Vízvezeték-szifonok: fajok és tippek a választáshoz

  A szifonok szerves részét képezik a használt víz elvezetésére szánt vízvezetékek. Segítségükkel a fürdők, héjak és egyéb eszközök összekapcsolása csatorna rendszerrel van összekötve. Ők is akadályozzák az otthoni szennyvízszagok behatolását, és akadályozzák a lefolyócsövek szennyezését mindenféle szemetet

  Fajtákat és tippeket választani

  A szifonok az ívelt csövek formájában készült aggregátumok. A folyadék tulajdonságainak fizikai törvényei alapján ezek az eszközök vízzáró funkciót végeznek, ahol a speciális hajlítás vízi környezetet teremt egy légréscsével. Attól függően, hogy milyen vízvezeték-eszközöket szándékoznak, ezek az eszközök konstruktív módon eltérőek és anyagok.

  Az ilyen eszközöket mind műanyag, mind színesfémek gyártják, és konstruktívan osztva a következő típusokra.

  • Cső alakú. Az U vagy S betű formájában ívelt cső alakja van.
  • Hullámosított. Jelenlegi műanyag termékek, amelyek összekötő elemeket és hullámosított tömlőt tartalmaznak a szennyvízhez való csatlakozáshoz.
  • Üveg. A tartály-zümmeléstől, az alulról lebegő, amikor a szennyező anyagok előfordulnak, és a csatornákkal összekeverik a csövek. A cső hajlítása biztosítja a folyadék állandó réteget, amely hatékonyan védi a kellemetlen szagokat.

  Mindezek a tervek különböző anyagokból készülnek.

  Műanyag

  Ez a leggyakoribb típus. Tartós és könnyen működtethető, mivel speciális eszközök nélkül könnyű összeszerelésre van szükség. Biztosítson korlátlan lehetőségeket a szisztematikus szennyvíztisztításhoz, nem igényel különleges ellátást. A csatornával való kapcsolatot szabályként hajtják végre, hullámosították. Serkenti az egészségügyi csomópontok nagyobb mobilitását. Ezenkívül költségük meglehetősen alacsony a színesfémek gyűjtéséhez képest.

  De ezeknek az aggregátumoknak a telepítése relevánsnak tekinthető a szilva rendszer rejtett helyén, lehetővé teszi, hogy ne zavarja az általános tervezés integritását és vonzerejét.

  Más mínusz műanyag szifonok gyakorlatilag nincsenek.

  Bronz és réztermékek

  Tartós és stabil, azokat a helyiségek kialakításának követelményei alapján használják fel, ahol a szaniter aggregátum telepítve van. Ez vonatkozik a bidé, mosogató és fürdő, ahol teret adnak lefolyó kommunikációt szolgáló szennyvíz.

  Ezek a termékek gyönyörűek, és gazdagodják a csillogó szobát, de állandó és óvatos gondoskodást igényelnek, Mivel a réz és a bronz gyorsan oxidálódik és sötétedik a nedves szobákban. Ilyen szifonok sokkal drágábbak, mint a műanyag, és a szükséges pontosság helyet vízvezeték csatlakozni a csatornahálózatba.

  Ilyen eszközöket vásárolt belső terek, amelyekben más kiegészítők között olyan stílus: törölközőtartó, csapok, WC-papír tartó és mások.

  Sárgaréz

  Megbízható, de nagyon drága termékek. Leggyakrabban krómozottak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy használják teljes más WC tartozékok amelynek krómozott bevonat, amely a leggyakoribb jelenleg. Ezeket a fürdőszobákban, a mosdókagyló és más vízvezetékek alatt nyitott térben is használják. A bronz és a réz mellett a krómozott sárgaréz nem igényel különleges ellátást és tisztítást különleges eszközökkel.

  A szifon kiválasztásakor figyelembe kell venni a telepítés helyét, mert a konyhában és a WC-ben való mosáshoz ezek a készülékek saját jellemzői vannak.

  • A konyha a vízvezeték-berendezések és a fémes alátétek rejtett telepítését használja, így a szennyvízcsatorna merev csatlakozója. Ebben az esetben a csőszerű műanyag szifonokat gyakrabban használják, ami lehetővé teszi a konyhai csövek tisztítására szolgáló megoldásokat a zsíros raidokból.
  • A WC-szobákban rejtett szereléssel a mosdókagylók, egy üveg típusú polimer anyagokból.

  Nyílt telepítéssel a nemvas szifonokat a szoba kialakításának megfelelően használják.

  A bidé használatának jellemzői

  A bidé szifonja szabványos funkciókat hajt végre, Mint minden leeresztő eszköz:

  • Akadálytalan lefolyó;
  • A eltömődés elleni védelem;
  • kellemetlen.

  Az ajánlatok csőszerű vagy üveg típusú eszközöket használnak.

  Rejtett leeresztő rendszerrel, műanyag termékek használhatók.

  A bidé szennyvíz csatlakoztatása bizonyos jellemzőkkel rendelkezik:

  • A telepített eszköznek pontosan meg kell felelnie a kimenet és a bemeneti vegyületek átmérőjének, hogy biztosítsa a csatorna tömítését;
  • A szifon sávszélességének ellen kell állnia a víz nyomását, amely megakadályozza a túlcsordulást;
  • Figyelmet kell fordítanunk a csőcsatlakozás sarkára, és szükség esetén telepítsük az adaptereket a kívánt szöggel és átmérővel;
  • Figyelembe kell venni a bidé és a szifon összekapcsolásának módját (menetvágás vagy más kapcsolat).

  Olyan vízelvezető eszköz, amely konstruktívan több redőnyt (Serpentor), kiküszöböli a szennyvízből származó szagok megjelenítésének lehetőségét, de csak a bidé leeresztő rendszereinek rejtett telepítésére alkalmas. Bidé, mint szabály, az automatikus alsó szelepekkel van ellátva, amelyek forgóvízi származású mechanizmusokkal vannak felszerelve.

  Akril vagy öntöttvas fürdő alkalmazására

  Ezek az eszközök lényegében hidraulikus eszközök. A fürdők kötelező alkatrészei két összetevőt tartalmaznak: csatorna és túlcsordulás. A dugó védi a felesleges vizet a tartályban, és a lefolyó víz eltávolítása a csatornába.

  Mindezen funkciókat egy szifon nevű vízvezeték-eszköz kombinálják. A tartó a leggyakrabban kétféleképpen készül:

  • A lefolyó és a túlcsordulási részek összekötő tippjei közvetlenül egymáshoz kapcsolódnak, majd a szifonhoz kapcsolódnak;
  • LIVA és túlfolyócső, amely szögben van a szifonhoz különálló csatlakozókban.

  A fürdők leggyakoribb két típusa a leggyakoribb: S- és P-Like. Első – kerek típus, és p – sarok. P-alakú, a szennyvízcsomagokkal való közvetlen kapcsolathoz. Ebben a mellékletben nemkívánatos a hullámos vízelvezető csövek használata, itt vannak alkalmazva itt. Ilyen típus előnyös az öntöttvas fürdők számára. Az S-típusú termékeket mindenhol akrilfürdőhöz használják, miközben a szennyvízcsatornához való csatlakozáshoz ajánlott a hullámosságok használata.

  Ha bármilyen zifont használ, akkor az alsó szelep jelenléte üdvözlendő. Az anyag, amelyből a szifont elvégzik, úgy döntenek, hogy a vízvezeték-berendezések hogyan lesznek: rejtett vagy nyitott.

  Alsó szelep eszköz

  A csatornákhoz tartozó bármely vízvezeték-eszköz alsó szelepe zárófunkciót hajt végre. Lényegében egy dugó, de a gomb vagy a kar megnyomásával fut.

  Az alsó szelepek mechanikusak és automatikusak, és a következőkből állnak:

  • Záró dugók;
  • kar vagy leeresztő vezérlőgombok;
  • A vezérlőmechanizmust (mindkét kar) csatlakoztatja a leeresztődugóval;
  • egy szifon, amelyen átmegy a csatornába;
  • Menetes alkatrészek a kapcsolathoz.

  A mechanikus szelep konstruktív alapja egy egyszerű rugó. Ez közvetlenül a szilva lyukhoz van csatlakoztatva. Ezek a szelepek könnyen telepíthetők, megbízhatóak és olcsóak, de használhatják őket, hogy csökkentse a kezét a víztartályba, amely nem mindig kényelmes, különösen a konyhai mosogatókban. Ezért elsősorban a mosdókészülékekben vannak felszerelve.

  Az automatikus eszközök két típusból készülnek: túlcsordulással és anélkül. A túlfolyással ellátott szelepek a mosogatóba és más tartályokba vannak felszerelve, ahol van egy megfelelő lyuk. Van egy további águk, amely megakadályozza a víztartály túlcsordulását. A mozdulatok a mosogató vagy bidé alatt található karok vagy gombok által vezéreltek.

  Vannak alsó szelepek oldalsó gombokkal, ezek egy megfelelő lyukba kerülnek a héj, bidé vagy más vízvezeték-berendezések túlcsordulásához. Az eszköz telepítésekor figyelmet kell fordítania a tömítés integritására.

  A csatlakozásokat lezárni kell és megakadályozni, ha kézi telepítés, mivel a szerszámok használata esetén a szelep és a fürdőszoba károsodása veszélye van.

  Hogyan gyűjtsük össze és telepítsen fürdő szifont, nézd meg az alábbi videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: