Válassza ki a fűtött törölköző sínhez tartozó tömítéseket

Időről időre megtörténik, hogy a fűtött törölköző sín egy kicsit áramlik. Általában az az oka annak, hogy a fürdőszobában lévő törülköző sínhez való víztáró tömítéseket választották rosszul, és alacsony minőségűek. Tudnia kell, hogyan válassza ki a tömítéseket, hogy hosszú ideig szolgáljanak.

Jellegzetes

A vízvezeték-berendezések felszerelése során általában fluoroplasztikus, gumi, szilikon és paronites párnákként alkalmazzák. Az ilyen termékek különböző méretűek, amelyeket a D × D × S képlet jelzi.

A tömítéseket a menetes típusú fűtött törölköző vegyületeinek erősítésére használják. Egy adott modell esetében bizonyos átmérőjűnek kell lenniük. A leggyakrabban használt 30×40, 31×45, 32 vagy 40×48 mm átmérője. Az első számjegy általában a belső átmérőjét jelenti, a második pedig egy külső. Bár néha a méret egyszerűen jelez egy számjegyet.

Új fűtött törölköző sín megvásárlásakor azonnal minden szükséges a telepítéshez, beleértve a tömítéseket is. A tömítés cseréjekor meg kell vásárolnia egy olyan méretű terméket, amely korábban volt. A hibás elemeknek nem kell használniuk, ezért jobb, ha egy új elemet vásárolhat bármely vízvezetékboltban. A tömítések bizonyos kritériumokban eltérhetnek.

Nézetek és méretek

A legfontosabb kritérium, amelyre az ilyen eszközök megosztottak az anyag. Gumiból, fluoroplasztból, paronitból és szilikonból készülnek.

  • A gumi termékek különböző márkák. Számukra szilárd és félig kemény gumit használnak, amelyek tökéletesen ellenzik a nagy hőmérsékleti különbségeket. Az ilyen anyag hátránya az alacsony tartósság. Egy idő után a gumi elveszíti rugalmasságát, amellyel egy ilyen tömítésre lesz szükség a változáshoz.

Az előnye az, hogy ha nincs ilyen tömítés raktáron, akkor nagyon egyszerű, hogy magad szinte bármilyen gumi termékből, amely kezében van.

  • A paronitból való csomagolás ellenáll a nyomás akár 64 bar. Ezek egy levél típusú paronitból készülnek. A megadott anyag szintetikus és természetes, por típusú komponensekből, valamint krilsotil azbeszt tömörített tömege. A paronit termékek tökéletesen ellentétesek a hőmérsékletcseppekkel és a nagynyomással.

De krizotil azbeszt tekinthető káros az egészségre, ezért az ilyen megoldások vízellátó rendszerek rendkívül ajánlott.

  • A fluoroplasztikus termékek A nagyszerű, fizikai és elektromos természet kiváló tulajdonságai vannak, és ma szinte a legjobb megoldás. Ez az anyag környezetbarát, stabil, nemcsak a tűz hatásai, hanem a nagy hőmérséklet és a nyomáscseppek is. Ezenkívül a fluoroplasztból származó tömítések tökéletesen ellentétesek az agresszív környezet hatásaival.

Ezenkívül, annak ellenére, hogy nagy hőmérsékleti tartományban való munkavégzés lehetőségét, az anyag teljesen nem érinti az öregedést.

  • Szilikon párnák nevezhető univerzálisnak, sok területen használják őket. Ez az anyag szerves szilícium-alapú gumiabroncsok. Nem mérgező, és nem tartalmaz kéntartalmat a szokásos módon ellentétben. A szilikon gyakran próbál helyettesíteni a polivinil-kloridot. Ellenőrizze, hogy a termék hitelessége könnyű legyen: elég csak a tűz beállítása. Ha a korom fehér a feszültség alatt, akkor előtted – valódi kúpos vagy kúpos szilikon tömítés. Az ilyen anyag mínusza a magas hőmérsékleten hosszú távú felhasználás lehetõségét, valamint az oxigén hosszú távollétét, a porozitás és a keménység csökkentése miatt lágyítva lehet.

Természetesen az ebben az esetben az erő csökken.

Ha az ilyen termékek méretéről beszélünk, az első kritérium, amelyre figyelmet kell fordítani, átmérője. Teljesen meg kell egyeznie a korábban telepített fektetési átmérővel. A vízvezetékpárnáknak 3 fontos mutatója van:

  • vastagság;
  • Átmérő belső;
  • Átmérője külső.

Ezek a jellemzők általában egy csomagot jeleznek, valamint a vízvezeték termékeinek utasításaiban. Egyébként, néha a jelölés nem milliméterben lesz. Például gyakran találhat 1 hüvelyk vagy hasonló.

Ha hirtelen, valamilyen eszköz javításakor meg kell találnod a tömítés méretét, akkor jobb, ha megvizsgálja a dokumentációját. Ha nem, akkor a tömítés vehető igénybe.

És a tapasztalt eladó még a deformált termék is könnyen meghatározhatja a méretet.

Választott kritériumok

Ha a választás kritériumairól beszélünk, akkor az első, természetesen az anyag lesz. A gumiból készült tömítések gyorsan elhasználódnak. Ugyanakkor megfizethetőek, könnyen vásárolhatók. A szilikon társaik egy kicsit hosszabb, mint egy ilyen jellegzetes szaga, mint egy gumi termék, nem fog hallani. A szilikon tömítések ára sokkal magasabb, ezért nagyon gyakran próbálnak hamisítani.

Fluoroplasztikus tömítések – jó megoldás a tartósságuk miatt. De rendkívül nehéz vásárolni, és az ár, ahol nagyon magas. Emlékeztetni kell arra, hogy a termékek egy paronitól, annak ellenére, hogy jó jellemzőik, károsítják az emberi egészséget.

Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a tömítés gyakran forró víz hatása alatt áll, így a legjobb megoldás fluoroplasztikus tömítést eredményez.

A telepítés módszerei

Ezt az elemet saját kezével helyettesítheti, de számos emberben nehézségekbe ütközik. A cserefolyamat csak akkor lehetséges, ha a fűtőberendezésnek van egy golyós tengelyű daruk átfedő vízellátás és egy speciális gép, amely vízzel megkerüli a készüléket. A munkához egy eszközkészletet igényel.

Miután létrejött a szivárgás oka, és helyét találták, elkezdheti a hibaelhárítást. A törülköző sín tömítéseinek cseréjét víz leállításával kell elkezdeni. Az átfedő víz nélküli csatlakozások gyengülése és a nyomáscsökkentés hiánya veszélye annak, hogy a forró vízzel égő égési sérülések veszélye van.

Általában a kikapcsolási szelepek a mérők mellett találhatók. Ha a víz le van tiltva, óvatosan meg kell kezdeni a szemceruza és a fűtött törölköző sín összekötő anyáinak gyengülését. Meg kell várni, amíg a víz lecsapódik. Ha ez megtörténik, akkor teljesen meg kell csavarnia az anyákat, és távolítsa el a készüléket a konzolokból.

Most meg kell csavarnod a felszerelést, és miután egy rövid ellenőrzés a gumi tömítések és a menetes tömítések megváltoztatására. A bélés eltávolítása az úgynevezett amerikaival, kérnie kell egy speciális kulcsot. Az összes tömítés cseréjének termékét követően a fűtött törölköző sínt fordított sorrendben kell felszerelni a zárójelbe és a vízellátáshoz.

A bélés szálán lévő tekercsként jobb, ha a len használható a hermetikus paszta mellett.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: