Mosó mosógépek

Mosógép – elengedhetetlen asszisztens a mindennapi életben bármely személy számára. Csak képzeld el, hogy mennyi időt és erőt töltene a ruhák mosására, ágyneműre és t. Ns. Ebben a cikkben beszélünk a “hullám”, annak jellemzői, valamint a működés és a független javítás bonyolultságairól.

Mosó mosógépek

Mosó mosógépek

Sajátosságok

A “hullám” mosógép elavult modellnek tekinthető, mivel termelését a távoli 1959-ben indították vissza. De ugyanakkor még mindig kereslet, mert számos kétségtelen előnye van:

 • a terv megbízhatósága;
 • Az alkatrészek összeszerelésének magas színvonala;
 • Ár rendelkezésre állása;
 • Jó tisztítási mutatók bármilyen szövet mosáskor;
 • Könnyű használat.

Természetesen vannak hátrányok:

 • Csak két mosási mód van: normális és óvatos;
 • Nincsenek további funkciók.

Mosó mosógépek

Mosó mosógépek

  A “hullám” az elektromos mosógépek félautomata típusára utal. A belső eszköz nagyon egyszerű. Lényegében mosó tartályból, centrifugaból és elektromos motorból áll.

  A mosodai mosodai konténer korróziógátló ötvözetből készült (rozsdamentes acél). Ez kedvezően megkülönbözteti ezeket a mintákat (például, azonban minden a szovjet modell) a legtöbb modern modell, amelyben a mosási tartályok műanyagból készülnek, mert a fém alkatrészek erősebb és tartósabb műanyag.

  A belépések eltömődésének megakadályozása érdekében a gép az alján van egy kis háló, amely végrehajtja a szűrőfunkciókat.

  Mosó mosógépek

  Felülvizsgálati modellek

  Két modell jelenik meg a piacon: “hullám-m” és “hullám-2m”. A nagyobb tisztaság érdekében előírásaikat a táblázatban mutatjuk be.

  Mutatók

  “Hullám-m”

  “Wave-2m”

  A kiadás megkezdése

  1959

  1975 év

  Méretek, lásd

  82 * 70 * 45

  72.5 * 68,7 * 41

  A mosó tartály térfogata, l

  35-36

  36

  Nyomógomb

  Igen

  Igen

  Súly, kg

  52

  42

  Dob rotációs sebesség mosás közben, rpm

  600

  600

  A centrifuga forgásának sebessége a lágyítás során, RPM

  2700

  2700

  Elektromos motor

  Egyfázisú, aszinkron Aolog-22-4C

  Két motor: külön mosás és préselés

  Jegyzetek

  Mosás vagy centrifugálás akár 2 kg vászon

  Mosás és forgatás 2 kg vászon

  Mosó mosógépek

  Mosó mosógépek

  Amint az adott adatokból látható, két modell nem különbözik egymástól. Természetesen a későbbi “hullám-2m” jobban tekinthető, mert a tervezők optimalizálják az egység súlyát és méretét, anélkül, hogy elvesztenék.

  Hogyan kezdjük?

  Az indítási folyamat nagyon egyszerű. Az indítóknak szüksége van Csatlakoztassa a készüléket a tápegység hálózathoz úgy, hogy behelyezi a dugót a kimenetbe.

  Következő lépés – A mosási mód kiválasztása. Amint azt már említettük, a “hullám” 2 mód: egyenes (rendes) és reverzibilis (óvatos). A szövet típusától függően válassza ki a megfelelő pozíciót. Terhelés fehérnemű (egy termék!) A tartályban és öntsön mosóporot.

  Ezután szükség van rá Állítsa be a mosás idejét, Az időzítő kart a kívánt részekre fordítja. Ez minden. A megadott dátum után a gép automatikusan leáll.

  Mosó mosógépek

  Mosó mosógépek

  Javítás a saját kezével

  Mint bármilyen technika, ez a mosógép problémái lehetnek. Leggyakrabban önállóan is megszüntethetők, anélkül, hogy javítási mestereket okoznának. Ebben akkor nagyon segít a használati utasítás, amely leírja a fő működési zavarok, az oka az előfordulás és korrekciós eljárások.

  Ez így történik: elvesztette a felhasználói kézikönyvet, vagy a kézből való vásárlás során semmilyen okból nem kapta meg … Ebben az esetben El kell olvasnia egy rövid “klip” -t az alábbiakban.

  Rendszerint a “hullám” mosógépek működéséből származó fő probléma – Az elektromos motor kimenete, bármilyen technika szíve. Vagy opcióként, erős túlmelegedés közben. Lehet, hogy sikertelen lehet az eszköz kezelőpaneljét vagy a tápkábel.

  Az utolsó lehetőség a legegyszerűbb javítás – csak a régi kábelt kell cserélnie az újnak.

  Mosó mosógépek

  A fentebb leírt egyéb esetekben meg kell cselekedni, betartani egy bizonyos lépések sorrendjét.

  • A készülék szétszerelése előtt ki kell kapcsolnia a tápegységből. Ezután húzza ki a gépet, terjessze az összes rögzítőcsavart. Szerelje szét az eszközt kompozit elemekhez: Tartály, Motor, Centrifuge, Vezérlőpult. Tesztergyűrű minden vezetéket. Ha valahol nincs válasz, akkor ebben a helyen bontás volt.
  • Ha a motor hibás, a legegyszerűbb módja annak, hogy helyettesítse egy hasonló, összekötő elektromos áramkör. Ha úgy gondolja, hogy javíthatja a motort, próbálja meg. Keresse meg a piacon elavult AOG-22-4C nem olyan egyszerű.
  • Ha a motor indításakor keményen melegíti őket, ellenőrizze a csapágyakat – talán az oka a kopott. Cserélje ki őket, ha így van. Továbbá, a túlmelegedés oka a rotor és az állórész közötti távolság csökkenése lehet, aminek következtében elkezdenek megérinteni egymást. Van egy másik lehetőség – a kiindulási elektrokoruátor megnövekedett kapacitása. Tesztelje a motor működését egy leválasztott kondenzátor esetében – ha nincs túlmelegedés, az oka. Az elem kapacitásának csökkentése szükséges.

  Mosó mosógépek

  Mosó mosógépek

  Ha a hibás működés megszűnik, csatlakoztassa a motort és összeszerelje a mosógépet. Tekintse meg az üresjáratot, a vászon betöltése nélkül. Minden rendben? Bátran moshatsz.

  A “Wave” mosógép áttekintése Lásd a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása