A 30 hektáros tájterületek jellemzői

A 30 hektárnyi telek kellően nagy területnek tekinthető, amelyen a mindennapi élethez szükséges létesítményeket építhet, hogy újonnan tájképi tervezést szerezzen be, több ágyat bonyolítsák ki a bogyó és a zöldségtermékek számára, növényi fák kis sikátorát. Az ilyen telek tájképének sajátosságairól, és tárgyaljuk a cikkünkben.

Előkészítő munka

A tájtervezés végső eredménye az előkészítő manipulációk alaposságától függ. Először is meg kell vizsgálni a terepet, a talaj minőségét, a talaj minőségét, megérteni az éghajlat jellemzőit és a hely helyzetét a világ feleihez képest. Ez előfordul, hogy e célokra a vízelvezetés és a műszaki dokumentáció rendelkezésre állása szükséges. A területről szóló összes információ beszedése után megkezdődik egy terv létrehozása.

A központi tárgynak ház kell lennie. A többi létesítményt a céljuktól függően csoportosítják. A pavilon és a grillezési terület közel a lakóépülethez, a kerti területhez közel áll, a gazdasági, ahol a szárító felszerelése ágyneműre, szemetes tartályok áll rendelkezésre. A sport- és gyermekjátékok játszótérét árnyékos helyen, bogyókban és gyümölcsfákban kell felszerelni – a helyszín déli részén.

Az egyes zónák hossza a tulajdonos vágyától függ. Ha 30 hektárnyi telkeket vesz fel, mint egy vidéki ház, a pihenőhely, akkor egy nagy kert zöldséggel, amire nincs szükséged. Ha Ön amatőr kertész vagy, akkor néhány épület (például a medence) kizárható, több hely elosztása virágokkal és gyümölcskultúrákkal.

Zöld helyek

Annak érdekében, hogy a 30 hektáros helyszín kialakítása látványosan nézhessen, a gyümölcsfáknak előtérbe kell menniük. Tavasszal, virágzás közben nagyon szépek lesznek. Ezenkívül a fák megkapják a napenergia maximumát, ez azt jelenti, hogy a palánták jól fognak nőni és gazdag betakarítást hoznak.

Zsírozás zöldségekkel Jobb, ha a ház hátulját helyezed el, a homlokzat elülső oldalával láthatatlan helyen. A bogyó cserjéket ajánlott a kerület körüli hő termesztésére. Tehát a hosszú szakasz területe keretes lesz.

A legkedveltebb növények növény rózsa, Tui, ciprusok, a különböző fajták alacsony színek és cserjék, liliom, boróka, karácsonyfák, gyep fű, lehet megkülönböztetni. Egyébként a tájtervezők szerint a gyepnek a helyszín teljes területének 30% -át kell vennie.

Az objektumok helye

Ha nem nagy rajongója a kertben, de a használni kívánt terület rekreációs, akkor a megfelelő pozícióba a következő tárgyakat:

 • fürdőkád;
 • Úszómedence (álló beton vagy hordozható felfújható);
 • Gazebo függőágymal;

 • Sportplatform (teniszpálya);
 • Grillezés (erre a zónára, hogy nyomon követni kell, hogy elválassza a pihenőhelyet kavicsokhoz vagy csempékekhez);
 • Műhely;

 • gazdasági övezet;
 • játszótér;
 • tó vagy patak;
 • Garázs egy olyan lombkorona, amely megvédi az autót a csapadékból és a napfénytől, ha nem vezeti őt a garázsban.

A pályák elrendezése

A helyszínnek a helyszínnek nem csak szépnek kell lennie, hanem funkcionális is. Ahhoz, hogy kényelmesen mozogjon körül, akkor nyomon követi. Régi fákból, kavicsokból, csempékből készíthetők. Mindez a képzeletétől és a pénzügyi lehetőségeitől függ.

A pályáknak kanyargósnak kell lenniük, és a helyszínen küzdenek, de közös metszéspontja van. Ezután a táj szokatlan festékekkel fog játszani.

A pályák anyaga kiválaszthatja a legkülönbözőbbet:

 • beton (olcsó és tartós anyag, amely nem igényel gondot);
 • Tégla (nagyon szép tégla piros színű);

 • fa (legolcsóbb, de rövid életű burkolat);
 • Nyitás (a fő mínusz – gyomok).

Öntöző rendszer

A 30 hektáros helyszínének kialakításának fontos tényezője a jó öntözőrendszerrel van felszerelve. A zöld ültetvények szépsége, és ennek megfelelően az egész terület a telepített berendezés megfelelő felszerelésétől függ. Számos virágágyás, bokorfák, pázsitok öntözése nem volt kimerítő, különösen a forró napokon, jobb, ha helyhez kötött öntözési rendszert hoz létre.

Minden kísérő tartozékot (tömlőket) a pályák mentén kell elhelyezni, hogy nem feltétlenül vagy eltemetni.

Forró napokban használható a ködös ködös zónájában. Hűvösséget fognak adni.

Dekoráció

Amikor a projekt a helyszínen kész, a helyét a tárgyak ismertek típusú növények és azok a helyek azok leszállási választjuk, akkor lehet kezdeni a választás dekorációk a kertben: lehet sün rendezni a háttérben Juniper fák és fák, Heron, a tó közelében állva, vagy békák. A szaküzletek széles körű hasonló árukat kínálnak.

A dekoratív figurák meglehetősen drágák, így megpróbálhatod díszíteni a saját kezével. Eredetileg egy szőtt a régi agyag edényekkel szemben a magas napraforgók hátterében. Alpesi csúszdák, virágágyások szokatlan vázákban – mindez adja a fényességet és az egyedülállót.

Stílus

Amikor az összes tervezési szakasz jóváhagyásra kerül, a legkisebb részleteket figyelembe veszik, meg kell határozni a terület kialakításának stílusát. 30 hektár – Ez egy nagy terület, amely lehetőséget ad arra, hogy különböző stilisztikai irányokat kombináljon. A legnépszerűbb helyszínek számára a legnépszerűbb stílusa klasszikus, szigorúan geometriai alakzatokkal. Azonban jól kölcsönhatásba lép és kiegészíti a design angol, keleti és francia stílusban.

Mivel a dekoratív elemek használhatók:

 • Kis tavak hidakkal;
 • Alpesi diák;

 • sövények;
 • csuklós kertek;
 • szökőkutak;

 • szobrok;
 • Arki.

Regisztráció a saját kezével

Hozzon létre egy gyönyörű tájtervet, ha kapcsolatba lép a szakemberek ezen a területen. Megteremtik a terület eredeti tervezését, egzotikus növényekkel helyezik el, díszítő halakkal és kényelmes pályákkal. Mindazonáltal mindig érdekesebb a jövőbeli helyi területre nézve.

Ahhoz, hogy önállóan készítsen egy projektet 30 hektárnyi telken, ingyenes tájképes programokat kell használnia. Használatuk nagyon kényelmes, mivel a programok készterméki objektumokat kínálnak, amelyek jelentősen felgyorsítják az elhelyezésük és a kiigazításuk folyamatát az igényeinek megfelelően.

A tájtervezés mindenekelőtt hatalmas lelkesedés és kreatív fantázia.

Arról, hogy milyen növények vesznek fel a webhely tereprendezésére, a következő videóból tanulsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: