A “Countryman” kultivátorok: a műveletek fajtái és jellemzői

  Napjainkban számos többfunkciós és produktív berendezés található, amelyek nagy és kis területeken és gazdaságokban mezőgazdasági munkákra használhatók. Ez az eszközök kategóriájának tartalmaznia kell a “Countryman” kultivátorokat, amelyek a földterületek feldolgozásával kapcsolatos nagyszámú feladattal rendelkezhetnek, valamint a helyi terület karbantartása.

  Sajátosságok

  A motor-kultivátorok “Countryman” utal a mezőgazdasági berendezések osztályára, amelyek funkcionalitása miatt megkönnyíthetik a kertészet, a zöldségkert vagy a nagyobb. A gyakorlatban ez a technika képes akár 30 hektárnyi területeket feldolgozni. Az eszközöket kis méretük kiemeli. Az aggregátumok összeszerelése és felszabadulása Kínában részt vesz Kalibrert, amely világszerte kiterjedt kereskedőhálózattal rendelkezik, beleértve a szovjet tér utáni országokat is.

  A márkás mezőgazdasági eszközök sajátosságai közül a magas manőverezhetőséget és az alacsony súlyt kell tartalmaznia, amelynek köszönhetően a kultivátorok megbirkóznak a talaj feldolgozásával kapcsolatos feladatokkal a nehezen elérhető területeken. Ezenkívül az egyik üzemeltető képes kezelni és szállítani az egységet.

  A modern elektromos és benzineszközök kiegészíthetik a különböző típusú mellékleteket. Ennek fényében a kultivátorokat aktívan használják nemcsak az előkészítő munka a vetéshez, hanem a termesztés és a későbbi betakarítás során is. A tartozékok különböző szélességével lehet kiválasztani a behatolás befogását és mélységét a talajba.

  A “Countryman” kultivátorok konfigurációja lehetővé teszi, hogy a talaj feldolgozásával végezze el, A talajrétegek deformációjának kivételével, amelyek felelősek a humusz és az ásványi anyagok tartalmáért. Kétségtelen, hogy pozitív hatással van a hozamokra. Miután néhány munkával kapcsolatos fut az utasításoknak megfelelően, talajlazító biztonságosan lehet használni, hogy a feladatok megoldása egy további eszköz vagy anélkül.

  Fajták

  Ma a “Countryman” kultivátorok körülbelül tizenöt modellje van. A készülékek könnyű adalékanyagokkal, amelyek súlya akár 20 kg súlyú, valamint a nagy teljesítményű készülékek a motor kapacitása több mint 7 lóerős.

  Az eszközöket a motor típusával is osztályozhatja. A kultivátorok benzinnel vagy elektromos motorral felszerelhetők. Általában az első lehetőség ajánlott a nagy gazdaságok tekintetében. Az elektromos módosításai technológia leggyakrabban működtetett kis üvegház és üvegházak, hiszen juttatott minimális kibocsátás a kipufogógázok, valamint egy kis zaj küszöb.

  Előírások

  A modell kultivátorok „Countryman” az utolsó generációs, a gyártója telepíti négyütemű motorok azonos-henger típusú BRIGGS vagy Lifan. Ezek az aggregátumok az A-92 márka benzinjén működnek. Az eszközök megkülönböztető jellemzője meglehetősen gazdaságos üzemanyag-fogyasztás a mezőgazdasági munka során. A kultivátorok összes modellje a motor léghűtő rendszerével van felszerelve. Sok eszköz hátsó átvitellel rendelkezik, amelynek köszönhetően a berendezés visszafordulása olyan helyeken történik, ahol a gép tele van forgatással. A “Countryman” berendezések kézzel kezdődnek az indítóval. Így az egység minden körülmények között és bármilyen hőmérsékleten elindítható.

  Az alapkonfigurációban a technikus olyan eredeti vágókészülékekkel van felszerelve, amelyek rendelkeznek önállóan elrejteni a működés során. Ez megkönnyíti a következő berendezés karbantartását. A kultivátorok is kerekek szállítása.

  A berendezésen beállítható kormányfogantyúk vannak beállítva, amelyek az üzemeltető alatt állítható magasságban és dőlésszögben a feladat végrehajtásakor. A munka vége után a fogantyú hajtható, ami nagymértékben megkönnyíti a berendezések szállítását és tárolását.

  Működés, karbantartás és lehetséges problémák

  Mielőtt használná a honfitárus kultivátorát, először meg kell ismernie az eszközhöz csatolt utasításokat. A készüléket a konfigurációs és tervezési funkciók alapján bizonyos terhelésre tervezték. Ezért nem ajánlott túlterhelés. A munka során a mellékelt kultivátor nem szakadhat meg a földről. Ellenkező esetben fennáll a korai kudarc veszélye.

  Motor-kultivátorok működtetése, meg kell mentenie az összes meghatározott gyári beállításokat a mechanizmus csomópontokon. El kell hagynia a nagy fordulatú motor elindítását is. A műszaki karbantartási technikákra vonatkozó összes munkát csak akkor kell elvégezni, ha a motor lehűlt. A kultivátorhoz használt pótalkatrészeket és csuklós berendezést az azonos nevű gyártónak kell elvégeznie.

  A technológia karbantartása bizonyos műveletek listáját tartalmazza.

  • A mozgó csomópontok és alkatrészek rendszeres ellenőrzése a deformációhoz vagy az inkonzisztenciához. Az ilyen problémák jelenlétében a működés során szokatlan zajt és túl nagy vibrációt jelezhet.
  • Külön figyelmet érdemel a készülék motorjának és hangtompítójának állapotát, amelyet tisztítani kell a szennyeződés, a nagar, a lombozat vagy a fű, az aggregátum tartományának elkerülése érdekében. Ennek az elemnek való megfelelés elmulasztása okozhatja a motorteljesítményt.
  • Minden akut eszközt is tisztán kell tartani, mivel növelni fogja a kultivátor termelékenységét, és megkönnyíti a telepítést és szétszerelést.
  • A kultivátor megőrzése előtt be kell állítania a fojtószelepet a stop helyzetbe, valamint húzza ki az összes gyertyát és terminálot.
  • Ami az elektromos egységek esetében, ebben az esetben a tápegység, a névjegyek és a csatlakozók összes rendelkezése különös figyelmet érdemel a szervizelés során.

  Népszerű modellek

  A mezőgazdasági berendezések “honfitársa” létező választéka közül az eszközök több módosítása különösen igény szerint. Részletesebben fontolja meg őket.

  KE-1300

  Ez a készülék az elektromos könnyű kultivátorok osztályára utal. Ajánlott a szántással és a talaj lazításával kapcsolatos munkákhoz. Ezenkívül az eszköz nagyon kényelmes, hogy zárt körülmények között működjön, például üvegházakban. Mivel az egység használata tapasztalatai a munka során az autó teleszkópos fogantyú jelenléte miatt a manőverezhetőséget és kényelmet kedveli. Ezenkívül a technika figyelemre méltó tömegére vonatkozik, amely legfeljebb 14 kilogrammot alkot az alapkonfigurációban.

  A “Countryman” könnyű kultivátorral végzett talajkezelés mélysége 20 centiméter, a szabványos vágók átmérője 23 centiméterrel. A motor teljesítménye 1300 W.

  “Countryman-35”

  Ez az egység benzinn működik. A motoros kultivátor motorjának hatalma 3,5 liter. val vel. A talajkezelés mélysége egy báziskészletekkel, 33 centiméterrel. A tulajdonosok véleménye szerint a gép kiváló permeabilitást és ellenállást jelent. Ezenkívül az egység gazdaságos az üzemanyag-fogyasztás szempontjából, amelynek köszönhetően hosszú ideig üzemeltethető a tankolás nélkül. Az eszköz súlya az alapkonfigurációban nem haladja meg a 32 kilogrammot a 0,9 liter üzemanyagtartály térfogatában.

  “Countryman-45”

  A mezőgazdasági berendezések módosítását jó teljesítmény jellemzi, amely növeli a gép teljesítményét működés közben. A gyártó egy ilyen kultivitót kínál egy további széles vágó. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a talaj 60 centiméter területét egy átmenettel kezeljük.

  A nagy mutatók ellenére az egység súlya 35 kilogramm. Ebben az esetben a motor teljesítménye 4,5 liter. val vel. A kultivátor egy sebességgel működik. Az üzemanyagtartályt 1 liter üzemanyag céljából tervezték. A vágó fordulatszáma 120 fordulat / perc.

  Mk-3.öt

  A készülék a Briggs egyhengeres motor, amelynek hatalma 3,5 liter. val vel. A gép egy sebességgel rendelkezik. A készülék tömege 30 kilogramm, az üzemanyagtartály térfogata – 0,9 liter. A vágók 120 fordulat / perc sebességgel forognak, a talaj feldolgozásának mélysége 25 centiméter.

  Mk-7.0

  Ez a modell erősebb és nagy, szemben a fenti aggregátumokhoz képest. A nagy földterületeken történő működéshez ajánlott berendezések. A készülék tömege 55 kilogramm a motor teljesítménye 7 liter. val vel. A nagy tüzelőanyag-tartálynak köszönhetően a térfogat 3,6 liter, a technika meglehetősen hosszú ideig tartó tankolás nélkül működik. Azonban a tömege miatt a berendezés túl laza talajban látható, amelyet figyelembe kell venni az eszköz tulajdonosainak.

  Ilyen esetekben a gyártó megadta a fordított funkciófunkciót, amely lehetővé teszi a mezőgazdasági technikus kihúzását. A talajkezelés mélysége 18-35 centiméter tartományban változik. A kultivátor mellett kerékkerékkel van felszerelve, amely nagymértékben megkönnyíti a működést.

  3G-1200

  A készülék 40 kilogrammot súlyoz, a “Mole Series” négyütemű motoron található. A motor teljesítménye 3,5 liter. val vel. Az alapcsomag mellett egy szállítási kerék. A készüléket a motor minimális zajjal jelöli ki. A kultivátor két pár önszerelőműveléssel is rendelkezik. A hajtogatott állapotban a készüléket a személygépkocsi törzsébe szállítják.

  Vélemény

  Az értékeléseket a tulajdonosok motor kultivátorok benzines és elektromos sorozat „Countryman”, az ergonómia, a készülék test figyelhető meg, valamint kényelmes és működés miatt állítható fogantyú. A munka során azonban a kultivátor további erőfeszítéseket igényelhet az ellenőrzésre, különösen ez a nehéz talajra vonatkozik. A közös bontások között gyakran gyakori szükség van az öv helyettesítésére a meghajtó csomópontokon, ami elég gyorsan jön.

  A lista előnye a modell számos kultivátorok „Countryman” Érdemes hozzá egy további kerék, amely megkönnyíti a szállítás az eszköznek a területen, és a tárolás helyén végén művelet.

  A következő videóban várja a “Countryman” földvívár használatát, hogy felkészítse a földet.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: