Tartály WC: Válassza ki a tökéletes eszközt

A WC vízelvezető tartályja talán a teljes vízvezetékberendezés között a leginkább problémás elem. Gyakran meghiúsul, zavarja az egész fürdőszoba funkcionalitását, emellett egy bizonyos vízvezetékhez, meg kell választania az adaptáció típusát, és a design fontos szerepet játszik. Ezért érdemes többet megtudni arról, hogyan válassza ki a tökéletes tartályt a WC-tálhoz.

Sajátosságok

A WC fő funkcionális eleme – a leeresztő tartály – számos módosítás és különböző tervezés ellenére több mint 150 éve változatlan marad a munka elvén. Ez a tartály leggyakrabban a kézi mechanikus eszközt tartalmazó kerámiából származik. Funkciója, hogy intenzív fluxust biztosítson egy gyors öblítéshez, amely vízcsövet és “reteszelő” szagot képez. A vízellátáshoz tartozó tartály a tömlőrendszeren keresztül van csatlakoztatva, egy bizonyos térfogat kapacitása szükséges ahhoz, hogy a mosáshoz elegendő víz felhalmozódása.

A toalett tartályok általában 2-3 technológiai lyukat tartalmaznak a víz szállítására és elvezetésére. Belül, a mosdókin tartályok mechanizmusai vannak az átfedő folyadékhoz, amikor kitölti a kívánt hangerőt, és a tálba való mosáshoz. A szilvák a gravitációs hatás alatt fordulnak elő.

Az Unitaase tartályok különállóak vagy kompakt típusúak lehetnek. Ezenkívül vannak olyan változatok a monoblokk, ahol a víztartály és a tál a WC-t egy lakásban készülnek.

Nézetek

A régi minta szinte minden hazai WC-ja külön leeresztő tartály volt. Ez azt jelenti, hogy elválasztották a tálból, és a magasságon felfüggesztik, és a cső a víz ellátására szolgál. Ennek a tervnek az előnye, hogy a nyomás nagyon erős, ezért a magasabb a kapacitás, annál intenzívebben mosható. A tartály mosásának mechanizmusa egyszerűbb, egy kötél segítségével előfordul. De olyan végrehajtás egy tartály felfüggesztve a mennyezeten, sokan nem talál túl esztétikai és bemutatható.

Ellentétben külön eszközök, amelyek a szerelt tartály, milyen típusú kompakt kapacitása a víz felgyülemlését, közvetlenül a WC – a hátsó után a tálat. Úgy vélik, hogy ez a vízvezeték újabb típus, bár több mint egy évszázaddal ezelőtt feltalálták. Az ilyen WC-k esztétikusabb megjelenésűek, kevesebb helyet foglalnak el. Nem szükséges a tengerszint feletti magasságban és nehéz tartályon lógni, a WC-polcok helyett a WC-WC-polcokon. A kompakt típusú tartályok leggyakrabban olyan gombbal készültek, amellyel az öblítés, kevésbé gyakori modellek vannak.

A monoblokk a WC és a tartály egységes lakóépülete, Az utóbbi a hátsó tál felett található. Az ilyen modell közvetlenül a kerámia, a fém vagy műanyag előállítására kerül. Szétszerelési fragmensek nem bonyolíthatják a szállítást, és vízvezetékkel terheli a vízvezetéket. De vannak még előnyei: monoblokk több higiénikus – nincs helyeit tartály ízületek és tálak, szennyeződés és a rozsda nem halmozódik alattuk, a gumitömítés. A monolitikus kialakítás stílusosabb és harmonikusabb.

A monoblokk szabadtéri vagy felfüggeszthető. Az utolsó tervezés bonyolultabb a telepítésben, mert telepítenie kell az egész rendszert, hogy ellenálljon az ülő személy súlyának ellenállása. De nagyon eredetinek tűnik, és ami a legfontosabb – a WC alatt könnyebb mosni a padlót.

A helyszínen a WC-tartály külső vagy rejtve lehet a Falsten Niche-ben.

Az utóbbi megjelenés bonyolultabb a telepítésnél, minden esetben a partíciót telepíteni kell, és elhelyezi a komplex kimeneti tömlőt. De van egy eredeti megjelenése, a függvényes WC-t a Falelandbe, sok további helyet szabadítanak fel, a készülék körüli terület könnyebb mosni.

A WC-tartályok gyártása alapján lehet:

 • Kerámiai – A leggyakoribb nézet. Kerámia viszonylag tartós, könnyű tisztítani, van egy jellemző fényes ragyog, és nemcsak fehér, hanem sok más szín is lehet, amely lehetővé teszi, hogy válasszon egy vízvezeték-szerelőt a többi WC-szobanak megfelelően.
 • Fajansz – pontosan a 19. század második felében készült első WC-k voltak. Ez az anyag meglehetősen törékeny, emellett porózus szerkezetű, amely bonyolítja a tisztítást, és a pórusokban a szennyeződés és a mikrobák felhalmozódnak. A modern fejlemények csökkentik ezeket a hátrányokat, de még mindig gyengédek, mint egy anyagot a WC vízvezeték gyártásához, elvesztette népszerűségét.

 • Tartályok WC-tálakhoz porcelánból, Mint a kerámia, sima felülete pórus nélkül, amely könnyen mosható. Az erő valamivel kevesebb, mint a kerámiáké, a nézet nagyon bemutatható lehet. De a magas költségek miatt a porcelán tartályok és a WC-tálak nem túl népszerűek.
 • Fémtartályok A WC-tál és a könnyűség meghaladja a kerámiákat. A karakterisztikus sötét csillogás nagyon elegáns és alkalmas WC-szobával, modern designnal. Anyagok leggyakrabban rozsdamentes acél vagy öntöttvas. Az utolsó lehetőség törékenyebb és nehéz, így a választás jobb az acéltartályok javára.

 • Üveg és természetes vagy mesterséges kő A WC-tálak gyártásához is használható, így a megfelelő tartályok megvásárolhatók velük. Az ilyen termékek általában az elit osztályához tartoznak, gyakran a modern stílusban díszített belső terekben vannak felszerelve. Az ilyen áruk ára magas, ráadásul törékenyek lehetnek.
 • Megerősített akril A mai napig széles körben használják a fürdők termelésére, WC-tálak, vannak is WC-tartályok is. Az anyag sima, nem porózus, jól tisztított telített fehér felületű. A méltóság az, hogy jó erővel könnyebb, mint a kerámiák, ráadásul higiénikus.
 • Műanyag A WC-tartályok, amelyek rejtve vannak a fali niche-ben. Mivel az ilyen tartály nem látható, akkor a vizuális követelmények nem kerülnek bemutatásra, a fő dolog az, hogy a mechanizmus megbízhatóan működik.

A tartály anyagát és színét kombinálni kell a WC-vel: kerámia van kiválasztva a kerámia eszközhöz, az acélhoz – ugyanazt az acélt. Hasonlóképpen, más anyagokból származó tartályok kiválasztása.

A folyadék ellátási módja szerint a leeresztő tartályok az oldalsó vagy alsó szemüveg vízzel lehetnek. Az első esetben a tömlő jobbra vagy balra található a készülék felső részén, a második alsó részén. Az alsó szemceruza jó, mert a tömlő gyakorlatilag nem látható, a tartály oldalai szabad helyet foglalnak el. De az ilyen eszközöket nehezebb javítani, és a töltés víznyomása intenzív.

A leeresztő tartály kikapcsolása vagy szelepe dugattyú vagy membrán. Az első típust egy dugattyúval ellátott kart hajtja, végére van egy tömítés, blokkolja a vízáramot a tartályban. A szilikon vagy gumi membránnal rendelkező szelepek csendben és rövid idő alatt lehetővé teszik a vizet a tartályba, de nagyon érzékenyek a tisztításra.

A gombbal rendelkező leeresztő tartályok három típus:

 • Egy módú leeresztő – szilva, amikor a gombot megnyomja a gomb megnyomása.
 • A “Stop” üzemmódban az első nyomógomb elindítja a lefolyót, és a második megáll.
 • A kettős módú leeresztő két Coppes-nek van: az első úgy van kialakítva, hogy a víz egy részét, a második – a teljes BUCK ürítéshez.

A gomb mellett aktiválja a leeresztő mechanizmust a rúd vagy a kar. A kipufogórendszerek a rudakat emelnek. Az ilyen tartálynak meglehetősen egyszerű eszköze van, javítás A gomb könnyebb, mint a gomb. A kar mechanizmusai az oldal vagy az alsó karon vannak, a készüléket megnyomásával aktiválják. Az ilyen tartályok kompakt, és különállóak lehetnek.

A kültéri leeresztő tartályok zavarosak vagy szögletesek lehetnek. A második típusra van szükség, ha a WC-t a szoba szögébe helyezik.

Tehát szabad helyet takaríthat meg a WC-ben, és a fürdőszobában nem kevésbé kényelmes, mint a szabványos verzióval.

Működés elve

És a régi minta leeresztő tartályai, valamint a két munkamódszerrel rendelkező modern rendszerek hasonló eszközzel és funkcionalitással rendelkeznek.

Az ilyen mechanizmus a következő részleteket tartalmazza:

 • elzáró szelep;
 • ömlesztett szelep;
 • Víz túlcsorduló rendszer.

Annak érdekében, hogy ellenőrizzék a lefolyó víz és megakadályozzák a folyadék szivárgás megakadályozására anélkül, van egy lefolyó vagy rögzítőszervek, hogy van egy szelep egy dugót, amely blokkolja egy lyuk nyílik a tál a WC-csésze. A szelepet teljesen megnyomja a víztartályban lévő nyomás alatt. Ha a WC-ben állandó folyamatos szivárgás figyelhető meg, akkor az eszköz meghibásodása a leeresztő megerősítéshez kapcsolódik.

Az ömlesztett szelep a vízcsőből a tartály kapacitására és átfedésére szolgál, amikor teljesen kitöltötte. A munka rendszere a következőképpen történik: Ez a szelep egy vegyületet tartalmaz, amelyet általában sárgaréz rúd formájában, úszóval, amely viszont vízszint mellett emelkedik, és bezárja a folyadék áramlását kívülről. A régi rendszerekben az ömlesztett szelep az oldalán helyezkedik el, és az úszó vízszintesen volt, a lefolyótartályok új modelljei az alábbiakból származó ömlesztett szeleppel és egy fényes műanyagból készült függőleges úszóval rendelkeznek. Leggyakrabban a WC bontása az eszközhöz kapcsolódik.

A legmodernebb tartálymodelleken meglévő vízelvezető és túlfolyó rendszerek úgy vannak kialakítva, hogy biztosítsák, hogy a vízáramlások és a leeresztő megerősítés víze;. Ehhez különleges tömlők állnak rendelkezésre.

Ha a vízzáró víz mechanizmusa megtört, akkor a tartály szélén átmegy, de átmegy velük, és a leeresztő kommunikációban jelenik meg.

Dimenziók

A különálló vagy kompakt – 6 liter standard leeresztő tartály térfogata. Ebben az esetben a kerámia termék minden belső megerősítéssel súlya 10-11 kg. Az akril eszköz hasonlósága kisebb lesz. A Falelandbe beágyazott műanyag edény minimális tömegű.

Az osztott leeresztő tartályok vagy a tömörítés méretei eltérőek lehetnek.

A leggyakoribb lehetőségek:

 • Magasság fedéllel – 350-400 mm;
 • Hossz – 300-360 mm;
 • Szélesség – 150-200 mm.

A hely mentéséhez a WC-t gyakran a WC szögében helyezik el, ez a módszer kombinált fürdőszobákban is elosztva.

Ehhez a helyhez a szögletes leeresztő tartályokat választják, kompakt és nem rosszabbak a szokásos típusok mennyiségével. A legkisebb méretű ilyen termék 275 mm szélességű lehet. Az elválaszthatatlan tartályú monoblokk WC-je 820 mm-ről a padlóról magasra állhat a padlóról.

kiegészítők

A tartály fő funkcionális eleme – belső szerelvények – a következő blokkokat tartalmazza: úszómechanizmus és leeresztő rendszer.

Ezek viszont egyedi összetevők.

 • Úszós, általában műanyagból készült, a levegőben lévő üreg belsejében van. Ez egyfajta akvarell, amely felugrik a vízszintjével, és egy bizonyos ponton a karrendszer segítségével blokkolja a folyadék áramlását a vízellátó rendszerből. Az úszó maga gyakorlatilag nem vetjük alá semmilyen negatív hatások, de a kötődés kapcsolatok egy plug sárgaréz, más fémek és műanyag leggyakrabban fölött.
 • A leeresztő lyuk kinyitásához és bezárásához egy “körte” van, amely akkor, amikor a víz felfelé emelkedik, és amikor a tartály kiürül, és töltse le újra, lefelé, a teljes nyomást a nyereghez. Ez a műanyag és belső üreg függőleges vezetőcsővel történik. Ez tartalmazza a levegőt, amely egy körtét tolja a tetejére. Ez az elem deformáció, repedés, így gyakran helyettesíteni kell.

 • Mandzsetta a tartály és a leeresztő WC csatlakoztatásához. Ez egy olyan elem, amely nem egy leeresztő mechanizmus, hanem a tartály és a tálak megbízható rögzítése. Ez annak szorossága, amely meghatározza a szivárgások hiányát a kompakt típusú modelleken. Ha a WC és a tartály csomópontjában lévő nedvesség nyomai vannak, akkor a hiba a mandzsetta van, és ki kell cserélni. És amikor új megbízhatóságot telepítenek a megbízhatóság érdekében, a legjobb, ha a tömítőanyagot vagy szilikonot is kenjük.
 • Rögzítőcsavarok és tömítések számukra. Ezek a rögzítők a kompakt tartályokban vannak jelen. A leeresztő folyamathoz nem válaszolnak, de a készülék megbízhatóságára és normál működésére érdemes ellenőrizni állapotukat.
 • Gyűrű tömítés a leeresztő és a túlfolyó rendszerekben. Ez az elem a modern modellekben található, és gyakran sikertelen. Felelős a vízzáróság és a megbízható szivattyúzás a szennyvízbe, így szükség van az állapotának figyelemmel kísérésére.

A leeresztő tartályok fennmaradó komponensei a WC-hez: test, fedél, rúd, kar vagy gombok. Ezek a részletek kevésbé érzékenyek a törésre, de a legfontosabb dolog az integritásuk követése, és rendszeresen mossuk.

Tekintse át a gyártókat

Leggyakrabban a leeresztő tartályok teljesítik a vacsorákat. Ezért a vízvezeték lebontása esetén az eredeti összetevők kiválasztása. Ebben az esetben a méretek megegyeznek, a telepítéssel nem merül fel, és az összes részlet harmonikusan kombinálódik.

Roca Victoria – Ezek a kiváló minőségű faied vízvezetékek a ROCA márkából. Lehetőség van tartályok vásárlása a padlóburkolatokhoz 6 liter térfogatú. A termékek elegáns ovális alakúak, fehér fényes árnyalattal rendelkeznek.

A vízellátás végzik alulról, két üzemmódja van: a teljes lefolyó víz felszabadulása 3 l, kettős fém gomb áll rendelkezésre a fedél erre. A tartály méretei: 18,5х37h39,5 cm. A garancia 10 évre vonatkozik.

WC-tartályok teljesítik a leeresztő megerősítést Cersanit Olimpia Ajánlott: padlóburkolatokhoz Típus Compact. Kiváló minőségű fehér fajansz, téglalap alakúak, sima sarkok. A vízellátás jobb alsó sarkában van, egy dupla üzemmódban van egy teljes és félig leeresztő, egy teljes tartály térfogat – 6 liter. Termékméretek: 17x36x37,5 cm, súlya erősítéssel – 11,9 kg.

Porcelán tartályok Ceramin Grand Alkalmas Verona, Cesro, Ceramin kültéri WC-k számára. Forma trapéz, szűkült az alsó, színes fehér. A termékek kiváló megjelenésűek és megbízható működési jellemzőkkel rendelkeznek, ötéves garanciát kapnak. Bowl Méretek: 17x38x38,5 cm.

Távolítsa el a padlóburkolatokat Laufen Pro van egy eredeti nézete szigorú téglalap alakú formák. Gyártási anyag – porcelán, terméksúly – 13 kg, vízellátás az oldalon. A tartály térfogata 4,5 liter, kétszoros leeresztést biztosít – 3 l és teljesen.

Tartály leeresztő megerősítéssel Villeroy & Boch Hommage A megjelenés és az űrlap nagyon eredeti, alkalmas a kombinált fürdőszoba elit kialakítására. A porcelán termékből készült puha fényes árnyalattal, súly – 14,5 kg, teljes térfogat – 6 liter. A vízellátás jobbra kerül, a felső fedélen van egy dupla gomb a teljes leeresztéshez vagy a 3 liter víz elvezetéséhez.

Hogyan kell felvenni?

Először is, a választás egy leeresztő tartály, mint maga a WC, attól függ, hogy a szobatechnikai szoba sajátosságaitól függ. A kis területeken érdemes kompakt modelleket vásárolni, kis méretekkel. Gyakran ebben az esetben optimális, hogy válasszon egy kis tálat, és egy olyan vízelvezető tartály szögletes kialakítását választja, amely a minimális helyet veszi. Az ilyen tartály háromszög alakú profilja a nagyobb magasság miatt nem adhatja fel a szokásos modellek mennyiségét.

A klasszikusok rajongói néha a lakás és a fürdőszobák általános stílusában különálló tartályokat állítanak fel, hosszú fémcsővel felfüggesztve magas a mennyezet alatt. De a megjelenés befolyásolhatja a műveletet. Egy hosszúkás cső, valamint az ízületek ízületei, gyakoribb tükrözni, eldobhatják a csapvíz csapadékát, a tartályhoz való hozzáférés bonyolultabbá válik.

A leginkább praktikus és ésszerűbb lehetőség az, hogy telepítsünk egy WC-tálat egy kompakt típusú típusú típust, Ezenkívül az ilyen modell tervezési lehetőségei óriási összeget mutatnak be. Bontás esetén könnyebben javítható, elzáró szelepek és leeresztőszelep érhető el egyszerűen a fedél felemelésével, gyakran javításra, nem is szükséges a tartály szétszerelésére. Igen, és könnyebben élvezze őket, mert a különálló rendszerekkel ellentétben az ilyen eszközöknek két működési módja lehet.

A választás a kötet a leeresztő tartály nem nagyon széles, a leggyakrabban képviselt kapacitása 6 liter leggyakrabban, ez elég hatékony működését. A víz mentése és hasznos hely a WC-ben, kompakt termékeket vásárolhat 4 – 4,5 liter térfogatú kompakt termékeket. Továbbá, ha megvásárolná, érdemes figyelmet fordítani a tartálytömegre, számítsa ki úgy, hogy a WC vagy a keret, a beépített fal ellenálljon ennek a súlynak. A leggyakrabban a fajta és a kerámia termékek súlya 9 és 13 kg között van.

Tippek a szereléshez

Ha a WC-tartálynak külön épülete van, és felfüggesztésre kerül, akkor megbízható gerendákat kell szerelni. A legjobb, ha a fém konzolokat rögzítik, amelyek betonban vannak rögzítve egy horgonyon vagy csavarokkal. A 6 liter vízzel töltött öntöttvas vagy acéltartály súlya meglehetősen nagy, és megbízható függőleges rögzítést igényel.

A tartály alsó lyukának és a leeresztő tálban lévő tápvezetéknek a gumi tömítés és a szilikon vagy a tömítőanyag kezelése.

A tartály kompakt közvetlenül a WC-re van felszerelve, biztonságosan kell csatlakoztatni. Ehhez csavarokat használnak, általában rendelkezésre állnak. A csatlakozás helyén gumi tömítések szükségesek. A tálban lévő tartályból kiáramló leeresztő nyílás szükséges, meg kell adni a mandzsettát, és hermetikus oldattal kenjük.

Minden csövek, alkalmazási és kimeneti tömlőket, hullámokat kell húzni, amíg meg nem áll, és megbízható tömítést biztosít. Még nem fogom ellenőrizni a tartályt szigorúan vízszintes szinten.

Működési ajánlások

A megfelelően beállított WC-tartály bármely típusú hosszú ideig működtethető. Rendszeresen és időről időre kell tisztítani, hogy a fedél alá nézzen, ellenőrizze a lefolyószerkezet integritását. A legkisebb szivárgás vagy a munka megsértése esetén érdemes javítani.

Arról, hogyan kell önállóan javítani a WC-tartályt, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: