Mosógép Sajtó Sport: Leírás, A munka és a funkciók beállításai

A mosógép használatáról ismeri a tulajdonosát. De az építés szerkezetéről nem ismeri őket. Annak érdekében, hogy tudják, hogyan lehet egymástól függetlenül megszüntetni egy vagy egy másik problémát, érdemes megismerni az alkatrészek helyét és funkcióikat, például a présosztát. Az aggregátum és a mosás minőségének normális működése attól függ, hogy ez a rész.

Leírás

Gép Press Sature – Ez egy eszköz, amely figyeli a vízmennyiséget a tartályban. Az eszköz fő feladata A folyadék mennyiségének meghatározása a bejegyzés nyomására. A relé lemeznézetben van, amely belsejében van egy légkamra vezetékekkel és csővel. A mosási módok számából, amelyeket a gép jellemez, a présterület kialakításának összetettsége függ.

A relé egyszerű és összetett típusú lehet. Mindegyikhez az elektronikus érzékelőket a mag és a membrán merevsége jellemzi.

Emiatt a sajtószolgálat egy egységből nem feltétlenül működik egy másikban. Az érzékelő kiváló minőségű műanyagot termel, általában úgy néz ki, mint egy lekerekített forma. Szükség van egy mechanizmusra a mosógép megfelelő működéséhez és a kiváló minőségű mosáshoz. Ez az egyszerű mechanikus csomópont ilyen elemekből áll:

 • keret;
 • Induktor;
 • mágneses mag;
 • olyan membrán, amely megváltoztatja a formát a víznyomás hatása alatt, és áthelyezi a magot;
 • Névjegycsoport.

  Az elektronikus folyadékszint-érzékelő az egység következő részei lehet.

  1. A felső fedél alatt A klasszikus típusú mosógépekben, ahol van egy elülső ajtó a dolgok betöltéséhez.
  2. Az alján a tartály alatt Olyan technikában, amelyet függőleges típusú vászon terhelés jellemez.
  3. A ház területén, Enyhén alacsonyabb a vászontartály azokban a gépeken, amelyek műanyag dobokkal rendelkeznek.

  Működés elve

  Minden automatikus egységben a vászon mosásához vízszint-szabályozó érzékelő van. Ez az, aki elektromos jelet biztosít a mosógép vezérléséhez a tartályban lévő folyadék jelenlétére vagy hiányára vonatkozó információk formájában, amelyet az egyik módban vagy másként történő tisztításhoz szükséges eljárásra használunk. A vízbe való belépéskor a csőben és az érzékelő kamrában nyomás növekedése.

  A membrán érzékenységének köszönhetően a rúd emelkedik, majd a mechanizmussal a rugóból nyomja meg az érintkezési lemezen.

  Ha a tartályban lévő víz eléri a bizonyos szintet, akkor a felső helyzetbe való áttérés, míg a lamellák elektromos kupakja zárva van. A víz elvezetése esetén a nyomás csökken. Ebben az esetben a rúd az alsó pozícióba csökken, mint a kontaktlemez. Mint az előző esetben, az elektromos lánc megszakadt.

  A hibás működés jelei

  Lehetőség van meghatározni a mosógép sajtóhelyének ütközését a kijelzőn megjelenő hibakóddal. Vannak más jelek is, amelyeket a vízszint érzékelő törött.

  Ciklus ismétlés

  Annak köszönhetően, hogy a vízszint szabályozásának mechanizmusa megtört, helytelen működés történik vagy leáll. Azzal, hogy A parancsok jönnek a központba. Ebben az esetben Ki kell kapcsolnia az egységet, és cserélje ki a présosztátot.

  Nem kap vizet

  Bizonyos esetekben vannak olyan helyzetek, amikor a vízkészlet nem fordul elő a gépben, hanem maga az eljárás megkezdődik. Ez megtörténhet Amikor kapcsolatba lép a kapcsolatot a “Teljes” helyzetben, vagy a száraz mosás automatikus elindítása.

  Alacsony minőségű mosás

  A piszkos dolgok rossz minőségű mosása következik be, Ha nincs elég folyadék a tartályban, és a sajtószolgálat alacsony nyomásra van beállítva. A helyzet kijavításához érdemes segíteni a rugót egy beállító csavarral.

  Víz marad

  A dobban valamilyen oknál fogva folyékony maradhat. Az egyikük a vízszintérzékelő és az általa kísérő elemek meghibásodása.

  Bizonyos esetekben a mosási folyamat végén egy piszkos folyadék lefolyása nem teljesen előfordul, ugyanakkor egy új víz kerítés.

  Az égés szaga

  Ha nincs víz a mosógépben, vagy megjelent az égési szaga, akkor jelezheti A sajtó költsége vagy szivattyú lebomlása. Ebben az esetben a program elindítja a mosási eljárást, a tíz felmelegíti a folyadékot, és a tartályban lévő víz hiánya a fűtőberendezés biztosítékának elindításához vezet.

  Diagnosztika és konfiguráció

  A mosógép minden tulajdonosa – a gép hasznos tudni, hogyan kell ellenőrizni, beállítani, gyűrűjét, állítsa be a sajtószolgálatát. Mielőtt önállóan ellenőrzi a teljesítményt és állítsa be az érzékelőt, tisztázni kell, hogy az egység garanciával rendelkezik-e. Ha igen, akkor a jótállási szolgáltatás jogosulatlan beavatkozása elfelejthető. A munka sorrendje a következő műveletekben rejlik:

  • A tápkábel eltávolítása a kimenetről;
  • A felső panel szétszerelése a hátsó falon található két kis csavar eltávolításával és a hátsó előremenő panel eltolódásával;
  • a pressosztát kimutatása, amely az egyik ház falán található;
  • A csatlakozó eltávolítása, a csavar felszabadulása, húzza ki a függő érzékelőt a gépből;
  • A bilincs felosztása és a műszer eltávolítása fogóval.

  A készülék beállításának ellenőrzése előtt érdemes becsülni a sajtó teljesítményét. Ehhez érdemes előkészíteni egy darab gumicső, mint a relé.

  Miután a készüléket mosógépből kivonták, egy kis csőhöz van csatlakoztatva. Ezt követően be kell önteni, ezzel megérteni, hogy az érzékelő belsejében kattintás történik, ha nyomásváltozás. Ha nincs kattintás, akkor a sajtószolgálat jónak tekinthető. A vízszint-érzékelő egészségének ellenőrzése a hardver módszerrel, nevezetesen a multiméterrel, akkor ilyen tevékenységeket kell végrehajtania:

  • az ellenállás meghatározására szolgáló eszköz előkészítése;
  • a szonda helyisége a Névjegyzékben, amelyek megfelelnek a Pressost tápegységnek;
  • Nyomásképződés a légcsőbe, amíg a relé egy bizonyos érintkezésnél működik.

   Ha a rezisztencia alatt nincs változás az ellenállási értékben, akkor a vízszint érzékelőt módosítani kell. Abban az esetben, ha a teljes ellenőrzés kimutatta, hogy a mechanizmus jó állapotban van, nem lesz felesleges. Az eljárást elvégzik a csövet az érzékelőnek és annak becsléseinek rögzítésével.

   Konfigurálja és állítsa be a mechanizmust otthon, ha a felhasználó nem felel meg a folyadékszintnek a dobban. A folyadék térfogata többé-kevésbé lehet, az érzékelő teljesítményének beállítása. A beállítási eljárás megkezdése előtt ki kell kapcsolnia a készüléket a tápegységből. Ehhez távolítsa el a felső fedelet, és húzza ki a csatlakozót a reléből.

   A sajtószolgálatnak 3 beállító csavarja van, vizuálisan a színkomponensek jelenléte a nyílásban van meghatározva.

   A szükséges csavar, amely az elsődleges erőt kezeli, általában a reléház központi részében található. Ez az elem általában egy keresztes csavarhúzó alatt, valamint csillaggal rendelkezik. Az érzékelő végrehajtása abban az esetben áll, amikor a tartály üres. A folyamatot szakaszban végezzük, a vízszint vizuális ellenőrzéseinek jelenlétével:

   • a kulcs – összeszerelés megfordítása;
   • Csatlakozás – tesztelés és t. D.

   1 Ideje ajánlott a csavar csak a forgalom felét és többé. Ellenőrizze, eltolódjon, csak az elmélet legalább az alapvető alapismeretének jelenlétében állítsa be a présosztátot. Ha ebben a folyamatban nincs tapasztalat, akkor jobb, ha az eljárást szakembernek bízza meg.

   Jellemzők javítás

   A sajtószolgálat egy olyan séma szerint működik, amely nem jelent semmilyen összetettséget. A mosógép tulajdonosa önállóan tisztíthatja a csövet, távolítsa el az érzékelőt, vagy cserélje ki az eszközt. A törött vízszintérzékelő súlyos mosógép hibás működését okozhatja. Ha a felhasználó időben nem tudta tisztítani vagy javítani az elemet, akkor ezek a problémák megjelenhetnek:

   • megszűnik a vizet;
   • Rosszabbítja az ékes ágynemű spinét;
   • Idővel egy tíz éget;
   • A fehérnemű gyengén felszámolódik;
   • A tartály túllépi a vizet.

    A sajtó félelmetes lebomlásaival nem kell új mechanizmust vásárolnia, hogy segítse ezt a helyzetet konfigurálhatja a régi eszközt. Az érzékelőcsere az alábbiak szerint történik.

    • A régi relé kitermelése a kábelezéssel, tömlők leválasztásával. Az eljárást különleges pontossággal kell elvégezni a nem kívánt károk elkerülése érdekében. Ezután csavarja le a rögzítőcsavarokat, amelyek rögzítették a házat.
    • Új relé telepítése. A design csavarokkal csavarja be a régi helyet, ahol a régi. Ezt követően a tömlő rögzítve van rá, és a vezetéket rögzítjük.

    A készülék tulajdonosa emlékezni kell arra, hogy az érzékelő érdemes megvenni az eredeti vagy azonos a régi tényezővel.

    Új relé telepítése előtt érdemes előre megnézni teljesítményét. Közvetlenül a javítás után, meg kell vizsgálnia több mosodai mosási módban. A sajtó pillérének megakadályozása érdekében, A szakértők azt javasolják, hogy hallgassák a következő tanácsokat.

    1. Ne használja a mosógépet készenléti úton. A mosás kezdete előtt a dob több mint fele folyadékkal van kitöltve. Ha a készülék üres, az érzékelő hamarosan megszakad.
    2. Törlés. A tisztító vászon tisztítására szolgáló magas színvonalú eljárás esetén a folyadék hőmérséklete nem lehet nagyobb, mint 45 fok.
    3. Rendszeresen a lefolyás gyakorlása. Annak érdekében, hogy a tartályból származó víz akadály nélkül egyesüljön, a szilva tisztítását 30 napig kell elvégezni.

    Minden mosógép rendelkezik egy sajtóterűvel, amely felelős a dob vízszintjéért. Bizonyos esetekben a relé bontás lehetséges, majd szükséges lesz a javítás vagy sürgős csere elvégzéséhez. Ha ellenőrizze vagy cserélje ki a tulajdonosot, akkor nehéz Jobb használni a szakemberek szolgáltatásait. A háztartási készülékek élettartamának növelése, valamint részletei, javasoljuk, hogy a gépet szigorúan használja a gyártó által kínált utasításoknak megfelelően.

    Arról, hogy a sajtószolgálat hogyan van elrendezve, nézze meg a következőt.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: