Miért kopog a dob egy mosógépben, és hogyan kell javítani?

A mosógép a háztartási készülékek egyik legszélesebb és fontos eleme egy házban vagy lakásban. De semmi sem örökké, és idővel elkezdenek “szeszélyes”, és kényelmetlenséget biztosítanak a mestereknek. A leggyakoribb probléma az idegen zaj megjelenése a mosás során vagy a fonás során. Miért történt, és hogyan lehet gyorsan megszüntetni, megtudja ebben a cikkben.

Okoz

Ha egy dob kezdett kopogtatni a mosógépben, akkor azt jelenti, hogy valami rosszul történt – meg kell találni az idegen zaj okát mosáskor. Az automatikus egységekben minden megközelítőleg azonos, Azaz, az összes nagy zaj tényező, ha a mosás vagy hőkezelés lehet meghatározni és osztályozni az összes bélyegek ilyen háztartási készülékek.

 1. A leggyakrabban – a különböző idegen kis tételek dobjába való jelenlét. A dolgok betöltésével az írógépbe, meg kell távolítani mindent a zsebekből Minden ott van. Amikor a mosási folyamat kicsi, a fém tárgyak leesnek, de a sajtó alatt, amikor a forgássebesség növekszik, ezek a dolgok megragadhatók a tartály és a mosógép falai között. A kellemetlen fémhang hallható. Az érmék és más kis dolgok jelenléte a mosási folyamat során a dob belsejében egy otthoni asszisztens meghibásodásához vezethet.
 2. A csapágyak értékcsökkenése. A gép megfelelő működéséhez szükséges és fontos elem a csapágyak, a dob forgás stabilitása függ a megbízhatóságuktól és a kopástól. Ha a gép nagyon zümmögődik, akkor azt mondja, hogy a csapágyszolgálat véget ér. A csapágyak értékcsökkenésének első csapata egy kellemetlen csörgő hang, amikor forgatja a dobot. Ha nem veszi fel a cselekvést, akkor még erősebb lesz, és még mindig erősebb lesz, és végül megszakad. Meghatározza a kopás mértékét, anélkül, hogy szétszerelné a gépeket, meglehetősen nehéz. Átlagosan a csapágyak körülbelül tíz évig dolgoznak, és ritkán nem sikerülnek.
 3. Csavarok, rögzítő dob szállítás közben. Az idegen zajok elég gyakori oka – a tulajdonosok feledékenysége. Elfelejtik, hogy csavarják ki a dobokat, amelyek védik a dobot a felesleges és felesleges rezgések a szállítás során. Ha ez nem történik meg időben, akkor is lehet az idegen zaj oka.
 4. Eltört a csillapítóknak. A mosási folyamat során a racsnetekhez hasonlítanak.
 5. A tengelyközpontozás megsértése. Az egyik oka annak, hogy a dob lóghat, vagy akár egy rotációs tengely hibát.
 6. Ellensúly. A dob egy kicsit súlya, és további rakományt használ a vibrációs kompenzációhoz. Néha a kötőelemek gyengülnek, majd ordítás és rezgés jelennek meg.
 7. Vízelvezető törés. Ebben az esetben az egység zajos, ütés, amikor ketyeg.
 8. És valószínűleg a leggyakoribb hiba – Helytelen telepítés. Ha a mosógép nem állítja be vízszintesen zökkenőmentesen, akkor a mosás során elkezd “ugrani”, vagy furcsa hangokat készít.

Diagnosztika

A bontás megszüntetése érdekében először meg kell határoznia. A megfelelő diagnózis fél sikeres javítás. A szervizközpont felvétele előtt néhány hibát függetlenül lehet meghatározni.

 • Ha a dob forgatásakor kopogást hall, akkor valószínűleg egy kicsit esett ki egy kis zsebből, vagy a ruhák nem kiderült, hogy a gombok és a cipzárak belsejében lettek.
 • Ha amikor a gép lendületet szerez, akkor egy erős csikorgás hallható, valószínű, hogy a csapágy kiürült. A verzió ellenőrzéséhez meg kell nyitni a mosógép sraffozását, kattintson a dob belső felületére, és görgessen. Néhány csúszás és repedés érezhető. Valószínű, hogy a csapágy hibás.
 • Néha hallhatsz egy kopogást a testen dolgozni. Lehetséges ok – forgás tengely egyenlege. A bontás kizárásához vagy megerősítéséhez ellenőriznie kell a dob lejátszását: ha túl nagy, akkor a probléma ebben.
 • Ha a gép elkezdett zajt és rezegni, akkor talán gyengítette az ellensúly szerelését.
 • Az ajtó kinyitásakor látható, hogy a tartály egy kicsit hajolt. Amikor rákattintasz rá, eléri a falat vagy a gép egyéb részleteit.
 • Ha az alátét a víz lefolyója alatt nagyon megvastagodott, és megállította a munkát, akkor a szivattyú legvalószínűbb volt.
 • Hogy felfedje a gép rossz telepítését, csak meg kell nyomnia az egyik sarkát – nem kell swing. Ellenőrizhető és az építési szint.

Egyéb bontások önállóan diagnosztizálása nehezebb, így ha valami megbotlott valamit az írógépedben, akkor jobb, ha forduljon a mesterhez.

A probléma kiküszöbölésének módjai

A hibák azonosítása után néhányan saját kezükkel kiküszöbölhetők, és a bonyolultabb igényeknek az autó szétszereléséhez szükségesek. Hogyan lehet megjavítani a leggyakoribb bontást?

A gépet lenyűgöző külföldi tárgyak esetén valószínűleg szétszerelnie kell. Ehhez nyissa ki a fedelet, távolítsa el az elektromos tízet, és húzza ezeket a dolgokat a tartályból. Abban az esetben, ha lehetetlen elérni az idegen tárgyakat, akkor teljesen el kell távolítania a tartályt.

Csapágy cseréje – Olcsó, de meglehetősen bonyolult javítás. Ha nem helyettesítik őket, megszakíthatják a keresztet. A csapágyak cseréje, a gép teljesen szétszerelhető, a tartály kap. A csapágyak a melléklet pontokból származnak, újra váltanak.

A javításkor helyes lesz az összes rugalmas rész cseréjére. Javítás előtt javítás, ne felejtsd el megvásárolni Remkomplekt.

A szállítócsavarok szükségesek, mielőtt a gépet eltávolítania kell eltávolítani – a zaj egyik okából megmenti.

A lengéscsillapítók nem javíthatók, de változnak. A csappantyúk cseréje, meg kell távolítania a gép hátsó burkolatát, csavarja le a rögzítőelemeket a lengéscsillapítók tartályában, távolítsa el azokat és telepítse az újat. Ezután minden cselekvés fordított sorrendben költ.

Ha a tengely egyenlege megszakadt, akkor meg kell húznia az anyát a csigara. Az ellensúlyú problémák esetén el kell távolítania a hátsó vagy előlapot (a készülék kialakításától függően), és húzza meg az összes gyengített tartót. Ha az egyik súly összeomlott, és az ilyen esetek nagyon ritkák, akkor újnak kell lennie.

Igazítsa a gépet nagyon egyszerű. Ehhez sík padlóra kell telepíteni, és a lábak forgatása speciális kulcs segítségével, hogy ne lengjen.

A megerősítés előtt ellenőrizze, hogy van-e szükséges eszköz, javító készletek és pótalkatrészek. És ne felejtsd el letiltani a javító objektumot a hálózati és a vízkommunikációból.

Megelőzés

Annak érdekében, hogy a gépet a lehető leghosszabb ideig szolgálja, kis óvintézkedéseket kell figyelni:

 • A kis részletekkel rendelkező dolgok, amelyek a mosási folyamat során lebomlanak, jobb, ha egy speciális táskában mossuk;
 • Mielőtt elhelyezni a dolgokat a tartályba, ellenőrizze zsebüket a szemét, a trivia és más elemek jelenlétéhez, amelyek károsíthatják a dobot;
 • Ne lépje túl az akkumulátor töltését mosáshoz, megfeleljen a korlátozásoknak;
 • Adjon hozzá speciális anyagokat enyhítő vizet – segíteni fognak a tíz és a skála tisztításához;
 • A gépnek zökkenőmentesen és megbízhatónak kell lennie;
 • Javasoljuk a készülék belső elemeit, amelyre szükség van egy sraffozás nyílására a ruhadarabok és tálcát mosószerekhez.

Mindezek az egyszerű tippek segítenek megújítani a mosógép működését, és megvédi Önt a Master vagy a javítási és karbantartási központhoz, és érvényben, valamint az extra kiadásoktól.

A mosógép okairól és javításáról, amely kopog, nézze meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: