Porcelán vagy Fayans: Mi jobb a WC-tálra?

  A lakásban lévő javítások elvégzése, mindegyik tulajdonos megpróbálja létrehozni a maximális kényelem légkörét, nem csak a nappaliban vagy a hálószobában, hanem a személyes higiénia szobájában is. A fürdőszoba elrendezése során a vízvezeték kiválasztását különösen nagy figyelmet kell fordítani. Az ilyen berendezések WC-jének vagy bidé minőségének minősége a napi higiéniai eljárások teljesítményének kényelmétől és kényelmétől függ. A legfontosabb kérdés a legtöbb vízvezetékkel szemben a gyártás anyaga. Mi a jobb a WC-hez – porcelán vagy fajansz?

  Mit kell figyelni a WC kiválasztásakor?

  Mielőtt elindulna a boltba az új WC-hez a fürdőszobájához, el kell döntenie a legfontosabb kritériumokat az ilyen termékek kiválasztására.

  A fő jellemzők között figyelni kell a javasolt vízvezeték bizonyos paramétereit.

  • Kapcsolat típus. Elengedhetetlen, hogy a szennyvízcsatorna elvezetése a kiválasztott WC alapjához közelítse meg a méretét és helyét. Például, a vízszintes helyen a leeresztő cső, ez szinte lehetetlen elindítani egy WC-t a függőleges kiadáshoz.
  • Forma tál. A geometriai alakban és a WC mérete minden családtag számára kényelmesnek kell lennie. Vízvezeték kiválasztása, vegye figyelembe a szoba stílusát és a saját dimenzióit.

  • Modell. Függetlenül attól, hogy az anyag gyártásának vízvezeték készülékek, a legjobb, hogy kiválassza alapján a rendelkezésre álló szoba. Tehát egy nagy fürdőszobás területen a modell tökéletesen alkalmas a padlón, de egy kis helyiségben jobb, ha egy felfüggesztő tálat helyezhet el, amely lehetővé teszi a hasznos hely mentését. Például az ilyen berendezések alatt háztartási vegyi anyagokat vagy más hasznos dolgokat tárolhat a gazdaságban.
  • Gyakorlatiasság. Véleményt választva higiéniai szobájához, figyeljen a mosás során a víz fröcskölésére. Ezt a tényezőt általában a tál alakja határozza meg, amely ideális esetben nem szabad megengedni a fröccsenést.

  A fürdőszobában lévő vízvezeték-berendezések kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy költsége közvetlenül függ az ilyen jellemzőktől, például a tervezéshez, a tál erejétől és a funkcionalitástól.

  Mit válasszon – porcelán vagy fajansz?

  A WC előnyös méretével, a tál formájával, a telepítési és csatlakozási módszerrel, a vízvezeték-berendezések gyártójának megválasztására lehet keresni. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a megfelelő modell eldöntését, a szakembereket javasolják, hogy elemezzék a vizsgált anyagok fő jellemzőit és azok jellemzőit.

  Fajansz

  A Fayans egy sűrű anyag, amelynek kis keze van. A termékek ilyen jellemzője a fehér agyag összetételében magyarázható, amelynek kellően magas víz felszívódási együtthatója van. A faied ingatlan minimalizálása érdekében a vízvezeték-berendezés felületét több speciális máz réteg borítja.

  Az ilyen kiegészítő feldolgozási technológiának köszönhetően jelentősen növelhető a WC átlagos élettartama, növelheti erősségét és nagyobb esztétikai vonzerejét. Külsőleg a FaIliage felületét fényes biztosítja.

  Az anyag előnyei:

  • viszonylag alacsony súly;
  • Kompakt méret, amelyet a WC meglehetősen vékony falai magyaráznak;
  • tartósság;
  • a háztartási vegyi anyagok agresszív hatásainak ellenállása;
  • Elérhető költségek.

  A fajansz hátrányai:

  • A Faience WC-tál főbb jellemzői a gyártó által használt gyártó minőségétől függenek a mázak gyártása során;
  • A külföldről származó fajansz sokkal drágább lehet, mint a házi porcelán.

  Ha korlátozott költségvetés van, és keresi a leginkább jövedelmező megoldást a fürdőszobájához, ésszerűen lesz, hogy előnyben részesítsen a hazai termelés gyengélvezetét.

  Porcelán

  Porcelán, mint a fajansz, fehér agyagból készült. Az anyag összetételét azonban megnöveli az ilyen erősítő komponensek hozzáadásának köszönhetően, mint a kvarc és a terepi swap. Ezenkívül a bázis létrehozására használt agyag alapos minőségű ellenőrzés, amely teljes termékeket sűrű és szuper dob felületet biztosít.

  A fajansztól eltérően a porcelán vízvezeték-eszközöknek van egy kis víz felszívódási együtthatója. Ez a hatás szélesebb komponens miatt érhető el. Tehát porcelán esetében a víz felszívódási együtthatója 0,05%, míg a fajansz 0,5%.

  Az anyag előnyei:

  • magas szintű mechanikai szilárdság;
  • sűrű szerkezet, különféle szennyeződésekkel szembeni ellenállás;
  • a csatornarendszer kellemetlen szaglók kockázata;
  • Viszonylag egyszerű és könnyű gondossággal.

  Hibák:

  • A porcelán vízvezeték magas költsége, amely megfelel a benne rejlő minőségi szintnek;
  • A megjelenése Sanfarfor, ez nem nagyon különbözik a belőlük készült termékek Sanafayans, amely lehetővé teszi a gátlástalan szállítók eladási fajansz WC magasabb áron.

  Ha egy vízvezeték-szerelőt választasz a leghosszabb élet számításával, akkor a porcelán termékeire előnyben részesítené a termékeket. Az anyagból származó WC legalább fél évszázada szolgál, míg a fajansz tartóssága körülbelül 30 év.

  Népszerű gyártók

  Döntés, a WC, amelyből az anyag alkalmas a fürdőszobában, részletesebben figyelembe veheti a népszerű gyártókat. Ahhoz, hogy a termék porcelánból vagy fajanszból készüljön, nagyon jó minőségű és megbízható, ajánlott előnyben részesíteni a márka termékeit, amelynek megbízhatósága nem okoz kétségeket a vonatkozó tanúsítványok és pozitív fogyasztói visszajelzések elérhetőségének köszönhetően.

  A következő márkák vízvezeték-eszközeinek legjobb részéről.

  • Sanita. A márka termékei azt bizonyították, hogy magas színvonalúak és ésszerű értékűek, amelyek nem okoznak szinte semmilyen panaszt.
  • JIKA. Ez a gyártó nagy választékot kínál különböző modellek és design díszítések. A márka termékei közül mind a költségvetési, mind a meglehetősen drága termékek találhatók. A WC-tálak tervezői nyilvántartása különböző stílusokban történik, és megfelel a modern divatirányzatoknak a belsőépítészetben. Érdemes megjegyezni, hogy a gyártás folyamatában a gyártó csak kiváló minőségű és gondosan kiválasztott anyagokat használ.

  • Iddis. A meglehetősen költségvetés védjegye az orosz vízvezeték, amelyet a csodálatos technikai mutatók, megfizethető ár és esztétikailag vonzó tervezési tervezés jellemez.
  • Gustavsberg Cseh Köztársaság. A gyártó WC-ja az átlagos árkategóriához tartozik, de a megfelelő minőségi osztály.

  A lobnensky növény “Stroyfarfor” termékeire is híres. A kerámia WC-nek kiváló minőségű és megfizethető költsége van.

  Ne feledje, hogy a híres márkák, amelyek termékeiket a szaniteráru piacon hosszú évek alatt képviselik, általában nagyon sok a saját hírneveikhez kapcsolódnak. Ennek megfelelően előnyben részesíti az ilyen WC-ket, minimalizálja a megtévesztett kockázatát.

  Hasznos ajánlások

  Ha a vízvezeték-eszközök gyártására vonatkozó egyéb lehetőségek iránt érdeklődnek, figyelmet kell fordítania a polimer betonból, üvegből, rozsdamentes acélból vagy természetes kőből származó termékekre. Porcelán és fajansz – anyagok, természetesen jó és nagyon népszerű, de nem hiszem, hogy a választás véget ér a kerámiákon, mert más anyagok segítségével jobban megfelelhet a kiválasztott tervezési stílusnak.

  Ha inkább a faímszéből vagy porcelánból készült vízvezeték-eszközt szeretné megvásárolni, akkor gondolnia kell az alapvető gondoskodási szabályokról.

  A WC-tál vonzerejének és erejének megőrzése érdekében lehetőség van az alábbi népi jogorvoslatok egyikével.

  • Citromsav. Ez az eszköz megkönnyíti a rozsda és a lime virágzás nyomainak eltávolítását a vízvezeték felületén. Ahhoz, hogy megkapja a kívánt eredményt, elég ahhoz, hogy gazdag a tálban a vízben, és öntsük körülbelül 3 csomagolást a citromsavpor felületén, amelyet bármely élelmiszerboltban értékesítenek. Ebben az állapotban lévő vízvezeték kevesebb óráig marad, ami szükséges a szennyeződéssel való megfelelő reakció átadásához, alaposan tisztítsa meg felületét egy speciális kiütéssel. A tisztítás után észre fogod venni, hogy nincs nyomkövetés a bevontból.

  • Szóda ecettel. Ezeknek az összetevőknek a kombinációja, amely szinte minden konyhában lesz hosszabb, gyakran használják a termékek és felületek tisztítására különböző anyagokból. Kiváló szóda ecettel és szennyezéssel egy tál tóparton. A kívánt eredmény eléréséhez elég ahhoz, hogy megszórjuk a porcelán szennyezett felületét vagy a szóda faiedportját, és megszórjuk azt 9% -os asztali ecetet. A savas oldat a legkényelmesebb a porlasztóval. Fél órával a kezelés után, gondosan tisztítsa meg a vízvezeték-eszközt a kiütéssel.

  Arról, hogy milyen WC-vel válasszon, porcelán vagy fajansz, nézd meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: