Siemens Mosógép hibakódok: Leírás, okok és mentesítés

A Siemens mosógépeket a megbízhatóság és a kiváló minőségű szerelés megkülönbözteti. A gyártó gondoskodott a kiváló minőségű öndiagnosztikai rendszerről.

Ha a háztartási készülékek megszakadnak, akkor tudd meg, hogy az ok elég egyszerű. A hibakód megjelenik a kijelzőn, amely jelzi.

Dekódolási hibakódok és azok okaik

A Siemens Mosógép leállíthatja a program végrehajtását, vagy nem indul el egyáltalán. Ugyanakkor a kijelzőn kiemelje a kódot, például az E21-et. Így a készülékek az öndiagnózis eredményeit jelentik. Elég megfejteni az üzenetet, és tegyen lépéseket.

Hibakód beállításokat és okaikat adunk.

Hibakód

Ok és dekódolás

F01

A mosógép ajtaja a végéig nincs zárva.

F02

A készülék nem tárcsázhatja a vizet a program folytatásához.

F03

Probléma a szennyvíz eltávolításában.

F04

A rendszerben észlelt folyékony szivárgás.

F16

Luke ajtó nincs zárva.

F17 (E17)

A rendszer megjegyezte, hogy a víz túl hosszú. Ez túl gyenge nyomással, szűrési szennyezéssel társítható. Néha a hiba oka a vízellátás vízhiánya.

F18 (E18)

A folyadék lefolyása több időt vett igénybe, mint a tervezett. Ez társítható egy vízelvezető szivattyú eltömődéssel vagy nyomásérzékelő zárral. Kevésbé gyakran hiba történt a törött elektronikus modul miatt.

F19

A víz túl hosszú ideig melegszik. A kód megjelenésének oka lehet a fűtési rendszer, a skála vagy a jármű lebontásának lebontása. A termosztika is megvalósítható, ahol a fűtés nem állt meg a megfelelő pillanatban. Kevésbé gyakran víz nem melegíthető az alacsony feszültség miatt a villamosenergia-rácsban.

F20

A folyadék felmelegszik, bár nem lehet. A rendszer hibaüzenet jelenik meg, ha az alacsony vízhőmérsékletű program telepítve van, és a tíz továbbra is működik. Lehet, hogy a hőérzékelő vagy a fűtő relé lehet.

F21 (E21)

A kód megjelenése jelzi a mosógép vezérlőrendszerének lebontását. A hibával együtt láthatja a motor egyenetlen működését vagy teljes távollétét. Ennek oka lehet egy tachogenerátor vagy rövidzárlat lebomlása a szimulistorokban. Kritikus hiba.

F22

A hőérzékelő le van tiltva.

F23 (E23)

Hiba történt az Aquastop aktiválásáról. Az ok a víz a raklapban. Kevésbé gyakran a kód kiemelve van, mert a kapcsolattartók túlterheltek.

F25

Broken Turbidity Sensor – Aqua érzékelő. Ez akkor történik, ha az elem skála van. A lebomlás is megjelenhet a szilva blokkolásának vagy a nyomásérzékelő károsodásának köszönhetően.

F26

A rendszer észrevette a nyomásérzékelő hibáját, egy törött sajtószolgálatot. Ez a hiba kritikus, így a mosógép teljesen blokkolva van.

F27

A sajtó beállításaiban hiba történt.

F28

Törött áramlási érzékelő.

F29

A rendszer nem rögzíti a víz áramlását a tartályba. Ez alacsony nyomásgal, blokkolással, szelepleírással vagy nyomásérzékelővel társítható. Kevésbé véletlenszerű okok az Aquastop kudarcában.

F31

A rendszer rögzítette, hogy a vízszint túllépték. A probléma tömlővel, mágneses szelepekkel vagy vízszint-érzékelővel kapcsolatos problémákból származhat. Ez megtörténik, hogy a sajtószolgálat nincs konfigurálva. A probléma a szivattyú blokkolásának köszönhetően is történik, a szilva rendszernek kell lennie.

F34

A sraffozás nem zárva van a zároláson, a blokkoló rendszer nincs aktiválva. Az ok lehet a zárolás vagy a zár nyelvrendszer lebontása. Néha az ajtó magasan lóg, vagy hiba lép fel a tömítőgumi kopásának köszönhetően.

F36

A leállított rendszer sikertelen volt. Okozza a vezérlőmodul meghibásodását.

F37

F38

A hőérzékelő megszakadt, vagy egy rövidzárlat történt.

F40

Hiba történt a szinkronizálás során.

F42

A motor túl gyorsan működik. Okozza az alaplapon lévő szimulister bontásban vagy kudarcban. A hiba kritikusnak tekinthető.

F43

A motor nem működik spinning nélkül. Talán egy tartály és a dob megragadt valamit. Súlyosabb helyzetekben a hiba egy tachogenerátor vagy vezérlőegység, motorzár lebomlásához kapcsolódik.

F44

A dob csak egy irányban forog. Ok a szimoprán bontásban, relé vagy vezérlőmodulban. A hiba kritikus, a mosógépet a rendszer blokkolja.

F59

3D érzékelő a sorrendben. Néha ez a rendszer meghibásodása miatt történik. Ezenkívül az ok lehet a vezetékes szünet, a leeresztő modul vagy az érzékelő törése.

F60

Árvíz érzékelő törés. A kódot is kiemelik, ha a csövek alkatrészei vagy maga a turbulencia.

F61

A rendszer rögzíti a hibás csapatot a nyílás ajtajából. A probléma kritikus, a mosógép blokkolva van.

F63

Probléma van a funkcionális védelemben. A processzor meghibásodásában vagy a szoftverhiba miatt. Kritikus hiba, a technika blokkolva van.

F67

Probléma van a kártya kódolásában. A hiba számos kritikusra utal. Záró mosógép kíséretében.

E02

A probléma a motorban van. A kód előfordulásának oka a motor ellenállásának hatása vagy a modulok meghibásodásában van.

E67

Volt egy hiba a kontrollrendszer kódolásában. Az ok lehet firmware-hiba. Kritikus hiba.

Megszüntetés

A meghibásodáson kell alapulnia. Például, Ha az F04 bontás megjelenik, akkor meg kell találnia és megszüntetned a szivárgást. Ha meg szeretné oldani a kezelőpanelt a probléma megoldásához, újraindíthatja a mosógépet.

Fontos, hogy először kapcsolja ki a készüléket a gomb segítségével, majd húzza ki a tápkábelt a kimenetről.

A közös hibák megszüntetése:

 1. Ha probléma merül fel a nyílás ajtajával, akkor először győződjön meg róla, hogy a ruhák nem zavarják a lezárást. Ezután a blokkrendszer rendszerét károsítják. Az ajtó nem zárható le, mert viseljen hurkokat vagy gumi tömítéseket. Érdemes ellenőrizni ezeket a részleteket, és szükség esetén cserélje ki.
 2. Az F02 hibák kiküszöböléséhez ellenőrizze, hogy a víz a csövekben van-e, függetlenül attól, hogy a betáplálási szelep blokkolva legyen-e. Ha minden rendben van, ellenőrizze a tömlőt és a szűrőket. Valószínűleg valahol eltömődés van – elég ahhoz, hogy megszüntesse, hogy eltűnjön.
 3. Az F03 kódot egymás után ki kell javítani. Először is, a szűrőket megvizsgálják és tisztítják, ha szükséges. Ezután ellenőrizze a vízelvezető szivattyút a hibákhoz. Ha egy szivattyú megszakad, vegye fel a kapcsolatot a szervizközponttal. Akkor is meg kell hívnia a varázslót, ha a törés a vezérlőmodulban található.
 4. Ha az Aquastop törés (F23 hiba), ellenőrizze az érintkezőket, és szükség esetén cserélje ki őket. Ha nincs bontás a vezetékekben, akkor az érzékelőt meg kell vizsgálni. A részleteket meg kell változtatni, ha nem sikerült.
 5. Ha bármilyen érzékelő nem sikerült, akkor ellenőrizni kell a kapcsolatait. Ha minden rendben van velük, akkor maga a résznek meg kell vizsgálnia a hibákat. Ha bármilyen – az érzékelőt újnak kell cserélni.
 6. Az F31 hibák kiküszöböléséhez ellenőrizni kell az öböl szelepét és a vízelvezető szivattyút, nyomásérzékelőt. Ha minden alkatrész normális, meg kell találnia és megszünteti a telek a leeresztő rendszerben. Ez megtörténik, hogy az ilyen egyszerű cselekedetek nem segítenek. Tehát a hiba oka a kábelezésben. A vezetékeket kell megváltoztatnunk.
 7. Ha a szinkronizálás sikertelen (F40), elég újraindítani a mosógépet. Ha ez nem segít, meg kell hívnia a mestereknek.
 8. Az F67 eltávolításához újra kell indítania a berendezést, és újra kódolja a kártyát. Ha ez nem segít, cserélnie kell a részt.

A kritikus hibák kiküszöbölése rendkívül ajánlott. Az inkompetens javítás arra a tényre vezethet, hogy a technika egyáltalán nem fog működni.

Azonnal forduljon a szervizközpontba, és hívja a Masters-t. Ön önállóan megértheti csak tipikus, frivolos bontásokkal.

Tippek

A Siemens mosógépeket a megbízhatóság és a hosszú élettartam jellemzi. A technika a megfelelő gondossággal foglalkozik.

Adjuk a fő tanácsot.

 1. Lágyítsa a csapvizet mosás céljából. Ehhez speciális szűrők vagy porok illeszkednek. Tehát kiderül, hogy elkerüljük a méretarány kialakulását a fűtőelemen.
 2. A mosás megkezdése előtt ellenőrizni kell az összes olyan zsebét, hogy a kis elemek ne kerüljenek be a mosógépbe. Ezek súlyos károkat okozhatnak az érzékelők, a dobok és még egy motor.
 3. Hat hónaponként meg kell vizsgálnia a tömlőket és a szűrőket. EHa vannak elzáródások, a részleteket el kell távolítani és le kell öblíteni folyó vízzel.
 4. Havonta egyszer ajánlott tisztítani a rekesz a mosópor és a dob.
 5. Ne túlterhelje a berendezéseket. A maximális terhelésnél a motor gyors viseletéhez és egyéb részletekhez vezet.
 6. Ne hagyja hosszú ideig nyitva a mosógép ajtaját. Különösen nem tudsz dolgokat tenni rá. Ez gyors hurok kopáshoz vezet, a nyílás leállítja a zárást.

Az F23 hiba kiküszöbölése, Nézze meg a videót.

Értékelje a cikket
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: