Zuhanykabinok szaunával: Kiválasztás és jellemzők

A zuhanykabinok hosszúak voltak a saját házak és apartmanok tulajdonosainak népszerűségét funkcionalitásuk és ergonómia miatt.

A modern modellek nemcsak higiéniai eljárások elvégzésére szolgálnak, hanem lehetővé teszik, hogy pihenjen, élvezze a hidromasszát. Az eszközök fokozott kényelmessége további funkciók jelenlétének köszönhető. A legtöbb modern modell gőzgenerátorokkal van felszerelve, amellyel a szauna légkörét a zuhanyzóban újratarthatja.

Érvek és ellenérvek

Természetesen a szaunai zuhanykabin fő előnye az eszköz multifunkcionalitása, a gőzfejlesztő használata. Érdemes megjegyezni, hogy a maximális pár hőmérséklet 50-55 ° C, ami biztosítja a jó emberi jólétet. Képesség a pár hőmérsékletének beállítására – az eszközök másik előnye. A hőmérsékletjelzők csökkentése érdekében a szauna atmoszférát konkrétan beállíthatja minden felhasználó, beleértve a nagynyomású, kardiovaszkuláris betegségekkel, a gyermekek számára. Egy szóval azoknak, akik túl forró párok ellenjavalltak.

A szaunahatásokkal rendelkező otthoni zuhanyzók lehetővé teszik, hogy különböző illóolajokat adjon hozzá a gőzfejlesztőhöz. Így az aromaterápia használatának lehetősége a felmelegedéshez adódik. A lélek bevétele után elhagyhatja a felfedezett fülkék falait, hogy kellemes illat töltse ki az egész házat. A melománok esetében olyan eszközök vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy élvezhesse kedvenc zeneszámait, vagy hallgassa a rádiót, zuhanyzva.

Ha infravörös szaunával felszerelt kabinokról beszélünk, meg kell jegyezni, hogy a kibocsátott sugárzás pozitív hatása az emberi testre.

A tudósok szerint az infravörös sugarak cselekedeteik hasonlóak a napos, de nem okoznak égést, vörösséget és melan kialakulását.

Fontos, hogy a fülkék nagyon kompakt és kíséri a kis terekben, többek között a fürdőszobában Khrushchevben. Standard modellek 1-1,5 m2-esek. A készülék csatlakoztatása nem igényel magas előkészítést. Csak csatlakozik egy 220 W tápegységhez.

Ezek az ilyen rendszerek előnyei megkülönböztethetők.

 • A kényelem, mert a zuhanyzó, minden kéznél van, nem kell a mosogatórongy vagy sampon mögé húzni. A falakon a fürdőszobában nem esik hab vagy fröccsenő.
 • Könnyen kezelhető. A modern eszközöket könnyen tisztítják különleges eszközökkel. Ha nem akarsz sok időt takaríthatsz, válasszon modellt sima falakkal. Fürdő eljárások után elegendő törölni a kabin felületét.
 • Gazdaságos vízfogyasztás. Az ügyfelek véleménye lehetővé teszi, hogy azt állítsa be, hogy a zuhanykabin telepítésével szinte kétszer csökken a vízfogyasztás.

 • A vízmelegítés lehetősége. A fejlett modellek hideg víz fűtési rendszere egy adott hőmérsékletre. Ez lehetővé teszi, hogy meleg lelkeket vegyen, még akkor is, ha a forró víz ki van kapcsolva.
 • Biztonság. A kabinok csúszásgátló bevonattal rendelkeznek, faluk és ajtóik környezetbarát és ütésálló anyagokból készülnek, és a vízhőmérsékletet és a gőzt a hőmérő szabályozza.

  Hátrányok, vagy inkább még a funkciók a rendszer működését, kiválaszthatja annak szükségességét, hogy a szűrők enyhítése és víztisztításra, valamint olyan eszközöket, amelyek ellenőrzik a állandóságának víznyomás a csövek (szivattyúk). Ha a csővezetékben lévő nyomás nem elegendő vagy nem állandó, a gőz megszerzése nem lesz sikeres.

  Annak érdekében, hogy nemcsak a zuhanyzót, hanem szaunát, hidromasszát is élvezhesse, a minimális nyomásnak 3 barnak kell lennie.

  Kemény vízzel (nevezetesen az apartmanunkban lévő daruból származó ilyen áramlatok) elzárva az injektorok és a rendszer meghibásodásához vezet. A szűrők jobbak, hogy használjanak háromlapot, és rögzítsük őket a vízellátás helyére a házban.

  A szaunával ellátott zuhanykabin költsége jelentős javításként, amely szakmai megközelítést igényel. Ezenkívül érdemes készen áll a megnövekedett villamosenergia-számlákra.

  Válassza ki a modellt

  A szervezet szempontjából helyes, hogy 2 típusú zuhanykabinokat hozzon létre szaunával:

  • Szaunahatás eszköz. Ez egy gőzfejlesztő kabin, amelynek köszönhetően a Steam-eljárások bevételének lehetősége van. A kialakítást tömörség jellemzi. A maximális lehetséges pár hőmérséklet – 60 ° C, amelyet víz fűtővízzel kapunk.

   • Mini szaunával kombinálva. Egy hatalmasabb eszközt jelent, amely 2 rekeszből áll. Első – közvetlenül a zuhanyzó, a második – boksz infravörös szaunával. Az osztályok között van egy ajtó. Ilyen struktúrákban a gőz hőmérséklete majdnem kétszer nagyobb – 60 és 120 ° C között. A szerény méretek ellenére a boksz megtalálása nem különbözik a hagyományos gőzterem meglátogatásától.

    Néhány eszközt fa (tölgy, fenyő, fenyő), amely lehetővé teszi, hogy maximálisan újjáépíteni a gőzfürdő atmoszférát a finn szaunában. A burkolat felületére támaszkodva nem fog égetni.

    A gőz típusától függően lehetőség van a szaunával rendelkező háromféle eszköz kiemelésére.

    • Finn szauna, amelynek jellemzője száraz meleg pár. Generációja az elektromos fűtőberendezés rovására történik. Fájdalmaként egy fát használunk itt, akril, hőálló üveg vagy több lehetőség kombinációja.

    • Török szauna Forró gőz (50-55c) és magas páratartalom rajongói számára (90-100%). Az ilyen típusú gőzterem lágyabb az orosz fürdő légköréhez képest, a gyenge egészséggel rendelkező embereknek bizonyulnak.
    • Ik-banya, Amelynek jellemzője magas hőmérséklet és magas páratartalom hiánya. Ennek eredményeképpen a száraz hő, a fűtőtest, egy személy, és nem a környező levegő. Ilyen dobozban képes lesz gyógyítani, és a lélegzet nem lesz nehéz túl nedves levegő.

     A szauna mellett a modern modellek (még olcsó) számos további eszközzel rendelkeznek gyógyító hatással.

     • A hidromasszázs kabinok, amelyek fúvókákkal rendelkező eszközök, amelyekből a vízsugarakat különböző nyomás alatt megverték.
     • Kromoterápia, vagyis az ultraibolya fényhullámok etetése a lélek vétele során. Elősegíti a javított vérkeringést.
     • Kabinok török ​​fürdőhatással, amelyet magas páratartalom és pár hőmérséklet nem magasabb, mint 45-50 ° C. A zárt kabin ajtóknak köszönhetően lehetővé válik a szükséges feltételek újjáépítése, valamint a hőmérsékletszabályozás és a páratartalom szintje átveszi a hőmérő és a higrométer.

      Attól a formától függően, kör, négyzet, téglalap alakú, félkör alakú (valamint egy negyed kör) és szögletes modellek izoláljuk. A félköríves és szög alakú modellek, valamint félkör alakúak, alkalmasak kis helyiségekbe történő felszerelésre.

      Ha a fülke kialakítása teljesen átlátszó anyagból készült, úgynevezett nyitva van. Ellentétes a zárt kabinjával. Középső opció – kombinált kabinok. A szaunával rendelkező zuhanykabinok zárhatók vagy kombinálhatók. A nyílt rendszerek használata lehetetlen, mert nincs saját mennyezetük. Ez azt jelenti, hogy az ilyen struktúrákban kiváló minőségű gőzfejlesztés lehetetlen.

      A CAB különbségek az ajtók típusán is alapulhatnak:

      • Swing ajtóval (kifelé kifelé, a hurokhoz kapcsolva);
      • A csuklós modellek (vizuálisan nem különböznek a swingtől, azonban megbízhatóbb szerelésük van a csuklópántokra);
      • Modellek egy tolóajtóval (munka a szekrény elve, kényelmes kis szobákhoz);
      • Forgó mechanizmusú kabinok (még egy lehetőség a kis szobákhoz).

      Ezenkívül a szaunai tervek nem rendelkeznek egy, de két ajtóval, ahol a nedves és zuhanyzó zónába való bejárat különálló.

      Végül a zuhanykabinok különböznek az anyagból, amelyből a raklap készül.

      Akril

      Különböző árhatás. Élet élettartam – akár 15 évig, míg fontos, hogy a raklap erősítő réteggel rendelkezik. Ellenkező esetben egyszerűen megreped a felhasználók súlya alatt. Az előny az akril raklapok különböző formái is.

      Az akril raklapok fokozott modellje. Az utóbbit megkülönbözteti a megnövekedett erővel, mivel kvarcpor van.

      Öntöttvas

      Élet élettartam – akár 30 évig, de az ilyen raklapok különböző formái nem tudnak büszkélkedni. A megnövekedett erő jellemzi, de sok súlya van, és hosszú.

      Kerámiai

      Javított esztétikai jellemzők, hosszú élettartam. Azonban gondos fellebbezést igényel, és sok van.

      Természetes kő

      Rendszerint márvány (drágább) vagy porcelánkő (egy kicsit olcsóbb). A hosszú élettartam, a kifogástalan megjelenés, a megnövekedett erősség jellemzi. Az egyetlen mínusz a magas költség.

      Jellemzők

      A zuhanykabinok különböző dimenziókat állítanak elő, így egy lakáskészülék vásárlása, gondosan mérje meg a fürdőszobai szobát. A kis szobáknál a gőzfejlesztővel ellátott fülke vásárlása előnyösebb, mert nagyobb ergonómiai.

      A gőzgenerátor optimális teljesítménye 2-4 W, és a térfogata 10-15.

      A működési elve az eszközök a gőzfejlesztő magában vízmelegítő az állam a gőz, amely után a gőzt hideg kellemes hőmérsékletet (50c), és az ércet az utastér.

      A szaunával ellátott eszközöket elektromos fűtési rendszerek vagy infravörös panelek segítségével végzik. Ilyen modellekben feltételezzük, hogy ellenőrző panel van, amellyel a hőmérséklet és a páratartalom mutató be van állítva. Található a szaunán kívül.

      A páros funkcióval vagy beépített szaunával ellátott szerkezetek elrendezése egy hagyományos zuhany csatlakozásának is történik. Fontos pillanat – Nagy figyelmet kell fordítani a feszültségre, hogy megakadályozzák a víz érintkezését és az elektrokloklatokkal.

      Ami a méreteket illeti, nincsenek bizonyos szabványok. A kabinok 70-185 cm-es szélességűek lehetnek, a hossza 70-160 cm tartományban változik. Ha a szauna alatt külön dobozos eszközökről beszélünk, méretei körülbelül 2-2,5-szeresek.

      Az UDO rendszer (védőkapcsoló eszköz) kötelező földelése és telepítése, és nem csak a kabinhoz, hanem a fürdőszobában lévő összes fémelemhez is. A fűtőelemek telepítése csak akkor engedélyezett, ha a készülék ki van kapcsolva. A kabin világítás olyan lámpákkal lehetséges, amelyek hatalma legfeljebb 100 W.

      Gyártók

      Válasszon megfelelő eszközt a bemutatott elosztóból nem könnyű. Kezdeni, azonosítani a legnépszerűbb modelleket, amelyek az ügyfelek bizalmát nyerték. Ezek közül a következő zuhanykabinok szaunával:

      • Kabinok márka am. Gyakorlatilag nem rendelkeznek negatív visszajelzéssel a megbízhatóság, a multifunkcionalitás és az árak rendelkezésre állásának köszönhetően. A gőzfejlesztő és a hidromasszázs eszköz. Ár, átlagosan 70 000 rubel.
      • A finn szauna rajongói ajánlottak a fülke számára “Niagara”. A rekeszben, egy fából készült sínben bélelt, a finn gőzfürdő autentikus hangulatát újrateremtik, míg a terv nagyon ergonomikus. Az átlagos ár 100 000 rubelből származik.

      • Aggregátumok Luxus 532 Steam generációval felszerelt. Megkülönböztető jellemző – mély raklapok. Lehetséges különböző rendszerek, amelyek befolyásolják a költségeket. 50 000 – 90 000 rubel tartományban ingadozik.
      • Módosítás Aqvapol Az infravörös fürdőt az ár elérhetősége jellemzi (30 000 rubel). Egy zárt design csúszó ajtókkal. A hátrány elég nagy.

       A konstrukciók változatlan népszerűséget élveznek Kanadai márka Banff. A gyártó büszkesége jogosan szauna kabinok. Befeje Canadian Red Cedar fából készült. A gőzzel való érintkezéskor a gyógyító illat gyógyítása. Az anyag maga nem rendelkezik egy bizonyos árnyalattal – ez egy teljes színskála óvatosan citromból a sötét csokoládéig.

       A kifogástalan esztétika kombinálja ezeket a modelleket innovatív megoldásokkal és multifunkcionalitással. A gyártó büszkélkedhet a különböző raklapok – ezek kerámia, öntöttvas és akril modellek. A természetes márvány raklapokat prémium szegmensben használják.

       A vezetőfülke belső szervezete mindig azt gondolták – ezek összecsukható ülések, kényelmes polcok, modern csúszásgátló bevonatok. A szabványos modellek közé tartozik a szauna doboz, a kezelőpanel, az aromaterápiás eszköz, a hidromasszázs 6-10 fúvókákkal, rendes és trópusi zuhany. A modellek költsége a konfigurációtól és a méretektől függ, az átlagos ár 150 000-200 000 rubel.

       A zuhanykabin kiválasztása, nézze meg a következő videót.

       Értékelje a cikket
       ( Még nincsenek értékelések )
       Megjegyzések hozzáadása

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: