A Cyclamen gumók tárolása és növénye?

A szépségében csodálatos a ciklámen. Amikor ez a virág megtalálható a boltban, nehéz ellenállni a vásárlás előtt. Ugyanakkor néhány ember gondolkodik az ellátás sajátosságairól, amelyek jellemzőek a ciklámen. Ha nem figyelnek, az üzem eltűnik.

Leírás

A Cyclamen a műfaj családjára utal. Ez egy évelő lágyszárú növény, amelyhez egy húsos gyökér van jellemezve, lekerekített, fogaskerék a szív alakja. Ezüst mintás díszíti a zöld leveleket, ami csak a növény látványos nézetét szorozza meg. A virágok fejét dömpingelték, hosszú merevekkel, amelyek rózsaszín vagy barna árnyékban festhetők.

Otthon egy perzsa ciklamánt általában termesztik, amely nagy mennyiségű hibridekkel rendelkezik.

Ezeket a növényeket kiterjedt szín gamma jellemzi. Leggyakrabban vannak olyan példányok, amelyek egyszerű virágformákkal rendelkeznek, de vannak olyan fajták hullámkarton és frottírszirmokkal. Egy növényen ugyanabban az időben 15 színben lehet.

A Cyclamen gumók mérgezőek néhány állat számára. Egy személy számára nem jelentenek veszélyt, és az ilyen izzókból kapott gyümölcslé bizonyos betegségek kezelésére szolgál. Sertések örömmel eszik ezt a terméket, és jól érzi magát.

De a csirkék és a nyulak esetében a ciklámen izzó mérgező termék, amely akár egy állat halálához is vezethet.

Ha nyitott földön leszállóképesség, akkor gondoskodnia kell, hogy a gumók nem állnak rendelkezésre háziállatok számára.

Leszállás

A ciklámen fontos. Az izzónak csak egy növekedési pontja van. Ha sérült, akkor a növény meg fog halni, menteni, hogy nem fog sikerülni. A Cyclamen nem tud fejlődni, a gumó elforgatja, miközben nem ad ki kelbimbókat. Ezért, amikor leszállás és tárolás közben óvatosnak kell lenned.

Pot a leszálláshoz, hogy válasszon egy kis. Az izzóktól a pot széléig körülbelül 3 cm legyen. A felesleges nedvesség kilépésének lyukának kötelezőnek kell lennie.

A gumó teljesen nem merül fel a földbe, a teteje a növekedési ponttal a talaj felett marad.

Általában a harmadik részen kívül marad, amely lehetővé teszi, hogy megőrizze a növekedési pontot, ennek eredményeképpen a növény megfelelő mennyiségű fény és levegő.

A gumók átültetése szükséges. Általában az ilyen munkát az időszakban május és június között végzik. A virágzó ciklámész megszerzése esetén meg kell várni, amíg a növény maga a hibernálásba kerül. Ha a tuber vásárol, úgy gondolják, hogy a növény már szerepel a pihenőidőben.

A Cyclamen nagy igényeket mutat a talaj számára. Vásárolhat egy kész szubsztrátot növények vagy sensipoly számára.

Ha maga is szeretné magának a földet, akkor egyenlő részekben lesz szükség ahhoz, hogy összekeverje a gyep, a levél, a párás és a homok földjét.

Ha minden rendben van, akkor az 5,5-6,5 tartományban savassággal kijavítja a talajt. Van egy másik recept a cikllám főzéséhez. Az egyenlő szám tőzeg, homok, levél föld és agroperlite.

A Clubnewukovitsy ültetése a következő lépésekből áll:

 1. A tartály alját az anyag feltámasztja, amely elvégzi a vízelvezető tulajdonságokat;
 2. A talaj nagy részét a talajba helyeztük, lehetetlenné lehetetlenné tenni, hogy könnyebben nyomja meg, ellenkező esetben a lélegzőség csökken, a gumó csökken;
 3. Az izzót a fazékba helyezzük fel (ha nem lehet meghatározni annak helyét, a gumó oldalra helyezkedik el);
 4. Elaludjuk a talajt oly módon, hogy csak 2/3-án zárja le az izzót, ha felgyorsítanám a levelek megjelenését, a vékony réteggel rendelkező földet bezárhatja;
 5. Az öntözés nem szükséges, csak az első hajtások megjelenése után kezdődik.

Reprodukció

Kétféleképpen növelhet egy új üzemet: a gumó és a vetőmagok ültetése. A reprodukció az izzószál az izzók megköveteli a határ pontosságát a virág, mert kár a gumó egyszerű, és lehetetlen lesz, hogy visszatérjen a növény élete.

Még akkor is, ha a tuberukovitsa által megfelelően megosztott, akkor senki sem fog garanciát adni, hogy minden növény lejön.

A magvak is tenyészthetik ezt a csodálatos virágot. Igaz, a virágzásnak körülbelül 2 évet kell várnia, de talán az ilyen nehézségek megállítják a ciklámen valódi rajongóját.

A magok csak perzsai különböző növényeket is szaporíthatnak. Ez a folyamat így néz ki:

 1. A rugó kezdetével meg kell töltenie a tápláló talajjal, és sekély mélységet kell tenned benne;
 2. A Furrodban a perzsa ciklámen és a föld magjai egy kicsit megszórva;
 3. A doboz meleg, de nem forró helyiségben van, sok fénygel;
 4. A talaj szükséges rendszeresen nedvesíteni, a felesleges nedvesség elfogadhatatlan, mert a vetőmag vetőmagja bekövetkezik;
 5. Várjon, amíg az első baktériumoknak szüksége lesz egy hónapra, vagy akár kettőre; Néhány fajta olyan szoros, hogy a magok három és akár négy hónapig vannak ragasztva;
 6. Várjuk a két levelek megjelenését, miután a kis ciklusokat külön fazékon lehet keresni, a folyóparton a homok hozzáadásával;
 7. Csak hat hónappal később a növények mozoghatnak a földre, ha ilyen vágy van;
 8. Plant ciklámen a nyitott talaj van szükség az árnyékolt terület, a települések alatti fák vagy cserjék általában úgy választjuk.

A gumók tárolása

A virágzás után a pihenőidő jön, ami a növény jellemzője. Nem kell eltávolítani az izzókat a hűtőszekrénybe, vagy az erkélyre egy mínusz hőmérsékleten.

Az alacsony hőmérséklet az új aktív fázisról szól, ami teljesen elfogadhatatlan. A növény elárulja az élet ritmusát, ahonnan meghalhat.

Az aktív időszak befejezése után a tuberrel rendelkező edény ugyanabban a szobában marad, de eltávolítják az ablakpárkányról egy sötétebb helyen, ami lehetővé teszi, hogy megfigyelje a cikllám viselkedését és gondoskodjon róla.

A pihenés során a gondozás a következő:

 1. A meztelen izzó hetente egyszer öntözi, kis mennyiségű vízzel a pot szélén; Ha sok víz van, akkor a növény forog, és a szárazföldön az élő gyökerek meghalnak;
 2. Ha a növény megtartotta a lombozatot, akkor az öntözés mérsékelt lehet, ebben az esetben a nedvesség elpárologtatása a leveleken keresztül történik;
 3. az etetés kizárja az ébredést

Gondoskodás

A Cyclameman tartalmának fő feltételei Nézze meg a következőket:

 • Ez a növény nagyon nagyon szereti a fényt, de a közvetlen nap megsemmisíti, ezért világos helyet kell választania, de a nap kötelező;
 • A Cyclamen is szereti a vizet, de negatívan reagál a víz és a túlfeszültség legkisebb stagnálására; A gumók gyorsan elkezdenek melegíteni és megmenteni a virágot ebben az esetben komplex üzletág lesz;
 • Során öntözés, fontos, hogy ne essenek a gumó, így a víz kell önteni széle mentén a bankot vagy az alatt, és a módszer a merítés a kapacitás vizet használunk;
 • A növekedés, a fejlődés és a virágzás optimális hőmérséklete + 6- + 12 fok.

Hogyan kell törődni a ciklámen a pihenőidőben, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: