Szivattyúk a mosógéphez LG: eltávolítás, javítás és csere

A mosógépek javításával foglalkozó személyeket gyakran a gép “szívében” nevezik a szivattyúnak. A dolog az, hogy ez a tétel felelős a szennyvíz aggregátumból történő szivattyúzásért. Ezenkívül a szivattyú, a lenyűgöző terhelés, súlyos kopásnak van kitéve. Miután a pillanat akkor következik be, ha ez a fontos és hasznos elem vagy rosszabb, vagy teljesen rendben van. Engedélyezze az ilyen komoly problémát az egyetlen lehetséges módja – a lefolyószivattyú készülék javítása. Ebben a cikkben megtanuljuk, hogyan kell lőni, megváltoztatni és javítani a szivattyút a mosógépben LG.

A leeresztő szivattyú hibás működésének jelei

Ha az LG mosógépben lévő szivattyú leáll, akkor számos jellemző “tünet”. Érdemes meghallgatni a szivattyú gép működését. Lehetőség van annak megállapítására, hogy ez a részlet megfelelően működik-e. Ehhez meg kell futtatnia a ciklust, és értékelnie kell az összes olyan hangot, amelyet a működő eszközből származnak. Ha a szivattyú zajának vagy zümmögő víz lefolyójának és keresztésének pillanataiban, és a gép nem egyesíti a piszkos folyadékot, akkor egy hibás működés jele lesz.

A mosógép szivattyújának bontása és hibás működése észlelhető, és ilyen jelek jelenlétében:

 • Nincs vízelvezetés, a keringési folyamat leállt;
 • A ciklus közepén a gép csak megállt, és a víz nem egyesíti.

A szivattyúzási rendellenességek lehetséges okai

A mosógép szivattyúival kapcsolatos motes kell feltétlenül megszüntetni. Ahhoz, hogy megfelelően és ne károsítsa a háztartási készülékeket, nagyon fontos, hogy azonosítsák a probléma valódi okát.

A legtöbb esetben a szivattyúk hibáit követő tények:

 1. A bontás gyakran súlyos típusú lefolyórendszert provokál. Ebben a folyamatban a fúvóka, szűrő és szivattyú is részt vesz.
 2. A bontások történnek, és egy erős csatornarendszer miatt.
 3. Ha elektrokertaktusok és fontos vegyületek hibái vannak.

Mielőtt sietne, cserélje ki a szivattyúmosógépet, más problémákat kell megszüntetni.

Amire szükséged van?

A független javításhoz a mosógép LG-nek meg kell előkészítenie az összes szükséges eszközt. A készülék támogatási és tartalék adatait.

Szerszámok

Az összes szükséges munka elvégzéséhez ilyen eszközökre lesz szükség:

 • csavarhúzó;
 • Szerszám tompa pengével;
 • Penknife;
 • Multiméter;
 • Passatii.

 Alkatrészek

A márkájú mosógép javítása szivattyú törés esetén számos pótalkatrészekkel kell elvégezni, élesíteni kell. Ebben az esetben a következő egységekre lesz szükség:

 • új leeresztő szivattyú;
 • járókerék;
 • tengely;
 • kapcsolatok;
 • szivattyú érzékelő;
 • mandzsetta;
 • Speciális gumi tömítés;
 • fülke.

  A szükséges elemek kiválasztása a cserére, meg kell fontolnia, hogy mi legyen tökéletes a mosógép LG.

  Ideális esetben el kell távolítania a régi szilvákat, és lépjen kapcsolatba vele segítségért az eladónak a boltban. A kereskedési pontos munkavállalónak segítenie kell a megfelelő analógokat. A pótalkatrészek kiválasztásának középpontjában a részletek sorszámaiból is megtalálhatók. Szükségszerűen a mosógépben található szivattyú minden összetevőjére vonatkoznak.

  A javítás szakaszai

  Gyakran szivattyúk az LG mosógépek kialakításában megszűnik, hogy a banális szennyezés miatt megfelelően működjön megfelelően. Nem szabad azonnal futtatnia az új szivattyú tárolására, mert lehetőség van arra, hogy a régi elemet csak meg kell tisztítani. Az ilyen javítási munkákhoz egy házi készítésű mester lesz laza tartály, rongy és ecset.

  Munka rendje.

  1. Futtassa a dob gép forgási módját. Elég és pár percek, hogy sikeresen leeresztheti az összes vizet az eszközről.
  2. Ügyeljen arra, hogy kikapcsolja a gépet a hálózati területről. Nyissa ki a hátsó fedelet. Feküdt, ahol van egy különleges vízelvezető tömlő, húzza meg magad.
  3. Tartsa a tömlőt az elkészített szabad kapacitás felett. Távolítsa el a folyadék összes maradványát.
  4. Fordítsa el a fúvókát az irányba az óramutató járásával ellentétes irányba, maximális óvatossággal. Távolítsa el a lefolyószűrőt.
  5. A kefe használata, nagyon óvatosan és óvatosan tisztítsa meg a belső és a szűrő rész külső felületét. A cselekedetek végén ne felejtse el mosni ezt az elemet víz alatt.
  6. Az összes felsorolt ​​művelet befejezése után telepítse a szűrőt eredeti helyzetébe. Ezután fordított sorrendben zárja be a tömlőt, és helyezze be újra a gépbe. Zárja be az összesített fedelet.

  Hogyan és hogyan kell cserélni?

  Ha a problémák a szennyezett részek komolyabb és szokásos tisztítása, akkor nem lesz lehetséges, akkor a mosógép szivattyújának cseréjét kell igénybe venni. Ez nem feltétlenül azért, mert ez a teljes mértékben szétszereli a technikát. Az LG gépek esetében a munka minden szakasza az alján keresztül történhet.

  A cselekvések algoritmusa a következő lesz.

  1. Ürítse ki a vizet a tartályból, ne felejtse el átfedni a vízellátást.
  2. Annak érdekében, hogy a cserefolyamat kényelmesebb legyen, jobb, ha az eszközt az üzenetre helyezi, hogy a leeresztő szivattyú felülről van-e. Ha nem akarsz dip kültéri befejezni, akkor megéri a gépnek, mint egy régi és felesleges lapok.
  3. Ezután el kell távolítania az alsó panelt. Hogy szó szerint az egyetlen kattintás. Ha a gép egy régi modell, ahol a panelnek ki kell csavarni, akkor nagyon óvatosan kell szétszerelni ezt az elemet.
  4. Csavarja ki a szivattyút az alapból. Általában a külső csavarokhoz kapcsolódik, a lefolyószelep közelében.
  5. Nyomja meg a gépet a szilva szelepen a szivattyúnál, húzza meg magam felé.
  6. Húzza ki az összes rendelkezésre álló összes rendelkezésre álló design.
  7. Szükségszerűen szükség van a szivattyúról a fennmaradó víz, ha még mindig van. Vegyünk semmilyen tartályt erre. Enyhén lazítsa meg a leeresztő csövet tartó bilincseket.
  8. Miután eltávolította a fúvóka és a leeresztő tömlő, megszabaduljon a folyadék összes maradékától.
  9. Ha a “csiga” jó állapotban van, akkor nincs értelme pénzt költeni egy újra. Szükséges lesz az előbbi rész beillesztése, de egy új szivattyúval.
  10. A “csiga” eltávolításához meg kell csavarnia a csavarokat, amellyel rögzített, majd csavarja le a “csiga” és a szivattyú csatlakoztatott csavarokat.
  11. Ne rohanjon egy új szivattyú kijavításához. Először is, az utóbbinak gondosan meg kell tisztítani a szennyezést és a felhalmozott nyálkát. Különös figyelmet fordítanak arra a webhelyre, amelyre az új szivattyú “ül”. Tiszta is legyen.
  12. Csatlakoztassa a tisztított “csiga” -t egy új szivattyúhoz, de fordított sorrendben. A következő lépés a fúvókák csatlakoztatásához szükséges. Ne felejtsd el csatlakozni a vezetékek csatlakoztatásához.

  Az összes lépcső befejezése után ellenőriznie kell a helyettesített alkatrészek helyességét. Ha mindent helyesen végeztünk, az eszköz meg kell felelnie.

  Megelőzés bontás

  Annak érdekében, hogy ne kellett javítaniuk az LG mosógépét, saját kezével, érdemes a megelőző intézkedésekre utalni. Ismerje meg velük.

  • Mosás után mindig gondosan ellenőrizze a fehérneműt. Próbálja meg biztosítani, hogy a gép ne behatoljon a gépbe, hogy behatoljon a gépbe – későbbi bontásokat és hibákat okozhat.
  • Nem kell túl piszkos dolgokat mosni. Ajánlatos előre áztatni őket, és csak a mosógépet használva.
  • Azok a dolgok, amelyek valószínűleg egy komoly otthoni készülékek blokkolásának oka (hosszú szálakkal, görgőkkel vagy ömlesztettalombával), kizárólag sok üzletben eladott speciális zsákokban kell mosni.
  • Az LG termelésének mosógépét óvatosan és óvatosan kell kezelni, mint egy másik technika esetében. Így könnyű és könnyű elkerülhető az ilyen hasznos és szükséges aggregátumokkal kapcsolatos számos probléma.

  Hasznos tippek és ajánlások

  Ha úgy dönt, hogy önállóan javítja az LG mosógépet, akkor a szivattyú problémái miatt El kell fogadnia néhány hasznos tippet.

  • A gépek javítására szolgáló kiegészítő alkatrészek megrendelhetők az online áruházban, de ebben az esetben minden komponens és szivattyú soros számával kell ellenőrizni, és maga az LG modell.

  • Ha Ön egy kezdő mester, és korábban nem találkozott hasonló munkákkal, akkor jobb, ha a fotót a cselekedeteik összes szakasza. Tehát kaphat egyfajta vizuális utasítást, amellyel elkerülheti a hibákat.

  • A mosógép problémamegoldásához, a kívánt részek javításának vagy cseréjének javításához fontos, hogy megfeleljen a munka összes szükséges szakaszának. A műveletek egyikét sem lehet elhanyagolni.

  • Az LG mosógépeket kiváló minőséggel különböztetik meg, de technikailag összetett eszközökhöz tartoznak, ezért gyakran bonyolultaként javítják őket. Ha kétségbe vonja a saját képességeit, vagy attól tart, hogy elrontja a háztartási készülékeket, akkor jobb, ha megbízik a javítását a vonatkozó ismeretekkel és tapasztalattal rendelkező szakembereknek. Így megmenti magát, hogy komoly hibákat és hibákat kössön.

  A következő videóban világosan megismerkedhet a szivattyú cseréjének szakaszait az LG automata.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: