Padló WC-k Bach: Jellemzők és népszerű modellek

A szabadtéri WC egy univerzális kialakítás, amelyet a megbízhatóság és a telepítés egyszerűsége jellemez. Ő ismeri, hogy sokan nőttek fel a Szovjetunióban. Ma azonban a kültéri eszközök elég sokféle formában, design és gazdag opciókkel rendelkeznek.

Sajátosságok

A padló WC kialakítása egyszerűség jellemzi. Ez egy tálból áll, amely a padlóhoz van csatlakoztatva, és a tartály. A WC-tartály a hideg vízellátócsőhöz van csatlakoztatva tömlővel és a tál felszabadulásával – szennyvízzel.

Különböző kültéri design az úgynevezett “Genoa Bowl”, telepítve a padlóra, és magában foglalja a felhasználó pozícióját a WC használatakor. Ezt a kialakítást a “török ​​WC” -nek is nevezik, és általában nyilvános helyeken használják.

A tartály belsejében van egy leeresztő mechanizmus és az úszóval felszerelt vízellátó rendszer. A leeresztő gomb megnyomása után a szelep kinyílik, és a víz táljának feltöltése megtörténik. Amint a szükséges mennyiségű vizet felvették, a szelep átfedi.

Tervek és formák

A WC szerkezete a probléma sarkától függ, és az egyik pedig a csatornacső helyétől függ.

Így az eszközök megkülönböztethetők:

 • vízszintes felszabadulással (a szennyvíz csője a padlón vagy a falban van);
 • függőleges kiadással (más név “probléma Paulban”, egy szennyvízcsövön, amely a padlón távozik);
 • Ferde kiadással (olyan rendszerekhez, ahol a szennyvíz a fal alján található, a padló közelében).

WC vásárlása, akkor válasszon ki egy adott típusú csatornát. De vannak olyan drágább univerzális eszközök, amelyek ezt a szabályt elhanyagolhatják. Olcsóbb opció – Alkalmazkodni a megfelelő WC-t a meglévő szennyvízrendszerhez hullámosított csővel. Ez a módszer azonban sokkal nehezebb és szabad helyet biztosít a szobában.

A különbségek kapcsolódnak és leeresztő tartályt, amelyet a WC-hez szerelhetünk, és fel kell szerelni fent. WC-tálak és egy olyan tartály, amely egy olyan monoblokkot képez, amely a lehető legegyszerűbb. Talán a tartály elhelyezése a fal fölött a WC felett. A szerkezeti elemek csatlakoztatását a fúvóka végzi. A tartály magassága eltérő lehet.

Vannak szabadtéri WC-k, amelynek felszerelése hasonló a mellékelt analógok felszereléséhez. Tartályuk a falba telepített telepítésre van felszerelve, majd a teljes kialakítás hamis panelrel díszített. A felhasználó csak a WC tálat látja a WC-ben és a leeresztőgombban.

A sebesült struktúrák egyáltalán nem rendelkeznek tartályt, míg az öblítő rendszer közvetlenül a hideg vízcsövekhez csatlakozik. Az ilyen eszközök gyakran a közintézményekben is láthatóak.

A tartály vízellátásának jellemzői nem befolyásolják a WC-tál kialakítását és formáját, de a tartály csendétől függ. A tartályhoz való víz az oldalra jön, vagy alulról megy. Az első esetben a készülék könnyen felszerelhető, de amikor a víztárázás egyértelműen hallható. Az alacsonyabb vízellátással rendelkező tartályokat összetettebb telepítés jellemzi, de a vizet csendben megsértik.

A WC tálca formáját is befolyásolja a tervezési funkciók.

A padlóeszközök a következő tálak:

 • Voronko alakú. Az ilyen WC-ben lévő leeresztő lyuk a központban található, ami jó öblítést biztosít, de a fröccsenés kialakulását okozhatja.
 • Taredékes. Polc vízzel ellátott vízzel felszerelt. Ez megakadályozza a fröccsenés kialakulását. Azonban együtt néha szükség lehet az ilyen struktúrák használatakor újra kell mosni.
 • Napellenző. A lefolyó lyukát elutasítják a központból, a tál felülete szögben található, kis kiemelkedéssel rendelkezik. A designnak köszönhetően a tál mindig tiszta marad, a vízrobbanás nem kerül kialakításra.

A leeresztő eszköznek 2 faj is van:

 • Lever formájában, amikor rákattintasz arra, hogy a tartály minden vizet mogítja;
 • Egy gomb formájában.

Nyomógomb modellek viszont több faj is van. A figyelem megérdemli a WC-ket, amelyekben a kettős leeresztés lehetséges. Van egy kettős szilva gombja. Amikor egy felét nyomja meg, a toalettet a tartály térfogatának 1/3-os vagy 1/2-ját, amikor a második részhez nyomja meg – az összes vizet a tartályból. Az ilyen rendszer lehetővé teszi, hogy racionálisan töltsön el a vizet.

Ami a WC-tál formáját illeti, az univerzális hosszúkás, ovális vagy kerek forma. Azonban a mai gyártók eredeti négyzet és téglalap alakú lehetőségeket kínálnak, amelyek harmonikusan megnézik a minimalista belső tereket és a csúcstechnológiát.

Jobb, ha a tervezés lekerekített sarkok lesz, amelyek a műveletek során elkerülik a sérüléseket. A tojás formájában lévő szokatlan toleranciák ismerete.

Méretben a tálak elszigetelt kicsi (legfeljebb 54 cm hosszúak), kompakt (hossza 54 cm) és nagy (hossza több mint 54 cm). Szélesség és mélység függ a hosszúságatól. Válassza ki a megfelelő modellt a felhasználók fizikje és súlya és a WC-terület jellemzőire kell alapulnia.

Ami a magasságot illeti, az optimális a WC-nek, amelynek felső része 40-45 cm-es tengerszint feletti magasságban található. Vannak azonban olyan rövid változatok is, amelyek különösen kényelmesek a gyermekek számára, vagy gyermekes családok számára. A rövidített modell is előállítható, és egy kis emelést vagy lépést tesz az eszközhöz. Az idősek esetében a betegeknél a műtét utáni helyreállítási időszak alatt, valamint a fogyatékkal élők, a padló WC-vel – 50-60 cm-re.

A WC szerkezete a további beállítások jelenlététől függően változhat. A legnépszerűbb módosítások beépített bidé, hajszárító, fűtött ülések és háttérvilágítás. Nagyon kényelmes WC-tálak mikrohullalódott üléssel, hogy a készülék fedelét simán és csendben csökkentse.

A padlóépület modern módosítása – a perem nélküli eszköz. Ilyen modellekben a RIM funkció elvégzi a víz elválasztóját, amely három irányban forgalmazza a vizet, amely megakadályozza a szilvás fröccsenését.

A dühös eszközök kifejezett előnye – Javított higiénia teljesítmény, egyszerűbb gondozás.

Színek és design

Klasszikus műfaj – fehér padló WC. A fő előnye – az a képesség, hogy bármilyen belsejébe illeszkedjen. Azonban a hagyományok ilyen betartása unalmasnak tűnhet, mert a mai gyártók számos eszközváltozatot kínálnak. A stílus és a tervezés változása miatt WC-t találhat mind a klasszikus belső, mind a Haytech stílusához.

A színes WC-tálak nyugodt, főleg pasztell árnyalatokkal és nagyon élénk színekkel rendelkezhetnek. Természetesen a fürdőszoba középpontjává válnak, ezért túl világos elemek és kiegészítők nem lehetnek a környéken.

A színes WC jól néz ki a kombinált fürdőszobákban, mert a zónára is szolgálhat.

A luxus és tiszteletreméltó tudosaknak figyelniük kell az aranyozott WC-tálakra, valamint a fekete modellekre. Azonban semmi sem akadályozza meg a fekete és arany árnyalatokat.

A klasszikus modelleknek nem kell fehérnek lenniük – Megengedhető, hogy megőrizze a monoblokk szokásos alakját és a pasztell, a kék, a zöld árnyalatok kombinációját. Érdekes lehetőség van egy olyan dekoratív fedél használatára, amely hasonlít a bútorok kárpitozására a hagyományos nappaliban.

A retro-stílusú WC-tálak általában lekerekített formákkal és a falon található leeresztő tartályban vannak. Ezek megkülönböztetik az elegáns design, ideális esetben – egy fajansz tál. Az ülés jobb választás a fából.

Anyaggyártás

A vízvezeték gyártásához számos anyagot használ.

A WC-t általában az alábbi típusú nyersanyagokból készítjük:

 • A legtöbb modern WC-tálak kerámia shamoted tálakkal rendelkeznek. Ezek tűzálló agyagon és kaolinen alapulnak, biztosítva az anyag szilárdságát.
 • A kerámia WC-tálak porcelán és fajansz. Első pillantásra ezek az anyagok hasonlóak. Azonban a fajansz vékonyabb bevonattal rendelkezik, hogy egy ideig repedések után. Ez azt jelenti, hogy a tál vízfelszívódásának mutatói csökkennek, elkezd összeomlani. A gyengéd vízvezeték élettartama legfeljebb 10-15 év.

 • A porcelán drágább (kb. 50% -kal), de 30 évig is szolgál. A felülete nem repedés, ami azt jelenti, hogy a WC nagy vízállóságának és vonzó megjelenésének megőrzése a teljes működési időszak alatt.
 • Egy másik népszerű WC-modell – Rozsdamentes acél tálcával. Ezt a kialakítást megkülönbözteti a megnövekedett szilárdsági jellemzők, a mechanikai károsodás, a nedvesség és a tisztítóalkatrészek ellenállása. A sima felületén nem késleltetett szennyezés. A megnövekedett megbízhatóság miatt az ilyen eszközöket gyakran használják az ipari létesítmények WC-jén.
 • A fém WC is acél és műanyag is lehet. Általában nyilvános helyeken vannak felszerelve, és az acélmodell előnyösebb. Az öntöttvas opciók jelentős súlyúak, rövid életű burkolattal rendelkeznek, és nem különböztetik meg a megbízhatóság, bár olcsóak.

 • Ma a gyártók az üvegből és műanyagból származó anyagokat is kínálnak. Üvegmodellek, a megjelenés eredetiségének ellenére, nem élvezik nagy igényt. Ez valószínűleg az átlátszó falakkal végzett eszköz vonzóságának köszönhető.
 • A műanyag modellek olyan költségvetési lehetőség, amelyet nem különböztet meg egy nagy erővel, emellett elnyeli a szagokat. A formatervezést csak a fűtéssel rendelkező szobákban használhatja, különben ne kerülje el a repedést. WC-tálakat műanyag tálban falvakban használják.
 • Érdemes kiemelni és drágább modelleket, amelyek általában a megrendelés alatt készülnek. Ilyen a WC természetes vagy mesterséges kőből. Ez különbözteti meg a nemes megjelenés és az eredetiség. Az ilyen WCIZ kényelmes működésre méltó – Magas súlyú, hosszú élettartammal rendelkezik, és csúszós felületén a szennyezés gyakorlatilag nem alakul ki.

Értékelés gyártók

Pozitív felhasználói visszajelzések Mindent kapnak WC-kból Németország, Olaszország, Svájc. A spanyol kereskedési bélyegző vezető pozíciót foglal el ROCA. A termékek jellemző jellemzői jó minőségűek, elkötelezettek a klasszikus kialakításban. Az egyik leghíresebb gyűjtemény a márka acéleszközök Roca Dama Senso. A legtöbb padlómodellnek van egy tartálya, amely vízszintes származású, mikrohullámú üléssel, anti-szalagrendszerrel és kettős leeresztő funkcióval van felszerelve.

Ha a telepítéssel többet szeretne a rendszernek, figyeljen a gyűjteményre Rés ugyanazt a márkát. A tartály és az összes kommunikáció elrejti a hamis fal mögött. RAMA – Telepítés egyes modellekben. Azonban, mint a gyakorlatban, jobb, ha külön megvásárolható, figyelembe véve egy adott fürdőszobának sajátosságait.

A WC-tálak előnyei a cégtől Geberit, A kiváló minőségű és hosszú üzemidő mellett a kis méretű WC-khez tervezett gyűjtemény jelenlétét is nevezheti. A padló WC-kkel beszélünk a telepítéssel. Az utóbbinak van egy kialakítása, amelynek köszönhetően megkerülheti számos csővezetéket a WC-ben. Az eredmény egy vonzó WC és minimális hely, amelyet a telepítés és a hamis panel foglalnak el.

A márka gyűjteményeiben sok “intelligens” eszközt találunk, amelyek a bidé, a háttérvilágítás, a nyomásszabályozó rendszer működéséhez és a víz hőmérsékletének, a vízhőmérséklet különböző verzióihoz vannak felszerelve, amelyek anti-hírhedt bevonatokkal rendelkeznek.

Premium osztályú WC állnak rendelkezésre a márka alatt DÉLELŐTT DÉLUTÁN. A legjobb olasz tervezők kifejlesztik a WC-tálak megjelenését, a vezető német mérnökök felelősek a minőségért és a kiváló minőségű angol fejlesztőkért – az eszköz általános funkcionalitására. A márka WC-tálakat készít fekete-fehér színekben 100% -os egészségügyi porcelánból. Garancia a WC-vel – 25 év.

Ha olcsó lehetőségeket keres, meg kell ismerkednie a hazai vállalat ajánlataival Santek. A legtöbb eszközt az ovális forma cserzett formái, egy tartály – monolit vagy szerelt. A készlet tartalmazza az etet, dupla gombokat.

A modellek bemutatják a megfizethető ár és a tisztességes minőség optimális arányát. Márkájú termékek vásárlása, biztos lehet benne, hogy a vezető globális technológiákon jön létre. Ezt az a tény, hogy Santek 2017 óta tagja a ROCA aggodalomra.

Egy másik megfizethető márka Oroszországban SENEA. Funkcionális termékek Sensea Mirage Collection. Ezt a horizontális és ferde felszabadulási szöggel rendelkező monolitikus eszközök képviselik. Termékek vannak felszerelve Antitix Spea, kettős öblítés, Cruzolife ülések. A klasszikus kialakítású modellek könnyen kezelhetők és könnyen telepíthetők.

Az egyik legjobb költségvetési egység is a márka modelljei Duravit.

Hogyan válasszuk ki?

 • Mielőtt egy WC-modellt választana, megtudja, hogy melyik kiadásnak megfelelő eszköznek kell lennie. Természetesen megvásárolhat egy univerzális modellt, de ez nem lesz olcsó. Hasznos csövet használhat, de a telepítés során további manipulációkra kell készíteni, és nagyobb WC-helyet kell készítenie a WC-nek.
 • Ezután el kell döntenie a WC optimális méretéről. Úgy véljük, hogy a készülék oldalán található telepítés után legalább 25-30 cm-t kell maradnia, és 60 cm az ellenkező falra vagy ajtókra. Egy kis terület kombinált fürdőszobáiban érdemes megfontolni a sarok WC változatát.
 • Ha azt szeretné, hogy a WC munkája a WC-hez, válasszon egy drágább modellt egy olyan tartállyal, amelynek alacsonyabb vízkészlete vagy egy hamis falú kialakítás. Ez utóbbi elrejti a tartályt és az összes kommunikációt.

 • Otthonban, ahol a számlálók vízre vannak felszerelve, érdemes gondoskodni a gazdaságos áramlási sebességére, és vásárolhat egy dupla mosógombot.
 • Minden felhasználó érdekli a tál tisztaságát és higiéniitását, így a vásárlás során figyelmet kell fordítania a lefolyó típusára. A legegyszerűbb a közvetlen lefolyó, jól ismert a szovjet időszak eszközei. Az ilyen Wcalzes lefolyása nagyon erős (és ezért zajos), az ODE egyenes pályán mozog. Ennek eredményeként csak a fele mosásra kerül, és néha a tál kisebb része.
 • A körkörös mosóeszközök hatékonyabb felhasználása. Az egész perem tetején egy ilyen WC-tál van kis lyukak, ahonnan a víz jön. Mossák az összes tál WC-t.

 • Amikor alaposan megvizsgálja a lyukakat, kerámia kell lennie. Ha a műanyag betétek észrevették – nem más, mint egy körkörös öblítés, a várható hatás, amikor a készüléket nem éri el. WC-tálak kerámia lyukakkal a tál kerülete körül, nem lehet olcsóbbak.
 • Csökkentse a vízfogyasztást, hogy lágy, habzó, légzőkészülék segítségével. Ez a készülék a tartályba van szerelve, és elősegíti a vízkeverést a légbuborékokkal. Ennek eredményeképpen a vízáramlás intenzív lesz, de a vizet kevesebbet töltenek. Ezenkívül az oxigén-dúsított víz kevesebb klórot tartalmaz, jobb habosító és tisztítja a felületet.
 • Végül értékeljük a WC formáját és megjelenését. Harmonikusan illeszkedik a WC belsejébe.

Tippek a szereléshez

A WC felszerelésének elvégzése fontos, hogy megfeleljen egy bizonyos algoritmusnak.

 • A telepítési munka megkezdése csak akkor indítható el, ha a vizet blokkolja. Először a régi eszköz minden szétszerelése. A tartály előtt teljesen egyesített víz. Ha a WC hosszú ideig van beállítva, és a csavarja rozsdás, akkor öntsük őket kerozinnal vagy terpentinvel, várjon 2-3 percet, majd csavarja le.
 • A régi minták WC-jait általában a padlóra ragasztották. A készülék rögzítése kalapácsnak és vésőnek kell lennie. Hasonló műveleteket kell megismételni, hogy kihúzza a felszabadulást a csőből.
 • A szennyvízcsatorna közvetlenül a régi WC telepítése után ajánlott tisztítani és ideiglenesen bezárni a dugót.
 • Az új eszköz telepítése csak sima és tiszta felületen végezhető el. Szükség esetén javítsa meg a padlóburkolatot. Ha nem lehet teljesen igazítani a padlót, használjon aprítót a padlón.
 • Ha megvásárolta a WC-t szétszerelt formában (általában történt), azt az utasításokban az ajánlások követésével kell összegyűjteni.

 • A padlón és a lépéseken a kötőelemek helyének kötelező jelzése van jelölve. Ezen a pontokon a lyukasztó lyukak, amelyekben egy dübel-cső van behelyezve. A WC-vel is csatlakoztassa a WC-vel. A rugalmas hullámosságok használata nagymértékben megkönnyíti ezt a folyamatot: az egyik végét a csőbe helyezzük, a második a kiadásra van rögzítve. Minden gondosan lezárt.
 • Maga a WC a padlóhoz van csatlakoztatva – kombinálja a perforátor lyukakat a WC padlóján lévő perforációval. Csatlakoztassa a padlót és a WC-csavarokat gumi tömítésekkel, és csukja be őket dekoratív dugókkal.
 • Csak fém-műanyag csővel vagy rugalmas tömlővel ellátott víz csatlakoztatása marad. A csatlakozási helyek tömítéssel vannak csomagolva, és csavart.
 • Az ízületek a tálat és a nemek közötti, valamint a tálak és szennyvíz, ajánlott előírni záróréteg speciális szilikon készítmények erre. Miután teljesen száraz, a vizet többször le kell üríteni, gondosan megvizsgálta az eszközt. Ha az összes ízület biztonságosan lezárva van, akkor az ülés rögzítése, és a WC készen áll a működésre.

A WC telepítése, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: