Távközlési tartály tartály bomlás és kiigazítási szabályok

A WC-ben lévő víz elvezetésére szolgáló rendszer minden személyt minden személy használta. Azonban nem mindenki tudja, hogyan működik. Ez egy olyan mechanizmus, amely a leeresztő tartály belsejében van felszerelve. A vízvezeték-eszköz használatakor teljes kényelem érdekében helyesen kell választani, telepíteni és konfigurálni a mechanizmust. Ezeket az árnyalatokat részletesen részletezi.

Általános tulajdonságok

Double-Action Drain rendszer jellemzi: egy eszközhöz csatlakoztatott szilva / túlfolyó mechanizmusok. A vízellátás és a vízellátó rendszer funkcionalitása szükséges ahhoz, hogy több rész összekapcsolt üzemmódban működik.

A különböző mechanizmusok eltérőek, bár biztonságosak azt mondani, hogy a különbség közöttük nem túl nagy.

Leírjuk a szabványos csomagot.

 • Ömlesztett (beszívó) szelepek. Ezek egy menetes fúvóka, amelyet a tartály aljára vagy a falába helyezünk be. A faragás lehetővé teszi, hogy egy tartály segítségével diófélék segítségével sűrű legyen, ami biztosítja a szivárgás hiányát. A vízborítószerek megnyitása / zárása egy reteszelő mechanizmust kap, amely a rockerhez van csatlakoztatva.
 • Rocker – Ez egy kar, a szívószelep aktiválásához, azok beállíthatók. A rocker szabad vége rögzítve van, vagy úszóval (üreges műanyagcsővel), vagy – vezérlőszelepkel van felszerelve. Amikor a bemeneti szelepet kiváltják, vagy egy pop-up úszással, a kockázat növekedése megtörténik, és az ömlesztett hidroklap szabad hőmérséklete blokkolva van.

 • Szilva – Normál helyzetben blokkolva van a szelep / dugó. Szelep / dugó – Ez egy lapos vagy félkör alakú rugalmas lemez, amely összeköti a főszereplővel ellátott csuklós típusú vegyületet.
 • Top található A nyomógomb vagy a kar típusának mechanizmusa, Leeresztő szelepvezérlés. Ha használjuk, a vontatás felemelésével a felső eszköz (kötelek kötélek, vagy karok, vagy műanyag keret a vontatás), és megnyílik a folyosó. Az öntés elegendő intenzitással történik, hogy mindent mosson a mosogatóban, a csatornacsövekbe.

Az elemek különböző elrendezése megengedett. A régi víztáblákkal felszerelt régi modellek, amelyek túllépő rendszerekkel és a kar / gombok által vezérelt öblítő rendszerekkel vannak felszerelve, különálló mechanizmusként kerültek felszereltek. Ma egy komplexumként készülnek. Könnyebb telepíteni és karbantartani, de javítása sokkal nehezebb.

A leeresztő rendszer eszköze

A leeresztő tartályok a tervezésükben nem túl összetettek. Ez a szokásos víztartályok, amelyek belseje a mechanikus reteszelő rendszer be van helyezve.

Hogyan működik az ilyen rendszer:

 • Az ürítést szabályozzák;
 • ellenőrzött, hogy a tartály kitöltötte, ha a vizet összeolvasztják a csatornába;
 • megáll a víztartályba, amikor bizonyos szintet ér el;

A víztartály töltési mechanizmusának működése:

 1. Egy ömlesztett szelep révén, amely a tartály alján található vagy a falában található, a víz belsejében van.
 2. A tartály vízszintjének növekedési folyamata mögött a biztonsági-kontroll mechanizmusokat követik (úszás, szelep). Amikor a víz eléri a tartály bizonyos szintjét, az áramlás megszűnik, mivel az ömlesztett hidrochilet blokkolva van.

  A víztartály lefolyóeszközének működése:

  1. Ha le kell engednie a vizet, kattintson a tartály tetején lévő gombra, vagy húzza meg a láncot – az eszköztől függően. Tehát a hidroklarap nyitva lesz az alján, és a vizet öntjük.
  2. Pontosan ugyanaz az elvet alkalmazzák az olyan eszközökre is, ahol két gomb biztosított. Ha kicsi, kis mennyiségű víztömeg keletkezik, és ha nagy, akkor a tartály teljesen csökken. Két gombos mechanizmusok gazdaságosabbak, segítenek beállítani az alacsony folyadék mennyiségét, így szinte az összes modern modell hasonló eszközzel van felszerelve.
  3. Amikor a vizet felszabadították, szintje alacsonyabb lesz, és a kontroll mechanizmusok részt vesznek annak érdekében, hogy automatikusan kinyitják a szívó-hidroilapot.

  Azt lehet mondani, hogy hasonló elvvel vannak tárcsázási és csökkentő vízvezetékrendszer, és nem függ a komplexitásától. Természetesen vannak kisebb részletek, de amikor a munka általános elvének megértése, könnyű telepíteni vagy gyorsan javítani egy idegen rendszert, hogy megszüntesse a törést.

  A választás jellemzői

  A WC használatához a WC használatához az egyik fontos pont az, hogy kényelmes lefolyó legyen, ezért gondosan megközelíteni kell a vízvezetékmodellek kiválasztását.

  Vannak olyan tényezők, amelyek külön figyelmet érdemelnek.

  Az ömlesztett szelep két szálláslehetőséget foglal magában:

  • Alsó – a fúvóka helye a víztartály alján. Ebben az esetben nagyon fontos a kapcsolat szorossága. Ehhez két tömítés felelős.
  • Az oldalán – a fúvókák és a szelepek az oldalfalon keresztül a tartályba kerülnek, a lyuk szinte a fal felső szélén található. Ez a szakasz feltételesen lezárt, mivel a maximális vízszint, mint általában nem éri el.

  Oldalsó kapcsolat

  Figyelembe véve az összes “érzés és hátrányok” lehetőségeket a kapcsolatokhoz, javasoljuk a vízellátás alatti lehetőségeket, mivel hatékonyabb és kényelmesebb. Kevésbé teszi zajt, amikor a tartály kitöltötte. Ugyanezen célokra az anti-spektrix rendszereket használjuk, azok elzáró szelepeik megbízhatóbbak a működésben.

  Az ilyen kapcsolat hátránya a tömítések jelenlétének nevezhető, mivel zavart szorozata azonnal a legszomorúbb következményekkel jár.

  Vintage vízvezeték karokkal vagy láncmintával “A la tippek”.

  • A Szovjetunióban használt vízvezeték-berendezések, amelyek olyan karton vannak felszerelve, amelyhez láncot vagy csipkét szereltek fel. Ma a modern vízvezeték hasonlóan találkozhat, kivéve a vízvezeték-berendezéseket, a “régi” stílusban.
  • A gomb egy univerzális megoldás bármely rendszerben. Az előny rövid mozdulattal és a folyadék térfogatának szabályozására képes.
  • A kettős fledged tartályban egy kétgombos opciót alkalmazzon. Az egyik felelős az egyes kötetek lefolyásért, a második pedig – az a tény, hogy a tartály teljesen felszabadul. Az ilyen rendszerek a vizet takarítják meg, de ugyanakkor a beállítása, és a javítás összetettebb.

  A két üzemmódban működő WC-rendszerek nyomógombos rendszerei lehetnek egyszeri vagy két gomb. Figyelembe vesszük a túlcsordulási ellenőrzést biztosító mechanizmusok típusát.

  Sokkal szélesebb körű lehetőség van, de az egyszerűségért, hagyjuk abba a következő osztályozásban:

  1. A hidroklap legegyszerűbb fajtái – Float. Az úszó rendszert a következőképpen lehet leírni – a vezérlőszelep vezérlését egy rocker / kiegyensúlyozóval vagy anélkül egy hidraulikus fúzióval társítják.
  2. A membránrendszer a következőképpen írható le: ha a tartály befejeződött, a membrán víznyomással van kitéve, és viszont egy reteszelőeszközt használ. Napjainkban a membrán típusú adaptációval rendelkező vízvezeték népszerűsége növekszik, de egyre inkább és gyakrabban kezdenek javasolni, hogy megtagadják a karrendszerek támogatását.

   A műszaki jellemzők és jellemzők elemzése a következő információkat adja meg:

   1. A membrán hirtelen meghibásodik, és ez a pillanat nem mindig lehetséges, hogy egy bizonyos ponton egyszerűen kikapcsolja az overclocking-t. A jó hangszigetelés jelenlétében a fürdőszobában túl későn hallani hallani, hogy hallja a padlón túlcsorduló vizek vizes hangjait, és a következmények rendkívül sajnálhatóak lehetnek.
   2. Ha a mechanizmus lebomlik, akkor javítják a problémát, még akkor is, ha van egy tartalék membrán. Továbbá az idő tömege a mechanizmus kiigazítását követően a membrán helyettesíti. És még ez sem a membránszelep tiszta válaszának 100% -os garanciája.

   Az optimális kimenetet ilyen lebomlással tekintheti meg, a csere nem membrán, de egyszerre a rendszer egyszerre, legalábbis egy egyszerű úszó típusnál.

   Telepítés

   Amikor azok vagy mások vezetniük kell a leeresztő szerelvények saját helyettesítését, meglehetősen igazi.

   Az algoritmusnak megfelelően kell működnie.

   • Feltéve, hogy a meglévő tartály csatlakozói megfelelnek. Egy nagyon fontos paraméter lesz, ahol a bemenetek (felülről, oldalról) vannak elhelyezve, méretük, a kisülési lyuk és általános méretek eltérő átmérője. Ideális lenne, ha a WC-tál gyártójának és a tartály kitöltésének neve egybeesik.
   • Víz átfedések, a tartályban maradt teljes folyadék eltávolításra kerül.

   • A leeresztő gomb blitálódik, a reteszelőgyűrű óvatosan kicsavarva van. Most szétszerelhetjük a tartály fedelét.
   • Kikapcsolja a víztömlőt.
   • Egy anya kicsavarodott, amely rögzíti a fúvókát, és kiveszi.
   • Ha egy opciót az alábbi függőleges bélésből hajt végre, javasoljuk, hogy egyfajta jarot helyezzen a lyuk alá, ahol a maradványokat eltávolítják, ami nem.

   • Az egész “töltés” leszerelhető, el kell távolítani.
   • A rögzítőelem kifejlesztett, amellyel a tartályt csatolták, szétszerelték. A vízzel töltött eszköz alján eltávolítjuk a tömítéseket, amelyek összetett tömítést biztosítanak.

   A bontás befejezése után a belső felületeket a tartályba töröljük, és a tál megnyitása a flare eltávolításához. Ezzel eltávolíthatják a csatornák oldalsó részei oldalainak csatornáit. A működés folyamatában az ilyen helyek nem állnak rendelkezésre, és itt meglehetősen lehetséges a megelőzés végrehajtása.

   Természetesen a mechanizmus kiigazítására fordított cselekvési sorozatot kell végrehajtania:

   • Telepítse a szilva rendszert a lyukakba, anélkül, hogy elfelejtené a tömítő tömítéseket.
   • Helyezze vissza a víztartályt, igazítsa és rögzítse a rögzítőcsavarokkal. Alacsony minőségű kötőelemek általában rozsda, így ajánlott minden rozsdás rész.
   • A leeresztő eszköz “töltésének” telepítését a leeresztő lyuk rögzítésével kell kitölteni.
   • Vízszelep helyezze be a falat az oldalán, és rögzítse azt diófélékkel és gumiszalagokkal.

   • Az öntés hidrokalpánjának kimeneti fúvókájához a vízellátás összekapcsolásához. Engedélyezze a vizet és ellenőrizze a működést.
   • Állítsa be, ha szükséges – állítsa be a túlcsordulás magassági szintjét (kb. 2 cm a felső lyuk szintjén) és a leeresztőberendezést és a gombokat összekötő rudat.
   • Az összes rendszer megfelelő működésével és szivárgások hiányában a fedél telepítéséhez mehetsz. Javítsa meg, és a gombok peremét ölelje fel.

   A tartályok verzióiban és a “töltelékének” meglévő konstruktív különbségei kis eltéréseket okoznak az algoritmusból, bár szinte minden tartályt ilyen rendszerek szerint terveztek, így a tartály megerősítése a következő.

   Kivételek készíthetők olyan beépített modellezési modelleknél, amelyek a toló shiche falán belül található tartályt tartalmaznak.

   Ezért, ha van ilyen eszköz a lakásban, nem ajánlott független javításokat folytatni, és ezt a komplex műveletet szakembereknek bízzák meg.

   Szolgáltatás

   A leeresztő tartály armatúrája olcsó. Ennek ellenére néha egyszerű javítási tevékenységekkel rendelkeznek, ahelyett, hogy külön részleteket vásárolnának vagy megszereznék, és csak akkor változtassák meg sajátjukat.

   Ha megjelent egy hiba, a tartály megnyílik, hozzáfér a belső mechanizmushoz és megjelenéshez, mi az oka a törésnek. Még a rendszerrel való felszínes ismeretekkel is, majd megérteni az okokat, elég több telkek vagy vízkészletek a tartályban.

    A meghibásodás gyors diagnosztizálásához és javításához olvassa el az asztalt.

    Hiba

    Cselekvések

    A túlcsordulás elleni védelem hiánya

    1. Leggyakrabban – csavart egy rockeret vagy egy rugalmas karot, amely az úszót tartja. Amikor a ferdeség megszűnik, az úszó mozgása a normál pályán helyreáll, a rendszer helyreállítása a munka állapotában.
    2. A membránmodellek nyitott állapotban hagyhatják a szelepet, még akkor is, ha a rocker szélsőséges felső pozícióban van. Ha van ilyen hiba, szükség van a membránra vagy annak cseréjére.
    3. Egy másik oka lehet, hogy az úszás károsodott a feszültséggel – a víz belép. Ebben az esetben a vizet ideiglenesen lecsapolták, és az úszás házának helyét nedvességálló tömítőanyaggal öntjük. Valószínűleg, hogy ilyen károk hamarosan ki kell cserélniük az úszót.
    4. Amikor egy eredményt eredményez, az összes ilyen művelet után a probléma a legvalószínűbb a beömlőszelepben, és teljesen meg kell változtatni.

    A dummy szelep áramlása

    1. Ez általában akkor fordul elő, ha a tömítő gumi kopott. Ha az áramlás kicsi, és a tömítés viszonylag új, akkor kiküszöbölheti a problémát, a rögzítő anyát meghúzva.
    2. Ha nincs további szigorítás, el kell távolítania a vizet a tartályból, a szelep analízisét és a tömítés cseréjét, amely biztosítja a tartályhoz való csatlakozások szorosságát.

    Egy gombnyomásos víz lebontása (nem tér vissza az eredeti pozícióba)

    1. A leggyakoribb ok a kavicsos kar, amely összeköti a gombot és a leeresztő szelepet. Amikor a ferdeség megszűnik, a mechanizmus helyesen működik.
    2. Egy másik közös oka néhány műanyag rész lebontása. A hibás működés megszüntetése ebben az esetben, teljes mértékben meg kell változtatnia a leeresztő mechanizmust.
    3. Amikor a tartályt először használják, a helyzet oka helytelenül módosított rendszer. Az ilyen probléma kiküszöböléséhez szükség van a kívánt szintű szintre, amely megfelel a tartály magasságának szintjének.

    Amikor a leeresztő tartály kitöltött, gyenge víznyomás van

    1. A vízvezetékrendszer normál nyomása esetén szükség van a vízcsővezeték szétszerelésére és a tisztításra, a lyuk átfedő akadályok eltávolítására.
    2. Ha lehetetlen megtisztítani a tömlőt, akkor meg kell vásárolnia egy újat, és cserélje ki.
    3. Ha a tisztítási problémát nem lehetett kiküszöbölni, ellenőrizze a beömlőszelepet. Ehhez a beömlőszelep kényszerített maximális megnyitása szükséges, és ellenőrizze a sávszélességet.
    4. Szükség esetén beállíthatja a túlfolyó rendszert, tisztítsa meg a belső szelepkamrát, vagy cserélje ki teljesen.

     Hasznos ajánlások

     Időről időre a tartály vízszintje különböző okok miatt szabályoznia kell: ha folyamatosan szivárog, vagy hogy megmentse, vagy növelje az öblítés erejét.

     Ennek elérése érdekében számos intézkedést kell tennie.

     • A régi rendszereket oldalirányú vízellátás végeztük, és hagyományos vastag fémhuzalt használtak (a szelep és az úszás csatlakoztatásához). Ahhoz, hogy megváltoztassa őket az úszó szintjét, hogy átfedje a vízbevezető lyukat, csak hajlítsa meg. Ha felfelé hajlított, a víz mennyisége, amely a szelep átfedéséhez szükséges, csökkenti – csökkenti – csökken.

     • Modern rendszerek, amelyekben az oldalsó megközelítés megvalósul, mivel a kar nem vesz részt, és a műanyag rúd és azt, természetesen nem hajlik. A tartályban lévő szükséges mennyiségű vizet a lebegő helyzetének beállításával érjük el. Ez a rész egy menetes csatlakozással vagy reteszekkel van rögzítve, amely el kell utasítania az úszót. A hangerő növelése érdekében a szeleptest felé kell mozgatnia, hogy csökkentse a kar hosszát.
     • Olyan rendszerek, amelyekben az alacsonyabb vízellátás megvalósul, a beállítás könnyebben történik. Szükséges, hogy a műanyag tolóerő korlátozza a vizet, összekapcsolja a karot és az úszót hosszabb vagy rövidebb. A standard limiter szálral van felszerelve az úszó rögzítéséhez, és a szintmagasság beállítása, a standard műanyag anyaga használata.

     Hogyan konfigurálhatja a megerősítést a leeresztő tartályban, nézze meg az alábbi videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: