A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok népszerű kilátás nyílik a kis mezőgazdasági gépekre. Azokat széles körben használják az agrotechnikai és közüzemi feladatok nagy spektrumának elvégzésére. A technikusok nagy igénye a megbízhatóság, a multifunkcionalitás és a hosszú élettartam miatt következik be.

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

Egy kis történelem

A termelés csehszlovák mini traktorok exportált a Szovjetunió részt vesz a növény AGROSTROJ, a termelési létesítmények melyek közül található G. Védelem. A cég legkorábbi modellje a TZ-4K 10 módosítása volt, A kiterjesztett alap, a test 2 m hosszú és egy szláv 1D-80 motor, amelynek kapacitása 9 liter. val vel. Ezután elkezdte telepíteni egy 12 erős dízelmot 1D-90T léghűtő levegő rendszerrel, amely képes mind elektromos indítóval és kézi módszerrel.

A felszerelés legújabb mintái a Slavia 1D90 14 liter Slavia erősebb motorjával voltak felszerelve. val vel.

Az alváz és az alváz idővel az idő múlásával változik, amelynek eredményeképpen a bázis csökkentett, egy hidraulikus pótkocsi megjelent. A modellt Tz-4K 14-nek nevezték el. A termelés végéig készült.

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

Első alkalommal a cseh felszerelés megjelent a Szovjetunióban a Moszkva Olympiad előestéjén. Aztán sportlétesítményekkel dolgoztak. Az aggregátumoknak a szovjet szakemberekkel kellett tenniük, és aktívan beszerezték a mezőgazdasági vállalkozásokat és a közműveket.

A mini traktorok kibocsátása a múlt század közepén megszűnt, A legmagasabb minőségű és nagyon sikeres kialakítás miatt azonban számos hosszú élettartamú aggregátum még mindig működik a poszt-szovjet tér országai területén.

A TZ-4K 14 modellt a hazai lehetőség kialakításának alapjaként vették, és a 80-as évek végén az első tapasztalt minták MA-6210-nek nevezték ki a vállalati szállítószalagból. A technikát azonban nagyon korlátozott mennyiségben és a jól ismert események után hozták létre, a felszabadulása teljesen megszűnt.

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

Eszköz és cél

Mivel a TZ-4K 10 cseh egység legkorábbi módosítása a Szovjetunióban nem volt exportálva, de A népi vallomás csak a TZ-4K modell 14-et kapott, A cseh technológia tervezési jellemzőinek felülvizsgálata helyénvaló a példájának megfontolása.

Tehát a TZ-4K 14 mini traktor egy motoros önjáró gép, amely belső égésű motorral, átviteli és alvázzal van felszerelve. A modell egy-egy hengeres kétütemű dízelmotorral van felszerelve, léghűtéssel, amely képes kihasználni bármilyen éghajlati viszonyban, anélkül, hogy túlmelegednénk. Ez a kis méretei miatt következik be, amely lehetővé teszi, hogy vízhűtés nélkül tegyen.

Amint azt fentebb említettük, a készülék két gyújtási rendszerrel (kézi és elektromos) van felszerelve, ami bármilyen körülmények között lehetővé teszi a motor kezdetét.

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A PPC mini traktornak 4 hátrameneti átvitele van. Mindkét híd különbséggel rendelkezik, és az elülső hídon van ellátva zárfunkcióval. A modell az összkerékhajtás végrehajtása, és a hidak összekapcsolódnak egy forgó hüvely. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a gép forgásakor 45 fokkal forgassanak egymáshoz képest. Ennek a tervnek köszönhetően a traktor forgó sugara csak 190 cm, ezért a modell a korlátozott helyeken lévő manőverezhetőség csodáit mutatja, és a speciális villa kialakítás lehetővé teszi, hogy alacsonyabb és 11 fokos szögben csökkentse és emelje fel a hidakat.

Ezenkívül az elülső és a hátsó sáv szélessége állítható, és 70-100 cm-ig terjedhet. A rut szélességének növelése, gyengítve az öntöttvas hubon lévő anyákat, majd a fél tengely végső helyzetébe lép. A gépi fékeket két független fékrendszer képviseli – kézi első fék és láb hátul. A mini-traktor tengelykapcsolója száraz egylemezes kialakítású, és a bal pedál használatával történik.

A cseh mini traktorok használata meglehetősen széles.

A technika sikeresen alkalmazzák a mezőgazdasági munka széles skáláját, mint például a borzasztó, szántás, lazítás, gyomlálás, gyomok eltávolítása és barázdák vágása. Az aggregátumokat a burgonya ültetésére és tisztítására használják, így a műtrágyák és a vetőmag gabona, valamint az 1500 kg-os, a szemét és a hó tisztítására szolgáló áruk szállítására szolgálnak.

A traktorok multifunkcionális jellege a gépek bármilyen csatolt és vontatott berendezéssel történő kompatibilitása, valamint a manőverezhetőség és a nagy permeabilitás.

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

Előnyök és hátrányok

Az orosz fogyasztók nyugtalan érdeke a Cseh Köztársaság technológiájáért a fontos előnyök számának köszönhető.

 • Kiváló karbantarthatóság és nagy megbízhatóság. Annak ellenére, hogy a cseh termelés “fiatal” modellje több mint 20 éves volt, az aggregátumok teljesen hatékonyak, és a gazdálkodók és a közművek nagy értékét értékelik.
 • A kis visszaváltási sugár lehetővé teszi a talaj feldolgozását nagy üvegházakban és üvegházakban, valamint kis nyári házakban, anélkül, hogy veszélyeztetné a szomszédos növényeket.
 • Kiváló vontatási kapcsolási funkciók lehetővé teszik a vontató pótkocsikat agyag talajok és off-road körülmények között.
 • Hála a képességét traktorok összesíteni kell sok fajta mezőgazdasági eszközök, cseh modell hatékonyan pótolja vetőgépek, istenek, hómarók és rakodók.
 • A világító és jelzőberendezések jelenléte lehetővé teszi, hogy a mini traktor működését bármikor a nap bármely szakaszában működtethesse.
 • Alacsony, az analógokkal összehasonlítva, a költséget kizárólag használt minták jelenléte a hazai piacon, amelynek ára 65-220 ezer rubel.
 • Az üzemeltető ülését megkülönbözteti a leginkább átgondolt formatervezés, amely lehetővé teszi, hogy hosszú ideig könnyen ellenőrizzék a készüléket. A vezérlőkarok is nagyon kényelmesek, szó szerint viszont.

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh felszerelés mínusza magában foglalja a pótalkatrészek alacsony rendelkezésre állását és néhány kellemetlenséget az eke használatában. Az utóbbiak a kerettervezés jellemzői, amely csuklós végrehajtást végez. Ezenkívül sok tulajdonos hasonlít a kabinhoz, amely jelentősen korlátozza a gép működését az eső és az erős szél alatt.

Előírások

Csehszlovák Mini traktor TZ-4K-14 utal a kis mezőgazdasági gépek osztályára, és súlya 870 kg. Ebben az esetben a készülék hossza 2,75 m, a szélesség 1,17 m, és a magasság eléri az 1,3 m-t. Az optimális mozgási sebesség 1,6,5 km / h, Mi a nagy mutató a gépek számára ebben a kategóriában. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan szállítsa a rakományt nemcsak a háztartási helyszín területén, hanem a korlátain is. A maximális hátsó sebesség 12,7 km / h.

Az út lume magassága 35 és 37 cm között változik. Az első és a hátsó kerekek mérete 4.00×16. A gép 660 cm3 térfogatú motorral van ellátva, és 11 liter üzemanyagtartály-kapacitással rendelkezik. A dugattyú löket 104 mm, a henger átmérője 90 mm, a tengely forgási sebessége – 2200 fordulat / perc.

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A csuklós berendezések típusai

A cseh modellek szinte minden típusú kiegészítő berendezéssel dolgozhatnak a mini traktorok egyéb modelljeihez. Ezeket az adaptációkat azonban nem tartalmazza az aggregátumok alapcsomagjában, és külön megvásárolható.

Az alábbiakban a leginkább “futás”.

 • Unixiális traktor pótkocsi, képes akár 1,2 tonna súlyú rakományt szállítani, eltávolítható hátsó fallal. Ez nagymértékben megkönnyíti az ömlesztett anyagok és gyökér kirakodását.
 • Kaszálógép Lehetővé teszi, hogy a széna munkadarabját, a gyomok elleni küzdelmet végezze el, és egy fodrászot készítsen.
 • Buldózer dump Legfeljebb 100 cm széles és 45 fokos forgásszög lehetővé teszi, hogy minőségi tisztásson a snowy Snowdrifts területét, hogy a fókuszált lombozat és a kis mechanikus szemét.
 • Eke Lehetővé teszi a mezők mélyszántásának, valamint a szűz és a helyettes földterületek termesztését. A cseh egységek jól illeszkednek a PON-25 egybevágó forgalmi modelljéhez, amely 21 cm-es és lélegzetelállító, 25 cm széles sávú lélegzetelállító.
 • Ripper Lehetővé teszi a lengyel gyümölcsfák magas színvonalú kezelését, valamint vágja és eltávolítja a gyomokat a talajból.

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

A cseh mini traktorok jellemzői

Szolgáltatás

  A csehszlovák mini traktorok meglehetősen szerények, és nem igényelnek drága ellátást. Figyelembe véve, hogy a modellek átlagos életkora meghaladja a 20 évet, Különös figyelmet kell fordítani a rendszeres karbantartásra, amely 200 óránként ajánlott. Szóval szükség van a technika hetente ellenőrzésére, és eltávolítani a kipufogócső napját.

  Szükség van az üzemanyagszűrő állapotának figyelemmel kísérésére is, és szükség esetén az időben történő helyettesítésére. Ezenkívül rendszeresen módosítani kell az olajat az átviteli rendszerben, és nyújtani a blokkfej csavarjait.

  Minden 1000 órányi üzemmódot, a csapágyhiányokat ellenőrizni kell, tisztítsa meg a változó dugattyúgyűrűket, valamint szükség esetén ellenőrizze a tengelykapcsoló működését, végezze el a beállítását.

  A technológia intenzív használatával figyelemmel kell kísérni a gumiabroncs futófelületének állapotát, megváltoztatni őket az egyenletesebb viselethez. A karbantartási és használati utasításra vonatkozó ajánlások egyértelmű betartása biztosítja a mini-traktor problémamentes működését, és jelentősen kifejezi élettartamát.

  A cseh mini traktorok jellemzői

  A cseh mini traktorok jellemzői

  A cseh mini traktorok jellemzői

  A következő videóban ajánlások várják a TZ-4K mini-traktor kenőszivattyú beállítását.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása