeződött, a skót könnyen eltávolítható. Ha hirtelen úgy véletlenül festett néhány védetlen helyet, akkor a friss összetétel eltávolítható egy darab szövetvel. Amikor a tömítőanyag szárítja, szinte lehetetlen lesz eltávolítani a felületi károk nélkül.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

Amikor az összes ízületek belsejében a zuhanyfülke kezeljük szilikon vagy más tömítő, és a tervezés teljesen összeállított és rögzített összes kötőelemek, szükséges, hogy végezzen általános vizsgálat a zuhany kabin kívülről. Rendkívül óvatosan vizsgálja meg, hogy kívülről túlzott tömítőanyagok léteznek. Ha ilyen felesleget találnak, gondosan törölni kell egy ruhával vagy egy ruhával.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Különbségek tömítő zuhanykabin

Ezután tömítő időt kell adnia a szárazra. Általános szabályként a szárítás kifejezését a cső jelzi. Ha teljesen megszárad, akkor ellenőriznie kell a design a feszességet. Ehhez elég ahhoz, hogy megakadályozzuk a lefolyót és tárcsázza a vizet a raklapba vagy a padlóra egy bizonyos szintre, amely után. A vízkészlet során meg lehet érteni, hogy megértsük vagy áramlik a zuhanyzót a legfontosabb helyeken. Ha ilyen áramlást találnak, akkor szükség lesz rá, hogy helyettesítsük, szükséges lesz az egész alkalmazott tömítőanyagot az újnak. Pontosan a szivárgás helyszíne, hogy értelmetlen lesz, mivel ez nem lesz egyetlen láncos tömeg. Ez a döntés ideiglenes. De előbb-utóbb ebben a helyen ismét áramlik.

Különbségek tömítő zuhanykabin

Tippek

Azt kell mondani, hogy ha a zuhanykabin nincs raklapja, akkor hermetikusnak nevezhető, hogy magas színvonalú habarcsot kell használni a csempék között található varratokhoz. Az a tény, hogy elnyelik az összes vizet. A csempe víztaszító tulajdonságokkal és varratokkal rendelkezik – nem. Emiatt a habarcsot úgy kezeljék, hogy ellenállhassanak a víz hatásának, valamint sztrájkja, hogy az esedékes. Igen, és a keverék feldolgozása megszünteti a gombák megjelenését.

A fent leírt intézkedések teljes skáláját a komplexumban kell elvégezni. Ez a legjobb módja a kívánt eredmény elérésének. Ha engedélyezi az ideiglenes hiányosságokat ebben a folyamatban, az eredmény sikere jelentősen csökken. Ezért nem kellene veszélyeztetnie a szomszédok biztonságát, akik az alábbiakban élnek.

Különbségek tömítő zuhanykabin

   Ne takarítsa meg a tömítőanyagokat, és vegye fel a kétes minőségű anyagokat. Általában az ilyen tömítőanyagok élettartama lényegesen alacsonyabb, és védő tulajdonságai gyengébbek. Ha korábban alacsony minőségű tömítőanyag volt, akkor a legjobb lesz, ha egy új. Ne próbáljon meg kis összeget menteni, mivel ha a problémák száma csak növekedni fog, és szükség lesz arra, hogy jelentősen fizessen többet.

   Csak a zuhanykabin tömítését. De erre jól kell tudnia az eljárást. És szükség van egyértelműen az egyes szakaszok jellemzőit. Szigorúan ragaszkodni kell a technológia számára, ismerje meg a zuhanyzó összes funkcióját.

   Különbségek tömítő zuhanykabin

   Különbségek tömítő zuhanykabin

   A zuhanyzófülke lezárásának finomságaiban lásd a következő videót.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása