Mi legyen a WC mérete?

  Gyakran, amikor egy lakást vásárol vagy egy új otthon építése, a tulajdonosok szinte nem figyelnek a mellékhelyiség méretére. Ez egy hiba – egy személy tölti nagy időt ebben a szobában, még akkor is, ha észrevétlen. Sokan megpróbálják növelni más szobákat a fürdőszobában. Ez is rossz – a helyiség területének elegendőnek kell lennie a belső tér összes elemének helyére.

  Elfogadott normák

  Egy kísérletben, hogy megmentse a helyet a mellékhelyiség rovására, sokan túlságosan szeretik ezt, és nem észrevették, hogy a WC-terület a kritikus minimumba hozott. Mindenkinek tudnia kell, hogy általában elfogadott minimális WC-méretek vannak, amelyeket a Gtostas és a csúszkák szabályoznak.

  Az alsó részek által szabályozott mellékhelyiségek fő paraméterei:

  • Szélesség – több mint 0.8 m, hossza – 1-től.2 m, mennyezet magassága – 250 cm-ről;
  • A tetőtérben lévő WC helyszínén a WC-vel a ferde felületre való távolságnak legalább 105 cm-re kell lennie;

  • A WC-vel csak nyitott ajtók, az ajtók belsejében történő felszerelése szigorúan tilos;
  • A WC-ről való kilépést fel kell szerelni, hogy belépjen a folyosóra, és ne a lakóövezetben vagy a konyhában;
  • A folyosó magassága a WC-k elhagyásakor legalább 210 cm-nek kell lennie.

  A vízvezeték telepítése az alján is szabályozott.

  Ha a WC mellett a mosdóban van telepítve bidé, mosdó vagy zuhany, akkor tudnia kell és követnie kell a következő szabványokat:

  • Mielőtt a zuhanyzó vagy a fürdőszoba több mint 70 cm-nél több helyen kell lennie;
  • A bidét a WC-ről körülbelül negyedéróra kell helyezni;
  • A bal oldali és jobb oldali WC-tálból legalább 25 cm távolságnak kell lennie;
  • Mielőtt a WC-nek több mint 60 cm szabad helynek kell lennie;
  • A mosogató előtt a szabad helynek legalább 70 cm-nek kell lennie.

  Igazi tervezés

  A többszintes házakban lévő mellékhelyiségek mérete mindig a csúszkák diktálták. Mivel a főbb szabványok nem változott évtizedekig, a WC-szobák mérete nem különbözik sokkal.

  A régi minta háza

  Sok régi minta apartmanokban a mellékhelyiségek minden tekintetben minimális méretűek. Azonban nem akadályozza meg a kényelmes szobát ebből a szobából szabad helyen.

  Ehhez kövesse a szabályokat:

  • Készítsen egy tervet a szobából. WC-t és más vízvezeték-eszközöket, meg kell érteni, hogy van-e elég szabad hely.
  • Rendezze a füleket a falon. Ez több centiméter szélesebb körű, és itt elrejtheti a csöveket, vagy megszervezheti a polcokat a kívánt apriákhoz.
  • Vélemény kiválasztása, ne feledje, hogy egy hatalmas modell a “Khruscsov” csak ott lesz hely. Minden elemnek mérsékelten kicsinek kell lennie.

  Új épületek

  A modern panel házakban a lakkok több dimenzióval rendelkeznek, mint a minimális jelek. A kis apartmanokban a WC mérete 4 kV-ot tesz fel. m, közepes méretben – akár 6 kV-ig. M. Az Elite Apartmentsben a WC-nek legfeljebb 9 négyzetméter területe lehet. m – Lehetővé teszi, hogy a területet teljes kényelemmel szerelje fel.

  Az új épületekben is figyelembe veszi a kirándulások utolsó követelményeit, amelyek nem találkoznak a “Hrushchev” -ben. A modern odnushki-ban, amikor terveznek, egy közös fürdőszobával van ellátva – WC, mosdó és fürdő. 2 vagy 3 szobás apartmanok, külön fürdőszoba készült – WC-szoba külön a fürdőszobától. Két közös fürdőszobát kell tervezni négy hálószobás apartmanokban. Ezek a szabványok jönnek létre, hogy biztosítsák a lakosok kényelmét és jólétét.

  Egyéni konstrukció

  A nagy magánház vagy az ország kis szobájának építése során figyelembe kell venni a WC jelenlétét. Méreteinek meg kell felelniük az Snidamnak, az elhelyezési szabályoknak is teljes mértékben teljesülnek. Semmi sem akadályozza meg a helyet a térben a lépcsőn, ha a magasság lehetővé teszi és elhagyja a szobát a folyosóra.

  A nyári házhoz nem szükséges WC hozzáférést biztosítani a csatornába. Az Orosz Föderáció alján elég ahhoz, hogy száraz létrát vagy tambour átjáró legyen.

  Az optimális lehetőség kiszámítása?

  Sok esetben szinte lehetetlen megváltoztatni a WC-szoba méretét: vannak olyan emberek, akik ilyen műveletet akarnak végrehajtani a lakásban, és a falréteg nem éri meg. Ez a kérdés általában akkor fordul elő, amikor egy házat a karcolásból és egy jövőbeli házterv létrehozásakor.

  Természetesen a terület kiszámításakor meg kell vizsgálni, hogy a fürdőszoba külön-külön vagy kombinálva lesz-e, és mi lesz ebben a szobában. Az ilyen megoldások nem lehet spontán, és hideg számításra van szükség. Miután a szoba terv készül, részletesebben játszhatsz a WC-szoba elrendezését.

  Amikor egy kis lakásból egy nagy házba költöznek, sokan kísértésnek van kíséri, hogy minden szobát a lehető leghosszabbítsák meg. Érdemes megjegyezni – egy nagy szoba vagy tágas hálószoba kiváló megoldás, de egy hatalmas fürdőszoba – ésszerűtlen térfürdő.

  Tekintettel az építési előírások és jogszabályok ergonómia, akkor lehet számítani, hogy mennyi tér szükséges a megfelelő elhelyezését az egyik vagy másik vízvezeték eszköz:

  • A zuhanykabinhoz 2-2.5 kv. m;
  • Fürdő – 2-3.5 kv. m;

  • WC-tál – akár 2 kV-ig. m;
  • Mosogató – 1 kV. M.

  Az illetékes elrendezéshez is tudnia kell:

  • Standard lakóhelyek WC – 440×650, 600×400, 650×360 mm;
  • Bidé – 60×40 cm;
  • Fürdőméretek – szélesség 75 vagy 80 cm, hossza 150, 160 vagy 170 cm;

  • A sarokkádok mérete 150×150 cm vagy 160×160 cm;
  • A zuhanykabinok területe 80×80, 90×90 vagy 100×100 cm;
  • Minimális mosdóméret – 400 mm széles.

  Tervezési ötletek

  Gyakran a belső tér kérdése nem érinti a mellékhelyiséget. A hibás nézet az, hogy a WC-nek egyszerű szobának kell lennie dekorelem nélkül. Számos szekrények, polcok, kiegészítők, amelyek díszíthetik a belső térszobát.

  Ritka esetekben apartmanokban vagy magánházakban a mellékhelyiségek nem négy-barna forma. Ez általában olyan helyzetekben történik, amikor egy ilyen megoldást a tervező ötlete diktálja. Az ilyen lehetőségek nem túl népszerűek annak a ténynek köszönhetően, hogy kényelmetlen, hogy bármi legyen a 90 fokos sarkokban.

  Azonban érdemes figyelmet fordítani egy háromszög alakú WC létrehozására. Ez az opció nagyszerű az óvoda díszítéséhez. Építése nem igényel hatalmas beruházásokat, eszközöket és időt, de a hatás fantasztikus lesz. Az ilyen kialakítás általában fából és fémből történik, de különböző kompozit opciók is alkalmazhatók.

  Az ilyen WC magassága, hossza és szélessége a Teremtő esetében. A kényelem érdekében mindent meg kell mérni és kiszámítani az anyag mennyiségét. Az utcai WC különösen népszerű lesz a nyáron, amikor még egyszer nem akarsz hazamenni.

  Vizuális példák az inspirációra

  A színes megoldások kiválasztása a mellékhelyiség nyilvántartásba vételéhez teljesen a tulajdonos ízétől függ. Hatalmas számú háttérképek, csempék falakhoz, mennyezeti panelekhez és padlóhoz. Kívánt esetben minden, ami ellenállhat az élénk színekben, hófehér vízvezeték-szerelővel. Ezzel a színnel a piros tökéletesen kombinálva van – ebben az esetben egy világos szoba mérséklődik.

  A fürdőszobában a megkönnyebbülés falak tökéletesek. Segítenek elrejteni, hogy a szoba valójában kicsi. Kíváncsi vagyok a sötét padlón. Létrehozzák a kívánt kontrasztot, és a szoba megszűnik unalmas és monoton.

  Egy ház építése során pontosan tudnod kell, hogy mi lesz az öltözőben – ez lehetővé teszi a terület megfelelő kiszámítását. A lakóházakban lehetetlen növelni a WC területét, de megváltoztathatja a tervezést, és új színek elhelyezését adhatja meg. A WC elrendezése nagyon fontos lépés, mivel ez a szoba minden lakóövezetben szükséges.

  Arról, hogyan kell kiadni a belső egy kis WC-t, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: