Miért zúzza meg a mosógépet, miközben elvezeti a vizet és hogyan kell javítani?

Még egy új mosógép is hangokat készít a mosási ciklusban. Néha a felhasználók észrevehetik, hogy a zaj erősebbé vált. Ezenkívül nem olyan jellegzetes hangok, amelyeket korábban nem észleltek meg. Zúzás, hum, sreak a víz lefolyása során jelzi a problémát. Fontos meghatározni az okot és megszüntetjük azt.

Okoz

Ez megtörténik, hogy a mosógép zümmög, miközben a vizet túlságosan elvezeti. Okok gyakran nagyon banális. A készülék nyomja meg a csiszolás nélküli gondoskodást. A problémát az alacsony minőségű mosóporok és más eszközök használata okozhatja. Gyakran, a gép egyesíti a vizet, és elkezdi zajt csinálni a leeresztő rendszer gondozásának hiánya miatt.

Gul a mosás utolsó szakaszában sok okból fordulhat elő. Néha a mosógép egyáltalán megreped, vagy hallani. Amikor a hangok a leeresztő folyamat során fordulnak elő, az okokat az érintett rendszerben kell aláírni. A Guluhoz vezető gyakori problémák lehetnek ilyenek.

 1. A szivattyút néhány szemetet kalapálták.
 2. A tömlő belsejében ábrázolták.
 3. A szivattyú sikertelen.
 4. A leeresztő rendszer szűrése eltömődött.

Általában minden probléma a mosógép belsejében lévő szemét jelenlétéhez kapcsolódik. Érdemes megjegyezni, hogy a megnövekedett zaj és természetellenes hangok nemcsak a lefolyó során jelennek meg, akkor a bontás összetett lehet.

Technikai romok csak fizikai bontásban. Az elektronikai problémák és a vezérlő modul azonnal kiküszöbölhető.

Az eliminációs módszerek

A legtöbb felhasználó pánikba kezd, amint furcsa hangokat hallunk, miközben leereszti a vízmosógépet. Fontos megnyugtatni és ellenőrizni a lehetséges problémákat következetesen. Kezdeni, várjon a mosási ciklus végére, és húzza meg a fehérneműt a dobból. A külföldi hangok megjelenésének leggyakoribb oka az idegen tárgyak csökkenése a leeresztő rendszerbe.

A nagyon kicsi elemek behatolhatnak a mosógépbe, és bontáshoz vezethetnek. Kezdeni, ellenőrizze a kis rekesz, amely általában az összes szemetet irányítja. Talán a tisztítás után megállítja a hangot. Általában a tartály az alábbiakban található, a mosógép sarkában. Az ellenőrzést úgy kell elvégezni.

 1. A rekesz alatt Paulnak meg kell jeleníteni, mivel a víz kioldja a fedelet megnyitása után.
 2. Csavarja ki a fedelet az óramutató járásával ellentétes irányba.
 3. Húzza ki a szűrőt és öblítse le folyó vízzel. Szükség esetén puha tisztítószereket használhat.
 4. Ellenőrizze a lyukat az írógépben kis szemét jelenlétére. Roncsol.
 5. Helyezze vissza a szűrőt a helyre és spin. Fontos, hogy ne szálítsa a szálat, így meg kell cselekednie.
 6. Fuss mosógép ruhák nélkül. Ellenőrizze, hogy a zaj megmaradt-e.

Ha a technikát nemrég vásárolták, a szállítócsavarok maradhatnak benne. Néha elfelejtik megcsavarni őket, és a program végrehajtásának folyamatában a mosógép erős zajt okoz. Érdemes megjegyezni, hogy a technika utasításaiban a gyártók mindig írják a csavaranyacsavarok fontosságát. Az ilyen félreértés megszüntetése nagyon egyszerű. A csavarok nem állnak, hasznosak lesznek a mosógép szállítására egy új helyre.

A technológia helytelen telepítése azonnal észrevehető lehet, de váratlan eredményt adhat az idő után. A kis blokkolás felesleges rezgéseket okozhat. Talán maga a leeresztő rendszer helytelenül van csatlakoztatva. Szükséges, hogy ellenőrizze, hogy a mosógépet viseljen, és szükség esetén csavarja be a lábakat. Ezenkívül érdemes megnézni a kommunikáció kapcsolódását.

Külföldi zajok fordulhatnak elő a tömlő vagy szivattyú nem megfelelő állapota miatt. Ellenőrzés esetén a mosógépet szétszerelnie kell. Sokkal függ a technológia modelljétől. Általában az utasításokban vannak információ arról, hogyan juthat el a kívánt adatokhoz. Azok a cselekvési lehetőségek, amelyeket megvizsgálnak a szivattyú állapotának tanulmányozására.

 1. Egyes modellek nem rendelkeznek alacsonyabb fedéllel vagy könnyen eltávolíthatók. Akkor elég ahhoz, hogy a mosógépet flipítsuk az aljához. Az alábbiakban elérheti a szivattyút.
 2. A Siemens, Bosch és az AEG által gyártott háztartási készülékekben minden kissé eltérő. A kívánt részletekhez való hozzáférés a mosógép elejétől érhető el.
 3. A hátsó elrejti a szivattyút az elektrolux és a zanussi mosógépekben.

Szivattyút tisztítani kell, ha szükséges. Ha valami történt a szivattyúval, akkor ki kell cserélnie. Nem mindig végezheti el ezeket a műveleteket. Az inkompetens javítás a leeresztő szivattyú teljes lebomlásához vezethet. Bizonyos esetekben sokkal hatékonyabban meghívják a mestereket.

A leeresztő tömlő és a fúvókák a szivattyúból mennek, és nem érzékelhető zajt is okozhatnak. Ezek a részletek eltömődhetnek, és megszakíthatók. A mosógép elemzése és a szivattyúhoz való hozzáférés után el kell távolítani a tömlőt, amellyel a tömlő csatlakozik. A cső másik oldalát a szennyvízből kell leválasztani.

A tömlőt el kell távolítani és öblíteni, így kiderül, hogy eltávolítsa a szemetet és a raid-t a mosószerektől. A fogantyú megvalósításához szükség van egy kábelre legfeljebb 10 mm átmérőjű hősrel a végén. Az eszköz nem lehet fémes, különben a fúvókák fájnak. Ilyen eljárás.

 1. Helyezze be a kábelt a tömlő belsejébe.
 2. Többször húzza hátra.
 3. Öblítse le a csövet a daru alatt.
 4. Állítsa be az elemet ugyanarra a helyre.
 5. Teljesen összeszerelje a mosógépet.
 6. Indítsa el a tesztet. Ezenkívül használhatja a mosógép tisztítására szolgáló eszközt.

Ha az ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a tömlő vagy más elem megsérül, akkor szükség lesz rá. Az új elemnek meg kell felelnie a réginek. Jobb, ha a boltba mennek az elem lövéssel együtt. Ne mentse meg, mert az új tömlő minőségéből vagy egy másik részből függ, attól függ, hogy a hosszú készülékek mennyire szolgálnak.

A megelőzés módszerei

A mosógép leggyakrabban a vizet leereszti, mert a tulajdonosok helytelenek rá, ne tisztítsa meg a leeresztő rendszert. Megakadályozzák, hogy a külföldi hangok megjelenése meglehetősen könnyű legyen. Érdemes megfelelni az ilyen ajánlásoknak.

 1. Tisztítsa meg a mosógépet. A dobot 10 naponként kell feldolgozni. A nehéz részleteket 3-6 hónaponként tisztítják, a működés intenzitásától függően.
 2. Javasoljuk, hogy speciális eszközöket használjunk a csapvíz enyhítésére.
 3. A leeresztő szűrő mosógép érdemes tisztítani a szennyezést legalább havonta egyszer.
 4. Gondosan ellenőrizze az összes ruhadarabot, mielőtt elhelyezné a dobba. Bármely idegen objektum, még szakadt gombok, kimeneti szűrőt és szivattyút tartalmazhat.

Feltárja a külső hang okát a szennyvíz lefolyó során meglehetősen könnyű. A probléma megszüntetése is egyedül lehet. Csak ritka esetekben meg kell változtatnia a részleteket, amelyek különleges készségeket igényelnek.

A probléma megoldása után érdemes elvégezni a megfelelő ellátást. Így kiderül, hogy megvédje a technikát a jövőbeni bontásoktól.

Ezekről és más okokról a mosógépek munkájának zajáról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: