Miért nincs víz a WC-tartályban: Bontási lehetőségek

Mielőtt elkezdené a leeresztő tartály javítását, meg kell ismernie az eszközzel, a fő elemekkel és a munka elvével. Ez hozzájárul a gyors hibaérzékeléshez. A leeresztő tartály leggyakrabban rövid távolságra helyezkedik el a WC-tól, azzal a kapcsolatban, amellyel a víz intenzív áramlása mosható WC-tál tálakkal. Ebben a tervben a csővezeték egy összekötő elem a leeresztő tartály és a WC között.

Jellemzők és eszköz

Egyre inkább a vízvezeték üzletekben találkozhat egy egész modellt. Vannak olyan termékek, amelyek a leeresztő tartályokat dekoratív partícióként álcázzuk. De a különböző megjelenés ellenére a leeresztő tartály belső szerkezete ugyanaz marad.

A leeresztő tartály belső eszközének feladata:

 • Töltse fel a víztartályt a kívánt jelre a törés leggyakoribb oka;
 • Hozzáférés a teljes vagy szelektív vízi származáshoz a WC-ben.

Mosó vizet a tartályba az alábbiak szerint:

 • A vízellátás folytatása érdekében az úszót használják, amely a kar határán rögzítve van;
 • Amikor a víz leereszkednek, az úszócseppek a tartály aljára esnek, és megnyitják a csatornát rajta keresztül, és a vízellátást elvégzik;
 • Amint eléri egy bizonyos jelet, az úszó visszatér az eredeti helyre, és bezárja a csatornát a vízellátáshoz.

Van egy olyan modell, amely alulról szállít. Ebben a modellben a víztartály kitöltésekor keletkező zaj alig hallható. Ezt a modellt egy nehezebb belső eszköz és a magas költség jellemzi.

A régi modellben, annak érdekében, hogy húzza a vizet, ugyanazt a módszert alkalmazzák – a lefolyók lyukait kis méretű szelepekkel vagy gumi körtével borították. A kart, amely meghaladta az ügy határait, lánccal kapcsolódott. Ezért, amikor a kar mögött húzódtak – a leeresztő lyuk kinyílt, és a víz mosott a WC-ben.

Ezeknek a részeknek a károsodása a fő tényező, amely a WC-tartályba tartozó víz hosszú töltését provokáló fő tényezővé válik, Amelyek közül a legtöbbjük átmegy a fedett lyuk végéig. A desekvezés javítása általában nem okoz nehézséget – ez egy egyszerű és érthető eszköz. De ez nem vonatkozik az új modern modellre, amely a csőszerelvények másik nézetét használja. Ez lehetővé teszi, hogy beállítsa a mosás mennyiségének intenzitását. A mechanizmus működtetéséhez egy gomb részt vesz, amely két részből áll, és minden egyes rész felelős az öblítés különböző intenzitásáért.

Annak érdekében, hogy a WC modern modelljén mossuk, nincs szükség a gombra, mint a régi vízvezeték-eszközre. Egy egyszerű sajtó elég elég.

A hibák okai

Egy meglehetősen gyakori jelenség – a leeresztő edényben lehetetlen a víz leereszkedését, vagy nem tele van vízzel.

Ezeknek a hibáknak az oka lehet:

 • Az úszó helytelenül található – a víz végtelen áramlásának egyik oka vagy kis mennyiségű víz mosás közben;
 • Fotrált úszó – Ez nagyon hosszú kizsákmányolás esetén fordulhat elő;
 • A tartály kapacitásának túl lassú töltése az alsó béléssel, néha vízzel sem önthető ki;
 • a vízkezelő eszköz belső részei szennyeződése;
 • Folyamatos vízáramlás a leeresztő tartályban. A víz folyamatosan megy a WC-hez, és nem áll meg. Rossz, mert az összes vizet kell fizetni.

A hibás működés oka nemcsak a tartály belső eszközében, hanem azon túl is lehet. Például egy lassú töltésű forrás a tartály tartályát vízzel lehet nulla vagy csővezeték csövek.

Az eliminációs módszerek

A tartály javítása előtt meg kell fedni a vízvezetéket a vízvezetékből.

Ezután készítsen egy konkrét cselekvési algoritmust:

 • Addig, amíg egy csavarkulcsot használ, egy tömlő, amely összeköti a csövet egy folyadék ellátásához. Ezt követően ellenőrizze a víz képességét.
 • Távolítsa el a blokkot. Javasolták ezeket a hibákat, amikor a folyadék a tömlő mentén áramlik, de nem tölti ki a tartály kapacitását. A hongor a csővezeték mezőjében vagy a csatornával való csatlakozás területén alakulhat ki. Tisztítsa meg egy hosszú köröm vagy más éles tárgy segítségével.
 • Miután az összes manipuláció előállított, csatlakoztassa a tömlőt a leeresztő tartályba, és ellenőrizze, hogy történik-e a hordó töltése.

A lebegés megszűnése két okból kapcsolódik. Az első – az úszó nem végzi el a tartályban lévő víz áramlását, és nem fedezi szorosan. Mindkét hiba esetén mindkét lebegő és szelep engedélyezhető. Az úszó szerkezete a leeresztő tartály modelljétől függően változhat. Ez lehet üreges belsejében, vagy hasonlít egy fordított üvegre. Üreges lebegő, általában gyorsan hibás működésben van. Ez annak köszönhető, hogy a vízcseppek beleesnek. Ebben a helyzetben teljes helyettesítése segít. Az úszás az üveg formájában egy rövid idő alatt elkezdi aktívan szagolni a szennyeződést a felületén, amely továbbá a teljes leeresztő eszköz meghibásodása is. Javítások ebben az esetben alapos mosás úszóban fekszik.

Amikor a csőszerelvények szennyeződése, amelynek célja, hogy átfedje a vizet, előfordulhat, hogy nem képes megbirkózni a funkcionális célokkal. Ez történik a membrán vagy lyuk eltömődése miatt, amely lehetővé teszi a folyadék mozgását. A probléma megoldásához szükség van az úszó szétszerelésére. Minden membráncsatornát mossuk és az eredeti helyre helyezzük, majd a kupakot csavarozzuk. Annak ellenére, hogy ennek a javítási folyamatnak az egyszerűsége, sokkal praktikusabb és célosabban cserélje ki a membránt. Ez az elem gyakran egy további komponens egy új úszóval rendelkező készletben.

A lebegő helyének szabályozásához ajánlott néhány egyszerű műveletet. Kezdjük, töltse ki a leeresztő tartályt, és nyomon követheti azt a szintet, amelyhez a víz emelkedik. Az ideális lehetőség a víz, amely öt centiméterrel helyezkedik el a leeresztő tartály mellékszög lyuk alatt. Győződjön meg róla, hogy a víz kissé lefedte a lefolyóeszköz esetét. A szükséges vízszint megszerzéséhez és a leeresztő tartály helyes működéséhez az úszás emelésével és leengedésével érhető el. Felemeli az úszót, növeli a tele lévő víz hangerejét, és hagyja, hogy az úszót, ennek megfelelően csepp.

A lefolyószerkezet problémájával a leeresztő eszköz meghibásodása miatt felmerülő nehézség végtelen vízáramláshoz vezet. Vannak olyan esetek, amikor a cső leeresztése alacsonyabb, mint amennyire szükséges, ami lehetővé teszi, hogy az úszó felesleges vízmennyiséget nyerjen. A csőszabályozás az emeléssel történik. Néha ez elég, de más esetekben a hely részleteinek szakosodott átkonfigurálása lesz. Olyan helyzetben, ahol a gumírozott szelep megszűnik a víz korlátozására – eltömődött, vagy száraz. A probléma megoldásához ajánlott szétszerelni a leeresztő tartályt. Ugyanakkor nem szükséges eltávolítani. Drain tartály anélkül, hogy sok erőfeszítés lenne két részre. Meg kell tisztítani a leeresztő lyukat és a szelepet. Ezután a leeresztő tartály egykori lesz.

Ha a tartály és a WC közötti helyszínen kiszivárgott, javasoljuk, hogy az összes gumírozott tömítést és tömítéseket rögzítse a kötőelemekhez. Az eljárás végrehajtásához felfedeznie kell a leeresztő tartályt. Ha meghibásodott az eszköz záróelemeiben, akkor ebben az esetben a nem működőképes részek teljes cseréjét hajtják végre.

A tétlenség következményei

Valamit kell tennie, ha a tartály megszakadt, és a víz helyesen megállt. Abban az esetben, ha észrevette, hogy a leeresztő tartály hibás, vagy nem működik jól a munkával, mint korábban, ne hagyja figyelmen kívül a javítással. Amellett, hogy a legvalószínűbb, hogy valószínűleg megsérti a fürdőszoba összes berendezését, van esélye, hogy károsodjon az alatta lévő fürdőszobában. Más szavakkal, egy leeresztő tartály, amely nem tudja kitölteni magát vízzel, provokálja a víz áramlását egy olyan cselekmény, amely az emberi test életének termékeire szolgál. A csővezetékhez csatlakozik egy csővel. Van esély arra, hogy a cső elkezdődhessen, ami határozottan provokálja a szomszédok áradását.

Ráadásul, ha figyelmen kívül hagyja a vízelvezető tartály túl lassú töltésének első jeleit, egy idő után, találkozhat azzal a ténnyel, hogy a víz továbbra is általában jár, ami kellemetlen öröm, mivel a fő funkció E készülékből – mosás.

Tudnia kell, hogy egy teljesen működő eszköz nem javítható. Ezért az új mechanizmus és az azt követő pénzverés megszerzése. És ezek új bajok és költségek.

A szerelvények cseréje

Fontolja meg az egységet, ha folyamatosan figyelemmel kíséri, és szükség esetén használja ajánlásainkat.

A megerősítés cseréjéhez szükséges:

 • A megerősítés eltávolítása a szennyvízcsatorna belső átmérőjének meghatározásától kezdődik, amely vizet hoz. Az átmérő helyes megállapítása egyszerűsíti az új részletek megvásárlását.
 • A kívánt átmérő definíciójának nehézségei esetén a vizuális ellenőrzés segít. Emelje fel a tartály fedelét és vásároljon azonos designt a vízvezetékboltban. Szerelvények a leeresztő tartályhoz gyakran értékesített egy készletben.
 • Az új eszköz telepítése előtt elengedhetetlen a vízellátás kikapcsolása, amely belép a WC-tál tálba, távolítsa el a leeresztő tartály tetőjét, és mossa le a maradék vizet.

 • A régi eszköz lebontásához csavarja le a rugalmas tömlőt, miközben tartsa a régi szerelvényeket.
 • Ellenőrizze a használt tömítéseket és gumi tömítéseket, alkalmatlanság esetén cserélje ki az újat.
 • Tegye az új vízi megerősítés telepítését, hogy ne érintse meg a leeresztő tartály falát, és nem ártott a lefolyószerkezet.
 • Nyissa ki a folyadékellátást.
 • A víz csatlakoztatása után lehetséges, hogy szükség van az új mechanizmusra, például húzza meg az anyát a membránon, vagy az úszó helyének enyhe beállítása.

Tippek és ajánlások

A leeresztő tartály meghibásodásának egyik oka az, hogy a vízgyűjtőegység belső részeit eltömíti. Annak érdekében, hogy elkerüljék ezt a fajta problémát a jövőben, szükség van a megelőzésre, hogy megvizsgálja a letétbe helyezett limetonokat vagy rozsdát, amely a leeresztő tartály falán telepedett le.

A tisztítás elindításához ajánlott kikapcsolni a vizet, és mossa le a tartályban maradt vizet. A kényelem érdekében eltávolíthatja az úszót és a fúrt karot. Ők is ajánlott alaposan öblíteni bármilyen tisztítószerrel. A tartály tisztításához töltse ki szappanoldattal vagy speciális tisztítószerrel, és hagyja 30-60 percig. Az idő lejárta után a tartályfalak tisztaak egy rúddal, merev ruhával vagy szivacs segítségével. Ha elérte a kívánt eredményt, telepítse az úszót és a fúrt kart ugyanabban a helyzetben.

Súlyos szennyezés esetén agresszív tisztítószereket kell használni.

 • Mosószerek csiszoló részecskékkel, amelyek apró szemcséket tartalmaznak krétával, kvarc homok és pumice.
 • Savak által hozott pénzeszközök. A leginkább praktikusabb és hatékonyabb lesz a sósav használata. A rozsda és a plakk hatékony eltávolítása érdekében ajánlott gondosan kezelni az összes szennyezett területet. Ne felejtsd el, hogy előre mossuk a vizet. Ezután hagyja el a megoldást fél órára. Az eljárás után általában nem fordul elő további tisztítással. Elég lesz elég merev ruhát tartani az egész tartály felületén. Szükség esetén ismételje meg az eljárást.
 • Az alkáli által hozott termékek tisztítása, például nátrium-hipoklorit. A tisztítási módszer hasonló a savval ellátott termékekhez.

   A leeresztő tartály eszközének legtöbb hibás működése nem igényel speciális interferenciát a vízvezeték arcán. Sok mindent meg tudja javítani magad otthon. Ez megmenti Önt a felesleges költségekből, és garanciát fog adni a vízgyűjtő megerősítés helyes működéséről, amely valamilyen oknál fogva működik.

   Arról, hogy a WC-tartályban ne kerüljön vízre, lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: