A benzinnyírozó nem nyert lendületet: a javítás okai és jellemzői

A kis gyepen fekvő fodrász esetében nem szükséges drága és terjedelmes pázsit fűnyíró, könnyen helyettesíthető benzin / elektromos trimmer. Ezeknek a gépeknek a készüléke elég egyszerű, kényelmesek a szolgáltatások használatához és egyszerűsítéséhez. De néha problémák történnek. Az egyikről – ha a trimmer nem fejezi ki a forradalmak maximális számát – ebben a cikkben beszélünk.

Okoz

A trimmerek megbízhatóak és tartósak (természetesen a megfelelő gondossággal). A strukturális elemek szennyeződésének köszönhetően a leggyakrabban a hibák merülnek fel.

Ha a Benzokoshos motorja nem indul el, nem kapja meg a lendületet, nem megy a szükséges vagy hirtelen standokon, az ok lehet:

  • rossz minőségű üzemanyag (tüzelőanyag-keverék), hosszú távú tárolással vagy a keverék előkészítő készítményének be nem tartása lehet;
  • A halászat vezetőjének tengelyére / késsel megsemmisíti a fűet;
  • A légszűrő / hangtompító eltömődése;
  • A karburátor eloszlása.

Hibaelhárítás módszerei

Az első három oka nagyon könnyű megszüntetni. Ha az eset a keverékben van, akkor a régi üzemanyagot a tartályból ki kell önteni, hogy új emulziót készítsen a kiváló minőségű benzinből és a motorolajból (ha a motor keveréket igényel). Ha a trimmer tiszta benzinnel működik, még mindig könnyebb.

A második esetben óvatosan szabadon kell szabadon engedni a trimmer részleteit a sebesült fűből.

Ha a szűrő eltömődik, megpróbálhatja öblíteni. Ha ez az eljárás nem hozta meg a hatást, cserélje ki egy újat.

Az utolsó ok, amelyre a Benzokos nem működik megfelelően, akkor egy kicsit több tudást és készséget igényel.

Ahhoz, hogy megfelelően állítsa be a Benzokos karburátort, meg kell figyelni egy bizonyos eljárást. Először alaposan tisztítsa meg a légszűrőt. A legegyszerűbb öblíteni (a vízszűrőt rendszeresen 9-10 óra múlva rendszeresen használjuk).

Ezt követően a trimmer diagramjában, amely az eszköz használati útmutatójában található, keresse meg a beállító csavarokat. Általában van három: az első felelős az üzemanyag ellátásáért, a második – az üresjárati, nos, és a harmadik pedig a maximális forgórész számának korlátozására szolgál.

Ezután engedélyeznie kell a készüléket, és várja meg a motor felmelegedését.

Lassan csavarja meg az első beállító csavart (üzemanyagkeverék). Fogd meg azt a pillanatot, amikor a motor bélyegez, és a csavart az ellenkező irányba 45 fokos. Ha nincs ideje és motoros széklete, a csavart 90 fokos elforgatásra kell fordítani. Nyissa meg a fojtószelepet, és nézze meg, hogyan növekszik a források. Ezután lassan csavarja le a csavart (mindegyik fordulat – ugyanazt a 45 fokot), amíg a motor határozottan elindul, hogy megadja a maximális fordulatot.

A fent említett második csavar, a motor fordulatszámát az üresjáratban kezeli. Pihenjen, csökkenti a forradalmak számát, a fonás – növekedést. A csavart úgy kell beállítani, hogy biztosítsák a motor magabiztos működését kis forradalmakon. A jobb indítás érdekében gyorsítsa fel egy kicsit. Ugyanakkor azt követi, hogy a kések / tekercs mozgásának megkezdése előtt egy halászmotorral több tucat fordult. A rossz motorindítással kissé csavarja be a csavart.

Miután beállította az első két csavart, tesztelje a készülék működését a motor fordulatszámánál. Szükség esetén korlátozni kell (maximum) – Ez a “forráspont” motorvédelemként szolgál. Ehhez meg kell tennie a harmadik csavart. Csavarja ki a rögzítőanyát, amíg a beállító csavar nyugodt lehet. A forradalmak maximális számának növelése érdekében a csavart le kell lazítani, hogy csökkentse – ellenkezőleg, húzza meg. Zárja le a csavaranya helyzetét. Tesztmotor ismét.

Ellenőrizze a csavarok helyzetét rendszeresen – magas szintű vibráció, sajátos Benzokos-hoz, az akaratlan eltolódást okozhatja.

Ne feledje, hogy a karburátor kiigazítása nem a végső eljárás. A működési folyamatban a legvalószínűbb motocosnak többször is meg kell ütköznie vele, mert a kiegyensúlyozatlan karburátor mind a megnövekedett üzemanyag-fogyasztás, mind a gyors meghibásodás meghibásodása, nem is beszélve az eszköz teljesítményének és termelékenységének csökkentésére.

Kis trükkök

  • Ha nem sikerül, általában csavarja / gyengíti a beállító csavarokat, lehetséges, az eset túl vastag és merev tavaszi. Akkor inkább jobban felveszi a megfelelőbbet.
  • Ha a készülékre nincs szükség tiszta benzinre, és a keveréke motorolajjal, szigorúan kövesse a használati útmutatóban feltüntetett arányokat. Van egy apróság: az ajánlott arány 1: 25 (minden olajjármár esetében) vagy 1: 50 (natív olajok esetén). Próbálja ki először az első arányt. Ha egy ilyen recept a motoron, az olajcseppek jelennek meg, és egy erős torta van kialakítva a gyertyán, csökkenti az olaj felét részesedését. Általában hozzájárul a nyomok eltűnéséhez és a Nagar mennyiségének csökkenéséhez.
  • Az égési termékekből származó gyertyák elektródáinak törlése finom szemcsés “csiszolópapír”. Először törölje le őket száraz ruhával, majd óvatosan tisztítsa meg a csiszolópátot. Ha a test teste és a szigetelő közötti tér is eltömődött, akkor a szokásos bontott írószeripari klip segít tisztítani. Ehhez áztassa a gyertyát a dízelben, és a szennyeződés után Zipoblit. Ha a eltömődés kicsi, akkor egy eljárás elegendő. Súlyos szennyezés esetén néha többször meg kell ismételnie. A gyertya teljes tisztítása után megszóra kell törölnie a dízel üzemanyag maradékaitól, majd használhatja a célállomáson.
  • Ne feledje, hogy motocos (benzin, elektromos vagy újratölthető) tengerentúli termeléshez egy kicsit nagyobb gondot igényel, mint a hazai. Különösen a kétütemű motor karburátorának kiigazítása sok tartósan ajánlja a szakemberek számára, különösen akkor, ha a vásárlása nincs garancia.
  • És végül, egy másik tanács: kövesse az összes gyártó ajánlását a készülékhez és a készülék karbantartásához. Tehát meghosszabbítja a problémamentes működését.

Arról, hogy mit tegyen, ha a benzinnyírozó nem nyert lendületet, akkor tovább fog tanulni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: